RSS Feed

ΓΑΜΟΣ ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΠΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ…

 Αποτέλεσμα εικόνας για διαζύγιο


Copyright
https://kosmaser.wordpress.com/

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Ζευγάρια

 

Ζούμε σε μια εποχή που σχεδόν οι μισοί γάμοι καταλήγουν σε διαζύγιο.Αρα είναι φυσιολογικό να διερωτόμαστε τι είναι αυτό που κάνει κάποια ζευγάρια να ζουν ευτυχισμένα για δεκαετίες ,ενώ άλλα χωρίζουν.Αν κοιτάξουμε πιο προσεκτικά, θα δούμε οτι υπάρχει μια διαφορετική προσέγγιση στην αξιολόγηση των ¨στοχων¨, στην πρώτη κατηγορία.Οι άνθρωποι εκεινοι που αδιατάρακτα προχωρούν στο εφαλτήριο της ζωής, έχουν αναφορά σε ¨Πνευματικό¨, και στη Ζωή της Εκκλησίας.¨Οταν είπα στον Ιορδάνη τα παραπάνω, με κοίταξε μ ένα ειρωνικό χαμόγελο, κρεμασμένο στο δυνατό του πρόσωπο.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για γιάπις

 

 

Ο Ιορδάνης  Jordan gr. για τους φίλους του, είναι ένας συγχρονος γιάπις.41 ετών , που απο φοιτητής ασχολήθηκε με την πληροφορική, και σε μερικά χρόνια κατέκτησε μιαν αξιοζή-λευτη θέση στο χώρο του ηλεκτρονικού εμποριου.Μπορεί να σου προμηθεύσει οτιδήποτε μέσα σε 48 ώρες σε τιμή που δεν ελπίζεις..Και εννοείται πάντα με εγγύηση κι όχι προϊοντα μαϊμού.Ζήτησε τη συμβουλή μου για μιαν υπάλληλό του, που ατύχησε στο γάμο της.Η αιτία κοινή.Η κατάληξη γνωστή.Η διαδικασία ρουτίνα.Στους 10 γάμους σήμερα, οι 8 διαλύονται τον πρώτο χρόνο.

 

 

Σχετική εικόνα

 

Μήπως στα ευτυχισμένα ζευγάρια, δεν υπάρχουν καβγάδες;Δεν δημιουργούνται δύσκολες καταστάσεις που προκαλούν αισθήματα εχθρότητας και πικρίας μεταξύ των δύο;Η ευτυχία σε ένα ζευγάρι, είναι ένα πολύτιμο αγαθό που αποκτιέται με κατανόηση και με συνεχή προσπάθεια.Ένα από τα μυστικά,της συζυγίας είναι ότι δεν είναι πάντα ευτυχισμένοι. Μη νομίζετε ότι όλη μέρα είναι τρυφεροί μεταξύ τους.Έχουν τις αρνητικές τους στιγμές, τις λογομαχίες τους και την ανταλλαγή σχολίων.Αλλο αν μετά η τάξις αποκαθίσταται με αμοιβαιότητα,κι η αρμονία επανακάμπτει.Τέλειο ζευγάρι απλά δεν υπάρχει, μπορεί μάλιστα να μαλώνουν μεταξύ τους κάθε μέρα. Δεν είναι ο αριθμός των καβγάδων που έχει σημασία στη σχέση ενός ζευγαριού αλλά ο τρόπος με τον οποίο μαλώνουν. Και  Τα ευτυχισμένα ζευγάρια χρησιμοποιούν αρνητικές προσεγγίσεις όπως θυμό ή συμπεριφορά που μπορεί να πληγώνει τον άλλο. Ωστόσο συνειδητοποιούν μέχρι που μπορούν να φτάνουν για να μην πληγώνουν υπέρμετρα το ταίρι τους.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Ζευγάρια

 

Ταυτόχρονα είναι έτοιμοι για συμβιβασμό προσφέροντας μια εποικοδομητική συμβιβαστική συμπεριφορά ,που επουλώνει συνήθως τις πληγές που αφήνει μια διαμάχη. Οι θετικές εμπειρίες, οι ευχάριστες στιγμές που περνούν μαζί, αποτελούν πηγή προστασίας της σχέσης τους. Οι ισχυροί δεσμοί που δημιουργούνται μεταξύ τους, δεν αφήνουν τις δύσκολες στιγμές να διαβρώσουν αυτά που τους ενώνουν. Έχουν μια μακροχρόνια προοπτική και είναι έτοιμοι, ο καθένας να κάνει θυσίες για την ικανοποίηση των προσωπικών αναγκών του ταιριού του. Θα προκύπτουν πάντοτε προβλήματα στη συζυγική ζωή που θα είναι αντικείμενο διαφορετικών απόψεων, προσεγγίσεων και ευαισθησιών μεταξύ των δύο.Τα Ευτυχισμένα Ζευγάρια προσπαθούν και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, να έχουν πάντα επαφή με την ζωντανή παρουσία της Εκκλησίας στη ζωή μας. Η αναφορά στον κοινό τους Πνευματικό, εξομαλύνει άμεσα οποιοδήποτε πρόβλημα, κι έτσι ποτέ δεν πηγαίνουν στο κρεβάτι θυμωμένοι ή πικραμένοι ο ένας με τον άλλο.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Ζευγάρια

 

Συμπερασματικά,τα ευτυχισμένα ζευγάρια έχουν και αυτά συχνά προβλήματα, καβγάδες, συζητήσεις για τα χρήματα, το νοικοκυριό, τα παιδιά, τα πεθερικά, τους συγγενείς. Η αναζήτηση της ιδανικής, ήρεμης, αρμονικής συζυγικής σχέσης, δεν είναι πάντα ο,τι το καλύτερο.Εκείνο που είναι σημαντικό, είναι η ικανότητα που έχουν να εξισορροπούν τις αναπόφευκτες, δύσκολες αρνητικές για τις σχέσεις τους στιγμές με αναζωογονητικές, θετικές προσεγγίσεις και εμπειρίες που θεμελιώνουν και ενδυναμώνουν τους δεσμούς μεταξύ τους.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Ζευγάρια

 

 

Ο θεσμός του γάμου είναι ιερός, δεν είναι μια εμπορική σχέση, μια μίσθωση που λύεται με κοινή συναίνεση.Δεν λέω μπορεί να λυθεί εύκολα, ομως τα αποτελεσματα, που ο τρίτος, δεν τα παρακολουθεί μεχρι το τέλος, είναι αυτό που μετράει περισσότερο.Δυο άνθρωποι που ξεκίνησαν μαζί, καταλήγουν ερείπια σωματικά, αλλά κυρίως ψυχικά, να τριγυρνουν  σε παρέες ζητώντας λίγη χαρά που δεν είναι χαρά, αλλά .light προϊόντα. Η χαρά που νοιώθω απ τη δουλειά μου, όπως και τα χρήματα που κερδίζω, μοιάζουν με γιαούρτι με   0 λιπαρά.Το τρώω απλά για να φάω γιαουρτι, ούτε με ευχαριστεί, ουτε καλό μου κάνει, αλλά το κυριώτερο το απεχθάνομαι.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Ζευγάρια

 

Αυτά μου είπε ο Ιορδάνης, ένας πετυχημένος σαραντάρης, που αν τον δεις στο δρόμο, θα τον ζηλέψεις.Λέτε να είχε άδικο Εκείνος Ο Ξένος πριν 2000 χρόνια που μας είπε πως χωρίς Αυτόν δεν μπορούμε τίποτα να κάνουμε  που να είναι σωστό, αλλά κι ευχάριστο.

 

 

Copyrighthttps://kosmaser.wordpress.com/

 

 

.    

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: