RSS Feed

ΟΙ ΟΡΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ…ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ..

Αποτέλεσμα εικόνας για ορμονες γυναικων

Απ τα πιό ενδιαφέροντα θέματα , είναι αυτό των ορμονών..Τις περικλείει ένα μυστήριο..Απειροελάχιστες ποσότητες, σχεδόν ανύπαρκτες, που όμως κάνουν το σοβαρώτερο εργο μέσα στον ανθρώπινο οργανισμό..Σημερα λέω να  ασχοληθούμε μ ένα περίεργο διαδίκτυο.. το βιολογικο διαδικτυο.. 

Ο ανθρώπινος οργανισμός , κάλλιστα μπορεί να παρομοιασθεί..με το γνωστό μας διαδίκτυο..το ίντερνετ..Βασικοί του ρυθμιστές οι ¨ορμόνες¨. Οπως το ηλεκτρικό ρεύμα δίνει ζωή στο διαδίκτυο, έτσι και οι ορμόνες ενεργοποιούν το αντίστοιχο βιολογικό διαδίκτυο..Εχουμε.. τρείς κατηγορίες ορμονών τις

Ενδοκρινείς, Παρακρινείς Και Αυτοκρινείς,

Αυτές οι ορμόνες, που μας είναι λίγο πολύ γνωστές,αποτελούν την πεμπτουσία του..βιολογικού μας διαδικτύου..Μοιάζουν με τα σταθερά , αλλλά και τα κινητά τηλέφωνα..

Αποτέλεσμα εικόνας για ορμονες γυναικων

Για να γίνουμε πιο σαφείς:Οι ενδοκρινείς ορμόνες είναι τα τηλεφωνικά κέντρα ή οι κυψέλες της κινητής τηλεφωνίας. Δηλάδή τα κέντρα που μεταδίδουν ,είτε ενσύρματα (σταθερή τηλεφωνία) , είτε ασύρματα (κινητή τηλ/νια), την ομιλία. Οταν παίρνουμε τηλέφωνο απ το κινητό μας, και καλούμε ένα νούμερο… Η κλήση μας πηγαίνει στην ¨κυψέλη¨, κι απ εκεί στο κέντρο, και μέσω του κέντρου και άλλων κυψελών ,στο νούμερο που καλέσαμε..

Αποτέλεσμα εικόνας για ορμονες γυναικων

Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο και οι ενδοκρινείς ορμόνες..στέλνονται απο έναν αδένα π. χ. το πάγκρεας, στο αίμα και μέσω του αίματος, ψάχνουν να βρούν και σίγουρα  βρίσκουν, το σωστό κύτταρο μεταξύ των ….60 τρις κυττάρων ενός οργανισμού,για να παραδώσουν το μήνυμα…Οπως και με το τηλ/νο.. η σύνδεση εξαρτάται απ την κυψέλη, έτσι και η μεταφορά του μηνύματος εξαρτάται…απ την ορμόνη..

Το μήνυμα λαμβάνεται απο τους ειδικούς υποδοχείς που βρίσκονται στην επιφάνεια της κυτταρικής μεμβράνης..Η ορμόνη προσκολλάται στους ειδικούς αυτούς υποδοχείς,όπως.ένα πλοίο που μεταφέρει κοντέϊνερ. στην προβλήτα..και παραδίδει το σχετικό φορτίο, εν προκειμένω γλυκόζης, μια και το πλοίο είναι ένα.. μόριο ινσουλίνης..  Αν της το επιτρέψουν οι δευτερεύοντες διαβιβαστές,όπως θα δούμε πιο κάτω..

Τώρα αντίθετα με τις ενδοκρινείς,Δεν.οι παρακρινείς ορμόνες. , Δεν Ταξιδεύουν Με Το Αίμα.Αλλα Μεταδίδονται Με Χημικά Ή Ηλεκτρικά  Σήματα.Ή Και Με Τα Δύο , από κύτταρο σε κύτταρο, με καθορισμένους περιορισμούς, στο πόσο μακρυα  μπορούν να διαβιβάσουν…πληροφορία.Ετσι οι παρακρινείς ορμόνες μπορούν να παρομοιασθούν με τα…τηλεφωνικά καλώδια στην ενσύρματη, ή τα μικροκύμματα στην ασύρματη τηλεφωνία, που μεταφέρουν την ομιλία μας  απο συσκευή σε συσκευή..

Και μπορεί εμείς να απολαμβάνουμε τη ευκολία μ ένα μικροσκοπικό κινητό, να επικοινωνούμε με όλο τον κόσμο και όχι μόνο..Αλλά Η Τεχνολογία Που Κρύβεται Πίσω Απ Την Απλή Αυτή Πράξη Είναι Πολυδαίδαλη, Πανάκριβη, Επικίνδυνη, Αγνωστη στο 93% των σχετικών χρηστών και συνήθως γίνεται άνευ αποχρώντος λόγου στο 80% αυτών..( Οι Περισσότεροι Χρησιμοποιούμε Το Κινητό Μας.Για Φλυαρία Και Μόνο).  Παρόμοια είναι και η τεχνολογία του «δημιουργού μας» για το βιολογικό μας διαδίκτυο.Τώρα οι παρακρινείς αυτές ορμόνες , είναι αρχαιότερες εξελικτικά απο τις ενδοκρινείς, και δεν χρειάζονται μέσον μεταφοράς, όπως είναι το αίμα, παρά μόνον ένα νεύρο ή μία δίοδο που να ενώνει κύτταρα που τις εκκρίνουν με τα κύτταρα στόχους..

Οι νευροδιαβιστές Ντοπαμίνη και Σεροτονίνη, οι οποίοι ελέγχουν τις πληροφορίες που φτάνουν στον εγκέφαλο, είναι απ τις σπουδαιότερες παρακρινείς ορμόνες 

Αποτέλεσμα εικόνας για ορμονες γυναικων

Εξελικτικά τις παρακρινείς ακολουθούν οι αυτοκρινείς που είναι ένα ειδος μοριακού ανιχνευτή για λογαριασμό καθ ενος απ τα τρις κύτταρά μας.Δηλαδή οι αυτοκρινείς ορμόνες μπορούν να παρομοιασθούν με το ακουστικό του τηλεφώνου μας..

Ολη η συγκλονιστική…τεχνολογία που κρύβεται πίσω απ τη φωνούλα του παιδιού μας που μας καλεί απ την μακρινή πόλη, καταλήγει σ ένα ακουστικό..Αν το ακουστικό, δηλαδή οι αόρατες ουσιαστικά αυτοκρινείς ορμόνες δεν λειτουργούν καλά, η φωνή δεν φτάνει στο αυτί μας…Να το πούμε διαφορετικά…Αν οι συγκεκριμμένες ορμόνες δεν λειτουργούν ή υπο λειτουργούν τότε απλά είμαστε άρρωστοι και δεν το ξέρουμε μέχρι να καταρρεύσει όλο το σύστημα,οπότε λέμε οτι εγκαταστήσαμε κάποια αρρώστια…

Αυτο με λίγα λόγια είναι το σπουδαίο βιολογικό μας διαδίκτυο..για το οποίο ούτε γνωρίζουμε, αλλά  και οι περισσότεροι απο εμάς ενδιαφερόμαστε να μάθουμε πιό πολλά…Μας αρκεί το κινητό μας να είναι τελευταίας τεχνολογίας και τίποτα παραπάνω…Οπως ο φίλος μου ο Γ Π. που του αρκεί να λειτουργεί η μετφορμίνη, και να τον βοηθά να περιορίζει την κυκλοφορία της γλυκόζης στο αίμα του…Τί τεχνολογία κρύβεται πίσω απ αυτή την ενέργεια…τον αφήνει αδιάφορο…Χαιρετε

 

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

One response »

  1. Reblogged στις Kosmaser's Weblog και σχολίασε

    Οι ορμονες ειναι ισως ενα απ τα πιο ενδιαφεροντα¨μυστηρια¨του πανσοφου μηχανισμου, που περιλαμβανεται σ αυτο που λεμε Ζωη..Καλο ειναι να ξερουμε ποιες ειναι αυτες, και τί ρολο παιζουν..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: