RSS Feed

ΜΕΓΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ..ΕΝ ΤΟΙΣ ΠΡΑΓΜΑΣΙ..ΜΕΓΑΣ…ΟΝΤΩΣ ΑΓΙΟΣ…

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο άγιος Μέγας Κωνσταντίνος

Σχετική εικόνα

Το τί εχει γραφτεί ,ιδιαίτερα για τον Μέγα Κωνσταντίνο, δεν λέγεται..Πολλά απ αυτά δεν απέχουν πολύ απ την αλήθεια, όμως πολλές φορές η αλήθεια, ελάχιστα παραποιημένη , γίνεται κολοσσιαιο ψέμμα.Καλό θα ήταν να δούμε μερικά στοιχεία του πραγματικά μεγάλου αυτού ανδρός, και τελικά αγίου της Εκκλησίας μας…Στις 28 Οκτωβρίου του 312 ο Κωνσταντίνος ο Α’ με 20.000 στρατό νίκησε τον πενταπλάσιο στρατό του Μαξέντιου και ανέλαβε τη διοίκηση της μισής (δυτικής) Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.

Το μεσημέρι της 27ης Οκτωβρίου είχε δει στον ουρανό το σημείο του Σταυρού, πιο λαμπερό από τον ήλιο και τη φράση ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ. Το βράδυ της ίδιας ημέρας είδε το Χριστό να του ζητά να το κάνει σημαία του.Ο Μ. Κωνσταντίνος δεν μας άφησε αυτοβιογραφία για να ξέρουμε τί ένοιωσεκαι γιατί έζησε έτσι τη ζωή του.Ο Μ. Κωνσταντίνος ήταν ήδη διοικητής του ενός τετάρτου της αυτοκρατορίας και με τη νίκη του αυτή διοικούσε πλέον τη μισή αυτοκρατορία.

Μπορούσε λοιπόν να βοηθήσει κοινωνικά την Εκκλησία.Για να είναι όμως αποδεκτός από το ρωμαϊκό, ειδωλολατρικό, κατεστημένο, έπρεπε να εμφανίζεται, τουλάχιστον ως μέγας αρχιερεύς.Δεν μπορούσε λοιπόν να βαπτιστείΈγινε Αυτοκράτορας και έτσι Απήλαξε Τους Χριστιανούς Από Φοβερούς Διωγμούς Δυόμισυ Αιώνων. Έκανε τη θυσία να γίνει αυτοκράτορας … δέχτηκε να περάσει την επίγεια ζωή του χωρίς τον Άρτο της ζωής. Ο άγιος Μέγας Κωνσταντίνος λοιπόν το 330 έστειλε εξορία τον άγιο Μέγα Αθανάσιο, επηρεασμένος από αρειανόφιλους επισκόπουςΔεν είχε ο ίδιος αποκτήσει δογματική συνείδηση, ούτε καν χριστιανός  ήταν.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο άγιος Μέγας Κωνσταντίνος

Λίγους μήνες πριν πεθάνει..επέστρεψε στην Ορθοδοξία, βαπτίσθηκε χριστιανός καί, όπως αναφέρει ο βιογράφος του, πληγωμένος από τη θεία δύναμη, πλήρης χαράς, πλημμυρισμένος από το θείο φώς, ζούσε την αναγέννησή του«ηγάλλετο τω πνεύματι ανεκαινούτό τε και φωτός ενεπίμπλατο θείου, χαίρων μεν τη ψυχή δι’ υπερβολήν πίστεως, το δ’ εναργές καταπεπληγώς της ενθέου δυνάμεως». Κοιμήθηκε στις 22 Μαΐου του 337.

Η ρωμαϊκή αυτοκρατορία γύρω στο 300 μ.Χ. ήταν έτοιμη να διαλυθεί.

Ο Διοκλητιανός σε μια απελπισμένη προσπάθεια να τη σώσει τη διαίρεσε στα τέσσερα, και κράτησε για τον εαυτόν του μόνο το ένα τέταρτο.Αυτή τη διαλυμένη και γερασμένη αυτοκρατορία παρέλαβε ο Μ. Κωνσταντίνος Και Η Επιλογή Του Να Ελευθερώσει Τη Χριστιανική Εκκλησία Έδωσε Στην Αυτοκρατορία Ακόμα Έντεκα Αιώνων Ζωή.Αυτός ο ρωμαίος μεταρρυθμιστής είναι το φυσικό σύμβολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (καί μάλιστα της νομισματικής) και όχι ο αγράμματος βάρβαρος,  Καρλομάγνος των Φράγκων.Αναγνωρίζοντας τη χριστιανική Εκκλησία εξασφάλιζε για τους πολίτες του Ένα Μοναδικό Θεραπευτήριο Που Μεταμορφώνει Τους Εγωκεντρικούς Ζητιάνους Σε Φιλότιμους Άρχοντες Της Προσφοράς.

Στις 27 Οκτωβρίου του 312 ο Κωνσταντίνος ο Α’ κατάλαβε ότι η μόνη ελπίδα για την αχανή ρωμαϊκή αυτοκρατορία ήταν ο Σταυρός του Χριστού.

Δεν Είχε Να Κάνει Με Μια Καινούργια Θρησκεία, Αλλά Μάλλον Με Τη ΘεραπείαΤης Αρρώστιας Που Γεννά Τις Θρησκείες.

Ο Χριστός ήρθε για να νικήσει το θάνατο.Να φέρει ζωή και ελευθερία.

«Θανάτω θάνατον πατήσας»έφερε το Μέγα Έλεος, τη θεραπεία της συνέπειας της πρώτης αμαρτίας.Ο Μ. Κωνσταντίνος… ο σταθερός, αυτός που προκαλεί  σταθερότητα = constantia,στερέωσε την αυτοκρατορία του στον Σταυρό του Χριστού και της πρόσφερε ζωή αιώνων. Αυτά τα λίγα για να λυθεί παρεξήγηση αιώνων…και απορίες πολλών όψιμων χριστιανών.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο άγιος Μέγας Κωνσταντίνος

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

3 responses »

  1. Αν δεν απατώμαι, το επτά είναι χαρακτηριστικός αριθμός..Είσαι έτοιμος για το διδακτορικό..Καλή επιτυχία!

  2. Δεν είμαι «Διδάκτορας Θεολόγος» είμαι maστορας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. (μεταπτυχιακό) και υποψήφιος διδάκτωρ εδώ και 7 χρόνια …. αλλά μάλλον ως «ma» θα λακίσω από την τετραδιάστατη αμεσότητα … δεν με βλέπω να «ολοκληρώνω» …
    dip88

  3. Εδώ και είκοσι σχεδόν χρόνια, έχω φίλο αγαπητό, τον Διονύση Ν. Παπαχριστοδούλου, ( υποψήφιο..) Διδάκτορα Θεολόγο, απ το λαμπρό Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, ο οποίος με έναν καθαρά προσωπικό τρόπο…( που τον έχει βάλει ,αρκετές φορές σε μπελάδες..) περιγράφει πρόσωπα ιστορικά και καταστάσεις, υπο το πρίσμα πάντα της,ιδιόμορφης, δικής του αντίληψης.
    Πολλές φορές ¨δανείζομαι¨τη σκέψη του για τα δικά μου φληναφήματα, και προκειμένου να μην τον αναμείξω σε τυχόν άκαιρες κρίσεις δεν αναφέρω ( κακώς) την πηγή..Αυτό προκάλεσε το, δίκαιο, παράπονό του..Συμφωνώ, και του ζητώ δημόσια συγγνώμην.
    Κ.Σ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: