RSS Feed

ΕΝΑΣ ΜΥΘΟΣ..ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΝΑ…ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΗΣΟΥΝ..

Αποτέλεσμα εικόνας για ασπιρινη

 

MATSU PITSU

Οπως θα έχετε πληροφορηθεί, η κυβέρνηση, προκειμένου να περιστείλει τα έξοδα της φαρμακευτικής απερισκεψίας των ελλήνων, προχώρησε στην διακοπή χορήγησης κάθε είδους παυσίπονου, μαζί και της ασπιρίνης. Είναι γεγονός οτι γίνονταν μεγάλη κατάχρηση κάθε είδους παυσίπονου..Βλέπετε ο πόνος είναι ο μεγάλος δυνάστης του σημερινού ανθρώπου, που θεολογικά δεν είναι παρά το….Μέγα τραύμα….Ομως ας έρθουμε στο φάρμακο…μύθο. Το θαύμα του 20ου  αιώνα, την ταπεινή, φτηνή ( χωρίς πατέντα) Ασπιρίνη,Kανένα φάρμακο δεν έχει να επιδείξει τόσο πολλές ιδιότητες, όσο η ασπιρινη. Κι αυτό γιατί καταπραϋνει πασης φυσεως πονους και φλεγμονες ανακουφιζει απο τους ρευματισμους και τις ημικρανιες παρεμποδιζει την καρδιακη προσβολη.  τωρα, μια νεα επιστημονικη ερευνα ερχεται ν’ αποδειξει οτι είναι..το  φαρμακο δια πασαν νοσον..με ένα μεγαλο…μειονεκτημα..ειναι φτηνη…κοστιζει ελαχιστα..δεν πατενταρεται..αρα στο πυρ..στο περιθωριο..  

Ήδη, από τον 5ο αιώνα π.Χ., ο Ιπποκράτης, είχε ανακαλύψει ένα αφέψημα από φλούδα ιτιάς, που το χορηγούσε στους ασθενείς του ως αντιπυρετικό και παυσίπονο.

379478-omorfa-louloudia-20

Μέσα σ·αυτή την πρώτη ύλη, χωρίς ο μεγάλος Έλληνας σοφός να το γνωρίζει, βρισκόταν το ακετυλοσαλικυλικό οξύ, βασικό συστατικό της γνωστής σε όλους μας ασπιρίνης.Το 1859, ο Γερμανός χημικός Χέρμαν Κόλμπε ,ανακαλύπτει τις αντισηπτικές ιδιότητες του σαλικυλικού οξέος και καταφέρνει να το παρασκευάσει από φαινόλη. Η γεύση του φαρμάκου, όμως, είναι ιδιαίτερα απεχθής.Η μεγάλη επανάσταση για την ασπιρίνη έγινε μερικά χρόνια αργότερα, όταν στα εργαστήρια της χημικής βιομηχανίας BAYER επέτυχαν να συνθέσουν το σαλικυλικό οξύ, με μόρια του οξικού οξέος. Το παρασκεύασμα είχε ανεκτή γεύση και Δεν Πείραζε υπερβολικά.. Το Στομάχι, όπως σημείωνε ο διευθύνων φαρμακοποιός της εταιρίας. Δύο χρόνια αργότερα, η πατέντα για την ασπιρίνη εγκρινόταν από την αρμόδια υπηρεσία του Κάιζερ.

Σήμερα,

English-Astronomie_028

Καταναλώνονται 40 ΧΙΛΙΑΔΕΣ Τόνοι Ακετυλοσαλικυλικού Οξέος Σ’ Όλο Τον Κόσμο, είτε σε καθαρή μορφή είτε σε συνδυασμό με άλλα αναλγητικά, είτε με βιταμίνη C, με υπνωτικά ή καφεΐνη. Οι πολλές και σπουδαίες, όμως, ιδιότητες της ασπιρίνης ανακαλύφθηκαν και αποδείχτηκαν Μόλις Πριν Από Είκοσι Χρόνια..Η ασπιρίνη ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΙ τη μετατροπή του αραχιδονικού οξέος σε προσταγλαδίνες.. Γι’ αυτή την ανακάλυψη του βιοχημικού μηχανισμού πήραν το βραβείο Νόμπελ το 1982 ο Τζων Βέιν, μαζί με τους Σουν Μπέργκστρεμ και Μπένγκτ Σάμουελσον.Από την άλλη, η ασπιρίνη είναι γνωστό ότι καταπολεμά αποτελεσματικά τις ημικρανίες. Οι επιστήμονες δεν είναι, όμως, ακόμα σε θέση να εξηγήσουν με ποιόν ακριβώς τρόπο. Το μόνο σίγουρο, επί του παρόντος, είναι ότι η ασπιρίνη ενεργεί αποτελεσματικά εκεί που οποιοδήποτε άλλο φάρμακο έχει αποτύχει Εκτός Από Τη Μορφίνη,

Που Είναι Και Το Ισχυρότερο Όπλο Κατά Του Πόνου.Πολλοί άνθρωποι που πάσχουν από ημικρανίες, παίρνουν μία ή περισσότερες ασπιρίνες, και όμως το σφυρί στο κεφάλι τους δεν σταματά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι δραστικές ουσίες της ασπιρίνης, που κανονικά απορροφούνται στο λεπτό έντερο, Παραμένουν Αχρησιμοποίητες Στο.. Στομάχι..που μπορεί να προκαλέσουν ζημιά…Η αιτία που βρήκαν για να την..περιθωριοποιήσουν και τελικά να την αχρηστεύσουν…

naturezadecoracao_033

Αν πάρουν την ασπιρίνη σε μορφή.. αναβράζοντος δισκίου, τότε οι δραστικές ουσίες οδηγούνται κατευθείαν στο λεπτό έντερο. Όμως, όσοι πάσχουν από ημικρανίες και παίρνουν τακτικά ασπιρίνη, θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, γιατί κινδυνεύουν να γίνουν εξαρτημένα άτομα…οχι να πάθουν αιμορραγίες κι άλλα τέτοια περίεργα..που είναι σωστά, αλλά όχι στο βαθμό που τα εμφανίζουν..

Εάν, δηλαδή, μειώσουν την καθημερινή τους δόση, παθαίνουν ταχυκαρδίες, παρουσιάζουν ζαλάδες, αισθάνονται άσχημα, ενώ οι πονοκέφαλοι επανεμφανίζονται εντονότεροι.

Η ΚΤΙΣΗ..ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΟΣΜΟΣ..

 

Μία ακόμη εξαιρετική ιδιότητα του θαυματουργού φαρμάκου είναι ότι ΑΝΑΚΟΠΤΕΙ ΤΗ ΘΡΟΜΒΩΣΗ ΣΤΟ ΑΙΜΑ..ενεργεί κάπως όπως τα διασημα αντιαιμοπεταλιακά φάρμακα ( κλοπιδογρέλη κλπ)

Αν και, για πολλά χρόνια, οι γιατροί παρέμεναν επιφυλακτικοί ως προς αυτό, οι 200 επιστημονικές μελέτες με στοιχεία για πάνω από 100 χιλιάδες ασθενείς συντείνουν στο συμπέρασμα ότι, πράγματι, η ασπιρίνη δεν επιτρέπει να παρουσιάζονται θρόμβοι στο αίμα, οι οποίοι σε περίπτωση εμφράγματος ή καρδιακής προσβολής φράζουν τις αρτηρίες.Τα πιο πρόφατα νέα σχετικά με την ασπιρίνη είναι ότι προφυλάσσει κι από τον καρκίνο!

VIVERE...PERICOLOSAMENTE..

Η Αμερικανική Αντικαρκινική Οργάνωση παρακολούθησε την επίδραση του ακετυλοσαλικυλικού οξέος σε περισσότερους από 600 χιλιάδες εθελοντές καρκινοπαθείς που έπαιρναν ασπιρίνη επί 6 χρόνια. Όποιοι έπαιρναν ασπιρίνες για 16 και πάνω μήνες παρουσίαζαν κατά 40% μικρότερη πιθανότητα να πεθάνουν από κακοήθη όγκο στο λεπτό έντερο. Φυσικά αυτό θα χρειασθεί αρκετό χρόνο, και πολλά άλλα…που δεν είναι του παρόντος..Βέβαια, οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν ακόμη ποιά μπορεί να είναι η σχέση της ασπιρίνης με την πρόληψη του καρκίνου του λεπτού εντέρου.Ομως συνεχίζουν να ψάχνουν..Εξάλλου, δεν γνωρίζουν καν ποιά είναι η αιτία της θανατηφόρας νόσου. Εκείνο που μπορεί να ειπωθεί είναι ότι «η ασπιρίνη φαίνεται ότι την καταπολεμά», όπως υποστηρίζει ο δόκτωρ Μάικλ Τουν, διευθυντής της επιστημονικής έρευνας.Αφού, λοιπόν, τα δεδομένα της παγκόσμιας ιατρικής κοινότητας δείχνουν ότι η λήψη ασπιρίνης μάς προστατεύει από τον απλό πυρετό και τους πόνους ώς τις ημικρανίες, το έμφραγμα και τον καρκίνο (στην τελευταία περίπτωση, ενισχύοντας το αμυντικό μας σύστημα),

Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΝΩ ΓΙΑ ΤΑ ΙΧΘΥΕΛΑΙΑ

μήπως θα ήταν σκόπιμο να καταπίνουμε την καθημερινή μας δόση, για να καταπολεμήσουμε όλους τους εχθρούς του πολιτισμού μας και για να αντιμετωπίσουμε Τις Συνέπειες Της Κακής Μας Διατροφής, Της Έλλειψης Γυμναστικής Και Κίνησης Ή Του Καπνίσματος, που οδηγούν κυρίως σε καρδιακές παθήσεις;

Προς Θεού, όχι!

 Όταν παίρνει κάποιος προληπτικά ένα φάρμακο -δηλαδή χωρίς να είναι άρρωστος- αυτό σημαίνει ότι πιστεύει πως υπάρχει κάποιο φυσικό ελάττωμα στον οργανισμό του, που θα το εξισορροπήσει με τη λήψη του φαρμάκου.

ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ..

Η βιολογία, όμως, δεν γνωρίζει καμμία τέτοια περίπτωση», επισημαίνει ο γιατρός καρδιολόγος και καθηγητής της Πανεπιστημιακής Κλινικής του Βερολίνου, Βόλφγκανγκ Ντίσμαν…συνάδελφός του Τσαρλς Χένεκενς, από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ,που μελετά εδώ και πέντε χρόνια τις επιδράσεις της ασπιρίνης,και υποστηρίζει ότι :

   Αποτέλεσμα εικόνας για ασπιρινη

«Ώσπου να καταφέρουμε να έχουμε λεπτομερείς γνώσεις σε σχέση με τις επιδράσεις και τους αμυντικούς μηχανισμούς που θέτει σε λειτουργία η ασπιρίνη σε περιπτώσεις καρδιαγγειακών παθήσεων, εμφράγματος, καρκίνου του λεπτού εντέρου, του μαστού και των πνευμόνων, καθώς και στις ημικρανίες….Εγώ το πρώτο φάρμακο που θα έπαιρνα, σε περίπτωση που πάθαινα έμφραγμα, θα ήταν ένα απλό δισκίο ασπιρίνης».

 ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ..

 

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: