RSS Feed

Ο ΑΡΡΩΣΤΟΣ..ΑΝΘΡΩΠΟΣ..ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΙΜΑ..ΚΑΙ ΤΑ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ..ΠΟΥ ΑΓΝΟΟΥΜΕ..

Σχετική εικόνα

.https://kosmaser.wordpress.com/

 

Σχετική εικόνα

Αιμοπετάλια.. είναι τα μικρά αυτά κύτταρα, λεπτά, σαν..πέταλα, που υπάρχουν στο αίμα μας,και που οι περισσότεροι απο εμάς ούτε τα προσέχουμε, τρομοκρατημένοι απ την τιμή της ολικής μας χοληστερίνης.. φαίνεται ότι κάνουν πολύ περισσότερα, από το να μας προστατεύουν απ τις αναπάντεχες αιμορραγίες.. είναι πολύ σημαντικά για την πήξη του αίματος. Προγονικά κύτταρα των αιμοπεταλίων είναι τα μεγα-καρυο-κύτταρα.

Τα αιμοπετάλιά μας.. ·        Παίζουν σημαντικό Ρόλο, Σε Μια Σειρά Ασθενειών Αλλά και ·        Καταπολεμούν Τις Λοιμώξεις Και ·        Προωθούν Την Επούλωση Των Τραυμάτων. Η στοχοποίηση αυτών των ¨θραυσμάτων¨ θα μπορούσε ·        να αναστείλει τις καρκινικές μεταστάσεις, ·        να δράσει ανακουφιστικά στην αρθρίτιδα και ·        να ανοίξει νέους δρόμους στη θεραπεία ασθενειών όπως Ο Ερυθηματώδης Λύκος Και Η Πολλαπλή Σκλήρυνση.

Τα αιμοπετάλια είναι γνωστά για τον ρόλο τους στην πρόληψη των αιμορραγιών …με το να προσκολλώνται το ένα στο άλλο και δημιουργούν θρόμβους. Οσοι απ εμάς έχουν.. μικρό αριθμό αιμοπεταλίων κάτω απ το όριο των ..30,000 ανά μικρολίτρο αίματος κινδυνεύουν από σοβαρές αιμορραγίες σε περίπτωση τραυματισμού, ενώ αντίθετα άλλοι.. με πολύ αυξημένο αριθμό αιμοπεταλίων κινδυνεύουν από εγκεφαλικά επεισόδια και εμφράγματα από την έκτοπη και άκαιρη δημιουργία θρόμβων

Ο Φυσιολογικός Αριθμός Αιμοπεταλίων Στον Άνθρωπο Κυμαίνεται Μεταξύ 150,000 Και 400,000 Ανά Μικρολίτρο Αίματος..

Ετσι φτάνουμε στο φαινόμενο…Από άσημοι δευτεραγωνιστές να καταντούν.. πρωταγωνιστές Ως φαίνεται.. τα αιμοπετάλια μπορεί να έχουν περισσότερους ρόλους. όπως..ας πούμε  ·        Να ενισχύουν μια φλεγμονή στην αρθρίτιδα, καθιστώντας τα αγγεία των αρθρώσεων επιρρεπή σε διαρροές. Ή πάλι..·        Να ..συνεργάζονται με τα καρκινικά κύτταρα.. προωθώντας … μεταστάσειςΩστόσο οι άγνωστες λειτουργίες των αιμοπεταλίων δεν είναι όλες κακές.

Κρατηθείτε..Φαίνεται ότι τα αιμοπετάλια, που οι περισσότεροι απο εμάς τα αγνοούμε, είναι σε θέση.. Να Παράγουν Το Ανθρώπινο Αντίστοιχο Των.. Αντιβιοτικών: Αυτό που λέμε…Αντιμικροβιακά Πεπτίδια τα οποία μπορούν να είναι ζωτικής σημασίας για την άμυνά μας έναντι εισβολέων μικροοργανισμών. Η μοίρα της ιατρικής είναι να λέει άλλα τη μια στιγμή, άλλα την παράλλη…Ετσι μέχρι πρόσφατα, εθεωρούντο τα αιμοπετάλια, σαν στοιχεία του πλάσματος, που βοηθούσαν σε μιαν αιμορραγία..Φαίνεται όμως οτι, δεν είχαμε ιδέα το πόσο…εξυπνα είναι..Οι απλές ενδείξεις που είχαμε απο καιρό, σιγά-σιγά, αρχισαν να γίνονται..Αποδείξεις για τον πολλαπλό τους ρόλο εδώ και καιρό, που ως φαίνεται.. δεν εκτιμήθηκαν όπως θα έπρεπε παρά μονάχα προσφάτα.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο ΑΡΡΩΣΤΟΣ..ΑΝΘΡΩΠΟΣ

 

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990 οι ερευνητές, άρχισαν να κατανοούν τον ρόλο τους, στην προαγωγή της επούλωσης των τραυμάτων, βλέποντας ότι τα οστικά μοσχεύματα ήταν περισσότερο επιτυχή ,όταν η αιματική κυκλοφορία τους, περιείχε υψηλές συγκεντρώσεις αυξητικών παραγόντων. Οπως αποδείχθηκε, η πηγή των εν λόγω αυξητικών παραγόντων ήταν τα αιμοπετάλια. Από τότε, τα σχετικά κέντρα των Νοσοκομείων, έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν ένα είδος gel που παράγεται.. από το αίμα των ασθενών και ονομάζεται Πλάσμα Πλούσιο Σε Αιμοπετάλια (Platelet Rich Plasma..)  προκειμένου να αυξήσουν τις πιθανότητες επιτυχίας σε μεταμοσχεύσεις δέρματος και οστών. Το ίδιο κάνουν και ορισμένοι αθλητές προκειμένου να.. επιταχύνουν την επούλωση τραυμάτων.Το έναυσμα είχε δοθεί. Η έρευνα μπήκε σε καλό δρόμο και..Σύντομα διεπιστώθηκε ότι    Τα Ποσοστά Των Λοιμώξεων Μεταξύ Όσων Είχαν Λάβει Το PRP Μειώνονταν, πράγμα που οδήγησε…στην ανακάλυψη μιας αντιμικροβιακής ουσίας η οποία ονομάστηκε Beta-Defensin 2. Προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση περαιτέρω, στο Πανεπιστήμιο του Ααχεν, χρησιμοποίησαν αντισώματα για να σημάνουν την beta-defensin 2, και να μπορέσουν να την παρακολουθήσουν με τη βοήθεια ηλεκτρονικού μικροσκοπίου. Διαπίστωσαν ότι: ·        Η Πηγή Της Ήταν Μικρές Δομές Μέσα Στα Αιμοπετάλια.·        Και Οτι Ότι Μόλις Απελευθερωθεί Η Beta-Defensin 2.. Προσδένεται Στην Επιφάνεια Βακτηρίων Όπως Το Εντεροβακτήριο E.Coli.. Προκαλώντας Τον Θάνατό Τους. Οι περισσότεροι νομίζαμε ότι.. ο κύριος ρόλος των αιμοπεταλίων είναι ·        στην πήξη του αίματος και ·        ίσως ..στην ιστική αποκατάσταση, ·        Αλλά Όχι Και.. Ότι Διέθεταν.. Αντιμικροβιακό Δυναμικό.

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο ΑΡΡΩΣΤΟΣ..ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Αλλος ένας σημαντικός ρόλος, αναφάνηκε απο έρευνες, που δείχνουν ότι τα αιμοπετάλια μπορεί να εκκρίνουν ουσίες, που διατηρούν τους συνδέσμους μεταξύ των επιθηλιακών κυττάρων των αγγείων.

https://kosmaser.wordpress.com/

 Φλεγμονώδεις Νόσοι Όπως Η Αρθρίτιδα, συχνά επιφέρουν διαρροή υγρών από τα αιμοφόρα αγγεία. Μετά απο έρευνες διεπιστώθη ότι τα αιμοπετάλια προκαλούσαν ..Διάνοιξη Των Τοιχωμάτων Των Αγγείων Μέσω Της Έκλυσης Σεροτονίνης, ενός νευροδιαβιβαστού, γνωστού για την επίδρασή του στη διάθεσή μας. Η μείωση του αριθμού των αιμοπεταλίων είχε ως αποτέλεσμα Την Ανακούφιση Των Συμπτωμάτων Της Αρθρίτιδας.Το ίδιο αποτέλεσμα επετεύχθη όταν παρεμποδίστηκε η συσσώρευση σεροτονίνης στα αιμοπετάλια με χρήση κοινών αντικαταθλιπτικών φαρμάκων τα οποία ονομάζονται Επιλεκτικοί Αναστολείς Της Επαναπρόσληψης Σεροτονίνης.Ο λόγος για τον οποίο τα αιμοπετάλια συμβάλλουν στην εμφάνιση της αρθρίτιδας παραμένει μυστήριο προς το παρόν…και δεν είναι το μόνο.. Ωστόσο είναι πολύ πιθανόν η διάνοιξη των αιμοφόρων αγγείων να είναι ένα θετικό βήμα στην επούλωση των τραυμάτων, αλλά φαίνεται ότι κάτι συμβαίνει και στην αρθρίτιδα η φλεγμονώδης αντίδραση δεν σταματά.

«Τα αιμοπετάλια φαίνεται να προωθούν και.. άλλα πράγματα ,σχετικά με τις κακοήθειες..» Λέει Ο Richard Hynes Από Το Αντικαρκινικό Ινστιτούτο David H. Koch Του ΜΙΤ.Ο καρκίνος συχνά περιγράφεται σαν..        

Πληγή Που Δεν Επουλώνεται  και ο Hynes έχει συγκεντρώσει αποδείξεις ότιΤα Καρκινικά Κύτταρα ..Επωφελούνται Από Ένα Μεταβολικό Μονοπάτι.. Που Εμπλέκεται Στην Επούλωση Των Τραυμάτων Προκειμένου Να Διασκορπιστούν Στον Ανθρώπινο Οργανισμό.Υψηλά επίπεδα αιμοπεταλίων συχνά έχουν συνδεθεί με χειρότερη πρόβλεψη επιβίωσης ασθενών με καρκίνο, αλλά κανείς… δεν γνώριζε το γιατί. Ο Hynes και οι συνεργάτες του ανακάλυψαν ότι Τα Αιμοπετάλια Προσδένονται Στα Καρκινικά Κύτταρα Και Αρχίζουν.. Χημικές ¨Συζητήσεις¨ Που Καθιστούν Τα Καρκινικά Κύτταρα Περισσότερο Επιθετικά.

Οταν οι ερευνητές ανέστειλαν τα μεταβολικά μονοπάτια ή τους υποδοχείς των αιμοπεταλίων που εμπλέκονταν στις χημικές συζητήσεις, ανεστάλησαν και οι μεταστάσεις.Η παραπάνω ανακάλυψη αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο στοχοποίησης της συγκεκριμένης διαδικασίας για την πρόληψη των μεταστάσεων. Συνολικά δε μια καλύτερη κατανόηση της φυσιολογίας των αιμοπεταλίων θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέες θεραπείες για μια σειρά ασθενειών όπως ·        Η Αρθρίτιδα Αλλά Και ·        Ο Ερυθηματώδης Λύκος Και·        Η Πολλαπλή Σκλήρυνση. Ωστόσο τα σηματα κινδύνου απο τους ειδικούς ερευνητάς μας προειδοποιουν ότι:Ο Πολυσχιδής,και γιατί όχι, πολύτιμος, Ρόλος Των Αιμοπεταλίων.. σημαίνει πολύ απλά ,πως η φαρμακευτική, ή άλλως πως ..μείωση του αριθμού τους , θα μπορούσε να αποβεί επικίνδυνη..με πολλούς τρόπους…Εκτός κι  αν μπορέσουμε να.. διαλευκάνουμε τους ακριβείς μοριακούς μηχανισμούς μέσω των οποίων τα αιμοπετάλια.. συμβάλλουν στην εμφάνιση των ασθενειών, Τότε Ίσως.. Θα Έχουμε Κάνει Ένα Βήμα προς τη θεραπεία τους ….Χαιρετε

https://kosmaser.wordpress.com/

 

 

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: