RSS Feed

ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΜΕ..ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ..

 

 

 

Τα πολλά αντιβιοτικά σκοτώνουν.

Καιρό τώρα με απασχολεί η κουβέντα με παλιά φίλη, απ τα χρόνια της Ανδρεϊκής κυριαρχίας στον Ελλαδικό χώρο, τότε που όλα ¨έμοιαζαν ρόδινα¨,χωρίς και κατ ανάγκην να είναι και κανείς δεν αναρωτιόνταν απο πού προέρχεται τόση ευημερία.Η καλή μου φίλη είχε συχνές λοιμώξεις της ανώτερης πνευμονικής μοιρας, και μια αυθεντία του χώρου της είχε συστησει με τον π ρ ώ τ ο  βήχα αντιβίωση¨ώστε να προλαμβάνουμε τα χειρότερα.¨.

Θυμάμαι οτι στα τηλεφωνήματά μας, απο καιρού είς καιρον, μου έλεγε οτι και πάλι είχε παρει αντιβίωση.Σε σημείο να ¨μαλώνουμε¨ συχνά γι αυτό το λόγο.Απο τον καιρό εκείνο της έλεγα, και μέχρι τώρα δεν παύω να το πιστέυω, οτι είμαστε ένα έθνος, που απο μόνο του συντηρεί τις βιομηχανίες αντιβιοτικών.

Σήμερα, ύστερα απο 30 χρόνια σχεδόν, ανακοινώσεις δικές μας, που δεν κρύβονται κάτω απ το τραπέζι , μια κι όλοι πλέον μιλάνε ανοικτά για το έγκλημα που έγινε σε βάρος μας, απ την υπερ-προώθηση φαρμακευτικών σκευασμάτων και δή ισχυρών αντιβιοτικών.

Ας ρίξουμε μια ματιά στο τί συμβαίνει με τα αντιβιοτικά εδώ στην Ελλάδα του σημερα..Η χώρα μας επί επτά χρόνια, βάσει στατιστικών, κρατάει σταθερά την πρώτη θέση ανάμεσα σε 28 ευρωπαϊκές χώρες στη χρήση αντιβιοτικών.Το  75% των Ελλήνων ¨καταστρέφονται¨ χωρίς λόγο με αντιβιοτικά.Δεν είναι απλά ένα στατιστικό στοιχείο.Τα ¾ των συνανθρωπων μας, μεσούσης της οικονομικής κρίσεως, καταστρέφουν το μ ι κ ρ ο β ί ω μ ά   τους.

Διαβάστε σχετικά ε δ ω : https://kosmaser.wordpress.com/2012/10/04/ 

 

 

Σα Να Λέμε την ισορροπία του λεμφικού τους συστήματος, λαμβάνοντας ισχυρά φάρμακα, και μετά όλοι απορούν γιατί τόση νοσογένεια.

Χρησιμοποιούμε. 256 φ ο ρ έ ς περισσότερο απ τον μέσο όρο, κεφαλοσπορίνες   256Χ100 =25.600%  μιαν αντιβίωση για ιογενείς λοιμώξεις του ανω και κάτω αναπνευστικού, και Καταναλώνουμε 30 φορές περισσότερες ερυθρομικίνες απ’ ό,τι οι Βορειοευρωπαίοι.

Για να είμαστε πιό σωστοι, 30 φορές σημαίνει

30Χ100 = 3 0 0 0 % , περισσότερα αντιβιοτικά.

 

 

 

Ακρως ανησυχητικό είναι ότι στη χώρα μας έχουμε ήδη περάσει στην κατανάλωση αντιβιοτικών τ ρ ί τ η ς γενιάς, με αποτέλεσμα υπερσύγχρονα φάρμακα να μην μπορούν να αντιμετωπίσουν μικρόβια που έχουν καταστεί εξαιρετικά ανθεκτικά. Λόγω της υπερβολικής κατανάλωσης αντιβιοτικών η ανθεκτικότητα των μικροβίων ξεπερνά το 70%. που σημαίνει οτι σε 7 στους 10  αρρωστους συνανθρωπους μας δ ε ν  κάνουν πλέον τίποτα τα αντιβιοτικά.

Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που σαρώνουν οι λεγόμενες ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, με αποτέλεσμα να έχουμε, ως χώρα, το μεγαλύτερο ποσοστό θνησιμότητας. Σήμερα έχουμε σε κυκλοφορία γυρω στα 160 ειδη αντιβιοτικών.Τα περισσότερα απ αυτά ειναι ανενεργα στη χώρα μας.Η ανακάλυψη καινούριων αντιβιοτικών λιμνάζει, αφού κανένα πραγματικά νέο αντιβιοτικό σε παγκόσμια κλίμακα δεν έχει κυκλοφορήσει από το 1990 και ούτε αναμένεται να κυκλοφορήσει τα επόμενα 15 χρόνια από σήμερα. Γεγονός που σημαίνει ότι ασθενείς, γιατροί, φαρμακοποιοί και φαρμακευτικές εταιρείες πρέπει να επιβιώσουν με τα υπάρχοντα.

 

Από το 2005 πανελλαδική έρευνα της Δ’ Παθολογικής Κλινικής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Αττικόν προειδοποιεί ότι: 

Ο Πνευμονιόκοκκος που  Είναι Το Κύριο Μικρόβιο Που Ευθύνεται Για Την Πνευμονία, Για Την Ωτίτιδα Και Για Την Ιγμορίτιδα. Έχει 40% Αντοχή Στα Πενικελινούχα Φάρμακα Και Στις Κ ε φ α λ ο σ π ο ρ ί ν ε ς   που σημαινει οτι σε εναν στους δύο ασθενείς που τις χρησιμοποιούν δεν κανει τίποτα.Από δημοσκόπηση της ίδιας κλινικής που έγιναν τέλος του 2007 διαπιστώθηκε οτι:

Ενας στους τέσσερις ερωτώμενους έ χ ο υ ν   λ ά β ε ι αντιβιοτικά το τελευταίο εξάμηνο. Ας δούμε τώρα ποιοί είναι οι λόγοι για τη λήψη ανευ λογου αντιβίωσης.

Π υ ρ ε τ ό ς  (54%),

Π ό ν ο ς   Στο Λαιμό (30%) Και  

Β ή χ α ς   (29%),

Δηλαδή Λοιμώξεις Α π ό  Ι ο ύ ς   Για Τις Οποίες Είναι Άχρηστα Τα Αντιβιοτικά.

Επτά στους δέκα Ελληνες φ υ λ ά σ σ ο υ ν   αντιβιοτικά στο σπίτι για ώρα ανάγκης.

Τέσσερις στις δέκα οικογένειες χ ο ρ ή γ η σ α ν αντιβιοτικά σε παιδιά μέχρι 14 ετών χ ω ρ ί ς την  αδεια γιατρού, με μόνη ένδειξη π ο ν ό λ α ι μ ο  ή πυρετό.

Ατομα με α ν ώ τ α τ η  μόρφωση, ηλικιωμένοι και γυναίκες  χρησιμοποιούν συχνότερα αντιβιοτικά χωρίς ιατρική συνταγή.

 

 

 

Μάλιστα σε 10.219 γυναίκες, Στις Οποίες Χορηγήθηκαν Μακροχρόνια Αντιβιοτικά Για Λοιμώξεις Αναπνευστικού, διαπιστώθηκε θετική σ υ σ χ έ τ ι σ η   με την επίπτωση θανατηφόρου καρκίνου του μαστού.Ποιοι είναι όμως οι λόγοι αυτής της υπερκατανάλωσης των αντιβιοτικών που εμφανίζεται στη χώρα μας;

Υποδείξεις Φίλων Τους ή και από μόνοι τους αγοράζουν αντιβιοτικά.Ασθενείς Ή Οι Συγγενείς τους που επιμένουν στον γιατρό να τους δώσει αντιβιοτικά .

Μειώνοντας την άσκοπη κατανάλωση των αντιβιοτικών τα μικρόβια  ξ α ν α γ ί ν ο ν τ α ι  ευαίσθητα στα αντιβιοτικά.

Εάν Συνεχίσουμε Να Καταναλώνουμε Αντιβιοτικά Στους Ίδιους Ρυθμούς, μια απλή β α κ τ η ρ ι δ ι α κ ή λοίμωξη, όπως η ο υ ρ ο λ ο ί μ ω ξ η, θα μπορεί να προκαλεί ακόμη και θάνατο.

Ας Προσέξουμε Η υπερκατανάλωση αντιβιοτικών σκοτώνει αδικα και κυρίως εντελώς α ν ό η τ α ..

 

 

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: