RSS Feed

Ο ΤΡΕΛΛΟΣ ΚΑΙΡΟΣ…Η ΘΑΛΑΣΣΑ..Η ΜΕΣΗ ΗΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΜΦΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΜΥΟΚΑΡΔΙΟΥ..

Το έμφραγμα του μυοκαρδίου,  πλήττει κυρίως τη μέση ηλικία…

 

 

 

 

Ας ξεκινήσουμε το παραμύθι του εμφράγματος…

 

Εμφραγμα μπορεί να συμβεί και..στην εφηβική ηλικία το ίδιο όπως και στο βαθύ γήρας.. Συνήθως Όμως οι ηλικίες που πλήττονται είναι μεταξύ 45 και 60…όχι πως οι 65ρηδες τη γλύτωσαν..Σαρδώνιο το υπομειδίαμα του Ζάχου..Το φωνάζω φίλοι μου..Πρόληψη και πάλι πρόληψη..και φόβο Θεού…Ομως οι α-θεόφοβοι…τίποτα …δεν ακούν κανέναν, και μετά έρχονται σαν αρσακειάδες, χαμηλοβλεπούσες στο νοσοκομείο..Ομως..Η συνταξιοδότηση , που αφορά κυρίως την τρίτη ηλικία, και η οποία αρχίζει μεταξύ 60 και 70 χρόνων..είναι θεωρητικά η κόκκινη γραμμή..Στούς 10 εν δυνάμει εμφραγματίες, οι 8 είναι πάνω απο 63..

 

Το λογικό θα ήταν, όταν ένας άνθρωπος συνταξιοδοτείται, να ξεκουράζεται, να ζει μια ήρεμη ζωή, να αποκτήσει ήπιες συνήθειες, να πάρει έναν καλό υπολογιστή και να αρχίσει την πλοήγηση στο διαδίκτυο…Τη σωστή όμως, όχι να ξεροσταλιάζει στα πορνό, κι ύστερα να παραπονείται για άλλου είδους προβλήματα…Τί συμβαίνει όμως στον άνθρωπο της πόλης.. Όταν συνταξιοδοτείται, Απομακρύνεται Από Τη Δουλειά Του, Χάνει Την Προσωπικότητά Του, Μένει Κλεισμένος Στο Διαμέρισμά Του Χωρίς Την Καθημερινή Παρέα Του Και Χωρίς Την αυτοεπιβεβαίωση, και τον αυτοσεβασμό, που χάνεται μαζί με την όποια επίφαση εξουσίας του έδινε η δουλειά του.. Τότε ,σε σύντομο διάστημα…¨αγκαλιάζει ασφυκτικά μια νοσηροτητα.. που λέγεται κατάθλιψη¨.Ολόκληρη η ψυχιατρική κοινότητα κραυγάζει πλέον ότι Η Κατάθλιψη Τετραπλασιάζει Τον Κίνδυνο Προσβολής Από Έμφραγμα Του Καταθλιπτικού Ατόμου,σε σχέση με το μη καταθλιπτικό..Ρωτείστε την Αλεξ..Τώρα τί συμβαίνει με εκείνον που παθαίνει έμφραγμακαι που τον υποχρεώνει να συνταξιοδοτηθεί ..

Εφόσον Το Έμφραγμα Που Πέρασε ,Δεν Του Έχει Αφήσει Συμπτώματα, πράγμα σχετικά δύσκολο..με τα μέσα έγκαιρης αντιμετώπισης που διαθέτουμε.. τότε αντιμετωπίζεται ως υγιής…κι αν επιθυμεί γυρίζει στο γραφείο, για να κάνει τα ίδια, και μια μέρα, σε 2-3 χρόνια, να ¨καταλήξει¨ στο δρόμο για τα επείγοντα .. Εάν το test κοπώσεως, Το 24ωρο ηλεκτρο-καρδιογραφήμα με Holter, το ηχο-καρδιογράφημα και πιθανόν το σπινθηρογράφημα του μυοκαρδίου Είναι φυσιολογικά, τότε μπορεί να έχει μια σχεδόν ήρεμη ζωή. Αυτό συνήθως συμβαίνει στα εμφράγματα μικρού ή μετρίου μεγέθους.

 

Η Εργασιακή Ικανότητα του αρρώστου έπειτα από ένα έμφραγμα είναι το βασικότερο θέμα που τοναπασχολεί…τώρα καλώς ή κακώς είναι άλλο θέμα, δεδομένου ότι δέχτηκε ένα μήνυμα, μια προειδοποίηση. Το άσχημο είναι οτι σε ποσοστό πάνω απο 75% των ατυχών συμπολιτών μας, το κρίσιμο του εμφράγματος περνά στα ψιλά, λές και ήταν μια γρίπη, ή ένα κρυολόγημα..Ετσι δεν αλλάζει προοπτικές, συνεχίζει με όσα είχε μάθει, όμως πλέον στη ζωή του έχει μπεί αναπόδραστα Το Αντιαιμοπεταλιακό, Η Κλοπιδογρέλη,Κλπ.που του καθορίζει πολλά..Μεσα σε.. Εναν μήνα μετά το έμφραγμα ,ο άρρωστος μπορεί να επανέλθει στην εργασία του. Εάν τώρα τα ευρήματα των εργαστηριακών του εξετάσεων είναι παθολογικά, τότε ο άρρωστος πρέπει να υποβληθεί σε στεφανιογραφία, προκειμένου να κριθεί κατά πόσον μια επεμβατική θεραπεία με αορτο-στεφανιαία παράκαμψη ή αγγειοπλαστική αν και η τελευταία, αποδίδει μόνο αν γίνει τις πρώτες ώρες μετά το έμφραγμαμετά είναι θεωρητικά ανευ αντικειμένου…όσα στεντ κι αν μπούν…που πλέον δεν μπαίνουν λογω περιορισμού των….σχετικών κονδυλιων…Να κι ένα καλό της κρίσης…

 

θα μπορούσε να βελτιώσει τη λειτουργία της καρδιάς του και να του χαρίσει ελπίδα για ζωή, με την προϋπόθεση οτι πήρε το μήνυμα και έβαλε, ή θα βάλει πρόγραμμα στη ζωή του…Αλλιώς, η Εκκλησία μας ομιλεί περί …Αμώμων εν τη Οδώ…και ρέ Βαγγέλη, έτοιμες οι σαρδέλλες;

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: