RSS Feed

Ο ΠΟΝΟΣ ..Η ΥΠΕΡΚΑΛΙΑΙΜΙΑ..Η ΥΠΕΡΝΑΤΡΙΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΗ ΣΤΕΡΟΕΙΔΗ

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΥΠΕΡΚΑΛΙΑΙΜΙΑ

 

Ο ¨δικός¨ μας Ελύτης το έγραψε, η απίθανη Ελευθερία το τραγούδησε.Οντως όσο και να προσέξουμε μια φορά ζούμε.Δεύτερη ζωή δεν έχει.Ομως Η φίλη Ελευθερία Γ.μου έγραψε.¨Φιλε Κοσμα,Παιρνω Για Καιρο  Μη Στεροειδή Αντιφλεγμονώδη  Τα Οποια Μου Προκαλεσαν: Υπερκαλιαιμία Και Κατακράτηση Νατρίου Και Νερου.Πες Μου Με Δυο Λογια  Και Χωρίς Ιατρικούς Όρους Σε Παρακαλω,Τι Σημαινει Αυτο¨.

 

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ..ΤΟ ΑΝΘΟΣ ΤΟΥ ΚΑΚΤΟΥ

 

Καλή μου Ελευθερία,οταν χρησιμοποιεις μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη ( Μ.Σ.Α.) ,για οποια-δήποτε αιτία , συνήθως ομως σε ύπαρξη ισχυρού πόνου,συμβαίνει μια διεργασία που ονομάζεται  συγχώσεσέ μου τη χρήση των όρων δεν γίνεται αλλιώς Αναστολη Συνθεσης Των Προσταγλανδινων ,που οδηγεί σε καταστολή της απελευθέρωσης ρενινης, οπότε προκαλείται Υπο-Ρενιναιμικός Υπο-Αλδοστερονισμός, με συνέπεια την υπερκαλι-αιμια  δηλαδή  μείωση της ποσότητας αλδοστερόνης, στην οποία οφείλεται η αποβολή του καλίου.Η κατακράτηση του νατρίου οφείλεται στο ότι τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη εχουν δράση παρόμοια με αυτή της αλδοστερόνης και επίσης λόγω αναστολής δράσης των προσταγλανδινών, οι οποίες είναι νατριουρητικές.

 

 

 

Αυτή, αγαπητή μου Ελευθερία ,είναι η καθαρά επιστημονική προσέγγιση,και τέρμα οι ια-τρικοί όροι,που καλώς ή κακώς πρέπει να τους γνωρίζουμε. Επειδή , όμως ίσως, οι αναφερόμενοι όροι ,σε μπερδέψουν, εσύ αρκεί να γνωρίζεις 2-3 πράγματα πρακτικά.Τί εννοώ: Τα Μ.Σ.Α. είναι πολύτιμα φάρμακα, όπως άλλωστε κάθε άλλο φάρμακο.Εχουν όμως παρενέργειες, όπως κάθε φάρμακο.Μην νομίζεις,ακόμη και το αθώο νερό όταν δεν ξέρεις να το πίνεις, με μικρές γουλιές και κάθε τόσο ) έχει παρενέργειες.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για αθώο νερό...όταν δεν ξέρεις να το πίνεις,

 

Η σωστή χρήση, είναι αυτό που χαρακτηρίζει ένα φάρμακο,αλλα και το κάθε τι.Και βέβαια θα χρησιμοποιήσεις ένα Μ.Σ.Α. λαμβανοντας όμως τις κατάλληλες προ-φυλάξεις.Το Μ.Σ.Α. σταματα , προσωρινά τη δράση των Αναστολέων Της Αγγειο-τενσίνης,με αποτέλεσμα η πίεση να ανεβαίνει.

 

Η ΑΓΑΠΗ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΚΠΙΠΤΕΙ

 

 

 

Γι αυτό, τα πολύτιμα Μ.Σ.Α. θα πρέπει να συνταγογραφούνται πάντα απο τον οικογε-νειακό σου γιατρό, ο οποίος γνωρίζει το ιστορικό σου και θα σε συμβουλεύσει κατάλ-ληλα.Ομως ας μην παίρνουμε πάντα το χειρότερο σενάριο.Γιατί να χρησιμοποιήσεις Μ.Σ.Α.;Μου έχεις πεί οτι καταπίνεις καθημερινά ιχθυελαιο.

 Αποτέλεσμα εικόνας για ιχθυελαιο

 

Το ιχθυέλαιο είναι απο μόνο του ένα θαυμάσιο αντιφλεγμονώδες.Φυσικά δεν έχει την άμε–ση δράση του φαρμάκου, αλλά και δεν ¨αποσυναρμολογεί¨ όλο το σύστημα κατασκευής των περίεργων προσταγλαδινών.Πολύ προτιμότερο λοιπόν να προλαμβάνουμε, παρά να προσπαθούμε να ¨τρέχουμε πίσω απ τον πόνο¨.

 

 

 Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΟΝΟΣ

 

Βοηθάμε τον οργανισμό μας να Μή Φτιάχνει Κακές Προσταγλαδίνες,με χρήση ιχθυ-ελαίου, και σωστή διατροφή, χωρις γλυκα,που δεν είναι τροφή αλλά παραλυσία, και με πολλά φρούτα και λαχανικά, και καθαρό νερό.Αν σ όλα αυτά προσθέσεις και την άσκηση, το περπάτημα,το κολύμπι, τον χορό,που μου γράφεις οτι αγαπάς,τότε είναι ζήτημα αν χρειασθείς Μ.Σ.Α. μία- δύο φορές το χρόνο.Πιστεύω να σε κατατόπισα αρκετά,και περισσότερο να ηρέμησα το ατίθασο σου πνεύμα.

Χαιρε παντα.

379485-omorfa-louloudia-14

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

One response »

  1. Reblogged this on Kosmaser's Weblog and commented:

    Πάει πάνω απο ένας χρόνος που μιλήσαμε για τα πολυτιμα μη στεροειδη αντιφλεγμονώδη..Στο χρόνο αυτό, σταματησε η χορήγηση τους κατα το μεγαλύτερο μερος, απο τα Ταμεία..πράγμα καλό κι ωφέλιμο..Το ίδιο κι η χορήγηση του ιχθυελαίου…Ομως μειώθηκε κι η τιμή του στο μισό..Να τα ξαναθυμηθούμε, μηπως και γλυτώσουμε κι άλλους συνανθρώπους μας απ τη …δυναστεία τους..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: