RSS Feed

Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ..ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΘΑΡΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΟΙΚΙΩΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΘΝΗΤΟΤΗΤΑ..

Αποτέλεσμα εικόνας για κοσμασερ εικονες

 

 

Η Ζωή Μας, ποτέ δεν είναι αυτή που πρέπει.Συνήθως είμαστε στην κόψη του στρές.Πάντα καποιο γεγονός θα μας κρατά σε πίεση και αγωνία.Ολα αυτά μας αποσυναρμο-λογούν, και μας τοξινώνουν.Ρωτάει η Μυρσίνη, νοιώθω χάλια, πρέπει να πάρω κάποιο τονωτικό, μια βιταμίνη, κάτι τέλος πάντων που να με ανεβάσει διαθεσιακά.Ομως Μυρσίνη μου, οι βιταμίνες, σε όποια μορφή και να τις πάρεις δεν μπορούν να σε ανεβάσουν , απλά θα υπερ-φορτώσουν το συκώτι σου και τίποτα άλλο.Κι αν ανήκουν στις λεγόμενες υδατοδιαλυτές, μπορει το συκώτι σου να απαλλαγεί, φορτώνοντας τα νεφρά σου με το έργο της απομάκρυνσής τους.

 

Η βιταμίνη D, μια σπουδαία βιταμίνη, προστατεύει απο τους καρκίνους του παχέος εντέρου, του προστάτη και του στήθους.Βασική Πηγή Βιταμίνης D είναι το ίδιοτο ανθρώ-πινο δέρμα, το οποίο παράγει αυτήν τη βιταμίνη όταν εκτίθεται στο ηλιακό φως. Κι όμως στην Ελλάδα, που έχουμε έντονη ηλιοφάνεια, τα επίπεδα βιταμίνης D στον πληθυσμό είναι σχετικά χαμηλά.Τί μας οδηγεί στο να εμφανίσουμε  υψηλότερο κίνδυνο για καρκίνο του παχέος εντέρου ; η χαμηλή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, η μειωμένη πρόσληψη ασβεστίου και η υψηλή κατανάλωση κόκκινου κρέατος.

 

 

Σχετική εικόνα

 

Για τον καρκίνο του προστάτη, πρόσφατα στοιχεία υποστηρίζουν ότι η κατανάλωση των φοβερών trans λιπαρών, σα να λέμε όλα τα υδρογονωμένα φυτικά λιπα-ρά όπως αυτά που βρίσκονται σε τυποποιημένα βιομηχανικά τρόφιμα, τα  Πατατάκια,  Μπισκότα,   Κράκερ, Κέικ Και

        Τηγανητά Φαγητά,εκτός από το δεδομένο της αύξησης του κινδύνου της Στεφανιαίας Νόσου, Αυξάνουν Και Τον Κίνδυνο Εμφάνισης Καρκίνου Του Προστάτη.

Αντίθετα, αυξημένα επίπεδα λυκοπενίου στο αίμα ντομά-τες ,καρπούζι μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη.

 

 

Σχετική εικόνα

Η συστηματική κατανάλωση αλκοολούχων ποτών , σε εβδομαδιαία βάση.. σχετίζεται με αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του στήθους στις γυναίκες,Ειδικά Σε Αυτές Με Μειωμένη Πρόσληψη Φυλλικού Οξέος Βρίσκεται Σε Σκουροπράσινα Λαχανικά, Σε Εσπεριδοειδή από τη διατροφή τους.Η αυξημένη κατανάλωση αλκοολούχων ποτών, περισσότερο από δύο ποτά ημερησίως για τους άντρες και περισσότερο από ένα ποτό ημερησίως για τις γυναίκες 1 Ποτό = 45 Ml Ουίσκι, Βότκα, Ούζο, Τσίπουρο, 150 Ml Κρασί, 360 Ml Μπύρα Κλπ. σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης Καρκίνου Του Στόματος, Του Φάρυγγα, Του Λάρυγγα, Του Οισοφά-γου, Του Συκωτιού Αλλά Και Του Παχέος Εντέρου Και Του Πρωκτού.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για κοσμασερ εικονες

Η παχυσαρκία. Η αυξημένη κατανάλωση Αλατιού Και Επεξεργασμένων Τροφίμων Τουρσιά, Παστά, Κονσερβο-ποιημένα αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του στο-μάχου, του ρινοφάρυγγα και του λαιμού.Εξ άλλου, η παχυ-σαρκία αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου κατά 50% και περισσότερο. Οπως, αυξάνει την πιθανότητα επανεμφά-νισης καρκίνου σε ανθρώπους που είχαν εμφανίσει καρκί-νο και τον είχαν αντιμετωπίσει.

Τα κακά της παχυσαρκίας δεν έχουν τέλος.Η παρουσία της αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης  καρκίνου του στήθους σε.Μετ-εμμηνοπαυσικές Γυναίκες,προχωρημένου καρκίνου του προστάτη, καρκίνου του παγκρέατος,αδενοκαρκι-νώματος του οισοφάγου,  καρκίνου του ενδομητρίου,καρκί-νου του παχέος εντέρου, του πρωκτού,   του συκωτιού,

·       της χολής, των νεφρών,   του μη Hodgkin’s λεμφώ-ματος, του πολλαπλού μυελώματος, του καρκίνου του στομάχου για τους άντρες, του καρκίνου των ωοθηκών και του τραχήλου για τις γυναίκες.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για κοσμασερ εικονες

 

Είναι Το Γεγονός Ότι Ο Λιπώδης Ιστός συνιστά έναν ιδιαίτερα ενεργό μεταβολικά ιστό, ο οποίος παράγει ορμόνες και δίνει σήματα σε πολλά άλλα όργανα.Η παχυ-σαρκία προωθεί τη φλεγμονή στο σύνολο του οργανι-σμού, μέσω αρκετών ορμονικών ερεθισμάτων. Σ αυτό συμβάλλει Η Παντελής Έλλειψη ,Ή Εν Πάσει Περι-πτώσει ,Η Χαμηλή Πρόσληψη Των Απαραίτητων Για Τον Οργανισμό Ω3 Λιπαρών Οξέων, Η Οποία Συχνά Συνδυάζεται Με Υπερκατανάλωση Ω6 Λιπαρών Οξέων.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για κοσμασερ εικονες

Ετσι είναι απόλυτα αναγκαία.Η πρόσληψη ω3 λιπαρών οξέ-ων, απ τα λιπαρά ψάρια,είτε απ το πολυτιμο ιχθυέλαι-ο περιορισμός της κατανάλωσης ω6 λιπαρών οξέων και αυξημένη κατανάλωση φυτικών ινών, απ τα φρούτα και τα λαχανικά.

 

 

Απαντώ στη Μυρσίνη που μου γράφει: ¨πώς τα καταφέρνω και ανακατεύω τα διαφορα θέματα, τη μια για το Αγιο Ορος, και τον Καζαντζάκη με τον Μακάριο Σπηλαιώτη, την άλλη για τους διεφθαρμενους πολιτικούς, την άλλη ένα ποίημα που ακουμπά χορδές ευαίσθητες.Προβλήματα καθημερινότητας, με έννοιες διαχρονικές.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για κοσμασερ εικονες

 

Ενας ¨αχταρμάς¨θεμάτων, ντυμένων με μουσικές απο άλλους καιρούς, και φωτογραφίες που ξεμυαλίζουν¨.Μυρσίνη μου, η ζωή μας είναι, απ την αρχή της μέχρι το τέλος της , ένας αγώνας των ¨δερματίνων χιτώνων¨ που ειναι η προίκα μας, και της¨θνητότητος και φθαρτότητας¨που μας ακο-λουθεί πιστά σαν την σκια, παντού,ακόμα κι αν έχει δύσει ο ήλιος.Εξ άλλου απεχθάνομαι την μονοτονία.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για κοσμασερ εικονες

 

Ο Μεγάλος Παύλος λέει σε ενεστώτα.

Πάντοτε χαίρετε.αδιαλείπτως προσευχεσθε.εν παντί ευχαριστείτε.Το Πνεύμα μη σβέννυτε.Προφητείας μη εξουθενείτε.Πάντα δοκιμάζετε.Το καλόν κατέχετε.Απο παντός είδους πονηρού απέχεσθε.

Ενας προσεκτικός αναγνώστης , θα δεί οτι προσπαθώ να το ακολουθώ όσο μπορώ.Επομενως..Χαίρετε..

 

 

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: