RSS Feed

ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΖΕΣΤΗ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ..ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΗ…ΜΕ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ..

Αποτέλεσμα εικόνας για χαλάει ο καιρός

Αυτές τις μέρες μάλλον χαλάει ο καιρός.Σίγουρα κάποια στιγμή θα χρειασθούμε θέρμανση για το σπίτι μας.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για πάνελ υπέρυθρης ακτινοβολίας

 

Φυσικά υπάρχουν τα πάνελ υπέρυθρης ακτινοβολίας, για τα οποία σας έχω μιλήσει αποσπασματικά στο παρελθόν, μια και ο πρωτοπόρος Ζάχος τα έχει απο τετραετίας.Ομως κοστίζουν .Φυσικά είναι κάτι πέραν της φαντασίας,σε ζεσταίνουν όπως ο ήλιος, χώρια που σου κάνουν και καλό στους ρευματισμούς.

 

Σχετική εικόνα

 

 

Γι όλα αυτά ρώτησα έναν ειδικό, που ασχολειται χρόνια με την εναλλακτική θέρμανση, και με τη παρακάτω επιστολή του, με έπεισε για τις δυνατότητες των . Inverter.Μου γράφει ο Αχιλλέας.Υπάρχουν κλιματιστικά Inverter Και Σταθερων Στροφων που κατατάσσονται σε διάφορες κλάσεις αναλόγως του EER βαθμός απόδοσης στην ψύξη ή COP βαθμός απόδοσης στη θέρμανση. Θεωρητικά ένα inverter καταναλώνει 20 με 30% λιγότερο ρεύμα από ένα σταθερών στροφών που έχουν τον ίδιο Βαθμό Απόδοσης.Αυτό προκύπτει από το οτι έστω για ψύξη Το σταθερών στροφών Constant Speed  CS για συντομία όταν πιάσει θερμοκρασία στο χώρο σταματά, η θερμοκρασία ανεβαίνει και ξαναξεκινά.

Αποτέλεσμα εικόνας για πάνελ υπέρυθρης ακτινοβολίας


Αυτά όμως είναι θεωρητικά, καθώς στηρίζονται σε συνεχή λειτουργία 16 ωρών ανά ημέρα. Για παράδειγμα αν τα χρησιμοποιούσαμε για θέρμανση της κατοικίας, τότε η τεχνολογία inverter είναι μονόδρομος, καθώς παρουσιάζει και άλλα πλεονεκτήματα όπως λιγότερα antifrost, λιγότερα κρύα ρεύματα κλπ. Οσον Αφορά Το Γιατί Στην Θέρμανση Inverter, οι βασικοί λόγοι είναι: Στην θέρμανση το λειτουργούμε συνέχεια και όχι διακοπτόμενα, άρα η εξοικονόμηση ενεργειας είναι σημαντική. Ένα CS επειδή δουλεύει με σταθερή απόδοση, σε σταθερες θερμοκρασιακές συνθήκες, όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή (κάτω από 5οC) το ψυκτικό έχει θερμοκρασία κάτω του 0 C, με συνέπεια να παγοποιεί την υγρασία του εξωτερικού αέρα στο στοιχείο της εξωτερικής μονάδος. Για να το ξεπαγώσει, σταματά την λειτουργία θέρμανσης, γυρνάει σε ψύξη ,άρα στην εξωτερική περνά ζεστό ψυκτικό, και λιώνει τον πάγο. Αυτή η διαδικασία antifreeze διαρκεί από 5 ως 10 λεπτά. Αναλόγως λοιπόν της εξωτερικής θερμοκρασίας μπορεί να κάνει ένα δύο ή και περισσότερα antifreeze μέσα στην ώρα. Έτσι η πραγματική λειτουργία του σε θέρμανση δεν είναι μια ώρα αλλά πολύ λιγότερο.

 

 

 

Η αίσθηση που έχει είναι ότι τώρα μου έρχεται ζεστός αέρας, τώρα τίποτα και αρχίζω και κρυώνω, τώρα μου ήρθε κρύο ρεύμα και τώρα ξανά ζεστός.Με το inverter επειδή ουσιαστικά δεν σταματά την λειτουργία του, υπάρχει συνεχή ροή ενδεχομένως μειωμένη ζεστού αέρα >30ο C, κάτι που ο ανθρωπος δεν ενοχλείται, καθώς η ροή θερμού αέρα είναι συνεχής. Με ένα inverter ο άνθρωπος νοιώθει πιο ευχάριστα.
Τώρα σχετικά με τις θερμοκρασιακές διαφορές, ας ξεκινήσω με τον ορισμό του μηχανήματος:

 

 

 

Αντλία Θερμότητας.Δηλαδή ένα μηχάνημα που αντλεί θερμότητα από ένα χώρο και το αποδίδει σε ένα άλλο. Έστω λοιπόν ότι δουλεύει ψύξη.Αντλεί θερμότητα από το δωμάτιο των 25ο C και την μεταφέρει στο περιβάλλον που είναι 35ο C. Για να το κάνει αυτό, το ψυκτικό υγρό στην εσωτερική μονάδα έχει πχ.-5ο C ενώ στην εξωτερική πχ. 50ο C. Η ενέργεια που απαιτείται για αυτή την «μεταφορά», το «έργο» της διαδικασίας είναι η καταναλισκόμενη ηλεκτρική ισχύς.Στο CS ουσιαστικά αυτό είναι σταθερό καθώς το -5ο C και το 50ο C παραμένουν σταθερά, αυτά μου μπορούν να μεταβληθούν είναι η εσωτερική και η εξωτερική θερμοκρασία, άρα να διευκολυνθεί η απορρόφηση και η μετάδοση της θερμότητας, ή καλύτερα να αυξηθεί η δυνατότητα απορρόφησης και μετάδοσης της θερμότητας.Στο Inverter, μεταβάλλονται οι θερμοκρασίες του ψυκτικού πχ. γίνονται 0 C και 45ο C, άρα αφού το ΔΤ μειώνεται, μειώνεται και η απορροφούμενη ηλεκτρική ενέργεια.Τα Inverter δίνουν τον «καλύτερο εαυτό» τους σε συνθήκες μερικού φορτίου.
Οι συνθήκες αυτές μπορούν να προκύψουν είτε από εξωτερικές θερμοκρασίες, είτε από μείωση του απαιτούμενου φορτίου χώρου. Δηλαδή για παράδειγμα, μπαίνουμε σε δύο ίδιους χώρους, στο ένα έχουμε Inverter. στον άλλο Cs, και βάζουμε τα κλιματιστικά να λειτουργήσουν σε θέρμανση υποθέτουμε ότι και τα δύο έχουν ίδιο ονομαστικό COP και οι εξωτερική θερμοκρασία είναι -5ο C.

 

 

ΕΝΑ..ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΟ ΠΙΑΤΟ..


Το CS ξεκινά και δουλέυει με σταθερή απόδοση και COP.To inverter ξεκινά στο 140% με COP σαφώς χαμηλότερο. 
Μετά από πχ. 15λεπτά το CS συνεχίζει με τον ίδιο ρυθμό και COP, ενώ το inverter έχει πέσει στο πχ. 70% με COP πολύ καλύτερο από το CS(κάνει συντήρηση του χώρου).Αυτό συνεχίζει όλη την υπόλοιπη μέρα, και από αυτό προκύπτει η εξοικονόμηση ενέργειας.

 

 

Αυτά μου είπε ο Αχιλλέας, που κόπτεται υπέρ των Inverter.Μου έφερε δε ένα μετρητή, που μου δείχνει την στιγμιαία καταναλωση ενέργειας. Εμεινα έκπληκτος οταν για ένα Inverter των 24.000 BTU,που μου καλύπτει σχεδό όλο το χώρο,είχα σταθερη καταναλωση 650 WATTS την ώρα και για 16 ώρες λειτουργίας μολις 8 κιλοβάτ, δηλαδή λιγότερο απο 2 ευρώ, τη στιγμή που το καλοριφέρ μου κοστίζει 3 ευρώ την ώρα.Αυτά για ενημέρωσή σα και καλό Χειμώνα…

Υ.Γ. Για να μην παρεξηγηθώ, οι μετρήσεις έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα που δεν είχαμε και κρύα.Οψόμεθα.

 

ΑΥΤΑ…ΑΠ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ…

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: