RSS Feed

ΗΡΘΕ Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΚΙ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ…ΤΑΧΕΙ ΧΑΣΕΙ..

 Αποτέλεσμα εικόνας για ΗΡΘΕ Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Και να που ξαφνικά άρχισε ο Χειμώνας, το κρυο, τα χιόνια, η γκρίνια για το καλοριφέρ που δεν ανάβει…Τα πρώτα φταρνίσματα, μπουκώματα, οιπονοκέφαλοι, ο λίγος πυρετός, και νάμαστε στα ίσια μας με τις κακουχίες των ιογενών βασικά,

και πού και πού, μικροβιακών λοιμώξεων… Ο Ζάχος μου έλεγε οτι επτά στις δέκα λοιμώξεις, είναι ιογενείς, και προέρχονται…οχι απ την πτώση της θερμοκρασίας, και την εισβολή του χειμώνα στη ζωή μας, αλλά απ την… πτώση της αντίστασης του άνοσου, που οφείλεται στη ψυχική βάσανο που υφίστανται οι συμπολίτες μαςεξ αιτίας…του φορολογικού…( βλεπεις μολις τωρα αρχισε να μαθαινει να…πληρωνει φορους)  Και συνέχισε..Και τι συμβαίνει στο ταλαίπωρο μυαλό του νεοέλληνα οταν αρχίσει ο πονόλαιμος;Σαν υπνωτισμένος τρέχει ..

Στο φαρμακείο για να πάρει προληπτικά αντιβίωση..έτσι για νάχουμε ήσυχο το κεφάλι μας..Ελάτε να …ξαναδούμε

https://kosmaser.wordpress.com/2012/10/04/   

τί συμβαίνει μ αυτά τα τόσο πολύτιμα φάρμακα, που εμείς οι ίδιοι τα καταστήσαμε.. αναποτελεσματικά…Τα αντιβιοτικά παρασκευάστηκαν για πρώτη φορά πριν από περίπου μισό αιώνα με σκοπό να καταπολεμήσουν κάποιες,θανατηφόρες μέχρι τότε, λοιμώξεις.Απετέλεσαν επανάσταση, κι έσωσαν εκατομμύρια ζωές..Δυστυχώς είναι μεγάλο κατόρθωμα να είναι κανείς εγκρατής γενικά, και στο θέμα των αντιβιοτικών , δεν υπήρξαμε εγκρατείς..Ισως ο υπερβολικός ενθουσιασμός, ίσως ο ζήλος των ιατρικών επισκεπτών, ίσως η επιθυμία μας να υπερβαίνουμε τα όρια των απολαύσεών μας, και να που φτάσαμε στο σημείο μηδέν…Πολλές από τις λοιμώξεις, που αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς με τα αντιβιοτικά, έχουν γίνει δυνητικα.. ξανά επικίνδυνες επειδή τα μικρόβια που τις προκαλούν ανεπτυξαν αντοχή σε αυτά. Αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε όλοι μας, οι πολλαπλά ταλαιπωρούμενοι, για να μην κάνουνμε κατάχρηση των πολυτίμων αυτών βιοθεραπευτικών φαρμάκων, είναι ότι δεν έχουν απολύτως καμία επίδραση στις λοιμώξεις που προκαλούνται από ιούς και βοηθούν μόνο όσους πάσχουν από μικροβιακή λοίμωξη. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση όμωςτα αντιβιοτικά δεν είναι πάντα η σωστή απάντηση.Η χρήση τους πρέπει να περιορίζεται μόνο στις σοβαρές περιπτώσεις.

                     

Οι  περισσότερες από τις λοιμώξεις που μας προσβάλλουν θεραπεύονται από μόνες τους σε διάστημα λίγων ημερών.αφού η άμυνα του οργανισμού είναι επαρκής για να τις αντιμετωπίσει. Αν κάποιος πάρει αντιβιοτικό, για περιπτώσεις ασθενειών όπως η διάρροια, η βρογχίτιδα, η ιγμορίτιδα ή ο πονόλαιμος.. το μόνο που ίσως θα καταφέρει είναι να περιορίσει λίγο την ένταση των συμπτωμάτων.Τα Τελευταία Χρόνια, Η Αντοχή Των Μικροβίων έχει αυξηθεί δραματικά με απρόσμενες συνέπειες. Ιδιαίτερα η εξάπλωση των ανθεκτικών στις καρβαπενέμες στελεχών, αποτελεί σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα δημόσιας υγείας.          

Τα στελέχη Kiebsiella pneumoniae, που παράγουν την KPC-2 καρβα-πενε-μάση,  μολονότι εισήχθησαν πρόσφατα στον ελλαδικό χώρο αποτελούν πλέον το επικρατέστερο μηχανισμό αντοχής στα στελέχη που απομονώνονται από τις οφειλόμενες σε K pneumoniae νοσοκομειακές λοιμώξεις. Η μονοκλωνική διασπορά τους ,υποδεικνύει τη συστηματική εφαρμογή του έλεγχου των λοιμώξεων στα ελληνικά νοσοκομεία ως τη βασική μέθοδο ελέγχου αυτής της επιδημίας

Οι λόγοι για την επικράτηση των μικροβίων αυτών, είναι πολλοί, αλλά προέχουν:· Η Μεγάλη Κατάχρηση Αντιβιοτικών Στον Άνθρωπο Και Τα Ζώα,Όπως Και   Η Μεταφορά Μικροβίων Τόσο Με Τη Διατροφική Αλυσίδα·         Όσο Και Μέσω Των Χεριών Και ·         Του Περιβάλλοντος που αποικίζονται με ανθεκτικά μικρόβια.

 

Υπάρχουν Μικρόβια Που Έχουν Διαμορφωθεί Έτσι Ώστε Να Επιζούν παρά τα αντιβιοτικά που χορηγούνται με αποτέλεσμα να έχουν αποκτήσει αντοχή. Η αντοχή είναι ένας μηχανισμός που ενεργοποιείται από το μικρόβιο, ώστε να εξουδετερώσει το αντιβιοτικό που βρίσκεται στο ίδιο περιβάλλον με αυτό. Ο μηχανισμός της αντοχής μπορεί να μεταφέρεται τόσο στα παθογόνα μικρόβια όσο και στα συμβιωτικά μικρόβια.( Για το τί ακριβώς είναι τα συμβιωτικά μικρόβια…

Βλέπε ΕΔΩ:   https://kosmaser.wordpress.com/2012/10/04/   

Αποτέλεσμα εικόνας για ΗΡΘΕ Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Το πρόβλημα είναι ότι τα αντιβιοτικά δεν κάνουν διακρίσεις μεταξύ των δύο τύπων μικροβίων.. σκοτώνοντας τα όλα.  Ετσι, τα συμβιωτικά μικρόβια Αντικαθίστανται Στον Οργανισμό Από Παθογόνα τα οποία είναι ανθεκτικά στα μικρόβια. Το Χειρότερο Είναι Ότι Τα Παθογόνα Μικρόβια Διασπείρονται Σε Άλλους Ανθρώπους.. Οι Οποίοι Θα Γίνουν Και Αυτοί Ανθεκτικοί Στα Αντιβιοτικά.. Χωρίς Να Έχουν Κάνει Κατάχρηση.( Σας θυμίζει κάτι αυτή η αλληλουχία; Κλέβουν ωρισμένοι…την πληρώνουν άλλοι που δεν φταίνε σε τιποτα…Μόνο που εν προκειμένω λειτουργεί άτεγκτα ο Πνευματικός Νόμος..) Στην καθημερινή τους δραστηριότητα, οι άνθρωποι ανταλλάσσουν τα μικρόβια που μεταφέρουν.Αυτό συμβαίνει περισσότερο κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. Ετσι όσο μεγαλώνει ο αριθμός των ανθρώπων που καταναλώνουν αντιβιοτικά, αλλά και η συχνότητα της χρήσης, τόσο μεγαλύτερη γίνεται και η διασπορά των ανθεκτικών μικροβίων.Σε γενικές γραμμές τα μικρόβια προσαρμόζονται πολύ εύκολα και δημιουργούν μηχανισμούς άμυνας ενάντια στα αντιβιοτικά που παίρνουμε για να τα πολεμήσουμε.

Πρέπει να επισημανθεί ότι Μόνο Η Άσκοπη Χρήση Αντιβιοτικών Από Τον Άνθρωπο ευνοεί την εξάπλωση των ανθεκτικών μικροβίων αφού η χρήση τους στη ζωοτροφία δεν ευθύνεται για μεγάλης έκτασης προβλήματα στον γενικό πληθυσμό.Αν σταματήσουμε την άσκοπη κατανάλωση αντιβιοτικών, τα συμβιωτικά                                                

 https://kosmaser.wordpress.com/2012/10/04/   

και παθογόνα μικρόβια Θα Γίνουν Ξανά Ευαίσθητα Στη Δράση Τους Η εξήγηση γι’ αυτό είναι απλή.Οταν τα μικρόβια σταματήσουν να απειλούνται ,αρχίζει η σταδιακή αδρανοποίηση των αμυντικών μηχανισμών τους.Από τη στιγμή που Δεν Υπάρχουν Αντιβιοτικά στον οργανισμό, το μικρόβιο αποβάλλει ως άχρηστους και τους μηχανισμούς άμυνας με αποτέλεσμα να …είναι ξανά ευαίσθητο.Η Λύση Επομένως Του Προβλήματος ,δεν είναι η ανακάλυψη νέων αντιβιοτικών αφού και αυτά θα αδρανοποιηθούν λόγω της λανθασμένης χρήσης τους. Ο οργανισμός του ανθρώπου θα πρέπει να είναι παρθένος.. από αντιβιοτικά για να μπορέσει να αντιμετωπίσει σοβαρές μικροβιακές λοιμώξεις Όπως, Για Παράδειγμα, την Πνευμονία.

ΠΗΓΗ ΕΡΑ ΚΑΙ DHA..

Η ανακάλυψη των αντιβιοτικών αποτέλεσε επανάσταση στον τομέα της Υγείας. Οσο καταστροφική μπορεί να αποβεί η υπερβολική χρήση τους, άλλο τόσο ευεργετική είναι η χορήγησή τους όταν ο οργανισμόςτα έχει πραγματική ανάγκη.Τα αντιβιοτικά είναι άκρως απαραίτητα και αναντικατάστατα σε περιπτώσεις σοβαρών μικροβιακών λοιμώξεων που χωρίς φαρμακευτική παρέμβαση μπορούν να απειλήσουν ακόμη  και τη ζωή των ασθενών.

Ο τρόπος που λειτουργούν ..Τα αντιβιοτικά είναι απλός: Εμποδίζουν Τον Πολλαπλασιασμό Των Μικροβίων,κάτι που παρέχει χρόνο στον οργανισμό ώστενα οργανώσει την άμυνά του με αντισώματα και να εξολοθρεύσει τα μικρόβια.  Ο οργανισμός μας είναι αυτός που εξολοθρεύει τους εισβολείς, κι οχι το φάρμακο..Αρα ενας ισχυρός οργανισμός  δεν εχει ανάγκη απο….δεκανικια…Απλά τα φαρμακα λειτουργούν υποβοηθητικά στον οργανισμο, που τον διευκολύνουν στη μάχη του εναντίον των μικροβίων.Ο Μόνος Αρμόδιος να καθορίσει τη λήψη, είναι ο γιατρός,ο οποίος εκτός από τη σωστή διάγνωση,θα καθορίσει επίσης τη δοσολογία και τη διάρκεια λήψης του φαρμάκου.Η αυστηρή και απαρέγκλιτη τήρηση της δοσολογίας και του χρονοδιαγράμματος της θεραπείας,έχει καθοριστική σημασία όχι μόνο για τη θεραπεία μας ,αλλά και Για Να Μην Αναπτυχθεί Ανθεκτικότητα Των Μικροβίων. Εδώ θα πρέπει να προσέξουμε… Ακόμη και αν η κατάσταση της υγείας μας παρουσιάζει βελτίωση, μετά την έναρξη της θεραπείας, δέν είναι φρόνιμο να διακόπτουμε με δική μας πρωτοβουλία την αγωγή.Αν τρεις ημέρες, μετά την έναρξη της θεραπείας, δεν εκδηλώνονται σημάδια βελτίωσης, θα πρέπει να απευθυνθούμε στον γιατρό μας…γιατί κάτι τρεχει με την επιλογή του…όπλου, κι είναι αναποτελεσματικό…Δεν Χρησιμοποιούμε Αντιβιοτικά..

·         Στην Φαρυγγίτιδα.. Τις περισσότερες φορές η φαρυγγίτιδα και η αμυγδαλίτιδα είναι ιογενείς. Σ αυτή την περίπτωση τα αντιβιοτικά δεν μπορούν να προσφέρουν καμία βοήθεια.Οταν οφείλονται σε μικρόβια χορηγείται αντιβιοτικό από τον γιατρό.·         Στην Βρογχίτιδα.. Η χρήση αντιβιοτικών αντενδείκνυται σε περιστατικά βρογχίτιδας, καθώς η νόσος είναι συνήθως ιογενής, Ακόμη και όταν παρατηρείται.. παροξυσμός χρόνιας βρογχίτιδας σε μεγάλους, το αντιβιοτικό δεν μπορεί να βοηθήσει.·         Στις Διάρροιες.. Είναι συνήθως ιογενείς άρα τα αντιβιοτικά είναι άχρηστα. Οι διάρροιες μικροβιακής αιτιολογίας συνήθως αυτοθεραπεύονται.. οπότε δεν συνιστάται η λήψη φαρμάκων.Η Συνήθης Αντίληψη Που Υποστηρίζει πως.. τα παιδιά έχουν µεγαλύτερη ανάγκη από αντιβιοτικά είναι λανθασµένη. Κι αυτό γιατί…το µεγαλύτερο ποσοστό λοιµώξεων του αναπνευστικού συστήµατος, που αντιµετωπίζουν τα παιδιά είναι ιογενούς αιτιολογίας και ως εκ τούτου δεν χρειάζονται αντιβιοτικά.

Οι γονείς δεν πρέπει να αναστατώνονται και να καταφεύγουν στα αντιβιοτικά όταν διαπιστώνουν ότι το παιδί τους αρρωσταίνει συχνά. Το Ειδικό Κέντρο Λοιμώξεων (ΚΕΕΛΠΝΟ),  μας βεβαιώνει πως.. τα παιδιά µπορεί να νοσήσουν από κοινό κρυολόγηµα ή γρίπη µέχρι Και Επτά Φορές µέσα Σε Ένα χρόνο…Συνοψίζουμε, και θυμόμαστε ·         Οταν καταναλώνουµε συχνά και ασκόπα, αντιβιοτικά, αυτά χάνουν τη δραστικότητά τους. ·         Οι λοιµώξεις που σήµερα θεραπεύονται µε τα αντιβιοτικά θα µπορούσαν να ξαναγίνουν θανατηφόρες λόγω της υπερβολικής χρήσης τους. ·         Οι περισσότερες λοιµώξεις θεραπεύονται µόνες τους, χωρίς φάρµακα. ·         Τα αντιβιοτικά δρουν εναντίον των µικροβίων αλλά όχι κατά των ιών. ·         Μόνο ο ειδικός γιατρός είναι σε θέση να κρίνει τη σοβαρότητα της λοίµωξης και την αναγκαιότητα χορήγησης αντιβιοτικών. ·         ΟΧΙ αντιβιοτικά χωρίς τη βοήθεια του γιατρού. ·         Πετάτε Τα Αντιβιοτικά Που Σας Περίσσεψαν. ·         Η προληπτική φύλαξή τους… Προδιαθέτει Στην Εύκολη Κατανάλωσή ΤουςΧωρίς Να Προηγηθεί Ιατρική Κλινική Εκτίµηση Και Αυτό Προκαλεί Ζηµιά Στην Υγεία Σας.

·   Το σχολαστικό και συχνό πλύσιμο των χεριών, είναι το Α και το Ω της πρόληψης της νόσησης και της διασποράς λοιµώξεων. ·         Στο Κρυολόγηµα, Στις Ιώσεις Και Στη Γρίπη…o   η ξεκούραση,  o   η καλή διατροφή και o   τα πολλά υγρά Μπορούν Να Ενισχύσουν Το Ανοσοποιητικό μας Σύστημα.Που Είναι και το μόνοζητούμενο..Αντε και περαστικά σου…Κατερίνα.

 Αποτέλεσμα εικόνας για ΗΡΘΕ Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: