RSS Feed

ΠΟΝΩ…ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΩ..ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΟΝΩ

 

 

Η γιορτή του Πάσχα.Για τους περισσότερους ,

μια γιορτή χαράς και φαγητού. Το αποτέλεσμα υπερκατανάλωση κορεσμένων και πονοκέφαλος, που αποδώσαμε , εν μέρει,στο μπρούσκο κρασί.Κανείς δε θέλει να πονάει, απ την άλλη όμως,είναι ο μόνος τρόπος το σώμα μας να στείλει το σήμα ότι κάτι δεν πάει καλά.Και μπορεί συχνά ο πόνος να είναι απλά μια ενόχληση ή το αποτέλε-σμα της υπερκατανάλωσης φαγητού ή ποτού,όμως μπορεί να είναι και το καμπανάκι για κάτι πιο σοβαρό που συμβαίνει στον οργανισμό μας.Ελάτε μαζί μου,Να δούμε μερικούς πόνους που δεν πρέπει να αγνοουμε. Η κλινική πείρα διδάσκει οτι Όταν Κάποιος Λέει Ότι ΈχειΤο Χειρότερο Πονοκέφαλο Της Ζωής Του, Αποτελεί Ένα Κλασσικό Σημάδι Για πιθανόν Ανεύρυσμα Εγκεφάλου μια κατάσταση που χρήζει Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας.ΠΑΝΤΑ σε Νοσοκομείο.

 

 

 

 

 

Πόνος Ή Δυσφορία:   Στο Στήθος, Την Κοιλιά Τον Ώμο, Το Λαιμό,   Το Σαγόνι, Τον Βραχίονα θα μπορούσε να είναι σημάδι καρδιακής προσβολής. Ωστόσο να θυμάστε ότι Στις Καρδιακές Παθή-σεις,συνήθως εμφανίζεται.Δυσφορία Όχι Πόνος. Μην Περιμένετε Να Νιώσετε Πόνο,Υπάρχει Πίεση, Όχι Πόνος.

 

 

 

 

Απίστευτο Βάρος Στo Στήθος.Η δυσφορία που συνδέεται με την καρδιά μπορεί επίσης να εμφανιστεί  Στο Στήθος, Τον Αριστερό Ώμο ή   Βραχίονα  Στην Κοιλιά Στο Λαιμό,  Το Σαγόνι,   Και Μπορεί Να Συνοδεύεται Από Ναυτία. Mην κάνουμε το λάθος να καθυστερήσουμε  το Νοσοκομείο πιστεύοντας οτι είναι απλή καούρα.

 

 

 

 

 

Προσοχή: Οταν κάποιος έχει Ανεξήγητη, Επίμονη Δυσφορία Και Ξέρει Ότι Ανήκει Στην Ομάδα Υψηλού Κινδύνου, δε θα πρέπει να περιμένει ούτε λεπτό, Στις γυναίκες.Η καρδιακή νόσος μπορεί να εκδηλωθεί με συμπτώματα, όπως  Φούσκωμα Ή Δυσφορία Στην Κοιλιά.Αίσθημα Κόπωσης.Κάτι που συνηθίζουνε να ξεχνάνε οι γυναίκες:

 

 

 

 

 

Ο Κίνδυνος Για Καρδιακές Παθήσεις Αυξάνεται Δραματικά Μετά Την Εμμηνόπαυση.Γιατί απλά. Μπορεί να αποτελέσει αιτία θανάτου πιο συχνά στις γυναίκες από τους άνδρες, παρά το γεγονός ότι οι άνδρες.Διατρέχουν Μεγαλύτερο Κίνδυνο Σε Οποιαδήποτε Ηλικία.Οι γυναίκες πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση.Πόνος Χαμηλά Στη Μέση Ή Στην Ωμοπλάτη Που μπορεί να είναι συνεχής ή ξαφνικός.Τις περισσότερες φορές είναι αρθρίτιδα, Υπάρχει όμως η πιθανότητα να συνδέεται με τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής ή με κοιλιακά προβλήματα Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι  όσοι έχουν  Υψηλή Πίεση   Διαβήτη Και  Οι Καπνιστές.

 

 

 

 

Σοβαρός πόνος στην κοιλιά Δεν  αγνοουμε ποτέ τον επίμονο και δυνατό πόνο στην κοιλιά. Η Χολή, Το Παγκρεας, Το Έλκος Στομάχου Και  Οι Διαταραχές Του Εντέρου είναι μερικές από τις πιθανές αιτίες του κοιλιακού πόνου, που δεν πρέπει να αγνοούμε.

Πόνος στη γάμπα

 

 

 

 

 

Ένας από τους κινδύνους που μας διαφεύγουν είναι η θρόμβο-φλεβίτιδα, ένας θρόμβος αίματος που εμφανίζεται σε μια απ τις φλέβες των ποδιών μπορεί να γίνει ιδιαίτερα επικίνδυνος.Η Ακινησία Λόγω Παρατεταμένης Παραμονής Στο Κρεβάτι, ή  στο κάθισμα του αεροπλάνου , ή του αυτοκινήτου.Η Παχυσαρκία, Ο Καρκίνος, Η Εγκυμοσύνη Και Η Προχωρημένη Ηλικία.

Είναι σημαντικοί παράγοντες κινδύνου.Μερικές φορές 

προκαλείται μόνο πρήξιμο, χωρίς πόνο. Προσοχή.Αν έχετε αδικαιολόγητο πρήξιμο ή πόνο στους μυς της γάμπας, στο γιατρό σας. 

 

 

 

 

 

Κάψιμο Στα Πόδια

 

Είναι μια περίεργη συμπτωματολογία. Πολλοί νοιώθουν ένα περίεργο κάψιμο στα πόδια τους που το αποδίδουν σε διάφορες αιτίες.Συνήθως δεν είναι τίποτα σπουδαίο. Ομως Σε πολλούς συνανθρώπους μας δυστυχως βαινουν αισίως τα 1.300.000  που δεν γνωρίζουν ότι έχουν διαβήτη,

Αυτό Είναι Ένα Από Τα Πρώτα Συμπτώματα. Είναι Κάτι Σαν Κάψιμο Ή Σαν Να Σε Τρυπάνε Καρφίτσες Στα Πόδια,

Αυτό.. υποδεικνύει βλάβη στα νεύραΚαι τέλος η πιό περίεργη κατηγορία στην οποία μπορεί να περιλάβει κανείς και τον νευροπαθητικό πόνο,είναι Οι Ασαφείς, συνδυασμένοι ή ιατρικώς ανεξήγητοι πόνοι.

Διάφορα, σωματικά συμπτώματα, επώδυνα που

είναι κοινά στην κατάθλιψη, όπου Οι ασθενείς παραπονιούνται για Πονοκεφάλους,  Πόνο Στην Κοιλιά Στα Άκρα  Στους Γοφούς Τα ΙσχίαΤα Πόδια,  όπως μερικές φορές και σε συνδυασμό όλων αυτών tων πόνωνΕπειδή ο πόνος μπορεί να είναι χρόνιος και δεν είναι τρομερά εξουθενωτικός,Τα Καταθλιπτικά Άτομα, Οι Οικογένειές Τους Αλλά Και Οι Επαγγελματίες Υγείας Συχνά Αγνοούν Τα Συμπτώματα.Επιπλέον, όσο πιο βαριά είναι η μορφή της κατάθλιψης, τόσο μεγαλύτερη δυσκολία έχει ο ασθενής να περιγράψει τα συναισθήματά του.Όλα αυτά μπορούν να οδηγήσουν σε λάθος διάγνωση. Ζητάμε Βοήθεια Όταν: Δεν Μπορούμε Να ανεχθούμε Τους Άλλους Ανθρώπους… Έχουμε Χάσει Το Ενδιαφέρον Για οποιαδήποτε Δραστηριότητα, Δεν μπορούμε Να ΕργαστούμεΉ Να ΣκεφτούμεΑποτελεσματικά Και Οταν.Υποφέρουμε Σιωπηλά Όταν μας Πληγώνουν. Ας προσεξουμε γιατί η κατάθλιψη δεν υποβαθμίζει απλά την ποιότητα ζωής μας.αλλά προκαλεί, δυστυχώς δομικές αλ-λαγές στον εγκέφαλο πράγμα που οδηγεί σε νευρωτικές, στην καλύτερη (;) περίπτωση,  ή ψυχωσικές στην χειρότερη, καταστάσεις.Χαιρετε.

 

 

 

 

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

One response »

  1. Μια και πέρασε ο κίνδυνος του δικαιολογημένου-αδικαιολόγητου φόβου ( ποιός ξερει..), για μια καλή μου φίλη, είπα να περιγράψω μερικές παραμέτρους, μιας οντότητος που είναι σαν τον…καιρό..πάντα έχουμε προβλέψεις, όμως ποτέ δεν ξέρουμε αν θα βγούν σωστές..Η μόνη βεβαιότητά μας είναι η γέννηση και ο…θάνατος..Αυτός ο προσωρινός..πλήν τρομερός..Το ενδιάμεσο στάδιο, δεν είναι παρά ένα σύνολο απο …ασκήσεις ετοιμότητος..Χριστός Ανέστη!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: