RSS Feed

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ..

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ορατού φάσματος,

 

 

Copyrighthttps://kosmaser.wordpress.com/

Πόσο άραγε είμαστε διατεθειμένοι να αλλάξουμε τις συνήθειες μας, για να επιτύχουμε μια καλύτερη ποιότητα ζωής;

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ελαιόλαδο

 

 

Είναι γνωστό σε όλους μας πως κάθε κουταλάκι του γλυκού, βιομηχανοποιημένο αλάτι είναι περίπου 5 γραμμάρια,όσο δηλαδή δικαιούμεθα να καταναλώσουμε σε μιαν ημέρα.Καιρός πλέον.Να μάθουμε να τρώμε λαχανικά και φρούτα.

 

 

Σχετική εικόνα

 

Καθημερινά, τρωμε κάτι πράσινο, κάτι πορτοκαλί και κάτι κόκκινο. Τώρα σχετικά με την άσκηση.Οχι υπερβολές.Μερικές ασκήσεις με τη μπάλα γυμναστικής, είτε πατώντας τα πόδια στο πάτωμα και τεντώνοντας προσεκτικά την πλάτη στην επιφάνειά της είτε κάνοντας κυκλικές κινήσεις με τους γοφούς καθισμένοι πάνω στην μπάλα,είναι αρκετές.

 

 

Άλλη ιδέα είναι σταθείτε όρθιοι,στο ένα πόδι για ένα λεπτό ,κάνοντας εναλλαγή με το άλλο πόδι την επόμενη φορά, ενώ πλένετε τα δόντια σας, είναι άριστη  άσκηση ισορροπίας.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για να.. πλένετε τα δόντια σας

 

( φυσικά για όσους το μπορούν,για τους άλλους η μπάλλα)   

Μερικά καρύδια την ημέρα Μας Προσφέρουν Ω-3 Λιπαρα  Οξέα,Α-Λινολεϊκού οξέος.Εννοείται οτι τα λιπαρά ψάρια είναι η ουσιαστική πηγή των Ω3 απαραίτητων λιπαρών οξέων μακράς αλυσίδας άνθρακα.    

 

Αποτέλεσμα εικόνας για λιπαρά ψάρια

 

      

 

Πλένουμε Τα Χέρια μας μόλις μπούμε στο σπίτι Εκατομμυρια νοσογόνοι ιοί μπορεί να περάσουν πολύ εύκολα από τα χέρια μας στον οργανισμό μας. Έτσι, οι χειρολαβές στο Μετρό είναι το χειρότερο πράγμα που μπορούμε να πιάσουμε,κι ακολουθούν πολλά άλλα.Γι αυτό. 

Όταν Γυρνάμε  Στο Σπίτι,πλένουμε τα χέρια με σαπούνι και (ζεστό) νερό τραγουδώντας το ¨HappyBirthday¨,από την αρχή έως το τέλος,ή αν δεν το συμπαθείτε το κλασσικό.¨Αρνάκι άσπρο και παχύ¨ ως το τέλος πάντα, κι ακόμα καλύτερα τραγουδιστά.Κάντε το έχει πλάκα, τόσος χρόνος απαιτείται για να τα απολυμάνουμε,σε ποσοστο 93% μόλις 35 δευτερόλεπτα.

 

 

 

 

 

Οταν είμαστε κουρασμένοι, δεν τρίβουμε επ ουδενί τα ματια μας με άπλυτα χέρια,ούτε σκαλίζουμε την μύτη μας,θα τα γεμίσουμε με ιούς.Αντιθετα μαθαινουμε, ισως με αρκετο κοπο. Να πλενουμε τη μυτη μας με μια συσκευη απ τις τοσες που κυκλοφορουν, ειδικα για ρινικες πλυσεις.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ρινικες πλυσεις..

 

Δεν μιλάμε για δουλειές και προβλήματα, όταν βγαίνουμε για ψυχαγωγία,ένας καφές ή μια βόλτα με ένα φίλο χωρίς δυσάρεστες συζητήσεις είναι η καλύτερη στρατηγική, για να αντιμετωπίσουμε το στρες .

 

 

 

Κάνουμε  εντατική γυμναστική τρεις φορές την εβδομάδα επί 10 λεπτά Δέκα Μονό λεπτα Εντατικά π.χ. στο ποδήλατο γυμναστικής και διακόπτοντας για ένα λεπτό, επί τρεις φορές την εβδομάδα, έχει τα ίδια αποτελέσματα ,για τους μυς, όσο  πολλές ώρες συμβατικής άσκησης η οποία δεν γίνεται το  ίδιο εντατικά.Πετάξτε τους ασήμαντους αριθμούς απ την καθημερινότητά σας.Αυτό συμπεριλαμβάνει την ηλικία, το βάρος  και το ύψος. Αφήστε τους γιατρούς να νοιάζονται γι’ αυτά. Γι’ αυτό τους πληρώνετε άλλωστε. Κρατήστε μόνον τους ευχάριστους φίλους. Οι γκρινιάρηδες σας ρίχνουν. Να μαθαίνετε συνεχώς, όλο και νέα πράγματα.

 

 

Βάλτε τους ηλεκτρ. υπολογιστές στη ζωή σας.Ανοίξτε αυτή την απίθανη πόρτα εκπλήξεων,έστω το παράθυρό,όχι σαν το καλό μου  φίλο Γιάννη που αρνείται πεισματικά να πάρει στα χέρια του ένα Ultrabook,ή έστω ένα tablet,με πίεση και σπρώξιμο 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ορατού φάσματος,

 

Εξοικιωθείτε μαζί τους.Θα δυσκολευτείτε στην αρχή, όμως μετά θα σας χαρίσουν κόσμους που δεν είχατε ιδέα οτι υπάρχουν.Μην ξεχνάτε ζούμε μιαν εικονική πραγματικότητα.

 

Σχετική εικόνα

 

 

Βλέπουμε μόλις το 5-9% του ορατού φάσματος,είναι κρίμα αυτό το λίγο να το κάνουμε λιγότερο.Ασχοληθείτε με τις τέχνες, την κηπουρική, οτιδήποτε. Μην Αφήνετε Ποτέ Τον Εγκέφαλο σας Ανενεργό. Ένα ανενεργό μυαλό είναι εργαστήρι του Διαβόλου. Και ένα απ τα πολλά επιθετά του είναι «Αλτζχάιμερ». Μάθετε επιτέλους να απολαμβάνετε τα απλά πράγματα. Και Γελάτε συχνά, διαρκώς και δυνατά. 

 

 

 

 

 

Γελάστε μέχρι να σας κοπεί η ανάσα,με μια απ τις μοναδικές παλιές Ελληνικές ταινίες με τους αθάνατους κωμικούς μας, Τον Λογοθετίδη, Κωσταντάρα, Μακρή, Φωτόπουλο,Βέγγο, Σταυρίδη, Γκιωνάκη..Και μην ξεχνάτε να λέτε απο μέσα σας κι ένα¨Θεός συγχωρέσει, και αναπαύσει τις ψυχές τους¨.Είναι ένα μνημόσυνο που τους αξίζει, και σίγουρα¨δροσιζει¨ τις ψυχές τους,εκεί που βρίσκονται Κάντε το κι ας μην το πιστεύετε.Αν τώρα σας τύχουν δάκρυα.Υπομείνετε, πενθήστε, και προχωρήστε παραπέρα. Μην ξεχνάτε η μόνη ύπαρξη πραγματικά και μεταφορικά που μένει μαζί μας για ολόκληρη τη ζωή μας είναι ο εαυτός μας. Ας προσπαθήσουμε ,δεν είναι σχήμα λόγου, να είμαστε ζωντανοι ενόσω είμαστε εν ζωή. Ας Περιβάλλουμε τον εαυτό μας με ό,τι αγαπάμε, οικογένεια, μουσική, ενδιαφέρο-ντά, οτιδήποτε.Το σπίτι μας είναι το καταφύγιό μας.Τιμάμε την υγεία μας.Είναι απλό.Αν είναι καλή τη προσέχουμε.Αν είναι έτσι κι έτσι τη βελτιώνουμε.Εαν τώρα είναι άστα να πάνε,Δεν τα χάνουμε,ζητάμε βοήθεια απ τον κολλητό μας γιατρούλη.Ολοι έχουμε ένα φίλο γιατρό.Αν όχι αποκτούμε,η πατρίδα μας έχει 42000 γιατρούς , πολλών εθνικοτήτων και πανεπιστημίων, και πιστέψτε με εξαιρετικών.


 

Αποτέλεσμα εικόνας για ορατού φάσματος,

   

 

Μάθετε να Μην νανουρίζετε τις ενοχές σας, δεν λέω τύψεις,αυτές είναι άλλο πράμα. Κάντε μια βόλτα στα μαγαζιά, το λένε..shoping therapy,αλλά μην δαπανάσθε βολτάροντας,εκεί όπου ¨αναπαύονται¨ οι ενοχές σας.Ας μάθουμε επι τέλους να λέμε σ αυτούς που αγαπάμε, ότι τους αγαπάμε, με κάθε ευκαιρία. Η ζωή , φίλοι μου, δε μετριέται από πόσες αναπνοές  παίρνουμε, αλλά από τις στιγμές, που μαρμαρώνουμε με κομμένη την ανασα.Αλλωστε αυτή η ζωή είναι ολόκληρη μια δοκιμασία, απ την οποία είτε βγαίνουμε νικητές, είτε φεύγουμε γεμάτοι απογοήτευση για πολλά που δεν καταλάβαμε, ούτε μπορέσαμε να δούμε.Ολοι , μα όλοι αγαπάμε την καθαριότητα.Θέλουμε καθαρό το σπίτι, τα ρούχα το σώμα μας.Η Περίφημη¨καρκινική ¨επιγραφή στον Νιπτήρα της Αγιάς Σοφιάς στηνΠόλη, έγραφε:

 

¨ΝΙΨΟΝΑΝΟΜΗΜΑΤΑΜΗΜΟΝΑΝΟΨΙΝ ¨

 

 

 

Αν μπορέσουμε να ξεπλύνουμε την καρδιά μας απ τις ακαθαρσίες της καθημερινότητας,και καθαροί τη καρδία προχωρήσουμε στη Γνώση της Αληθείας , τον Φωτισμό όπως μας λένε οι Πατέρες της Εκκλησίας μας, τότε για μας ,το τέλος της ζωής, δεν θα είναι ούτε τόσο φοβερό, ούτε ζοφώδες, αλλά μια απλή διάβαση απ τη ζωή , που καλώς ή κακώς πέρασε στην Οντως Ζωή,που όμως πρόκριμά της είναι αυτή,και  που προσπαθούμε , με όλα οσα λέμε, να κάνουμε όσο γίνεται πιο ανθρώπινη.

Καλή νύχτα σας…

Αποτέλεσμα εικόνας για ορατού φάσματος,

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

4 responses »

  1. KATAΠΛHKTIKO ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΟΣΜΑ – ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ ΣΟΥ – ΜΕ ΥΠΕΡΟΧΗ ΜΟΥΣΙΚΗ . ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΣ ! ! !

  2. Αντώνη, παρασύρθηκα απο ένα δελτίο τύπου του ΙΣΑ..Ουτως ή άλλως, η αναφορά μου είχε μάλλον σκωπτικό χαρακτήρα..Σ ευχαριστώ που με ενημέρωσες..

  3. Κοσμά, αν είχαμε μόνο 40 χιλιάδες γιατρούς οι αναλογίες θα ήταν πιο σωστές. Τώρα έχουμε πάνω από 72 χιλιάδες, κι αυτή είναι μια από τις αιτίες της σπατάλης στο χώρο της υγείας (όχι βέβαια η μόνη…). Αν σκεφθείς μόνο τις δεύτερες και τρίτες γνώμες (και αντίστοιχες εξετάσεις και θεραπείες), καταλαβαίνεις πού πάει το πράγμα… Ιατρικός πληθωρισμός και ανισοκατανομή γιατρών ανά την επικράτεια είναι σημαντικά προβλήματα, που αυξάνουν, αντί να μειώνουν, τη νοσηρότητα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: