RSS Feed

Μάθετε απ ’εμού, ότι πράος είμι και ταπεινός τη καρδία

Η ταπεινότητα για την οποία μας μιλάει το Ευαγγέλιο, είναι η ολοκληρωτική εξάρτηση μας απ τον Θεό.Ο  Χριστός, αναφερόμενος σε ένα παιδί, μίλησε για το τί σημαίνει να είναι κανενας ταπεινός

Σας βεβαιώνω, πως  Αν Δεν Επιστρέψετε, Και Γίνετε Σαν Τα Παιδια, Δεν Θα Μπείτε Στην Βασιλεία Των Ουρανών.Αυτός που θα ταπεινώσει τον εαυτό του ,σαν αυτό το παιδι, αυτός είναι ο μεγαλύτερος στην βασιλεία των ουρανών»

  

 

Ελάτε τώρα να δούμε μιαν ιδιαίτερη κατηγορία ταπεινών ανθρώπων,τα παιδιά με τρισωμία 21 ή όπως συνηθίζεται με σύνδρομο Down.Το σύνδρομο Down είναι μία γενετική πάθηση που επηρεάζει περίπου ένα σε κάθε 1.000 μωρά,τίποτα δεν είναι τυχαίο.Κάθε άνθρωπος έχει 46 χρωματοσώματα που είναι χωρισμένα σε 23 ζευγάρια. Κάθε αντρικό σπερματοζωάριο έχει 23 χρωματοσώματα  και κάθε  ωάριο γυναίκας το ίδιο, έτσι ώστε όταν η σύλληψη πραγματοποιείται και το σπερματοζωάριο γονιμοποιεί το ωάριο,διαμορφώνεται ένας νέος άνθρωπος με ένα πλήρες συμπλήρωμα χρωματοσωμάτων. Μερικές φορές γίνονται λάθη (;) και προκαλείται αυτό που περιγράφεται ως χρωματοσωμική,ανωμαλία. Το σύνδρομο Down είναι μία τέτοια.

 

 

 

Στη σύλληψη, αντί ενός χρωματοσώματος νούμερο 21 από τον πατέρα και  ενός 21 από τη μητέρα που ενώνονται, ένα τρίτο χρωματόσωμα 21 ενώνεται (;) και αναπαράγεται έπειτα σε κάθε κύτταρο του σώματος του μωρού.Τι προκαλεί το  σύνδρομο Down;Μέχρι τώρα δεν ξέρουμε τι  α-κριβώς προκαλεί την παρουσία ενός πρόσθετου χρωματοσώματος. Μπορεί να προέρχεται είτε από  τη μητέρα είτε από τον πατέρα. Υπάρχει μια συγκεκριμένη σύνδεση με τις μητέρες μεγαλύτερης ηλικίας. Εντούτοις τα περισσότερα μωρά με το σύνδρομο  Down γεννιούνται από γυναίκες ηλικίας κάτω των 35 ετών,απλά επειδή οι νεότερες γυναίκες έχουν  περισσότερα μωρά. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι κανένας δεν πρέπει  να κατηγορηθεί.Τίποτα που γίνεται πριν ή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν μπορεί να προκαλέσει το σύνδρομο Down. Εμφανίζεται σε όλες τις φυλές, κοινωνικές τάξεις και σε όλες τις χώρες σε όλο τον κόσμο. Μπορεί να συμβεί στον καθένα μας.Υπάρχουν διαφορετικά είδη του συνδρόμου Down;Υπάρχουν τρία σημαντικά είδη του συνδρόμου Down. Περίπου το 95 τοις εκατό των ανθρώπων που έχουν σύνδρομο Down έχουν τρισωμία 21.

  

Τα παιδιά με το σύνδρομο Down έχουν όλα, κάποιο βαθμό,μαθησιακής δυσ-κολίας,  αλλά αυτό διαφέρει πολύ από  παιδί σε παιδί και είναι αδύνατο να υπολογιστεί αυτός ο βαθμός από την γέννηση.Τα παιδιά με το σύνδρομο Down αναπτύσσονται με αργότερους και περιορισμένους ρυθμούς, αλλά όπως όλα τα παιδιά θα είναι σε θέση να περπατήσουν,να μιλήσουν, να κάνουν ποδήλατο, να διαβάζουν και να γράφουν.

 

 

Με 769 λέξεις προσπάθησα να περιγράψω μια κατάσταση που οδηγεί τον.. ανέτιμο άνδρα και γυναίκα σε πλήρη απόγνωση…Γιατί αυτό σε μένα;Αν το ζευγάρι πιστεύει, δέχεται το γεγονός σαν δοκιμασία απ τον Θεό..Μετά απο λίγο καιρό,η αγάπη που εκπέμπει το ¨ειδικό¨ μωρό τους , τους λειώνει την καρδιά.

 

 

Ομως για να ξανάρθουμε στον Χριστό. γιατί άραγε Εκείνος επέμενε να μάθουμε να είμαστε ταπεινοί στην καρδιά.Σίγουρα κάτι παραπάνω απο εμάς γνώριζε.Σαν Δημιουργός του σύμπαντος μας προειδοποιούσε για την ελαχιστότητά μας, και το πόσο μάταιο ήταν να νομίζουμε οτι κάτι είμαστε.

 

 

 

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν, μας πείθουν για το γεγονος.Χρειάστηκαν 2000 χρόνια, ειδικά τηλεσκόπια, και κορυφαία τεχνολογία, για να καταλά-βουμε τον λόγο που Ο Χριστός μας είπε, να μάθουμε είτε εκούσια, μόνοι μας, εθελούσια, Είτε Έμμεσα, Μέσω ¨Ειδικών Απεσταλμένων Του¨¨προικισμένων¨ με το σύνδρομο Down να είμαστε ταπεινοί μια κι είμαστε λιγότερο απο κοκκοι άμμου στην Δημιουργία.Χαιρετε.

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

5 responses »

  1. Παράθεμα: ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΟΥΜΕ..ΓΙΑΤΙ ΠΑΨΑΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΑΟΙ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟΙ.. | Kosmaser's Weblog

  2. Παράθεμα: ΤΙ ΧΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ…ΑΓΧΟΣ | Kosmaser's Weblog

  3. Reblogged this on true love.

  4. Παράθεμα: ΑΓΧΟΣ…VS…ΠΡΑΟΤΗΤΑ..ΝΟΣΗΡΟΤΗΤΑ..VS…ΕΙΡΗΝΗ | Kosmaser's Weblog

  5. Παράθεμα: ΤΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΑΠ ΤΗΝ…ΠΡΑΟΤΗΤΑ..ΚΑΙ ΤΙ ΧΑΝΟΥΜΕ ΑΠ ΤΟ…ΑΓΧΟΣ | true love

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: