RSS Feed

Ο ΖΑΧΟΣ..Η ΟΡΜΟΝΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ..ΚΙ ΟΙ ΣΑΡΔΕΛΛΕΣ..

Ο Ζάχος, ειναι υπέρμαχος του καλού ψαριού, που δεν είναι πάντα και το ακριβότερο.Ας πούμε, η σαρδέλλα, αυτή η ευλογία της ελληνικής θάλασσας, δεν ειναι ακριβή μπροστά σ αυτά που προσφέρει, αν μάλιστα προέρχεται κι απ τα νερά του κόλπου της Καλλονής, ε τότε μιλάμε για γευστική πανδαισία, που δεν συγκρίνεται με τίποτα.Ο καλός μας ο Ζάχος, πριν μερικά χρόνια εσωσε στο χειρουργικό του τραπέζι, ένα Πλωμαρίτη, που χρόνια βασανιζότανε απο μιαν συγγενή καρδιοπάθεια. Απο τότε, τακτικά, 2 φορές τη βδομάδα και πάντα στην εποχή της, του στέλνει αεροπορικά 2-3 κιλά σαρδέλλα, εγγυημένα απ τον κόλπο της Καλλονής, της οποίας η, χρηματική μεν αξία είναι 30 ευρώ το κιλό, η νοστιμιά αλλά και η περιεκτικότητα σε  Ω3 λιπαρά οξέα, ανεκτίμητη.

 

 

 

 

Οχι που η άλλη σαρδέλλα δεν είναι καλή, αλλά και μόνο  η υπο-δεκαπλάσια τιμή κάτι λέει. Κάθε φορά που έρχεται το δέμα απ τη Μυτιλήνη, μας φωνάζει σπίτι του και την απολαμβάνουμε με ούζο Πλωμαρίου, μακράν το καλύτερο του κόσμου, και ένα ποίημα σαν ζευγαράκι με την ψητή σαρδέλλα. δεν αντιλέγω και με το λιαστό χταποδάκι.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για λιαστό χταποδάκι.

 

 

Ενώ ο Βαγγέλαρος τις ετοίμαζε, ο Ζάχος χαμογελασε  τονίζοντας οτι, απ όλα τα γεύματα , εκείνο που παχαίνει κατα 90% ειναι το βραδυνό.

Ετσι φώναζε σε όλους μας να πάψουμε να τρώμε το βράδυ εκτός των ¨Ζακχικών δείπνων¨όπως αρέσκετο να τα ονομαζει που ήταν τα δικά του, όπως το σημερινό.

Το βράδυ τρώμε 1-2 μήλα, πράσινα αν είναι δυνατόν, και μπόλικο νερό.Ακόμα μπορούμε να φάμε και ένα βραστό αυγό.Και σταματήστε, επι τέλους, να κραυγάζετε όλοι το παραμύθι της χοληστερίνης γιατί τελικά είναι μύθος οτι   

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ο κροκος του αυγού α

 

  

ο κροκος του αυγού αυξάνει την χοληστερίνη.

Ο κρόκος του αυγού στην αθάνατη γλώσσα μας, ονομαζεται

Λέκιθος, εξ αλλου ολοι γνωρίζετε την λεκιθίνη όλοι, είναι αυτή που χρησιμοποιείται για να μειώνει τη χοληστερίνη, δηλαδή όχι ακριβώς μειώνει, αλλά λειώνει, διαλύει, ρευστοποιεί.Τώρα αν οι αμερικανοί φίλοι μας, χρησιμοποιούν την λεκιθίνη σόγιας, με γειά τους και χαρά τους.

Το σφικτό αυγό σου δίνει 20  θερμίδες και για να το χωνέψεις καίς 40, δηλάδή χάνεις και 20 θερμίδες επι πλέον.      

Αυτό είναι το βραδυνό μας, εκτός κι αν έχουμε σαρδέλλα.

 

 

 

 

 

Πρίν όμως πάμε στο τραπέζι θα σας πώ και κάτι νέο που σίγουρα αγνοείτε..

 

 

 

 


Το επίπεδο της χοληστερίνης ρυθμίζεται ,εν μέρει ,από τον εγκέφαλο, σύμφωνα με νέα έρευνα αμερικανών νευροεπιστημόνων. 

Η ανακάλυψη έρχεται σε αντίθεση με τις μέχρι τώρα αντιλήψεις ότι η ποσότητα της χοληστερίνης εξαρτάται αποκλειστικά από :

·        Τη Διατροφή Μας Και Από

·        Την Παραγωγή Της Στο Συκώτι

Η μελέτη έγινε στο Πανεπιστήμιο του Σινσινάτι,και κατέδειξε πως

Η Ορμόνη Της Πείνας, Η Γκρελίνη, δρα στον εγκέφαλο σαν τηλεχειριστήριο, ρυθμίζοντας το επίπεδο της χοληστερίνης που κυκλοφορεί στο αίμα.Η συσσώρευση μεγάλης ποσότητας¨κακής¨ χοληστερίνης οδηγεί σε σκλήρυνση των αγγείων και δημιουργία πλάκες, με συνέπεια να αυξάνει τον κίνδυνο εμφράγματος.Η  γκρελίνη που δόθηκε στα ποντίκια,  έκαναν τα ζώα να αποκτήσουν αυξημένα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα. Η χοληστερίνη αύξανε

Επειδή Τα Σήματα Που Στέλνει Ο Εγκέφαλος Αναγκάζουν Το Ήπαρ Να Αποθηκεύσει Λιγότερη Χοληστερόλη.

Η  γκρελίνη  αναστέλλει ένα υποδοχέα στον υποθάλαμο του εγκεφάλου και έτσι ρυθμίζει το αίσθημα πείνας και τη λειτουργία λήψη τροφής.

Ετσι βλέπουμε οτι: η χοληστερίνη ελέγχεται, εκτός απο τη διατροφή μας και την έκκριση του ήπατος,και Από Ένα Ειδικό Κύκλωμα Στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα,

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Nature Neuroscience, και έφερε τα πάνω κάτω και πολύ σκεπτικισμό στις κολοσσιαίες φαρμακοβιο μηχανίες, για το μέλλον των χρυσοφόρων στατινών γι αυτές έχουμε να πούμε πολλά.Πάμε τώρα να φάμε τις σαρδέλλες μας, στην υγεια του πλωμαριτη φιλου.

 

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

7 responses »

 1. Παράθεμα: ΣΑΡΔΕΛΛΕΣ ΚΑΛΛΟΝΗΣ.. | Kosmaser's Weblog

 2. Παράθεμα: ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ..ΟΙ ΣΑΡΔΕΛΛΕΣ ΚΑΛΛΟΝΗΣ.. | Kosmaser's Weblog

 3. Παράθεμα: ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ..ΟΙ ΣΑΡΔΕΛΛΕΣ ΚΑΛΛΟΝΗΣ.. | Kosmaser's Weblog

 4. Παράθεμα: ΟΙ ΣΑΡΔΕΛΛΕΣ…ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ | true love

 5. Παράθεμα: ΟΙ ΣΑΡΔΕΛΛΕΣ…ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ | true love

 6. Εύστοχες παρατηρησεις απο έναν ¨ειδικό¨, είναι πάντοτε ευπροσδεκτες.Οταν μάλιστα γίνονται και μέρος της ζωής μας, τότε πράγματι είναι πολύτιμες.

 7. Όπως πάντα, οι παρουσιάσεις σου μας θυμίζουν τις ακριβές λεπτομέρειες στην ζωή μας.

  Σε ευχαριστώ εκ μέρους όλων

  Να προσθέσω ότι μεταξύ των ψαριών, οι σαρδέλες έχουν κάποια ιδιαίτερα πλεονεκτήματα :

  • Έχουν μικρό κύκλο ζωής, και έτσι δεν προλαβαίνουν να συσσωρεύσουν τοξίνες και απόβλητα από την θάλασσα.
  • Δεν είναι σαρκοφάγα ψάρια, και έτσι δεν συσσωρεύουν ρύπους από άλλα ήδη επιβαρυμένα σε ρύπους και τοξίνες ψάρια.
  • Είναι ψάρι του ανοικτού πελάγους, όπου οι θάλασσες είναι ποιο καθαρές
  • Δεν μπορούν να φυλαχτούν παρά για 2 το πολύ 3 ημέρες, γιατί χαλούν αμέσως – άρα είναι πάντα φρέσκες ( ….και δεν καταψύχονται…)
  • Δεν παράγονται με ιχθυοκαλλιέργεια (σκεφθείτε τα ιχθυάλευρα, τα αντβιωτικά και τα αντιπαρασιτοκτόνα που πιθανώς να χρησιμοποιούνται στις καλλιέργειες)
  • Είναι επίσης από τις καλύτερες πηγές της βιταμίνης D-3 με τις αντιοξειδωτικές αντικαρκινικές και ισχυρά αντιοστεοπορωτικές ιδιότητες

  Και κάτι ακόμα, ένα από τα πλέον σημαντικά σημεία της τόσο ωραίας παρουσίας σου, είναι ότι το καλό και ουσιαστικό φαγητό, είναι πολύ καλύτερο και ουσιαστικότερο, όταν είναι με καλή παρέα, παρέα η οπαία μας ευχαριστεί, και μας κάνει έτσι την ζωή απολαυστική, αλλά και που προστατεύει την υγεία μας.
  Η καλή παρέα, χαλαρώνει, κατεβάζει την πίεση, ενισχύει το ανοσοποιητικό, προάγει τις αναγεννητικές ορμόνες και διαφυλάσσει την υγεία μας συνολικά.

  Στην υγειά μας λοιπόν με ….
  Σαρδέλλες και καλή παρέα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: