RSS Feed

ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ..

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ..

Fantastic Pictures_023

 

 

 

Αγαπητέ Κωνσταντίνε,

σε χαιρετώ και χαίρομαι που είσαι καλά,έστω κι αν ασχολείσαι με εναλλακτικές θερα-πείες. Ρώτησα τη φίλη μας  Λίμπε, που διαπρέπει στη Φραγκία στον ευαίσθητο χώρο της ψυχιατρικής έρευνας, και μου είπε αρκετά πράγματα γι αυτά που με ρωτάς. Σταχυολογώ μερικά και σου τα μεταφέρω για ενημέρωσή  σου.Λέει η Λίμπε:

 

ApithanesFwtografies_007

 

Η δυτική ιατρική, Κοσμά μου, είναι αυτό που ταιριάζει σε μας,με όλα τα κακά της. Οσο για την ομοιοπαθητική,είναι σεβαστή σ όλον τον κόσμο, και στον ιατρικό αλλά έως εκεί,είναι κατα ένα μεγάλο μέρος,αυτό καθαρά που λέμε placebo effect,για τα φάρμακα δεν γνωρίζουμε και πολλά. Ομως γνωρίζουμε τη δύναμη του μυαλού μας, που είναι απίστευτη,τόσο όσο κι οι δυνατότητές του, αρκεί να μην  το καταστρέφουμε πολλαπλώς,ας πούμε με το αλκοολ και,τον  με συγχωρείς που στο λέω,μια και είσαι δηλωμένος αυτόχειρας-καπνιστής,αλλά δεν σου το έκρυψα εξ αρχής, καπνό

 

Fantastic Pictures_041

 

 

Ενα γερό μυαλό και μια δυνατή σκέψη, που πηγάζουν απο μια καθαρή καρδιάμπορεί να μας δώσουν απίστευτες θεραπείες.Με βασική προϋπόθεση.Ενα λεπτομερές ιστορικό,αυτό που θα λέγαμε εμείς οι υποψιασμένοι μια καθαρή εξομολόγηση σ έναν Γέροντα.Ή για να το δώ απ τη μεριά μου , μια πολύωρη ανάλυση της ζωής, που θα δείξει στον έμπειρο ψυχιατρο τον ευαίσθητο κρίκο στη ψυχή του ασθενή.Απ εκεί και πέρα όλα είναι θέμα χειρισμών.Απ το φάρμακο που θα δώσουμε,μέχρι την τελική θεραπεία, ο δρόμος είναι ανάλογα, εύκολος, γρήγορος ή ανεπαρκής,κι ατελέσφορος.

 

We_all_need_love_048

 

 

Ας είναι,Πρόκειται για πονεμένες ιστορίες με πρωταγωνιστές έξυπνους χειριστές της ανθρώπινης πίστης κι ελπίδας,οι οποίοι προβάλλουν τους εαυτούς τους ως σύγχρονους Μεσσίες και εκμεταλλεύονται την ανάγκη ορισμένων ανθρώπων , βασικά με πολλά προβληματα, που είναι η βάση όλων σχεδόν των ασθενειών,να αποφύγουν τον πόνο που προκαλείται από τη διάγνωση μιας σοβαρής ασθένειας και να καταφύγουν στην ψευδαίσθηση μιας μαγικής σωτηρίας.  μπορείς να ρίξεις μια ματιά στο ιστολόγιο μου, στη συζήτηση με την Αλεξάνδρα τα λέει όλα

 

 

We_all_need_love_044

Το νομοθετικό πλαίσιο είναι ανεπαρκές και αναποτελεσματικό και αδυνατεί να αντι-μετωπίσει τέτοιες καταστάσεις. σ.σ. εδώ δεν μπορεί να χτυπήσει την φοροδιαφυγή.Επίσης, τα ΜΜΕ, ειδικότερα τα ηλεκτρονικά, πολλές φορές θυσιάζουν την εγκυρότητα για χάρη της τηλεθέασης, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να βρίσκονται σε σύγχυση.

 

 

We_all_need_love_053

Οι εναλλακτικές θεραπείες θεραπείες που εστιάζουν  στην αλληλεπίδραση νου, και σώματος,συμβάλλουν στην καταπολέμηση του στρες, στην ανακούφιση του πόνου, στη μείωση των παρενεργειών των φαρμάκων και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής.Η εναλλακτική θεώρηση των ασθενειών, έρχεται σε αντιθεση με την δυτική επιστήμη διότι: α) Πρεσβεύει ότι η ασθένεια ξεκινά από ένα υποτιθέμενο ενεργειακό επίπεδο και πρέπει να θεραπεύεται ενεργειακά.Όμως, η ενέργεια των εναλλακτικών μεθόδων δεν έχει καμία σχέση Με Την Ενέργεια Που Αναγνωρίζει Η Φυσική, Η Χημεία Ή Η Βιολογία, αλλά είναι μια υποθετική ή μεταφυσική ενέργεια η οποία δεν ανιχνεύεται επιστημονικάσε σημείο που υπεισέρχεται ο παράγων πίστη, οποτε απο εκει και πέρα, πάυουμε να μιλάμε,απλά παρατηρουμε και καταγραφουμε.

 

 

plants_flowers

 

Την υποθετική αυτή πνευματική ή συμπαντική ενέργεια και τα ενεργειακά κέντρα ή σημεία, προσπαθούν να διαχειριστούν οι διάφοροι εναλλακτικοί Θεραπευτές, Με Βελόνες, Με Ενεργειακά Φάρμακα, Με Άγγιγμα, Με Ρεφλεξολογία, Σιάτσου και άλλες μεθόδους που διαφέρουν εντελώς από την επιστήμη της φυσικοθεραπείας. β) Βασίζεται σε φιλοσοφίες, ακόμα και θρησκευτικές πρακτικές. π. χ. ο βελονισμός είναι μέρος της Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής (TCM), η οποία έχει έντονο φιλοσοφικο-θρησκευτικό χαρακτήρα και στηρίζεται στις θρησκευτικές αντιλήψεις του Ταοϊσμού. Η Αγιουρβέδα Είναι Βασισμένη Στις Δοξασίες Του Ινδουισμού Και Η Ομοιοπαθητική Στην (Απόκρυφη) Βιταλιστική Φιλοσοφία. Εδώ καλά θα κάναμε να μην μπερδεύουμε τον Ιπποκράτη για την θεωρία του περί των ομοίων.Κι όμως υπάρχει σημαντική διαφορά ανάμεσα στους ισχυρισμούς των βελονιστών και τα πορίσματα της έρευνας κλινικών δοκιμών και θεωρεί ότι οι ασθενείς πρέπει να πληροφορούνται για την αναπόδεικτη κατάσταση του βελονισμού και τα πιθανά δυσμενή αποτελέσματά του επιμολύνσεις, καταστροφή νεύρων και πολλά άλλα

 

 

 

Η ΑΓΑΠΗ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΚΠΙΠΤΕΙ

 

Ο Βελονισμός Αποτελεί Αναπόδεικτη Μορφή Θεραπείας,η θεωρία και η πρακτική του βασίζονται σε πρωτόγονες και φανταστικές ιδέες για την υγεία και την ασθένεια, οι οποίες καμία σχέση δεν έχουν με τη σύγχρονη επιστημονική γνώση Τα Θεωρούμενα Ως Αποτελέσματα Του Βελονισμού, πιθανώς οφείλονται σε συνδυασμό Προσδοκίας, Υποβολής,Συντελεστικής Εξαρτημένης Μάθησης Και Άλλων Ψυχολογικών Μηχανισμών. Η ζωτική ενέργεια Chi ή Qi δεν έχει βάση στην ανθρώπινη , δυτική , φυσιολογία· τα σημεία βελονισμού είναι  υποθετικά και μάλιστα οι διάφοροι βελονιστικοί χάρτες δίνουν διαφορετικές θέσεις για τα σημεία βελονισμού·

 

 

ΕΙΠΑΜΕ ΨΑΡΑΚΙΑ..ΑΛΛ ΟΧΙ ΚΑΙ ΚΑΡΧΑΡΙΑ..

 

Ο Ωτο-βελονισμός Που Βασίζεται Στην Αντίληψη ότι το σώμα και τα όργανα απεικο-νίζονται στο αυτί επίσης δεν αποδεικνύεται επιστημονικά. Παρόμοιες αντιλήψεις ότι ένα μέρος του σώματος είναι χάρτης εσωτερικών οργάνων συναντώνται και στην ιριδολογία  η ίριδα του ματιού θεωρείται ο χάρτης, και στην ρεφλεξολογία ,το πέλμα του ποδιού θεωρείται ο χάρτης. Οι ισχυρισμοί αυτοί δεν ευσταθούν επιστημονικά.

 

 

ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ  ΑΒΒΑΔΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΡΟΝΤΙΚΟ

 Η ρεφλεξολογία βασίζεται σε μια παράλογη θεωρία και δεν έχει αποδειχθεί ότι επηρεάζει την πορεία οποιασδήποτε ασθένειας.Αυτά μου μετέφερε η Λίμπε, και σε βεβαιώ οτι βρίσκουν σύμφωνους όλους μας, γιατρούς και μή.Στη διάθεσή σου για περισσότερες πληροφοριες. Δεν γνωρίζω γιατί σε απασχόλησε το συγκεκριμένο θέμα, αλλά μάλλον να το ξεχάσεις Αφορά λαούς με εκ διαμέτρου διαφορετικές αντιλήψεις απ τις δικές μας.

 ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΣΒΕΣΤΙΟ;

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

One response »

  1. Αγαπητή Κατερίνα,αν διαβάσεις προσεκτικά το κείμενο θα δείς οτι απλά συμφωνώ με τη Λίμπε, για το είδος της θεραπείας, όχι για τον αν επιτυγχάνεται θεραπεία.
    Φυσικά και έχουμε θεραπεία, και μαλιστα χωρίς την βοήθεια χημικών σκευασμάτων με άπειρες παρενέργειες.Ομως δεν θα αρνηθείς οτι και η αγαπημένη σου Ομοιοπαθητικός,δήλωσε αδυναμία για την συγκεκριμμένη αρρώστια και σε παρέπεμψε σε αλλοπαθητικό συνάδελφό της, για να πάρεις φαρμακευτική αγωγή.
    Και βέβαια να συνεχίσεις τις οδηγίες της γιατρού σου, μια και είσαι σε άριστη υγεία ( ψυχική και σωματική).Ομως δεν θα ξανασκεφθείς καν τον βελονισμό. Είναι μια πρακτική που προϋποθέτει κι αναλογη κουλτούρα, και ευτυχώς ή ατυχώς ακόμα κινεζική κουλτούρα δεν έχουμε.
    Σ ευχαριστώ για την εμπεριστατωμένη επιστολή σου, που ομως δεν δημοσιεύεται, λόγω των προσωπικών δεδομένων
    Καλές γιορτές, Κ.Σ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: