RSS Feed

ΜΙΑ ΝΟΣΗΡΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΔΥΝΑΣΤΕΥΕΙ..ΑΔΙΚΩΣ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ..ΥΠΕΡΤΟΝΟΣ ΣΦΙΓΚΤΗΡΑΣ.

Αποτέλεσμα εικόνας για υπέρτονος έσω σφιγκτήρας,

Αποτέλεσμα εικόνας για υπέρτονος έσω σφιγκτήρας,

 

Οταν θέλουμε να μιλήσουμε για το γαστρεντερικό μας σύστημα, συνήθως περιοριζόμεθα στο στομάχι, ή στο λεπτό εντερο, κι όταν αναφερόμεθα στο παχύ έντερο, νοιώθουμε  άνευ αποχρώντος λογου, μιαν αμηχανία.Το παχύ έντερο, συνδέεται με πολλά δεινά για την καθη-μερινότητά  μας, και δεν θέλουμε να το συζητάμε.Σε κάποιο βαθμό , το ίδιο συμβαίνει και με το στόμα μας.Αρα λοιπόν και η είσοδος αλλά και η έξοδος του γαστρεντερικού σωλήνα μας είναι ένα ειδος ταμπού.Κι όμως είναι εξ ίσου, αν όχι σημαντικότερα απ τα άλλα κομ-μάτια του.Εν πάσει περιπτώσει, σήμερα θα δούμε μόνο το τελευταίο κομμάτι του, μια και θα ασχοληθούμε με την δυσκοιλιότητα.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για υπέρτονος έσω σφιγκτήρας,

 

Δυσάρεστη κατάσταση, όμως υπαρκτή και βασανιστική για πολλούς, πάρα πολλούς συν-ανθρώπους μας, ιδίως γυναίκες.Εχουμε, ας πούμε, δύο κύριους μηχανισμούς της δυσ-κοιλιότητας. Αυτήν.της βραδείας διάβασης, και την πλέον επώδυνη της  δυσκολίας απο-βολής των κοπράνων. H δυσκοιλιότητα αφορά, όπως είπαμε, κυρίως τις γυναίκες, και αποτελεί πολυπαραγοντικό πρόβλημα. Πέρα τούτων,Η δυσκοιλιότητα προσβάλει σχεδόν καθένα μας σε κάποια στιγμή στη ζωή του. Μπορεί να εμφανιστεί ανα πάσα στιγμή, κατα κανόνα όμως .Στην Εμμηνόπαυση Και Στην Τρίτη Ηλικία, Στη Διάρκεια Πολυήμερης Α-πουσίας Από Το Σπίτι, Και σεΈντονο Stress .Πολλά πράγματα την προκαλούν , ιδιως όμωςΤο άγχος η κατάθλιψη και η μεγάλη στενοχώρια.Αλλά  και η υπολειτου-ργία του θυρεοειδούς, η νόσος Πάρκινσον, και η πολλαπλή σκλήρυνση.Ακόμα ο διαβήτης, η κατάθλιψη, μια απότομη αλλαγή στην άσκηση , μια εγχείριση. Βοηθούν στην αποτροπή της.Ένας υγιεινός τρόπος ζωής.Η μή αναβολή  της ανάγκης για κένωση, η φυσική  σωματική άσκηση και η σωστή  διατροφή.

 

 

Οπως και το να τρώμε όλα τα φρούτα και τα λαχανικά αν είναι δυνατόν με τη φλούδα τους, φυσικά καλά πλυμμένα. Ξερά Φασόλια, κάθε είδους και χρώματος.Φάβα , ξηρά δαμάσκηνα Άφθονα υγρά, μια και Οι πολλές φυτικές ίνες χωρίς νερό, θα επιφέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα, καθώς το περιεχόμενο του εντέρου θα είναι διογκωμένο και σκληρό, εμποδίζοντας ή επιφέροντας επώδυνη κένωση.Οι ίνες δρουν καλύτερα όταν απορροφούν υγρά. Ετσι λοιπόν πίνουμε Τουλάχιστον Εφτά Με Οχτώ Ποτήρια, αποχλωριομένο νερό Την Ημέρα (1,5 με 2 λίτρα ημερησίως).

 

 

Η καθημερινή άσκηση, βοηθάει στη διέγερση των μυών του εντέρου , όπως το περπάτημα σ ενα άλσος. Το βαθύ κάθισμα  η λεγόμενη τούρκικη τουαλέτα η οποια κακώς έχει εξαφανισθεί είναι η στάση του σώματος που βοηθάει τον πρωκτό στην κένωση.

 

 

Χρησιμοποιώντας ένα σκαμνάκι για τα πόδια, ώστε να γέρνει το σώμα  μπροστά με τα πόδια ανοιχτά και τους πήχεις των χεριών  πάνω στους μηρούς, είναι ο καλύτερος τρόπος για να επιτελούμε αυτή την τόσο σοβαρή ανάγκη της μέρας.Α και βέβαια .Η πλάτη ίσια . Αυτή η στάση, χαλαρώνει τον έσω, συνήθως υπέρτονο σφιγκτήρα, και διευκολύνει την κένωση. Είναι περιττή η υπερβολική προσπάθεια, ανοίξετε το στόμα και εκπνεύσετε. Αν τώρα παρ όλα αυτά ταλαιπωρείσθε, μην αφήνετε την κατάσταση να γίνει εκτος ελέγχου. Ψάξτε, ρωτείστε, μάθετε, σιγουρευτείτε με ποιό τρόπο θα απελευθερώσετε το τελευταίο αυτό κομμάτι του συστήματός σας, και μην ξεχνάτε οτι ένας υπέρτονος έσω σφιγκτήρας, είναι υπεύθυνος για το μποτιλιάρισμα  για να χρησιμοποιήσουμε ένα σύγχρονο όρο που επισης μας ταλαιπωρεί αφάνταστα), και διάνοιξή του , μέθοδος PeterLord που την έχουν αποκηρύξει άγνωστο γιατί οι περισσότεροι γαστρεντερολόγοι, είναι η μόνη σίγουρη, γρήγορη, αναίμακτη, και οριστική λύση, με τις λιγότερες παρενέργειες και μηδαμινούς κινδύνους όπως αυτός της ακράτειας. Χαιρετε.

 

 Αποτέλεσμα εικόνας για υπέρτονος έσω σφιγκτήρας,

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: