RSS Feed

Ο ΔΙΟΜΗΔΗΣ..ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ..ΚΙ Ο ΙΔΙΟΠΑΘΗΣ ΤΡΟΜΟΣ..

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο Ιδιοπαθής Τρόμος

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥ..ΚΑΙ Η ΥΠΑΚΟΗ..ΣΑΝ ΑΡΕΤΗ..Ή ΚΑΤΑΡΑ..

Ελάτε να δούμε μια κατάσταση που ταλαιπωρεί όλο και πιό πολλούς συνανθρώπους μας απ τα σαράντα και πάνω.Το τρεμούλιασμα , των χεριών , και του κεφαλιου ή ο ¨τρόμος¨ όπως αποκαλείται στην ιατρική ορολογία.Το τρεμούλιασμα εμφανίζεται συνήθως στα χέρια και στους βραχίονες. Οσοι έχουν.. τρέμουλο ,θα πρέπει, κατ αρχάς να ηρεμήσουν. Δεν είναι πάρκινσον, όπως τρομοκρατημένος μου έλεγε προ ημερών ο Διομήδης, καλό παιδί, που είχε την πρόνοια, να φυλάξει τα κέρδη του απο το Χρηματιστήριο, με τα οποία αγόρασε μαιζονέτες στην Ανάβυσσο, που τις ενοικιάζει σε ξένους τουρίστες, και δεν ξέρει τί έχει.Να όμως που οι ευθύνες, οι σκέψεις, τα βάσανα , του κληρονόμησαν τρέμουλο στα χέρια και λίγο στο κεφάλι.Ο λαμπρός νευρολόγος στον οποίο απευθύνθηκε, αφού τον τάραξε στις εξετάσεις, σ ενα εξ ίσου λαμπρό, πανάκριβο, ιδιωτικό Νοσοκομείο, όπου η κάθε νοσηλεύτρια, δεν είχε σε τίποτα να ζηλέψει απ την Ναομι Κάμπελ καλά διαβάσατε, ο 6ος όροφος του ιδρύματος είχε όλες τις νοσηλεύτριες μελαμψες, τόσο που να χαζεύεις, του είπε οτι απλά η πάθησή του ήταν ιδιοπαθής, κι έτσι δεν ξέρει τί ακριβώς την προκάλεσε.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για πανάκριβο, ιδιωτικό Νοσοκομείο

 

 

 

Την γνωμάτευσή του μάλιστα την έδωσε γραπτή. Οταν μου την έδειξε ο Διομήδης, κουνησε, εκούσια αυτη τη φορά, το κεφάλι του και μου είπε οτι γι αυτό το κ@λ@χαρτο πλήρωσε 13000 ευρώ. Ας έρθουμε όμως στο τρέμουλο, το οποίο Μπορεί επίσης να επηρεάζει  Το Κεφάλι,  Το Πρόσωπο, Το Σαγόνι,  Τη Γλώσσα, Τη Φωνή,  Τον Κορμό και σπανιότερα τα πόδια. Το Λεγόμενο Ιδιοπαθές Τρέμουλο.είναι η πιο συχνή μορφή. Είναι μια δυσλειτουργία του εγκεφάλου που δεν έχουμε την παραμικρή ιδέα γιατί συμβαίνει.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο Ιδιοπαθής Τρόμος

 

Ιδιοπαθές τρέμουλο σημαίνει ότι δεν υπάρχει μια υποκείμενη νόσος που το προκαλεί , δεν αποτελεί παρενέργεια φαρμάκων,και όπως είπαμε ,έχουμε μεσάνυχτα για την προέλευσή του, γι αυτό άλλωστε του κολλάμε και τον βαρύγδουπο,άνευ περιεχομένου, όρο: Ιδιο-παθές Αντιθέτως τώρα, κάποιοι άλλοι τύποι τρόμου, είναι αποτέλεσμα μιας υποκείμενης ασθένειας όπως είναι η νόσος Πάρκινσον,Και για να εξηγούμεθα, δεν μιλάμε για το τρέμουλο ,λόγω ψύχους, εκνευρισμού ή συνειδητοποίησης οτι έχουμε και πάλι το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση.Μερικοί άνθρωποι ,εκδηλώνουν τρέμουλο, μόνο σε ορισμένες στάσεις και για αυτό ονομάζεται στατικό τρέμουλο. Άλλοι το παρουσιάζουν όταν π.χ. τρωνε και για αυτό αποκαλείται κινητικό τρέμουλο.Οι περισσότεροι με ιδιοπαθές τρέμουλο, έχουν και τις δύο μορφές τρέμουλου δηλαδή Στατικό Και Κινητικό.Η σοβαρότητα και η ένταση του τρέμουλου μπορεί να είναι διαφορετικές από ώρα σε ώρα και από μέρα σε μέρα. Με την αύξηση της ηλικίας επιδεινώνεται.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο Ιδιοπαθής Τρόμος

 

 

Ο Ιδιοπαθής Τρόμος,σίγουρα δεν το ξέρατε, αλλά είναι η συχνότερη νευρολογική πάθηση μετά από τα εγκεφαλικά επεισόδια. Είναι πάθηση τρεις φορές συχνότερη από τη νόσο Πάρκινσον.Μεταξύ των άνω των 40 ετών, 1 στους 20 παρουσιάζει ιδιοπαθή τρόμο.Στους άνω των 65 ετών, το 20% παρουσιάζει ιδιοπαθή τρόμο.Δηλαδή 2 στους 10.Μέχρι πρόσφατα η θεραπεία του ιδιοπαθούς τρόμου δεν είχε κωδικοποιηθεί.Τί συμπαθητικός όρος, για να βγάλουμε απο πάνω μας όποια ευθύνη, για την άγνοιά μας.Στην ουσία, ας μην γελιόμαστε.Δεν Υπάρχει Θεραπεία Που Να Προσφέρει Ίαση Στους Ασθενείς Με Ιδιοπαθή Τρόμο.Προσέξτε το: Θεραπεία που να οδηγεί σε ίαση.Οι περισσότερες θεραπείες δεν οδηγούν πουθενά, είναι απλά παρηγορητικές.Τα φάρμακα που Υπάρχουν μπορούν να ανακουφίζουν απλά, την ζωή των ατυχών ασθενών.Οσοι λοιπόν φοβούνται,πρέπει να ζητήσουν από το γιατρό τους να τους πεί, κατά πόσο πρόκειται για ιδιοπαθή τρόμο ή εάν πρόκειται για τρέμουλο που είναι σύμπτωμα μιας άλλης υποκείμενης αρρώστιας και πάπαλα. Οι θεραπείες που υπάρχουν , είναι παρη-γορητικές, κι άλλα λόγια να έχουμε να λέμε.Όλες οι θεραπείες μπορεί να έχουν παρενέργειες. Το ιδιοπαθές τρέμουλο είναι γεγονός οτι μπορεί να προκαλεί μεγάλες δυσκολίες και στεναχώρια στους πάσχοντες,όρα Διομήδη. Τους επηρεάζει στην προσωπική, κοι-νωνική και επαγγελματική τους ζωή.Οι θεραπείες που προτείνονται σήμερα ,δεν είναι σε θέση να εξαφανίσουν το πρόβλημα. Απλά μειώνουν τη διαταραχή . Χαιρετε.

 

 

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

2 responses »

 1. Ομολογουμένος ευχάριστο κείμενο, αλλά το τέλος αποκαρδιωτικό, καταθλιπτικό, καλύτερα ν α μην το διάβαζα.Και ο λόγος γιατί είμαι και εγώ ένας από αυτούς που με ταλαιπωρεί παιδιόθεν αυτή η άγνωστη ασθένεια. Ωστόσο έμεινα με την εντύπωση ότι αλλού στοχεύει ο συντάκτης και αυτό με λυπεί βαθύτατα. Για μια ακόμη φορά ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ στην άκρη!

 2. Ιδιοπαθής, μια τόσο χρήσιμη λέξη στην ιατρική γλώσσα… Όπως όλα τα πράγματα, μπορεί να ερμηνευθεί θετικά και αρνητικά. Με τη θετική έννοια σημαίνει ένα σύμπτωμα (π.χ. ο τρόμος ή τρέμολο) που δεν συνδέεται με άλλη γνωστή πάθηση (π.χ. Parkinson). Με την ίδια λογική μιλούμε για ιδιοπαθή υπέρταση (σε αντίθεση με τη δευτεροπαθή σε παθήσεις π.χ. των νεφρών κτλ). Από την αρνητική πλευρά, απλώς ομολογούμε την άγνοιά μας: δεν ξέρουμε την αιτία, παρά τον ωκεανό των ιατρικών «γνώσεων» που έχουμε συνάξει. Ωστόσο, οι 13.000 ευρώ που αναφέρει ο Διομήδης μου θύμισαν τον Hilaire Belloc και το γνωστό σατιρικό τετράστιχό του:

  ‘Physicians of the utmost fame
  were called at once; but when they came
  they answered as they took their fees,
  “There is no cure for this Disease”.’

  Και σε δική μου αυτοσχέδια απόδοση:

  ‘Γιατροί μεγάλοι, ονομαστοί,
  ήρθαν και είδαν με σπουδή
  και καθώς παίρναν τα λεφτά
  είπαν «Δεν έχει γιατρειά».’

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: