RSS Feed

ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΛΙΓΟ Τ ΑΥΤΙΑ ΜΑΣ…ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΑ..

 

 

 

 

 

 

 

 

Εχω έναν πολύ καλό φίλο ΩΡΛ,τον Στρατο Παπαγεωργιου, το έχουμε πεί στο παρελθόν. Είναι ήρεμος, προσηνής, φιλικός, χαμογελαστός και κερδίζει τον ασθενή του μ έναν μοναδικό τρόπο. Δεν τον φοβίζει, κι η εξέτασή του είναι περισσότερο κουβεντούλα, παρά κλινική προέγγιση, με άψογο ομως διαγνωστικό, και θεραπευτικό αποτέλεσμα.

Μου καθαρίζει τ αυτιά απο καιρού εις καιρόν, ενημερώνοντάς με και για τις τελευταίες εξελίξεις στην μικρο-ηλετρονική των ακουστικών βαρηκοϊας που εφαρμόζεται στην νευρο-αισθητήρια βαρηκοΐα που  είναι μόνιμη και δεν θεραπεύεται είτε με συντηρητικά είτε με χειρουργικά μέσα οπότε η χρήση ακουστικού βαρηκοΐας αποτελεί τη μοναδική λύση για τη βελτίωση της επικοινωνίας των ασθενών αυτών.Τα ακουστικά αυτά πλέον είναι ψηφιακά, προγραμματίζονται, σε ηλεκτρονικό υπολογιστή σύμφωνα με το ακουόγραμμα του ασθενούς και μπορεί να είναι τόσο μικρά ώστε να μην φαίνονται καθόλου.

 

 

 

Ακουστικά Βαρηκοΐας: Όλα Όσα Πρέπει Να Γνωρίζετε

 

 

 

 

Ομως να πάρουμε τα πράγματα ατην αρχή.

Με τον όρο φ υ σ ι ο λ ο γ ι κ ή  ακοή δεν εννοούμε απλά ότι ακούμε ήχους, αλλά συγχρόνως ότι καταλαβαίνουμε και τη σημασία τους. Αυτή , ας την πουμε με σύγχρονους όρους, επεξεργασία του ήχου γίνεται στον εγκέφαλο.

 

 

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για βρέφος

 

 

 

Ο άνθρωπος δεν γεννιέται με τέτοιου είδους ακοή, δηλαδή ακοή  α ν τ ί λ η ψ η ς. Ό,τι ακούει το βρέφος είναι άγνωστοι θόρυβοι .Από τον τέταρτο μήνα αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι οι ήχοι έχουν σημασία και γυρίζει το κεφάλι του προς αυτούς. Με την πάροδο του χρόνου καταλαβαίνει ότι ο ήχος χρησιμοποιείται για επικοινωνία. Μετά το πρώτο έτος αρχίζει να μιμείται, δηλαδή να λέει ό,τι ακούει και, προοδευτικά, αναπτύσσονται η ακοή και η ομιλία, δύο άρρηκτα συνδεδεμένες λειτουργίες. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η μείωση της ακοής ονομάζεται βαρηκοΐα και διακρίνεται σε δύο κατηγορίες: 

Βαρηκοΐα αγωγής.

Αφορά βλάβη στο σύστημα που μεταφέρει τον ήχο από το εξωτερικό περιβάλλον στο εσωτερικό αυτί ακουστικός πόρος, τυμπανική μεμβράνη, οστάρια.  

Νευρο-αισθητήρια βαρηκοΐα.

Αφορά βλάβη στο έσω αυτί ή στο ακουστικό νεύρο. Είναι μόνιμη και δεν θεραπεύεται με συντηρητικά ή χειρουργικά μέσα.Μπορεί να έχετε κάποιου βαθμού βαρηκοΐα. 

Ο τ α ν   Παραπονιούνται οι άλλοι ότι έχετε την τηλεόραση πολύ δυνατά Δυσκολεύεστε να καταλαβαίνετε τους άλλους εκτός αν σας κοιτάζουν στο πρόσωπο.

Αν έχετε βαρηκοΐα δεν μπορείτε να ακούτε απαλούς ήχους. Δυσκολεύεστε να ακούσετε το τηλέφωνο όταν χτυπάει

Αν έχετε βαρηκοΐα δυσκολεύεστε να ξεχωρίσετε ήχους οπότε οι φωνές μπερδεύονται με ήχους του περιβάλλοντος.

Δυσκολεύεστε να παρακολουθείτε τις συζητήσεις σε χώρους που έχουν πολύ θόρυβο 

Αν έχετε βαρηκοΐα μπορεί να μην αντέχετε δυνατούς ήχους.

Την ακοή μετράμε με το ακοόγραμμα. Χορηγούμε βαθμιαία μειούμενους καθαρούς τόνους και σημειώνουμε την ελάχιστη ένταση που μπορεί να ακούσει το αυτί σε κάθε συχνότητα.

 

 

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΟΣΜΑΣΕΡ ΕΙΚΟΝΕΣ

 

 

 

Η μέτρηση απαιτεί τη συνεργασία του ασθενούς και γι’ αυτό είναι αδύνατον να γίνει σε παιδιά κάτω των 5 ετών. 

Ο ξ ε ί α   ω τ ί τ ι δ α 

είναι Φλεγμονή του μέσου αυτιού που οφείλεται σε ιούς και μικρόβια. Νόσος συχνή στην παιδική ηλικία, αλλά και στους ενήλικες, εμφανίζεται, συνήθως, μ ε τ ά  από ένα κρυολόγημα. Προκαλεί έντονο πόνο, αίσθημα πληρότητας, βαρηκοΐα και εμβοές.

Σε μερικές περιπτώσεις το πυώδες έκκριμα προκαλεί μικρή ρήξη του τυμπάνου, πυόρροια, αλλά και ανακούφιση από τον πόνο.

Η νόσος αντιμετωπίζεται με κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, τα συμπτώματα υποχωρούν γρήγορα και τυχόν διάτρηση επουλώνεται.

Χρόνια ωτίτιδα.

Παραμένουσα διάτρηση του τυμπανικού υμένα, μετά από πολλαπλές προσβολές οξείας ωτίτιδας προκαλεί βαρηκοΐα αγωγιμότητας και υποτροπιάζουσα ή και μόνιμη βλεννοπυώδη έκκριση υγρού στο αυτί. Η λύση τόσο για την αποκατάσταση της βαρηκοΐας όσο και της χρόνιας φλεγμονής είναι χειρουργική.

Γίνεται με μία μικροχειρουργική επέμβαση που λέγεται τυμπανοπλαστική. Με τις σύγχρονες τεχνικές η επέμβαση απαιτεί μόνο μία ημέρα νοσηλείας, δεν προκαλεί πόνο μετεγχειρητικά και η αποκατάσταση της ακοής είναι πλήρης μετά την ολοκλήρωση της επούλωσης, που διαρκεί ένα ή δύο μήνες.

 

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΟΣΜΑΣΕΡ ΕΙΚΟΝΕΣ

 

 

 

 

Χρόνια μέση ωτίτιδα με χολοστεάτωση

Νεκρά κύτταρα κερατίνης του ακουστικού πόρου μεταναστεύουν μέσα από την διάτρηση μιας χρόνιας ωτίτιδας στο μέσο αυτί και σχηματίζουν ένα σάκο που λέγεται “χολοστεάτωμα”.

 

Ο σάκος αναπτύσσεται στην κοιλότητα του μέσου αυτιού και καταστρέφει πιέζοντας το οστούν που το περιβάλλει.

Η βλεννοπυώδης έκκριση είναι μόνιμη και έντονα δύσοσμη. Ο κίνδυνος επιπλοκών εγκεφαλίτιδα, εγκεφαλικό απόστημα από το χολοστεάτωμα είναι ιδιαίτερα αυξημένος και γι’ αυτό η χειρουργική εξαίρεση ολόκληρου του σάκου με το περιεχόμενό του είναι απαραίτητη. Ο στόχος τής χειρουργικής αντιμετώπισης είναι η μετατροπή του επικίνδυνου αυτιού σε ασφαλές και η δημιουργία  συνθηκών που να μετατρέπουν τον εύκολο έλεγχο των κοιλοτήτων, για την περίπτωση υποτροπής.

Εκκριτική ωτίτιδα.

Πίσω από την μύτη μας, μεταξύ ρινοφάρυγγα και μέσου αυτιού, υπάρχει.Ένας Σωληνίσκος Που Αερίζει Το Μέσο Αυτί Και Λέγεται Ευσταχιανή Σάλπιγγα.Όταν αυτή δε λειτουργεί σωστά συγκεντρώνεται υγρό στο μέσο αυτί, πίσω από το τύμπανο, που προκαλεί βαρηκοΐα χωρίς πόνο ή άλλα έντονα συμπτώματα.

Στην περιοχή τού ρινοφάρυγγα υπάρχουν, κυρίως κατά την παιδική ηλικία, οι  α δ ε ν ο ε ι δ ε ί ς   εκβλαστήσεις κρεατάκια.Η υπερτροφία ή χρόνια φλεγμονή τους εξαιτίας συχνών ιώσεων κάνουν την εκκριτική ωτίτιδα ιδιαίτερα συχνή πάθηση στα παιδιά μεταξύ 3-4 ετών,περισσότερο από 50% των παιδιών αυτής της ηλικίας.

Οι επιπτώσεις της βαρηκοΐας, που συχνά λόγω έλλειψης συμπτωμάτων δε γίνεται αντιληπτή από τους γονείς, είναι σημαντικές.

Τα παιδιά μπορεί να αργήσουν να μιλήσουν ή να έχουν προβλήματα απόδοσης και συγκέντρωσης στο σχολείο τους.

 

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΟΣΜΑΣΕΡ ΕΙΚΟΝΕΣ

 

 

 

 

Η θεραπεία της εκκριτικής ωτίτιδας είναι καταρχήν φαρμακευτική και σε αρνητικό αποτέλεσμα χειρουργική.

Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία και αφορά τόσο την αφαίρεση των αδενοειδών εκβλαστήσεων όσο και την παρακέντηση του τυμπανικού υμένα, την αναρρόφηση του υγρού και συχνά τη τοποθέτηση ενός μικροσκοπικού σωληνίσκου αερισμού.

Η αποκατάσταση της ακοής είναι άμεση και το παιδί επιστρέφει σπίτι του μετά από λίγες ώρες.

Ο σωληνίσκος αερισμού αποβάλλεται αυτόματα μετά από μερικούς μήνες και η τομή στο τύμπανο επουλώνεται.

 

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΟΣΜΑΣΕΡ ΕΙΚΟΝΕΣ

 

 

 

 

 

Ω τ ο σ κ λ ή ρ υ ν σ η.

 

Κληρονομική νόσος που προσβάλλει τη λαβυρινθική κάψα και οφείλεται στην παραμονή εμβρυικού χόνδρινου ιστού σε αυτήν, που αρχίζει την οστεοποίησή της στη διάρκεια της ενήλικης ζωής, ενεργοποιούμενη από ορμονικούς κυρίως παράγοντες εφηβεία, κύηση, εμμηνόπαυση, ορμονοθεραπεία Η περίσσια οστού που προκύπτει καθηλώνει τη βάση του αναβολέα και δεν επιτρέπει την ελεύθερη κίνηση του, προκαλώντας

βαρηκοΐα α γ ω γ ι μ ό τ η τ α ς.

Η βαρηκοΐα που οφείλεται σε βλάβη του νεύρου από την έκθεση σε θόρυβο, προκαλεί μεγάλα προβλήματα στην ποιότητα ζωής.

Είναι συνήθως βραδέως εξελισσόμενη βαρηκοΐα. Εμφανίζεται συχνότερα στις γυναίκες και εκδηλώνεται κλινικά συνήθως μεταξύ 20-40 ετών.

Στο 50% των ατόμων που πάσχουν ανευρίσκεται  θετικό οικογενειακό ιστορικό.Η αποκατάσταση μπορεί να γίνει είτε με τη χρήση ακουστικού βαρηκοΐας είτε χειρουργικά με άριστα αποτελέσματα. Κατά την επέμβαση αφαιρείται μέρος του αναβολέα αναβολεκτομή   και στη θέση του τοποθετείται ένα μικροσκοπικό πιστόνι που μεταδίδει τον ήχο στο εσωτερικό αυτί παρακάμπτοντας το εμπόδιο.

Νευροαισθητήρια βαρηκοΐα.

Προκύπτει όταν υπάρχει βλάβη είτε στο ίδιο το όργανο της ακοής (κοχλίας) είτε στο ακουστικό νεύρο και τις νευρικές οδούς.Μια μεγάλη ποικιλία αιτιών ευθύνεται για τις βαρηκοΐες αυτές με προεξάρχουσες την πρεσβυακουσία φθορά του κοχλία και του ακουστικού νεύρου λόγω ηλικίας και τη θορυβογενή βαρηκοΐα βλάβη του ακουστικού νεύρου από την έκθεση σε θόρυβο, που προκαλούν μεγάλα προβλήματα στην ποιότητα ζωής των ασθενών.

Άλλα αίτια είναι οι συγγενείς ανωμαλίες, μεταβολικά νοσήματα όπως

Ο  Διαβήτης, Ο Υποθυροειδισμός, Η Νεφρική Ανεπάρκεια.Τα ωτοτοξικά φάρμακα αντιβιοτικά, ασπιρίνη, διουρητικά, όπως και κάποια λοιμώδη νοσήματα παρωτίτιδα.

Οι βαρηκοΐες αυτού του τύπου συνοδεύονται συνήθως από εμβοές και μερικές φορές από ίλιγγο, χαρακτηρίζονται δε από κακή επικοινωνία των ασθενών, οδηγώντας τους σταδιακά στη κοινωνική απομόνωση. 

Η νευροαισθητήρια βαρηκοΐα, το είπαμε ήδη απ την αρχή, είναι μόνιμη  και δεν θεραπεύεται είτε με συντηρητικά είτε με χειρουργικά μέσα.

Η χρήση ακουστικού βαρηκοΐας αποτελεί τη μοναδική λύση.

Τα ακουστικά πλέον είναι ψηφιακά, προγραμματίζονται σε ηλεκτρονικό υπολογιστή σύμφωνα με το ακοόγραμμα του ασθενούς και μπορεί να είναι τόσο μικρά ώστε να μην φαίνονται καθόλου. Αρα μονόδρομος για τους πολλούς συνανθρώπους μας που, ανευ λόγου, ταλαιπωρούνται, αλλά κυρίως απομονώνονται και μαραζώνουν, γιατί δυσκολεύονται  να επικοινωνήσουν.

 

 

T-EAR Ακουστικά βαρηκοΐας | Τρίκαλα (Κέντρο) | 2431039639 | xo.gr

 

 

 

Είπαμε η επικοινωνία βοηθά στο να μείνουμε ζωντανοί.Η απομόνωση καταστρέφει πρώτα τον εγκέφαλο και μετά όλον τον οργανισμό σαν το σαράκι.

 

 

Χαιρετε.

 

 

 

 

 

 

 

J.MORRISON

 

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

2 responses »

  1. Εχω καλο…Δασκαλο.

  2. ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΠΕΡΙΕΓΡΑΦΑ Ο ΙΔΙΟΣ. ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΣΑΦΗΝΙΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: