RSS Feed

ΑΔΥΝΑΤΗ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ..ΘΑΝΑΤΟΥ ΔΕ ΑΝΟΗΤΟΥ..Η μόδα και τα MME ,μάς βομβαρδίζουν, χρόνια τώρα ,με εικόνες εξαϋλωμένων γυναικών, παρασύροντας ,μ αυτόν τον τρόπο ,τα κορίτσια σε εξαντλητικές δίαιτες ,που βλάπτουν σοβαρά την υγεία τους, και οδηγούνται ακόμα και στο θάνατο, μια και ο αριθμός των γυναικών ,κατα κύριο λόγο, που καταλήγουν, αγγίζουν εξαιρετικά υψηλά ποσοστά, για τη μορφή και το είδος της νοσηρότητας.

 

Σήμερα το μεσημέρι παίχτηκε η τελευταία πράξη απ το δράμα μιας οικογένειας, που αποχαιρέτησε την πρωτότοκη της κόρη , μόλις 27  ετών, που ¨ταξίδεψε¨ πρόωρα, πεπεισμένη μέχρι το τέλος οτι ήταν παχύσαρκη. Ομως ας πάρουμε τα πράγματα απ την αρχή.Πριν μερικές εβδομάδες, είχα αναφερθεί στο πρόβλημα της νευρικής ανορεξίαςhttps://kosmaser.wordpress.com/2012/11/26

Η νευρωτική ή νευρική ανορεξία, ως επιδημία πρωτοεμφανίστηκε το Mεσαίωνα.

http://en.wikipedia.org/wiki/Anorexia_nervosa.

 

«Ωχράν την θέλω και λευκήν ως νεκρικήν σινδόνη». Περιέγραφε πριν από έναν αιώνα ο ρομαντικός Aχιλλέας Παράσχος την τέλεια γυναίκα.

Σήμερα ,ως φαίνεται ,δεν έχει αλλάξει και πολύ το πρότυπο της γυναικείας ομορφιάς.Το  μοντέλο Kρίστιν Mπρίνκλεϊ  είναι ανορεξική, αφού τρέφεται κυρίως με λαχανικά και χυμούς φρούτων.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Tουίγκι

 

Πρώτη διδάξασα η γνωστή στους παλαιοτέρους Tουίγκι, το φωτομοντέλο-οδοντογλυφίδα, βασίλισσα της πασαρέλας τη δεκαετία του 1960.

 

Η πρώτη όμως διάσημη ανορεξική είχε προηγηθεί κατά μια πενταετία. Δεν ήταν άλλη από την περίφημη ηθοποιό Όντρεϊ Xέπμπορν, Καχεκτική και επίπεδη σαν σανίδα, η Xέμπορν  τρεφόταν με αέρα κοπανιστό.Ανάλογες περιπτώσεις κάτισχνων γυναικών στο χώρο του κινηματογράφου βλέπουμε σήμερα την  Kάμερον Nτίαζ και την  Tζούλια Pόμπερτς , μια και οι δύο, είναι εξαιρετικά  ανορεξικές.

 

 

Χαρακτηριστικό το γεγονος οτι οι γάμπες της τελευταίας είναι τόσο αδύνατες, ώστε χρειάστηκε να τις ντουμπλάρουν για τις ανάγκες της επιτυχημένης ταινίας Pretty Woman, στην οποία πρωταγωνιστούσε. Δυστυχώς, η ανορεξία δεν σταματά στο κατώφλι   των ανθρώπων του θεάματος και της μόδας, οι οποίοι έχουν ίσως έναν επιπλέον λόγο για να ενδιαφέρονται για την εμφάνισή τους. Πρόκειται για σοβαρή ψυχογενή ασθένεια την  anorexia nervosa, η οποία μαζί με άλλες διατροφικές ανωμαλίες, πλήττει διεθνώς μεγάλο ποσοστό νεαρών κοριτσιών ηλικίας 13-20 χρονών, ενώ μεγάλος αριθμός απ αυτές, καταλήγει ,ύστερα απο ένα κυριολεκτικό μαρτύριο για τις ίδιες και το περιβάλλον τους.

 

 

 

Tο πρόβλημα εμφανίζεται συνήθως κατά την εφηβεία, όπου η εμφάνιση αρχίζει να παίζει σημαντικό ρόλο λόγω του ενδιαφέροντος για το αντίθετο φύλο. Εύκολα όμως μπορεί να διολισθήσει σε ψυχωτικό άγχος για το σωματικό βάρος, γεγονός που οδηγεί στη δημιουργία διαστρεβλωμένης εικόνας του σώματός, Σε Μείωση Της Αυτοεκτίμησης Και Στην Καταφυγή Σε Ακραία Μέσα Αδυνατίσματος Που Συνοδεύονται από  Εξαντλητική Σωματική Άσκηση.Η ψυχογενής ανορεξία, που συνοδεύεται συνήθως  από κατάθλιψη, μπορεί να εξελιχθεί σε πλήρη αποχή από τη λήψη τροφής με μοιραία κατάληξη .

 

 

Τα τελευταία σαράντα χρόνια η γυναίκα που αρέσει ,οφείλει να έχει ή να αποκτήσει σώμα νεαρού ερμαφρόδιτου εφήβου.Να Είναι Δηλαδή Κοκαλιάρα, Σχεδόν Επίπεδη Μπροστά Και Πίσω.Ένας από τους λόγους που συνέβαλαν στην επικράτηση αυτού του μοντέλου είναι ότι βολεύει και εκφράζει τους περισσότερους σχεδιαστές μόδας ,πιο εύκολα ντύνεις έναν ανορεξικό, γιατί το σώμα του είναι σαν αλφάδι.Όταν το σώμα έχει καμπύλες και μυς, για να «πέσει» καλά το ρούχο ο σχεδιαστής πρέπει να είναι. καλλιτέχνης. Όποιοι κι αν είναι οι λόγοι, γεγονός παραμένει ότι εκατομμύρια κοπέλες ακολουθούν επιβλαβείς δίαιτες, προκειμένου να πλησιάσουν όσο γίνεται περισσότερο αυτό το πρότυπο.

 

Σε κάποιες απ’ αυτές, ιδίως αν έχουν κληρονομική προδιάθεση, η δίαιτα μπορεί να εξελιχθεί σε σοβαρή πάθηση την ανορεξία.Η ανορεξία δεν είναι αποκλειστικά ανθρώπινη ασθένεια. Πλήττει και τους χ ο ί ρ ο υ ς .. Σ’ αυτή την περίπτωση ονομάζεται Σύνδρομο του Ισχνού Χοίρου. Η ασθένεια αυτή, η οποία λόγω της συχνότητάς της τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να προβληματίζει τους κτηνοτρόφους, προήλθε από το ζευγάρωμα θηλυκών και αρσενικών χοίρων, που δεν έχουν καθόλου λίπος, προκειμένου να παραχθεί ά π α χ ο  κρέας που έχει μεγάλη ζήτηση. Και Στην Περίπτωση Των Χοίρων, αυτά που προσβάλλονται περισσότερο από την ασθένεια είναι τα θηλυκά, τα οποία κατά την περίοδο του απογαλακτισμού  (το αντίστοιχο της γυναικείας εφηβείας) σταματούν να τρώνε, είναι υπερκινητικά και δ ε ν  εμφανίζουν οίστρο, διάθεση για ζευγάρωμα Σημαντικό ρόλο στην εκδήλωση της ασθένειας παίζει και το στρες. Ετσι πριν από τέσσερα χρόνια στην Aγγλία, απαγορεύτηκε να εκτρέφονται χοίροι απομονωμένοι ο ένας από τον άλλο. Φαίνεται πως οι ίδιοι μηχανισμοί λειτουργούν και στους ανθρώπους.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Tουίγκι

 

 

H εξαντλητική δίαιτα παίζει καθοριστικό ρόλο στην εμφάνιση των διαφόρων διατροφικών ασθενειών. Η διατροφή είναι θεμελιώδης λειτουργία για την επιβίωσή μας και τα γονίδια που εμπλέκονται ή ρυθμίζουν το αίσθημα πείνας ή κορεσμού είναι πολυάριθμα. Η πρώτη ουσία στην οποία οι ερευνητές επικέντρωσαν το ενδιαφέρον τους ήταν η σεροτονίνη, ένας  νευροδιαβιβαστής που μεταφέρει σήματα πείνας.Αν η σεροτονίνη ή η νοραδρεναλίνη παράγονται με ανισόρροπο τρόπο, τα ψυχολογικά χαρακτηριστικά των ατόμων μοιάζουν μ’ εκείνα όσων υποφέρουν από ανορεξία ή βουλιμία είναι τελειομανείς, αυστηροί, απαισιόδοξοι, αγχώδεις και με μηδενική αυτοεκτίμηση.

 

Οι Ανορεξικές Γυναίκες Σταματούν Ενστικτωδώς Να Τρώνε για να περιορίσουν τα υψηλά επίπεδα σεροτονίνης. Παύοντας όμως να τρώνε, ο εγκέφαλός τους παράγει ακόμα περισσότερη σεροτονίνη. Έτσι δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Tουίγκι

 

Ομως τί σημασία έχουν οι αιτίες, και οι λόγοι, σημασία έχει οτι άνθρωποι με δύναμη, μυαλό, ελπίδα, μέλλον, ξαφνικά πέφτουν στην ολισθηρή παγίδα που τους στήνεται, και μην έχοντας αναφορά σε έμπειρο Πνευματικό, οδηγούνται στην απώλεια.Χάνουν την μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν την Αλήθεια ασκούμενοι στη παρούσα φάση, ώστε να μπορέσουν να ζήσουν το διαφορετικό στην μέλλουσα φάση.

 

Η γλυκιά κοπέλα που ¨αποχαιρέτησε¨ εκ μέρους όλων,την μεταστάσα έφηβο, μίλησε για μαχομένη και θριαμβεύουσα Εκκλησία, αγνοώντας προφανώς οτι η Εκκλησία είναι Μία και είναι Θ ρ ι α μ β ε ύ ο υ σ α   απ αυτήν εδώ τη ζωή, αρκεί κανείς να έχει το θάρρος να δεί τα πράγματα απ την σωστή τους όψη, και να μην παρασυρθεί σε ποιηματάκια και τραγουδάκια, που δεν θεραπεύουν την νοσούσα ψυχή, ούτε απομακρύνουν τον διαβολικό πειρασμό που ακούει στο όνομα μιας τακτοποιημένης συνειδησιακά προοπτικής.

Ο Θεός ας σε συγχωρέσει καλή μας αδελφή.

 

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

2 responses »

  1. Πόσο πιο δύσκολο όμως γίνεται, οταν η οικογένεια ανήκει ολοκληρωτικά στο ¨χώρο¨της οργανωμένης εκκλησιαστιής Παρουσίας..Τότε τα ερωτηματικά, πολλαπλασιάζονται, κι η πίστη δοκιμάζεται σκληρά στη λυδία λίθο της καθαράς Ορθοδόξου προοπτικής..

  2. Από τις πιο δύσκολες και τραγικές καταστάσεις στον χώρο της ψυχικής υγείας, που φέρνει σε αμήχανο αδιέξοδο τον καθένα που θα καταπιαστεί με τα πλάσματα αυτά…
    Ο Θεός να ελεεί κι εκείνες που πάσχουν, και όλους μας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: