RSS Feed

ΕΑΝ ΕΧΗΤΕ ΠΙΣΤΙΝ ΩΣ ΚΟΚΚΟΝ ΣΙΝΑΠΕΩΣ…ΟΥΔΕΝ ΑΔΥΝΑΤΗΣΕΙ ΥΜΙΝ…

 

Ολοι μας ,σε κάποια στιγμη της ζωής μας, έχουμε σκεφθεί, έχουμε δεί,έχουμε ζήσει ένα θαύμα.Μεταφορικά, σχεδόν κάθε στιγμή, τα τελευταία χρόνια, μιλάμε για ένα θαύμα που ακόμα μπορούμε και ελπίζουμε και επιβι-ώνουμε με τόση διαφθορά γύρω μας, της οποίας φυσικά και είμαστε ,αναπό-σπαστο μέρος.Θάθελα να δούμε και ένα άλλο θαύμα, όπως πραγματώθηκε στην άλλη άκρη του κόσμου, απο ένα 9χρονο κοριτσάκι.Μια τρυφερή εικόνα της πραγματικής, αθώας, μα παντοδύναμης πίστης.

 

 

 

 

Νάτη λοιπόν η μικρούλα μας.Πήρε τα κέρματα και πήγε στο φαρμακείο της γειτονιάς.Ο φαρμακοποιός, εκείνη την στιγμή,ήταν απασχολημένος, μιλούσε με ένα καλοντυμένο κύριο και δεν πρόσεξε την μικρή. Το κοριτσάκι πήρε ένα από τα κέρματα της και το χτύπησε πάνω στο γραφείο του.Τι θέλεις;τηνρω-τά κάπως εκνευρισμένος εκείνος. Δεν βλέπεις, ότι μιλώ με τον αδελφό μου, που έχω χρόνια να τον δώ.Τότε η μικρή του είπε: κι εγώ να σας μιλήσω θέ-λω για τον αδελφό μου, που είναι όμως..πολύ άρρωστος, γι αυτό,και θέ λω να αγοράσω ένα θαύμα.Συγγνώμη,της απάντησε αυτός, αλλά δεν που-λάμε θαύματα. Ξέρετε, είπε το κοριτσάκι, ο αδελφός μου έχει κάτι στο κεφάλι του, που μεγαλώνει, κι ο μπαμπάς μου λέει, ότι μόνο ένα θαύμα θα μας σώσει. Λοιπόν, ποσό κάνει ένα θαύμα για να το αγοράσω.

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για κοσμασερ εικονες

 

 

Έχω χρήματα.Ο αδελφός του φαρμακοποιού, που παρακολουθούσε με ενδια-φέρον την συζήτηση, ρώτησε την μικρή τι είδους θαύμα χρειαζόταν ο αδελ-φός της.Δεν ξέρω, του απάντησε με μάτια βουρκωμένα, Εκείνο που ξέρω είναι, ότι χρειάζεται εγχείρηση και ο μπαμπάς δεν έχει τα χρήματα. Γι’ αυτό, θέλω να πληρώσω εγώ, με τα δικά μου χρήματα.Στην ερώτηση του καλοντυμένου κυρίου, πόσα λεπτά έχει. Η μικρή του απάντησε ¨Ένα δολάριο και 11 σέντς, κι αν χρειασθούν κι άλλα θα τα βρώ.Τι σύμπτωση, χαμογέλασε ο καλοντυμένος κύριος. Είναι Το Ακριβές Αντίτιμο Για Ένα Θαύμα, Για Ένα Μικρό Αδελφό: Ένα Δολάριο Και 11 Σεντς.Πήρε τα χρήματα, έπιασε την μικρή απ’ το χεράκι, και της είπε: ¨Πάμε μαζί στο σπίτι σου για να δω τον αδελφό σου και τους γονείς σου και να κάνουμε το θαύμα¨.

 

 

 

 

Ο καλοντυμένος κύριος ήταν ένας γνωστός νευροχειρουργός.Η εγχείρηση έγινε με επιτυχία και ο μικρός αδελφός επέστρεψε στο σπίτι του υγιής. Η εγχείρηση ήταν ένα αληθινό θαύμα, ψιθύρισε η μαμά. Απορώ και θάθελα να μάθω.. πόσο θα κόστισε στο γιατρό και το Νοσοκομείο του.. Η μικρούλα χαμογέλασε. Ήξερε ακριβώς πόσο κοστίζει ένα θαύμα: Ένα Δολάριο Και 11 Σέντς..Συν Την Πίστη Ενός Μικρού Παιδιού.

 

 

 

 

 

Τώρα θα μου πείτε, αυτά είναι συναισθηματικά παραληρήματα.Ισως.Όμως Δεν Παύουν Να Εκφράζουν μια μεγάλη αλήθεια.Η πίστη, εάν γεμίζει την καρδιά ένος μικρού παιδιού, μπορεί να φέρει την ελπίδα, κι αυτή με τη σειρά της, μπορεί να κάνει σχεδόν τα πάντα.Εδώ μιλάμε για την απλοϊκή πίστη, των πολλών, σε υποσχέσεις θεραπείας δια της τηλεοράσεως, που βάσει του πανίσχυρου φαινομένου Placebo, επιτυγχάνει να ¨σταθεροποιήσει¨ όντως προβληματικά ατομα,πόσο μάλλον η πραγματική πίστη, που συμφωνα με το Ευαγγελιο, μπορεί να μετακινήσει βουνά.Η ιστορία έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, κι ίσως να την έχετε ήδη διαβάσει, όμως ποτέ η επανάληψη, δεν έκανε κακό, αντιθετα μάλιστα, έχει χαρακτηρισθεί.

Ως μήτηρ της μαθήσεως.Χαίρετε…

 

 

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

2 responses »

 1. Σας καλησπερίζω,
  θέλω να αναφέρω ότι όλοι μας ,όχι απλώς έχουμε σκεφτεί ένα θαύμα, αλλά έχουμε ΖΗΣΕΙ πολλά θαύματα. Όμως τα αποδίδουμε – από ευκολία και αχαριστία -είτε στην τύχη, είτε σε οτιδήποτε άλλο εκτός από ΕΚΕΙΝΟΝ, στον οποίο έπρεπε να τα αποδώσουμε.
  Συμπτωματικά το χειμώνα που πέρασε, διάβασα την ιστορία αυτή σε όμαδα παιδιών πρώτων τάξεων δημοτικού. Το καταπληκτικό είναι ότι όλα συγκινήθηκαν και την θεώρησαν φυσική και ενδιαφέρουσα και όντως γέμισε την καρδούλα τους. Άρα κ. Σεραφετινίδη, ύπάρχει ελπίδα, που θα ζεστάνει τους χλιαρούς…
  Προτείνω η προσευχή μας να είναι με παρησία, όπως το αναφέρει πατήρ το όνομα του οποίου δεν θυμάμαι, ΚΥΡΙΕ ΣΩΣΟΝ ΜΕ ΕΙΤΕ ΘΕΛΩ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΘΕΛΩ…
  Σας χαιρετώ

 2. Η Ερασμία σχολιάζει, ίσως σωστά,και με ρωτά, τί σχέση μπορεί να έχει η εικόνα ομάδας κινέζων πάνω σε μια μισοκατεστραμμένη αιωρουμένη σχοινογέφυρα..με την πίστη, που αναφέρω.
  Μεγάλη, Ερασμία μου..Χωρίς πίστη, όπως οι περισσότεροι απο εμάς, και με την υπερτροφική φαντασία που διαθέτουμε..( πόσες φορές πήραμε…τα λεφτά μας απ τις τράπεζες, γιατί θα πτωχεύαμε, και τα επιστρέψαμε πάλι;)…δεν υπάρχει περίπτωση ούτε στο εκατομμύριο να επιχειρήσουμε να διασχίσουμε τη…συγκεκριμμένη γέφυρα…Οι κινέζοι αυτοί..και πίστη έχουν, αλλά και την παραμικρή φαντασία…για τους κινδύνους ενός τέτοιου εγχειρήματος, τόσο, που κουβαλάνε ακόμα και τα μωρά τους…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: