RSS Feed

Η ΚΑΤΙΝΑ..ΚΑΘΡΙΝ..ΚΑΤΙΟΥΣΚΑ…ΤΟ ΜΑΓΝΗΣΙΟ ΚΙ ΟΙ…ΖΑΝΤΕΣ ΤΟΥ ΣΑΡΑΝΤΗ..

Η Κατίνα είναι μια μοντέρνα γυναίκα με..περγαμηνές. Σπούδασε στο πανεπιστήμιο Αθηνών κοινωνιολογία. Τελειωσε με άριστα. Εμαθε γαλλικά, γερμανικά,ρώσικα και ισπανικά. Μετεκπαιδεύτηκε στη Σορβόνη. Αγάπησε τρελλά τα…σκυλιά, και κατέληξε να …βασανίζει τον ταλαίπωρο Σαράντη, φίλο και συμμαθητή μου.Εβρεχε καταρακτωδώς,χτές το απόγευμα που μου τηλεφώνησε..Πάντα μ αρέσει η κουβέντα μαζί της, γιατί λέει τα πράγματα..με τόνομά τους και δεν κρύβεται πίσω απ συμβατικότητες..γι αυτό και κράτησε το όνομα που τη φώναζε ο μικρασιάτης πατέρας της ( αν και…κακόηχο..) αντί αυτού που τη φώναζε η ..¨φράγκικης¨ καταγωγής μητέρα της..Κάθριν, κι η λευκορωσσικής καταγωγής γιαγιά της…Κατιούσκα..Σ αυτήν την..πολυεθνική ..Κατίνα χαίρομαι να μιλώ γιατί με καταλαβαίνει, και μ αρέσει ο τρόπος που…με βρίζει. Ετσι ξεκίνησε και το χθεσινό μας τηλεφώνημα..Σας το Μεταφέρω αυτολεξί:

Σχετική εικόνα

Βρέ ακατανόμαστε κινδυνολόγε,που μου κρύφτηκες στην…εξορία των Βαρδουσίων, κι απαξίωνες ένα τηλεφωνο να μας πάρεις..Τί είναι αυτά που γράφεις για την απαξίωση των ανθρώπων μετά τα 65,που το διάβασε ο Βλάκας ο Σαράντης, κι ήρθε να μου πεί οτι νοιώθει χώμα, και δεν έχει λόγο ύπαρξης, και σκέφτεται να πάει στην Κρήτη, να δεί τους Γεροντάδες μπάς και συνέλθει κλπ..

Αποτέλεσμα εικόνας για Γεροντάδες

Ετσι συνεχίστηκε για λίγο η επίθεση της Κατίνας, Κάθριν, Κατιουσκας , μέχρι να φτάσει στο σημείο μηδέν, δηλαδή στο λόγο που με πήρε τηλέφωνο. Αυτός, ο λόγος, ακουγε στο όνομα Μαγνήσιο….Της είπε ο..ταλαίπωρος οικογενειακός της γιατρός, Ότι Το Γάλα Που Πίνει, Δεν Της Χαρίζει Ασβέστιο, Γιατί Της Λείπει Μαγνήσιο..Απο εμένα ήθελε μια..πιό εμπεριστατωμένη γνώμη..Για την Κατιούσκα λοιπόν η συνέχεια…

Το μαγνήσιο σαν στοιχείο, ενεργοποιεί πάνω από 300 διαφορετικές βιοχημικές αντιδράσεις στο σώμα μας, όλες τους απαραίτητες ώστε αυτο να λειτουργήσει σωστά. Η παρουσία όλων των υπόλοιπων βασικών μετάλλων στο σώμα, όπως το ασβέστιο, το κάλιο και το νάτριο προκειμένου να λειτουργήσουν, εξαρτώνται από το μαγνήσιο. Αντίθετα με ό,τι πιστεύει ο πολύς κόσμος, η.. ανεπάρκεια σε μαγνήσιο είναι πολύ συχνή, ακόμα και σ’ εκείνους που το παίρνουν ως συμπλήρωμα τακτικά.Βασικός λόγος για τη λήψη μαγνησίου, είναι το άγχος, που χαρακτηρίζει το σύγχρονο τρόπο ζωής.Το άγχος μειώνει τα αποθέματα μαγνησίου πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι νομίζαμε παλιότερα.Το ασβέστιο, βασικό,πολύτιμο, μέταλλο….        επίσης, χρειάζεται μαγνήσιο για να..απορροφηθεί στο σώμα. 

     

Σε κάθε περίπτωση,εδώ γίνεται ένα βασικό λάθος.. το ασβέστιο δεν πρέπει ποτέ να λαμβάνεται μόνο του, αλλιώς θα κλέψει.. μαγνήσιο, από όπου μπορεί στο σώμα, προκειμένου να απορροφηθεί. Αυτό θα επιφέρει ανεπάρκεια μαγνησίου και κατάπτωση.. Αυτό συμβαίνει μ όλους αυτούς που..επιμένουν να πίνουν γάλα. Στο γάλα η αναλογία ασβεστίου προς μαγνήσιο είναι 8 προς 1 ,γι αυτό και προκύπτει ..έλλειψη μαγνησίου.Η υπερεπάρκεια ασβεστίου θα έχει σαν αποτέλεσμα εναποθέσεις ασβεστίου, όπως είναι για παράδειγμα Οι Πέτρες Στη Χολή, Οι Πέτρες Στα Νεφρά, Σκληρες Αρθρώσεις.Όλα τα παραπάνω προβλήματα εξαφανίζονται με τη λήψη μαγνησίου.Το μαγνήσιο ενεργοποιεί ένα ένζυμο που βρίσκεται σε κάθε κυτταρική μεμβράνη. Αυτό το ένζυμο ελέγχει την ισορροπία καλίου και νατρίου, διατηρώντας το κάλιο στα υγρά εκτός των κυττάρων και το νάτριο εντός των κυττάρων. Αυτή η ισορροπία είναι άκρως σημαντική για τη φυσιολογική ισορροπία νερού, τη δραστηριότητα των νευρικών κυττάρων και την παραγωγή ηλεκτρικής,κυτταρικής ενέργειας. Χωρίς επαρκές κυτταρικό μαγνήσιο, το νάτριο θα αποβληθεί γρήγορα από το σώμα, δημιουργώντας ανεπάρκεια νατρίου και έχοντας ως κατάληξη Κόπωση, Θερμοπληξία Και Αδυναμία.Η έλλειψη μαγνησίου επηρεάζει πολλές σωματικές λειτουργίες φέρνοντας..Προβλήματα με τον ύπνο Κόπωση Νευρικότητα Δυσκοιλιότητα Προεμμηνορροϊκό σύνδρομο Μυϊκο σπασμοί, κράμπες Τρέμουλο Το μαγνήσιο υπάρχει σαν φαρμακευτικό σκεύασμα σε μορφή αναβραζόντων δισκίων . Το μαγνήσιο και το ασβέστιο εργάζονται από κοινού για να ελέγχουν τη μυϊκή δράση. http://kosmaser.pblogs.gr/ Το ασβέστιο επιφέρει  τέντωμα στους μυς.. το μαγνήσιο χαλαρώνει τους μυς. Όταν υπάρχει έλλειψη μαγνησίου, ο μυς παραμένει τεντωμένος,  πράγμα που προκαλεί κράμπες.Αυτό θα μπορούσε συμβαίνει, όταν υπάρχει υπερβολικό ασβέστιο και ελάχιστο μαγνήσιο.Οι..κραμπες είναι ελλειψη μαγνησιου..

Το μαγνήσιο έχει ζωτική σημασία για τη σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος. Χωρίς επαρκές μαγνήσιο, τα νευρικά κύτταρα δεν επικοινωνουν σωστά, και γίνονται υπερευαίσθητα. Αυτό είναι η αιτία που γινόμαστε νευρικοί… και αναπηδάμε στους ξαφνικούς θορύβους όπως το χτύπημα μιας πόρτας. Η ανεπάρκεια μαγνησίου προκαλει αϋπνία, ξύπνημα από, κράμπες, τέντωμα και δυσάρεστη αίσθηση. Μας κλέβουν μαγνήσιο Ο υπερβολικός (βραστός) Καφές, (άριστη επιλογή ο esspresso)Η Ζάχαρη,και κάθε ειδους γλυκά…. Τα Διουρητικά Φάρμακα Κάθε Τύπου, Ο.. Υπολειτουργικός Θυρεοειδής, Το Στρες Και Η Διατροφή η Πλούσια Σε Ασβέστιο.

Το μαγνήσιο και το ασβέστιο, όπως άλλωστε όλα τα ιχνοστοιχεία, πρέπει να βρίσκονται στις σωστές αναλογίες, αλλιώς το ασβέστιο, σε απουσία μαγνησίου, γίνεται ρυπογόνος ουσία για το σώμα προκαλώντας Αρθρίτιδα, Σκλήρυνση Των Αρτηριών, Γήρανση, Οστεοπόρωση, Και Αποτιτάνωση Των Οργάνων Και Των Ιστών. Το παράξενο εδώ είναι οτι..

Η Περίσσεια Ασβεστίου μπορεί να μας δημιουργήσει πρόβλημα.

Η περίσσεια μαγνησίου, από την άλλη, δε μας προκαλεί καμιά ανησυχία. Εάν το παρακάνουμε, το σώμα μας θα το αποβάλει. Το μαγνήσιο υπάρχει σχεδόν παντού..σε μικρές ποσότητες..Στα Φρέσκα Πράσινα Λαχανικά, Στους Ηλιόσπορους ,Τα Καρύδια, Τα Αμύγδαλα, Τα Φουντούκια, Τα Φιστίκια Αιγίνης, Στους Χουρμάδες, Στα Αράπικα Φιστίκια, Στις Μπανάνες, Στα Σύκα, Στα Μήλα, Στα Ροδάκινα, Στα Βερίκοκα, Στο Καλαμπόκι, Στη Σόγια, Στα Όσπρια, Στο Σκόρδο, Στο Μπρόκολο Και Στην Αγκινάρα.

 

Η καρδιά, οι αρτηρίες και οι φλέβες υφίστανται βλάβες λόγω της ανεπάρκειας σε μαγνήσιο. Μια απ τις πρώτες ενδείξεις έλλειψης είναι τα κλασσικά φτερουγίσματα..είναι όταν η καρδιά αρχίζει να χτυπά ακανόνιστα. Η καρδιά χάνει ένα χτύπο ή ένας χτύπος είναι πιο αδύναμος από τους άλλους, ή ο συγχρονισμός των χτύπων ποικίλλει. Αυτό είναι σημάδι ότι η έλλειψη μαγνησίου προκαλεί δυσλειτουργία της καρδιάς και ότι χρειαζόμαστε μαγνήσιο. Αν το αγνοήσουμε…Το επόμενο καρδιακό σύμπτωμα είναι η ταχυκαρδία κι ισως.. στηθάγχη. Με λίγα λόγια θα πρέπει όλοι και η..Κατίνα..να παίρνουμε συμπλήρωμα μαγνησιου..Κάθε Βράδυ Ένα ή μισο Αναβράζον Δισκίο, που θα μας χαρίσει ήρεμο ύπνο, χωρίς κράμπες, και φουσκώματα..και

Να θυμάστε ότι τα περισσότερα σωματικά προβλήματα ξεκινούν απο την έλλειψη μαγνησίου και μειώνονται καθώς εξισορροπείται η έλλειψη του ζωτικού αυτού ¨μετάλλου¨..Δεν θυμάμαι να με ευχαρίστησε η Κατίνα…ομως μετά απο 2 ώρες ο Σαράντης με ρώτησε απ ένα διανυκτερεύον φαρμακείο τί μαγνήσιο να αγοράσει..( για την ιστορία…Με απορία μου είπε αν είναι το ίδιο μ αυτό που έχουν οι…ζάντες της αρχαιας πόρσε του…)

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

5 responses »

 1. Κατ αρχάς, δεν ζητάμε γνώμες απ το ανώνυμο διαδίκτυο, ούτε για…το χρώμα του τοίχου μας…Ενας κλινικός γιατρός είναι αρμόδιος να αξιολογήσει τις εργαστηριακές εξετάσεις σου, και να σου δώσει μια υπεύθυνη γνώμη.Το διαδίκτυο απλά σε ενημερώνει.
  Για το γάλα μπορείς να ρίξεις μια ματιά ΕΔΩ:http://kosmaser.pblogs.gr/2012/09/giati-prepei-na-pinw-gala-afoy-den-m-aresei.html

 2. Σήμερα πήρα τις εξετάσεις μου….
  Πείτε σας παρακαλώ και για το γάλα.
  [Είμαι 55 ετών, στην εμμηνόπαυση].
  Ευχαριστώ.

 3. Αγαπητή φίλη, στείλε μου ένα σωστό e-mailκαι θα σου απαντήσω.

 4. κ. Σεραφετινίδη,
  σήμερα πήρα τις εξετάσεις μου ..
  [ Είμαι 55 ετών , στην εμμηνόπαυση].
  Ευχαριστώ .

 5. Ειλικρινά δεν περίμενα οτι τόσος πολύς κόσμος ( απ τους γνωστούς κι αγνώστους φίλους) αγνοούσε το θέμα του μαγνησίου.Είμαι ασυγχώρητος. Θα επρεπε απο καιρό να το είχα θίξει, μια κι είμαι αντίθετος με την πονεμένη ιστορία που ακούει στο όνομα γάλα…Τους ευχαριστώ όλους, και θεωρώ οτι θα ήταν αντιδεοντολογικό να αναγράψω τα σχόλια τους..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: