RSS Feed

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ..ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΔΡΑ.. ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ..ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠ ΕΝΑΝ…ΑΝ-ΩΡΙΜΟ Η ΜΑMAKA ΤΟΥ..

 Αποτέλεσμα εικόνας για Στερήθηκε Απ Τη Μάνα Του, Α

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Στερήθηκε Απ Τη Μάνα Του, ΑΘα  μου πείτε καθημερινή ιστορία.Το ίδιο πάντα ζευγάρι ανθρώπων, που ξεκίνησε με όνειρα έχτισε, ως συνήθως, πάνω στη δροσερή άμμο ένα παλάτι ονειρικής εικονικής πραγματικότητας.Ταξίδεψε ολόκληρο τον κόσμο, πιστεύοντας οτι το να αποκτάς εμπειρίες, είναι η ζωή και μόνο κι ας προέρχονταν απ τη γή του Σωκράτη, που ουδέποτε ταξίδεψε πέρα των ορίων του Δήμου των Αθηναίων.Αν Τους Ρωτήσει Κανείς, εν προκειμένω η καλή μας Αλεξ, στη βοήθεια της οποίας κατέληξαν,¨Γιατί Βρέ Παιδιά Φτάσατε Ως Εδώ;¨Το χαμόγελο αμηχανίας, γλυκοχαράζει στο πρόσωπο εκείνης της απορίας εκείνου, που δεν έχει ακόμα συνειδητοποιήσει τους λόγους που τον οδήγησαν στο μονοπάτι του ψυχικού εξευτελισμού.Βλέπετε οι άνδρες, συναισθηματικά ωριμάζουν αργά βασανιστικά αργά, αν τελικά ωριμάσουν. Γι αυτό άλλωστε και η έκφραση κλισέ.¨Αιώνιος έφηβος¨που ακούμε συνεχώς.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Στερήθηκε Απ Τη Μάνα Του, Α

 

Η συνήθης δικαιολογία πάντα η ίδια : Δεν έχω ιδέα Δικαιολογία, για να εξηγήσουμε γιατί παντρευτήκαμε τον άνθρωπο που είναι δίπλα μας, αυτόν που ερωτευτήκαμε τρελλά, χωρίς να γνωρίζουμε γιατί. Αυτόν που πολιορκούσαμε καιρό και μας έφτυνε. Αυτόν που λίγους μήνες πρίν τον βλέπαμε και γυρίζαμε το πρόσωπο απ την άλλη πλευρά.Πάμε να δούμε σπερματικά ,μερικές απ τις αιτίες που μας πάνε στο γάμο ·         Η Εξωτερική Εμφάνιση Βασική αιτία ·         Η Οικονομική Κατάσταση.Θεμελιώδης, με αδιαφιλονίκητες βασεις.Τα σπίτια, τα αυτοκίνητα, τα εξοχικά, το σκάφος κλπ. ·         Ο Χαρακτήρας Υπο συζήτησιν.Οι γυναίκες νοιώθουν τον φελλό, πλήν όμως πρυτανεύουν στη σκέψη τους τα δυό πρώτα ισχυρά χαρτιά  ·          Η Μόρφωση.Ας μη το συζητήσουμε αυτό, γιατί πονά.Ενας άνδρας με υψηλή μόρφωση, που πρώτος στόχος του υπήρξε η καταξίωση, είναι συνήθως ο εύκολος στόχος μιας έξυπνης γυναίκας, που θα τον χρησιμοποιησει σαν εφαλτήριο για τις μελλοντικές επιδιώξεις της ·         Το Κοινωνικό Στάτους.Εδώ οι συνθήκες¨παίζουν¨ και για τους δυό.Κι αν αυτό αποτελέσει προϋπόθεση, η διάρκεια μιας έγγαμης σχέσης, μετρά, συνήθως, μονό αριθμό ετών, πρίν την ρήξη. Τα παραπάνω στοιχεία.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Στερήθηκε Απ Τη Μάνα Του, Α

 

Είναι αυτά που ακολουθεί το 90% του κόσμου, που με τις σημερινές συνθήκες προχωρά στο γάμο με όποιες συνέπειες με αποτέλεσμα 7 στους 10 γάμους να φτάνουν στο διαζύγιο, στα πρώτα 5 -7 χρόνια της κοινής συμβίωσης,και να μην αναφέρω ακόμα πιο θλιβερά στατιστικά, με ψυχολογικά συμβάματα στους ίδιους τους διαζευγμένους, αλλά κυρίως στα παιδιά τους.¨Αυτοί είναι οι φανεροί, οι κοινοί, οι καθημερινοί λόγοι.¨

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Στερήθηκε Απ Τη Μάνα Του, Α

 

 

Υπάρχουν όμως κι εκείνοι που είναι καλά κρυμμένοι μέσα μας ,και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, ευθύνονται για την επιτυχία ή την αποτυχία μιας έγγαμης συμβίω-σης.Ομως είναι κρίμα να μην γνωρίζει ο κόσμος οτι έξω απ όλα αυτά , που λίγο πολύ όλοι μας γνωρίζουμε, και εν πολλοίς , με λίγο μυαλό, μπορούμε να προβλέψουμε και να προφυλαχθούμε,πέρα από τους παράγοντες αυτούς, που οδηγούν στην επιλογή συντρό-φου ,για το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπουν που φτάνουν στο γάμο,  τον πλέον καθοριστικό ρόλο , από καθαρά ψυχολογική εποψη, παίζει η σχέση με τη μητέρα μας, από τον πρώτο ακόμα, χρόνο της γέννησής μας.

 

 

 

·         Πώς μας συμπεριφέρονταν. ·         Πόσο χρόνο μας αφιέρωνε. ·         Πόσο διακριτική υπήρξε στις ιδιαίτερες σχέσεις της με τον πατέρα μας. ·         Αν μάλωνε μπροστά μας. ·         Αν είχε βίαιη συμπεριφορά.·         Αν είχαν, ο πατέρας κι η μάνα, αναφορά σε μια πνευματική , εκκλησιαστική ζωή. ·         Αν το παιδί απο ενός ετους, Βίωνε Την Συλλογική Προσευχή. ·         Αν είχε συμμετοχή στην ευχαριστιακή ζωή της εκκλησίας ·         Αν είχε βαπτισθεί ενωρίς, απ τους πρώτους μήνες της γέννησης του.Υπάρχουν παραδείγματα παιδιών που ανεπτύχθησαν αδιατάρακτα, χωρίς προβλήματα, ψυχικά ή σωματικά, γιατί οι γονείς τους φρόντισαν να τα βαπτίσουν νωρίς.Η ¨ψυχοθεραπεία¨ στον άνθρωπο, αν ξεκινήσει απ τους πρώτους μήνες της ζωής του, απ την κολυμβήθρα, δεν θα χρειασθεί αργότερα, πολυδάπανες θεραπείες με ¨γκρούπ¨ και ψυχανάλυτές.Ας επανέλθουμε στην σχέση μας  με την μητέρα μας ,την οποία ακριβώς αναβιώνουμε μέσα στο γάμο .Εάν έχουμε την τύχη (;) να αποκτήσουμε μια σχέση, σταθερή και τρυφερή, που σου καλλιεργεί την αυτονομία και τον αυτοπροσδιορισμό, χωρίς περιττά μή και όχι. Εάν κατορθώσουμε να βιώσουμε..Το μεγαλείο του να αποδέχεσαι και να συγχωρείς τα ελαττώματα,και τις παραξενιές  του άλλου, και  μόνο τότε  μπορούμε να οδηγηθούμε..σέ έναν επιτυχή γάμο. Οι πιό πολλοί απο εμάς, ατυχώς, μεγαλώνουμε με μαμάδες που εργάζονται και βάζουν την όποια καριέρα τους μπροστά, και το παιδί τους στα χέρια της ημεδαπής ή  αλλοδαπής νταντάς ,ή στην καλύτερη περίπτωση , της μητέρας τους της γιαγιάς.που προσφέρουν, δυστυχώς, το χειρότερο υποκατάστατο της μάνας.Ετσι απ το ξημέρωμα της ζωής του, το παιδί βιώνει Μια προβληματική σχέση με τη μητέρα του, πράγμα που οδηγεί  σε προβληματικούς έρωτες , απ τους οποίους εναγωνίως αναζητά όχι μόνο να βρει μια κανονική γυναίκα ή έναν κανονικό άντρα. Αλλά Έναν Σύντροφο Που Ιδεατά, Θα Υποκαταστήσει,Όλα Εκείνα Που Στερήθηκε Απ Τη Μάνα Του, Απ Την Ηλικία Του Ενός Ετους.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Στερήθηκε Απ Τη Μάνα Του, Α

 

Και αναρωτιέται κανείς: Αξίζει τον κόπο η μάνα να εγκαταλείψει το παιδί της στα χέρια τρίτων    κι η γιαγιά είναι τρίτος, για να προσφέρει ένα επι πλέον ποσόν στον οικο-γενειακό προϋπολογισμό, ή , ακόμα χειρότερα, για να ικανοποιήσει την εγωϊστική της προτεραιότητα για αναγνώριση; Οι όποιες προηγούμενες εμπειρίες μας ,ορίζουν τις επι-λογές μας Αναζητούμε ¨ώριμους¨ ή ¨ανώριμους¨ συναισθηματικά συντρόφους αφού μόνο με κείνους μπορούμε να συντονιστούμε. Κάθε σχέση και κάθε γάμος, στηρίζεται άλλω-στε στις κοινές αδυναμίες με το σύντροφό μας. Δεν είναι θέμα ευφυΐας ή δεξιοτήτων. Το σίγουρο είναι ότι η σωστή επιλογή συντρόφου μαζί με κείνην του επαγγέλματος καθορίζουν στο μεγαλύτερο βαθμό την ευτυχία μας.Από ψυχιατρικής πλευράς, μια εσφαλμένη ερωτική επιλογή, που έχει τις ρίζες της σε μια κακή νηπιακή ηλικία, σε μια ταραγμένη εφηβική περίοδο, σε μια βεβιασμένη προσέγγιση  ο φόβος του ραφιού υπάρχει πάντα,που μάλιστα επισημοποιείται με το γάμο, αποτελεί πολύ συχνά την αιτία πολλών σωματικών και ψυχικών ασθενειών. 

 

 

 

Εδώ κατέληξε η Αλεξάνδρα, μ ένα αινιγματικό χαμόγελο στο όμορφο πρόσωπό της   που ποτέ δεν είδα βαμμένο.Δεν σας κρύβω οτι την ρώτησα, αστειευόμενος, αν όλα τα παραπάνω, που μου ανέφερε, την οδήγησαν , την Αλεξάνδρα, στο να μείνει μόνη της Η απάντησή της ήταν άμεση, άχρωμη, αλλά και χωρίς ίχνος ¨περιττού λίπους¨

¨Δεν βρέθηκε ακόμη ο κατάλληλος ανδρας για μένα¨

 

 

Καληνύχτα σας..

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

4 responses »

  1. Reblogged this on iassis and commented:

    Το βλέπουμε καθε μερα..Εκπληκτοι το παρακολουθουμε να εξελισσεται στις οθόνες μας , σαν αστειάκι με το οποίο γελούμε μεν, αλλά απορούμε στο βάθος..Η μανα πάντα πίσω απ έναν μεγάλο άνδρα..Κανόνας, δυστυχώς χωρίς εξαιρεση.. ( και βεβαια δεν αφήνω έξω τους…ας πούμε, πολιτικούς άνδρες…)

  2. Να μην αισθάνεσαι…νάσαι βέβαιος..

  3. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

    Υπάρχει και η παροιμία που έλεγε η γιαγιά της Ελισσάβετ από τα Βουρλά της Σμύρνης πως:
    – Ολα είναι του μυαλού και ο γάμος είναι τύχη. Αισθάνομαι πολύ τυχερός.

  4. Επειδή πολλοί μου έγραψαν τί σχέση μπορεί να έχει ο Antonio Baderas με τον ..αναμενόμενο της Αλεξ, εξηγούμαι : Καμμία. Απλά ο Antonio ,επέλεξε για σύντροφό του μια καταξιωμένη συνάδελφό του, πολλά χρόνια μικρότερή του, που ερμηνεύτηκε απ τους ειδικούς του Χόλλυγουντ, οτι παίζει ..και τον ρόλο της..μαμάς του.Κατά τα άλλα, ποτέ η Αλεξ δεν θα διάλεγε για άνδρα της κάποιον σαν τον baderas…Αυτά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: