RSS Feed

Ο ΙΑΚΩΒΟΣ..Ή ΓΙΑΚΩΒΟΣ…Ή ΤΖΑΚ..ΚΙ Η ΘΑΛΑΣΣΑ…

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΘΑΛΑΣΣΑ

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΘΑΛΑΣΣΑ

 

Εμείς οι έλληνες, ότι και να μας συμβαίνει, έχουμε τον τρόπο να το τακτοποιουμε στην ακρη του μυαλού μας, και όντες απ τη φύση μας υπερ-αισιόδοξοι, πάμε για φρέσκα, ή μάλλον για φρέσκο αεράκι σε μιαν ελεύθερη παραλία, έχοντας φροντίσει νάχουμε μαζί μας αδιάβροχο πορτοφολάκι για τα κλειδιά του αυτοκινήτου μας..

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΘΑΛΑΣΣΑ

 

Εμεις οι έλληνες, αγαπάμε τη θάλασσα και τις χαρές της, αλλά,πράγμα περίεργο,εμείς οι παλιότεροι δυσκολευόμαστε. με το κολύμπι. Αυτό έχει σαν συνέπεια, κάθε χρόνο να πνίγονται αρκετοί, κυριολεκτικά σε μια κουταλιά νερό.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΘΑΛΑΣΣΑ

 

 

Ας είναι αρκετά με την γκρίνια, για να δούμε τί γίνεται με το φίλο μας τον Ιάκωβο,ή Γιάκωβο, ή Τζάκ τον Δικηγόρο, που απ την υπερβολική του α γ ά π η  γενικώς, μας τα χάλασε με την καρδιά του.Φυσικά μετά απο ένα εξονυχιστικό σέρβις, με γνήσια πανακριβα α ν τ α λ λ α κ τ ι κ ά ,  ο Ιάκωβος¨έγινε καινούργιος¨,όμως τώρα χρειάζεται φάρμακα να του διατηρούν το αίμα σε ιδανική σχέση ροής, γι αυτό και παίρνει την φοβερή  κ λ ο π ι δ ο γ ρ έ λ η, και μερικά άλλα.

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΘΑΛΑΣΣΑ

 

Ομως είναι υπερβολικά ¨γ λ υ κ ό ς¨, για αυτό πρέπει να ¨τ α π ε ι ν ώ ν ε ι¨ λίγο και το ζάχαρό του, με το άλλο  δοκιμασμένο φάρμακο την μ ε τ φ ο ρ μ ί ν η.

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΘΑΛΑΣΣΑ

 

Αυτά για προϊστορία. Τώρα στο θέμα μας.Καλοκαίρι χωρις κολύμπι δεν γίνεται, έτσι κι ο φίλος μας ανήσυχος πήγε στον Ζάχο, με χαμηλωμένο το βλέμμα σαν αρσακειάδα,κι ο Ζάχος άριστος ψυχολόγος, τον υποδέχτηκε με χαμόγελα, και τον καθησύχασε πλήρως.Σας μεταφέρω τη θεραπευτικη διάλεξη που του έκανε.

 

Σχετική εικόνα

 

 

 

¨Οσοι Ιάκωβέ μου¨, πάσχουν από οποιαδήποτε, ας πούμε, καρδιοπάθεια, από την πιο απλή μέχρι και τις πολύ σοβαρές είναι ειδική κατηγορία ανθρώπων ,ευαισθητων,ονειροπόλων 

 

 

 

 

 

Μπαίνοντας στη θάλασσα ο καθένας μας,αισθάνεται ανασφαλής, πολύ δε  περισσότερο αυτός που έχει κάποιο καρδιακό πρόβλημα.Ενας καρδιοπαθής, δ ε ν  κινδυνεύει περισσότερο από τον υγιή όταν κολυμπά. Ο κίνδυνος είναι τα φάρμακα που π α ί ρ ν ε ι, και όχι το κολύμπι απο μόνο του.Ας πούμε Τα Αγγειο-δ ι α σ τ α λ τ ι κ ά  Φάρμακα Ή Τα Διουρητικά,Που Παίρνουν Όσοι Πάσχουν Από Στεφα νιαία Νόσο, Υ π έ ρ τ α σ η   Ή Καρδιακή Ανεπάρκεια Πολλές Φορές Προκαλούν Μεγάλη Πτώση Της Αρτηριακής Πίεσης, κ ά τ ω  από 100mmHg.Κι αυτό μπορεί να προκαλέσει λ ι π ο θ υ μ ί α  στον ατυχή καρδιακό, που μαζί με τον ενδογενή φόβο, μπορεί να τον πνίξει, άσχετα αν είναι άριστος κολυμβητής,

 

 

ή δεν έχει γεμάτο στομάχι και Μη με κοιτάς με απορία, εδώ δεν παίζεις εσύ, φίλε μου Τζάκ, γιατί κ α ι  κολύμπι δεν ξέρεις, και συνήθως έχεις φουλαρισμένο το στομάχι σου μ ένα σωρό μ@λ@κίες, που σου έχω απαγορεύσει ακόμα και να ονειρεύεσαι.

 


Ομως για να χαλαρώσεις λίγο,
μια και σε βλέπω έτοιμο να κλάψεις..

(Δεν χρειάζομαι εξομολόγηση.Βλέπω τα κομματάκια απ τη σφολιάτα στο ¨πόλο¨ σου.Υποπτεύομαι οτι ή τυρόπιτα θα έφαγες,που απαγορεύεται γιατί είναι πνιγμένη στα trans λιπαρα,ή κρεατόπιτα, ακόμα χειρότερα, ή μπουγάτσα κι έλα να σου πάρω ένα ζάχαρο να κλάψουμε παρέα.Τέλος της γκρίνιας, που δεν έχει άλλωστε και νόημα..)

Τα περισσότερα ατυχήματα ,δεν οφείλονται στο ότι ο κολυμβητής δεν ξέρει να κολυμπά,αλλά σε παθολογικές καταστάσεις που συμβαίνουν τη στιγμή της κολύμβησης.Ενα εμφράγμα ή ενα εγκεφαλικο ,μέσα στη θάλασσα,μπορεί να γίνει εν δυναμει  θ α ν α τ η φ ο ρ ο…

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΘΑΛΑΣΣΑ

 

Αυτό είναι το κολύμπι του νεο-έλληνα.Το 96% των επιδόξων  κολυμβητών,ξάπλα στη βρώμικη άμμο, κάτω απ τα ¨δολοφονικά μάτια¨του μεσημεριάτικου ήλιου.Το ίδιο και για τον καρδιοπαθή διαβητικό,που παίρνει αντιδιαβητικά φάρμακα, τα οποία, μπορεί να του προκαλέσουν υπογλυ καιμία, και λιποθυμία την ώρα που κολυμπά. Γι’ αυτό Ιάκωβε πρόσεξε: 

 

 

 

 

Π α ν τ α    με παρέα το κολύμπι, κι όχι σαν τον Λούκυ Λούκ  μ ό ν ο ς   και χαλαρός. Πέρασε  ο καιρός που ήσουν ο καου-Μποϋ των ¨ακροατηρίων¨..Εύστοχος, επιτυχής, ευτυχής, ημι-ακόλαστος,και μόνος.

 

 

Και κάτι άλλο, ο καρδιοπαθής μπορεί να πάθει

¨Σπασμό Των Στεφανιαίων Αρτηριών¨του ή ακόμα και αρρυθμίες,όταν κολυμπά σε χαμηλή θερμοκρασία.

Αρα όχι μπάνιο σε παγωμένα νερά.Και για να είμαστε ρεαλιστές,η θάλασσα, αποτελεί Ανασφαλές Περιβάλλον Για Τον Άνθρωπο.Ετσι μια Κράμπα Ή ένας Εμετός, στη θάλασσα μπορεί να αποβούν μοιραίες.

 

 

Δεν Μπορώ Να Σου Απαγορεύσω,σαν γιατρός, το θαλασσινό μπάνιο.Ομως σαν φ ί λ ο ς ,νοιώθω την υποχρέωση να σου πώ πως υπάρχουν τόσα όμορφα, ευχάριστα, ακίνδυνα, γεμάτα χαρές άλλα πράγματα, που μπορεί ένας ευθυτενής, ευ-θυρεοειδικός,ελεύθερος σαν τον άνεμο, νεος των 64 ετών να κάνει.

Γιατί καλά και ντέ να τσαλαβουτας στα αβαθή,μια και απο

κ ρ ο ου λ , ύ π τ ι ο , ε λ ε ύ θ ε ρ ο  ,ρε Ιάκωβε, έχεις μαύρα μεσάνυχτα;

 

 

 

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

2 responses »

  1. Παράθεμα: Ο ΙΑΚΩΒΟΣ..Ή ΓΙΑΚΩΒΟΣ…Ή ΤΖΑΚ..ΚΙ Η ΘΑΛΑΣΣΑ… | Kosmaser's Weblog

  2. Reblogged στις iassis.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: