RSS Feed

Η ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ…Η ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ..ΚΑΙ Η ΦΘΑΡΤΟΤΗΤΑ

 

Η Π ε ν τ η κ ο σ τ ή   είναι, εν τη ουσία, η ίδρυση της Εκκλησίας μας.Απο σήμερα ξεκίνησε η Ζωή να έχει ένα ευρύτερο νόημα, πάνω και πέρα απο υλιστικούς στόχους και περιορισμούς.Την Π ε ν τ η κ ο σ τ ή  πριν 2000 χρόνια, με την Κάθοδο του Αγίου Πνεύματος,ο Απόστολος Πέτρος  μίλησε για την Εκκλησία, στο πλήθος των ομοεθνών του, 3000 Εβραίοι α μ έ σ ω ς   βαπτίσθηκαν Χριστιανοί.

 

Απο τοτε, απο την Πρώτη εκείνη Πεντηκοστή, κύλησαν χιλιάδες χρόνια, ομως το Αγιο Πνευμα πάντα έρχεται, σ αυτόν που το επιθυμεί κι έχει δημιουργήσει τις πνευματικές  υποδομες. Εγκαθίσταται, και  αλλοιώνει το σύνολο της ζωής του.Ετσι ξαφνικά παύει να τον απασχολεί ο χρόνος αυτός καθ εαυτός,έχουν αλλάξει οι προοπτικές του.Δεν ασχολείται για τον αν περιορισθηκαν οι αποδοχές του,αν θα πάει διακοπές  ,ή αν θα φύγει για το εξωτερικό.Γενικά δεν τον απασχολεί το οτι μεγαλώνει, χάνει τη φρεσκάδα και την όποια γοητεία του, και οτι η φθορά αφήνει έντονα τα ίχνη της πάνω του.Τί μας έρχεται στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε έναν γερασμένο άνθρωπο;Εναν ρυτιδιασμένο, κακόκεφο γερμένο απ την οστεοπόρωση , που ξεχνάει εύκολα, αγκομαχάει, γκρινάζει και είναι συνεχώς με ξυνισμένο πρόσωπο.Ομως η γ ε ρ ο ν τ ο λ ο γ ί α  μας δίνει μιαν άλλη, πολύ διαφορετική εικόνα της τριτης ηλικίας:

 

 

Πέρα απ τις οικονομικές συγκυρίες οι σημερινοί ηλικιωμένοι άνθρωποι, τείνουν να είναι πιο ευτυχείς, και σε πολλές περιπτώσεις παραμένουν αρκετά οξυδερκείς. Ας δούμε λοιπόν τί πράγματα αλλάζουν καθώς γερνάμε Οι περισσότεροι απο εμάς,οταν μιλάμε για τρίτη ηλικια, φέρνουμε στο μυαλό μας την εικόνα των γκρινιάρηδων ηλικιωμένων ανθρώπων ,που όμως δεν ευσταθεί επιστημονικά.Η  ωρίμανση 7 στις 10 περιπτώσεις συνοδεύεται από ευτυχία για πολλούς ανθρώπους, κάτω απο ωρισμένες φυσικά προϋποθέσεις μεταξύ των οποίων,όπως ήδη προείπαμε, βασική είναι.η σταθερή πίστη στο Χριστό.Αλήθεια έχετε δεί ποτέ έναν πιστό Χριστιανό να γκρινιάζει για τις ρυτίδες του; Προσοχή το εννοώ ¨Συνειδητοποιημένο Πιστό¨ Εχουμε πεί και υποστηρίξει  συμφωνα με πολλές μαρτυρίες,μελέτες και Βιβλικά χωρία, οτι ο άνθρωπος είναι ¨Γ ε λ α σ τ ι κ ό   ό ν.¨.

 

 

 

Αυτό είναι ένα  στοιχείο αισιοδοξίας για τους γηραιότερους που συνεχίζουν να εκτιμούν το χιούμορ, δεδομένου ότι  καταλαβαίνουν , πως πρέπει, τα περισσότερα γεγονότα της ζωής τους,να τα βλέπουν με χιούμορ.Οπως όλα αυτα που λέγονται απ τα δήθεν πολιτικά χείλη,περί ευημερίας, χρέους, κλπ Το δέρμα , αυτό το απίστευτο βοηθητικό στοιχείο του οργανισμού μας, του οποίου την χρησιμότητα, δυστυχώς, έχουμε περιορίσει μόνο στην εμφάνιση, τη γοητεία και το σεξ, μπορεί να είναι μια σκληρή ένδειξη ότι κάποιος έχει αρχίσει να γερνάει.Με τη γήρανση, η εξωτερική στοιβάδα του δέρματος, η επιδερμίδα, αδυνατίζει. Την ίδια στιγμή, το δέρμα γίνεται λιγότερο ελαστικό και ελαττώνεται η περιεκτικότητά του σε λίπος. Το βαθουλωμένο πρόσωπο με σημάδια από γραμμές και ρωγμές,μας απογοητεύει.Κάτω από το βαθουλωμένο δέρμα τα κύτταρα του σώματος βρίσκονται επίσης σε δυσχερή κατάσταση. Τα βλαστοκυτταρα που θεωρείτο ότι αντι μάχονται τη γήρανση αναπληρώνοντας τα γερασμένα ή κατεστραμμένα κύτταρα,επίσης υποχωρούν καθώς  γερνάμε και φθειρόμαστε.Πλάνη να νομίζουμε οτι μπορούμε να φρενάρουμε τη φθορά.Ακόμα κι αυξητική ορμόνη, που έδωσε φτερά αισιοδοξίας στην τρίτη ηλικία , μιας και εξουδετέρωνε το πλεονάζον λίπος χαρίζοντας νεανικό λούκ σε 70 ντάρη δες , αποδείχτηκε σαπιο μήλο,γιατί δημιουργούσε ανόητους παλίμπαιδες.

 

 

 

Οσο περνά ο καιρός, χρειαζόμαστε λιγότερο ύπνο, κι έτσι πρέπει να το καταλάβουμε οτι το οτι δεν μπορούμε να κοιμηθούμε νωρίς,δεν σημαίνει οτι πάσχουμε απο αϋπνία, αλλά οτι δ ε ν  έχουμε α ν ά γ κ η  τόσου ύπνου 4-6 ώρες είναι υπερ – αρκετές.Ετσι δεν καταφεύγουμε ,έστω σ αυτα τα ήπια υπνωτικά-υπναγωγά χάπια, που διαταρασσουν τον ρυθμό μας.Αρα, Η απλούστερη εξήγηση για τον λιγότερο ύπνο είναι ότι οι γηραιότεροι ενήλικες χρειάζονται λιγότερο ύπνο.

 

 

 

 

 

 

Εάν κάποιος αντιμετωπίζει πρόβλημα, να διαχειριστεί πολλές και άσχετες μεταξύ τους πληροφορίες, από τον θόρυβο στο δρομο μέχρι τις λάμψεις από διαφημιστικές ταμπέλες,καθώς προχωράει η ηλικία το πρόβλημά του θα γίνεται χειρότερο.

Καθώς ένα άτομο γερνάει,Μειώνεται Η Ικανότητά Του Να Α γ ν ο ε ί   Τους Περισπασμούς,έτσι μας δυσαρεστεί το συνεχές γ α ύ γ ι σ μ α   του σκυλιού του διπλανού μας, το άσχημα παρκαρισμένο, πάνω στο γκαράζ μας ,αυτοκίνητο του τρίτου,οι φ ω ν έ ς   απ το απέναντι διαμέρισμα,ή το πιάνο που παίζει ξανα και ξανά το ίδιο κομμάτι.

 

 

 

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν πως καθώς επέρχονται τα γηρατειά, σκληραίνουν οι πεποιθήσεις. Δεν είναι ομως έτσι ακριβώς τα πράγματα.Καθώς μεγαλώνουμε δίνουμε σημασία σε ψ ι λ ο π ρ ά γ μ α τ α,   που τ αφήνουμε να μας καταστρεφουν τη ζωή, ενώ δεν πρέπει να προσέχουμε ψιλοπράγματα, μια κι αυτή καθ αυτή η ζωή είναι τόσο πολύτιμη, κι όσο περνάει ο καιρός γίνεται και λιγότερη,και πρέπει να εστιάζουμε σ ε  ό λ ο  κι ακριβότερους σε νοήματα στόχους και προορισμούς.

 

 

 

 

Ας αφήσουμε λοιπόν τα ανόητα σήριαλ στη τηλεόραση, τις αηδιαστικές δ ή θ ε ν   ειδήσεις, κι ας περιοριστούμε στην ενημέρωση που μας προσφέρουν επιλεγμένοι απ εμάς διαδικτυακοί τόποι του εσωτερικού αλλά και του εξωτερικού  τώρα πλέον δεν τίθεται θέμα ξενων γλωσσών, μιας και οι αυτόματοι μεταφραστές, και γρήγορα, και απλά, αλλά το κυριώτερο άμεσα κι εύστοχα, μας μεταφράζουν τις περισσότερες γλώσσες.

Τέλος καλό θα ήταν να αναζητούμε και λίγη καθαρή πνευματική τρόφη, που  μ ό ν ο ν  η  Εκκλησια μας μπορεί να μας δώσει.

 

 

 

 

Η Κοινωνία Της Εκκλησίας είναι η μόνη ειλικρινής κοινωνία ανθρώπων προσευχομένων, και χαρούμενων.Δοκιμάστε μια Κυριακή, αντί για ύπνο, να σηκωθείτε και να πάτε στην Κυριακάτικη Λειτουργία της Εκκλησίας της γειτονιάς σας. Δεν έχει σημασία αν κατά την ώρα εκείνη σκέφτεσθε άλλα πράγματα,αφεθείτε στη  Σ υ ν ή χ η σ η   Της Συμ προσευχής, κι ας μην προσευχεσθε εσεις είπαμε. Σας βεβαιώνω οτι θα φύγετε αλλοιωμένοι, και χαρούμενοι χωρίς να υπάρχει εμφανής υποκειμενη αιτία.Χαιρετε








Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

One response »

  1. Μου λέει ένας άγνωστος φίλος: Διαβάζω τις αναρτήσεις σου, και με γοητεύει το στύλ με το οποίο λές μεγάλες αλήθειες…Ομως αναρωτιέμαι πόσο μεγάλες μπορεί να είναι..Ας πούμε μπορώ κι εγώ να έχω…βοήθεια απ το Αγιο Πνεύμα; Μήπως κι έχεις σχέση με τους…πεντηκοστιανούς; Λέει κι άλλα που δεν μπορώ να αναφέρω, γι αυτό και δεν δημοσιοποιώ το δικό του κείμενο.Οι πεντηκοστιανοί είναι μια ομολογία, κατα βάσιν προτεσταντική, που έχει ξεφύγει με κεντρόφυγα ταχύτητα απ την Ορθή Πίστη. Οι επιτυχίες της, είναι απλά κόλπα ..πονηρά , ευκολόπιστων συνανθρώπων μας..Η Ορθοδοξία έχει καθαρές γραμμές και πεντακάθαρες απόψεις.Αυτά για το φίλο μου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: