RSS Feed

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΑΤΡΙΛΗ;

Απαγορεύεται η αντιγραφή. copyright   https://kosmaser.wordpress.com/

Μόλις κατέβηκα απ το βουνό, έκανα μια βόλτα στη λαϊκή της γειτονιάς μου, και είδα πολλά βερύκοκα..Τα περισσότερα της ποικιλίας Μπεμπέκου, αλλά και άλλες ποικιλίες, που οφείλονται σε διασταυρώσεις, και που προσωπικά τις αποφεύγω. 

Ένα από τα αγαπημένα καλοκαιρινά φρούτα… το βερύκοκο έχει μια πλούσια,ιδιαίτερη γεύση και σημαντικά οφέλη για την υγεία.Στην παραδοσιακή, αλλά και στην ολιστική ιατρική, το βασικό φαρμακευτικό τμήμα του είναι ο πυρήνας του.Η Ελλάδα είναι την 6η Θέση στην Ευρώπη, με παραγωγή μεγαλύτερη από 40.000 τόνους βερύκοκα όλων των ποικιλιών, το χρόνο.Το βερύκοκο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, πηκτίνη, βιταμίνη C, βιταμίνη Β1, βιταμίνη Β2, β-καροτένιο, σίδηρο, ασβέστιο, κάλιο και σχεδόν όλα τα υπόλοιπα ιχνοστοιχεία και βιταμίνες, και αποτελεί κύρια πηγή κυτταρινών.

Απαγορεύεται η αντιγραφή. copyright   https://kosmaser.wordpress.com/

Τα Βερίκοκα, παρότι οι φαρμακευτικές εταιρείες τα…σνομπάρουν στις έρευνες τους, μια και δύσκολα πατεντάρονται, βρίσκονται ψηλά στη λίστα των φρούτων και λαχανικών που βοηθούν στην πρόληψη κακοηθειών..Αυτό συμβαίνει γιατί τα βερίκοκα, όπως και άλλα ανοιχτόχρωμα πορτοκαλί φρούτα ή λαχανικά, περιέχουν μεγάλες ποσότητες β-καροτένιου, μια μορφή βιταμίνης Α  πολύτιμης για τον οργανισμό μας.Ακόμα, το β-καροτένιο συντελεί στην ενδυνάμωση του ανοσου συστήματος, μέσω της αύξησης της δραστικότητας των προστατευτικών φυσικών φονικών κυττάρων,τα οποία αποτελούν ένα ξεχωριστό πληθυσμό λεμφοκυττάρων που έχουν την ικανότητα να επιτίθενται σε κύτταρα που έχουν προσβληθεί από ιούς.Τα Βερύκοκα Θεωρούνται Τροφή Ισχυρά Προληπτική ενάντια σε αρχόμενες κακοήθειες,..  που ατυχώς διαφεύγουν των απεικονιστικών μεθόδων μας. Γενικά είναι πολύ εύπεπτα και θρεπτικά καθώς συνιστώνται για παιδιά που παρουσιάζουν καθυστερημένη ανάπτυξη αλλά και κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης.Το φρέσκο βερύκοκο.. ενδείκνυται για τη θεραπεία της διάρροιας, λόγω της στυπτικής του δράσης, αντιθέτα το..αποξηραμένο για τη θεραπεία της δυσκοιλιότητας.

Αγοράζουμε μόνο όσα θέλουμε να καταναλώσουμε τις αμέσως επόμενες ημέρες. Τα Πλύνουμε Με Άφθονο Ζεστό Νερό.
Προσοχή όμως
και στο κουκούτσι του βερύκοκουΟπως έχουμε πει παλιότερα, εδώ κρύβεται το πιό μεγάλο μυστικό του νόστιμου αυτού φρούτου.. Πιο απλά, ο πυρήνας περιέχει μιαν ένωση κυανίου την αμυγδαλινη..Η  αμυγδαλίνη ή λετρίνη ή λεατρίλη, είναι μία ουσία που βρίσκεται στους πυρήνες, πολλων φρούτων, όπως τα μήλα, τα κεράσια, τα αχλάδια , τα δαμάσκηνα, τα μανταρίνια τα αμύγδαλα. Αλλά στα  βερύκοκα.. Η συγκέντρωση της αμυγδαλίνης  κυμαίνεται από 2-5%.και είναι πολύ υψηλότερη απο τα άλλα φρούτα..και διαφορετικής υφής..

 

 

Η Αμυγδαλίνη Δεν Είναι Βιταμίνη. Συνεπώς η χρήση τουονόματος βιταμίνη Β17 είναι εσφαλμένη. Εντούτοις είναι γνωστή και με αυτό το όνομα.Έχει παρατηρηθεί ότι η χρόνια ανεπάρκεια σε αμυγδαλίνη, οδηγεί σε μείωση της αντίστασης του οργανισμού στην ανάπτυξη κακοήθειας.

 

 

 

Η Ποικιλία Διαμαντοπούλου έχει τα πιο νόστιμα βερύκοκα. Είναι εξαιρετικά αρωματικά, αλλά δύσκολα στη μεταφορά τους, αφού είναι αρκετά ευαίσθητα. Η πιο κοινή ποικιλία στην Ελλάδα πάντως είναι τα Μπεμπέκου που είναι μεγαλύτερα μεν, αλλά όχι τόσο αρωματικά και γλυκά.Το βερύκοκο καταναλώνεται νωπό. Επίσης μπορεί να καταναλωθεί και αποξηραμένο, γίνεται μαρμελάδα, γλυκό, κομπόστα, κλπ..

Ομως το μυστικό του παραμένει για εκατοντάδες τώρα χρόνια, καλά κρυμμένο στην…καρδιά του, και είναι το κυανιούχο αμύγδαλό του..είτε το πιστεύουμε είτε όχι, ο μύθος έχει ζωή εκατοντάδων χρόνων, και η φυλή των Χούντζα το επιβεβαιώνει..Εγώ σας μεταφέρω το μύθο..Εσείς τον δέχεσθε ή τον απορρίπτετε..Χαιρετε.

 

 

 

Σημείωση συντάκτη: Αυτό το κείμενο έχει ενημερωτικό χαρακτήρα και επ ουδενί λόγω παρέχει Ιατρική Συμβουλή, Διάγνωση Ή Θεραπεία

https://kosmaser.wordpress.com/

 

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

4 responses »

  1. Αγαπητέ Αντώνη,σέβομαι απεριόριστα την άποψή σου. Δεν θα τολμούσα να υποστηρίξω, καθ ότι παντελώς αναρμόδιος, μια εναλλακτική θεραπεία με Laetrile.Ομως ενδείξεις υπάρχουν, και πολλές φορές οι μύθοι, που αντανακλούν πραγματικότητες, γίνονται εκκωφαντικές αλήθειες. Σ ευχαριστώ για το σχόλιό σου.

  2. Αγαπητέ Κοσμά, θα πρέπει να διαφωνήσω. Θυμούμαι τον θόρυβο που είχε γίνει όταν ακόμη ήμουν φοιτητής για το Laetrile (από τότε διάβαζα το New England Journal of Medicine). Από τότε κύλισε πολύ νερό στο αυλάκι, και ο θόρυβος αντικαταστάθηκε από δεδομένα που δυστυχώς δεν αποδεικνύουν τίποτε. Έτσι η American Cancer Society [βλέπε σύνδεσμο παρακάτω] και άλλοι αντίστοιχοι οργανισμοί δεν εγκρίνουν τη χρήση της αμυγδαλίνης ως αντικαρκινικού φαρμάκου.
    Ο κόσμος στον οποίο ζούμε είναι τόσο σύνθετος από πλευράς έκθεσης σε ποικίλα και σχεδόν αναρίθμητα αρνητικά και θετικά στοιχεία (έσωθεν γονίδια, έξωθεν περιβάλλον) που η απόδοση θετικής ή αρνητικής δράσης σε ένα μεμονωμένο παράγοντα είναι από δύσκολη έως αδύνατη, με μερικές εξαιρέσεις (π.χ. κάπνισμα ή έκθεση σε ακτινοβολία), που κι αυτές δεν ισχύουν για όλους τους εκτιθεμένους. Συνεπώς, ας είμαστε ολίγον συντηρητικοί στην αποδοχή οποιασδήποτε «θαυματουργικής» ουσίας.

    http://www.cancer.org/Treatment/TreatmentsandSideEffects/ComplementaryandAlternativeMedicine/PharmacologicalandBiologicalTreatment/laetrile

  3. Αγαπητή Βασιλική,χαίρουμαι που είσαι ενήμερη γα τις ιδιότητες του βερύκοκου, όπως και του μύθου των Χούντζα..Απλά να ξέρεις οτι τα ¨αμύγδαλα¨των καρπών, πρέπει να ξεραθούν για 60 μέρες ώστε να συγκεντρώσουν την περισσότερη αμυγδαλίνη…

  4. This was amazing article, i do enjoying reading every time one writes about apricots, one of my favourite fruits.I read somewhere about apricots, there is a place somewhere in India cultivating lots of it, and they are very surprised when the tourists who visiting the area, they eat the fruit and throw the seed afterwards, pointing out the benefits of the seed.

    So, i save the seeds from then on to eat and they are not very bitter.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: