RSS Feed

ΤΕΛΙΚΑ Ο ΠΟΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ..ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ..

Αποτέλεσμα εικόνας για ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ

 

Αποτέλεσμα εικόνας για πονάμε στη μέση.

 

Οταν αλλάζει ο καιρός και πιάνουν οι νοτιάδες, αρκετές φορές πηγαίνω στην παραλία.Και  στραμμένος στη θάλασσα, παρακολουθώ τον καιρό και τα θαλασσοπούλια να χορευουν στον αέρα, γεμίζοντας τα πνευμόνια με Νοτιά, που μου περιορίζει τη σεροτονίνη, και μ αφήνει να σκέπτομαι .Σήμερα που ο καιρός ηταν ζεστός και υγρός, να σου μουλιάζει τα συναισθήματα, βρέθηκα να κάθωμαι στην άμμο συλλογιζόμενος πως, εμείς που ανηκουμε στον δυτικό κόσμο, είμαστε συνηθως μόνοι μας,και δεν έχουμε πολλούς φίλους.Τώρα όταν τυχαίνει και να πονούμε για οποιαδήποτε αιτία, τότε τα πράγματα γίνονται περίεργα, μια και έχουμε πολύ περισσότερο φόβο κρυμμένον μέσα μας.Ετσι σίγουρα πονούμε, αλλά   το πιο σοβάρο είναι ο φόβος κι όχι ο πόνος.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ

 

Οταν πονάμε στη μέση,δεν θα πάρουμε αναλγητικό,αλλά θα αλλάξουμε καθι-σμα.Θα αλλάξουμε τρόπο ζωής.Σίγουρα ποναμε, όμως δεν θ αρχίσουμε να ψάχνουμε τα αίτια του πόνου, που σίγουρα υπαρχουν, αλλά θα αλλάξουμε τρόπο ζωής.Δεν θα προσπαθήσουμε απλά να καλύψουμε τον πόνο.Ο Πόνος σου λεει να αλλάξεις τρόπο ζωής.Κι ο χρόνιος πόνος, σημαίνει οτι κάπου ο τρόπος ζωης σου έχει χρονίσει και χρειάζεται ριζική αλλάγή.Διαφορετικά θα πάθεις μεγαλύτερη ζημιά.

 

Σχετική εικόνα

 

Ο Πόνος Είναι Ενέργεια. Αρα πρέπει να αλλάξεις τροπο σκέψης,Ad Con-trario , Έχουμε Τους Ενισχυτες Του Πόνου.Ας πούμε μιλάμε,η φωνή έχει την έντασή της.Βάζουμε μικρόφωνο και την ενισχύουμε.Τί είναι οι ενισχυτές του πόνου;  Κύριος ενισχυτής είναι ο φόβος.Αυτός ενισχύει παράλογα τον πόνο.Οταν κάποιος φοβάται,ενισχύεται ο πόνος στο πενταπλάσιο στο δεκα-πλάσιο.

 

Σχετική εικόνα

 

Επίκαιρο παράδειγμα η οικονομική κρίση.Φοβάμαι μηπως χασω τη δουλειά μου,το μισθό μου,κι αυτό με φέρνει σε απόγνωση, κι αρχίζω να πονώ παν-τού, χωρίς λόγο.Αν δε τυχαίνει νάχω και κάποια αιτία,τότε,Εκτός απ τον φόβο, άλλοι ενισχυτές του πονου είναι Οι Ενοχές,Η Πίκρα,Ο Θυμός,Κλεί-νομαι Στον Εαυτό Μου. Πονάω και κλείνομαι στον εαυτό μου εγωϊστικά.Α-ποκόπτομαι απο το περιβάλλον, την κοινότητά μου.Ετσι χωρίς να το θέλω.ενισχύω τον πόνο.

 

ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΘΕΑ...

 

Ολοι μας, όσοι έχουμε εκκλησιαστική ζωή, ήδη εχουμε όλα αυτά που απο-τελούν στοιχεία απομάκρυνσης του πόνου.Εχουμε την Λειτουργία μας.Πη-γαίνουμε στην Εκκλησία, και μένουμε δυο ώρες ( προσευχόμενοι ή μη δεν έχει σημασία) η παρουσία μας είναι απο μόνη της ένα ψυχοφάρμακο.Πηγαίνω εκκλησιάζομαι ,και μετα βγαίνω ήρεμος.Φυσικά δεν είναι μονο αυτό,αλλά είναι ένα χαλαρωτικό.Μετά εμείς έχουμε την προσωπική μας ψυχοθεραπεία και μάλιστα ευχαριστιακή, και δωρεάν.Εχουμε τον Πνευματικό μας, στον οποίο ακουμπούμε τα προβλήματα μας.Εκείνος μπορεί να  αλλάξει ολο το σύστημα της ζωης μας.

Εχουμε τη δυνατότητα της επικοινωνίας μεσα απ την κοινότητα που ζούμε, να βλέπουμε, ν ακούμε ανθρώπους, να παρατηρούμε τη συμπεριφορά τους, κι α-μέσως εμεις ν αλλάζουμε τρόπο σκέψεως.Εχουμε βιβλία που μας διδάσκουν αυτόν τον τρόπο ζωής.Βγάζουμε τις τύψεις, τις ενοχές, συζητώντας με τον Πνευματικό, που ασκεί ψυχοθεραπεία, ενω παράλληλα ενεργεί και η χάρις του Θεού.Διαβάζουμε ένα καλό βιβλίο, και βλέπουμε το παράδοξο,και ένα μόνο βιβλίο να σου αλλάξει ολοκληρη τη ζωή. Οταν κανουμε κατι που μας χαροποιεί, εκκρίνονται οι Β ενδορφίνες ,τα  φυσικά ενδοκαναβινοειδή, 200 φορές ισχυρότερα απ την κάνναβη, που εξαφανίζουν κάθε κουραση, κάθε πόνο.Υστερα υπάρχει και το άλλο, απ τις 1000 , ας πουμε, αιτίες του πόνου οι 999 Δεν Φτανουν Στο Εγκεφαλικό Στέλεχος Σαν Πόνος,Αλλά Σαν Φόβος Πόνου, ή Σαν Λογισμός Πόνου, έχω κάποια αιτία στο ισχίο,αρα,πρέπει να πονάω.Φοβάμαι και ποναω.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για πονάμε στη μέση.

 

Στον εγκέφαλό μας είναι καταγεγραμμένη ολόκληρη η εμπειρία μας.Στον φλοιό, νεοφλοιό, αλλά και στον ιππόκαμπο, και  τον αμυγδαλοειδή πυρήνα.Απ εκεί μετακινουνται όλα στον¨σκληρο δίσκο¨,που είναι ο νεοφλοιός Συμπερασ-ματικά.Ισως έχει γίνει  καραμέλα να λέμε οχι άγχος, όμως δυστυχώς το άγ-χος τα διαλύει όλα.Χρειαζόμαστε ύπνο.Το ξενυχτι είναι λάθος.Ολη τη μέρα προσλαμβάνουμε στοιχεια, καλά και κακά.Ο,τι μελετήσαμε,ό,τι ζήσαμε συγ-κεντρώνεται στον υποθάλαμο και αποθηκευεται.Οταν κοιμόμαστε δεν αδρα-νοποείται ο εγκέφαλος, απλά ηρεμούν διάφορες σωματικές λειτουργίες του . Ο εγκέφαλος συνεχίζει να δέχεται πληροφορίες, αλλά και ταξινομεί ολα όσα προσέλαβε κατα την διάρκεια της ημέρας.Μεταφέρει  τα πάντα απ τον Ιπ-πόκαμπο, την αμυγδαλή και τον έλικα του προσαγωγίου,στον νεοφλοιό. Γι αυ-τό όταν κοιμόμαστε εγκαίρως και ηρεμα,γίνεται σωστα αυτή η μεταφορά,κι έτσι ξυπνάμε με καθαρό μυαλό.Τελικά νομίζω οτι το προβλημα στον άνθρωπο δεν είναι αυτό που λέμε χαρακτήρας, αλλά οι εμπειρίες και τα ιδανικά, που του δίνουν οι άνθρωποι και το περιβάλον του.

 

 

Τελειώνοντας τις σκέψεις μου, παρατήρησα οτι είχε σταματήσει ο νοτιάς, κι είχε αρχίσει μια ψιλή βροχή.Αφησα την παραλία, και με σκέψεις ποτισμένες νοτιά και θαλασσινές μυρωδιές γύρισα σπίτι μου,χορτασμένος Φθινόπωρο.

 

 

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

3 responses »

 1. Ευχαριστώ κι εγώ απο πλευράς μου για τα .. που μας γράφετε ΠΑΝΤΑ.
  Καλό σας μήνα. Και οσο μπορούμε με χαμόγελο για όλες τις αντιξοότητες.

 2. Αγαπητή φίλη, στο χέρι μας είναι να κάνουμε ο,τι θεωρητικά φαντάζει αδύνατο..δυνάτό !
  Ο Πνευματικός, δεν είναι για μια φορά…είναι για κάθε μέρα..
  Η ζωή μας είναι αγώνας…με διαλλείμματα χαράς..που έμείς τα κάνουμε πιό μικρά…ή πιό μεγάλα..
  Καλό μήνα.

 3. Μακάρι να μπορούσα να έκανα κι εγώ μία φθινοπωρινή βόλτα στην παραλία και να ποτιστεί η σκέψη μου με νοτιά και θάλασσα. Το έχω τόσο ανάγκη…

  Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ έτσι, ότι δηλαδή ο πόνος είναι ενέργει και άρα απαιτεί αλλαγή σκέψης… Ευχαριστώ γι αυτή την προσέγγιση!

  Ψυχοθεραπεία συζητώντας με έναν πνευματικό… πάνε πάνω από 15 χρόνια που είχα αυτή την εμπειρία.

  Να ‘στε καλά που μοιράζεστε μαζί μας πληροφορίες & απόψεις και μας θυμίζετε κάποια από τα σημαντικά στη ζωή.

  Καίτη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: