RSS Feed

ΟΤΑΝ…ΕΚΕΙΝΟΣ ΧΑΝΕΤΑΙ…ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ…

 

 

 

 

Είμαστε άνθρωποι, πονάμε και έχουμε τη δική μας λογική. Κι ο Χριστός επιτρέπει τον λογισμό μας. Δίδει τις αφορμές, στους μαθητές, να ακούν το λογισμό τους και να δικαιολογήσουν τετραγωνικά την απελπισία τους.Αλλ όμως όταν απελπίζεσαι,όταν ψάχνεις, όταν πορεύεσαι, Αυτός είναι μαζί σου.Στη συνέχεια θα έρθει καιρός, όταν φτάσεις πια στην κλάση του άρτου, όταν φτάσεις στον πολύ πόνο και είσαι μαζί Του, να ανοιξουν τα¨ματια¨σου.

Τότε Τον Βλέπεις Eκείνος Χάνεται, αλλα Μένει Διαρκώς Μαζί Σου.

 


Εντάξει η λογική μας,  η αναζήτησή μας
αλλά είμαστε πλασμένοι για κάτι μεγαλύτερο. Ό,τι κι αν πετύχουμε με τη δική μας αναζήτηση, με τη δική μας γνώση δεν μας ικανοποιεί. O Χριστός έχει να δώσει σε μας κάτι πολύ μεγαλύτερο..και δεν μας το έδωσε.. πριν Αυτός ¨πάθει¨ και μπει στη δόξα Του. Δηλαδή,Μπορούμε Να ¨Πεθάνουμε¨ Και.. Να Ζήσουμε. Μπορούμε Να Χαθούμε Και.. Να Βρούμε Την Ψυχή Μας, Κι Αν Κανείς Θέλει Να Την Σώσει Θα Την Χάσει. Κι Αν Την Χάσει ¨Ενσυνείδητα¨, Όπως Λέει, «Ένεκεν Εμού Καί Τού Ευαγγελίου»Αυτός Θα Την Σώσει.Oπότε  το μεγάλο πράγμα που έχουμε και κουβαλάμε Δεν Είναι Το Τι Έχουμε Αλλά Το Τι Είμαστε. 


 
Μπορούμε να κάνουμε υπομονή; Κάποιος γεωργός υπάρχει που φροντίζει για μας. Μπορούμε να περιμένουμε;
Βλέπουμε στο Ευαγγέλιο ότι το άρρωστο παιδί που έφερε ο πατέρας, έπεσε κάτω ξερό σαν νεκρό και πολλοί άρχισαν να λένε πως πέθανε. Ας Νομίζουμε Εμείς Ότι Πεθάναμε, Ας Νομίζουν Όλοι Οι Άλλοι Ότι Και Εμείς Πεθάναμε.

Αυτό Που Έχει Σημασία Είναι Να Μένουμε Κοντά Στα Πόδια Κάποιου ο οποίος υπήρχε προτού τον κόσμον είναι,προτού υπάρξει ο κόσμος κι ο οποίος «τά πάντα διά τό πλήθος του ελέους του εξ ουκ όντων εις τό είναι παρήγαγε». 

 

 

 

 

Oπότε εάν τυχόν είσαι δίπλα σ Αυτόν, άσχετα αν είσαι πεθαμένος ή ζωντανός ελπίζεις ,και περιμένεις να έρθει η ζωή. Αλλά Νομίζω Ότι Η Ζωή Έρχεται Δια Του Θανάτου.Όπως ο σπόρος, εάν δεν πέσει στη γη να πεθάνει, μένει μόνος, έτσι και εμείς, αν δεν πονέσουμε θα μείνουμε μόνοι.Το θέμα είναι : 
Ότι Πολύ Πονούμε Και Λίγο

Ζωογονούμαστε, Πολύ Υποφέρουμε Και Λίγο Μπαίνουμε Στη Χαρά.Το μήνυμα το χαρούμενο του Χριστού είναι ότι Μας Δίνει Τη Δυνατότητα

Να Περάσουμε Τη (Ζωηφόρο) Νέκρωση. Όταν ζήτησαν δυο μαθητές να δοξαστούν και να καθίσει ο ένας εκ δεξιών και ένας εξ ευωνύμων, Αυτός είπε, όπως αναφέρεται στο Τριώδιο, ότι ο Κύριος δεν δίδει τέτοια πράγματα στους δικούς Του, Υπόσχεται Ποτήριο Θανάτου.

Το μεγάλο γεγονός είναι ότι μπορούμε να πεθάνουμε περιμένοντας. Όταν περνάμε την Γεσθημανή, δεν μπορούμε να μιλάμε. Τώρα το ότι μιλάμε σημαίνει ότι δεν περνάμε¨Γεσθημανή¨. Αλλά τι γίνεται; Τα χάνουμε. Το Θέμα Είναι Αν Μπορείς  Και Ξερός Να Περιμένεις Και Να Ευγνωμονείς.Κάποιος υπάρχει μέσα μας και δίπλα μας, που ιερουργεί διαφορετικά το μυστήριο της ζωής. Θα Μπορούσε Εύκολα Να Μας Πει Ψεύτικα Πράγματα,Δεν Θέλει ομως..Θέλει Να Μας Φέρει Στην Αιώνια Ζωή. Και Για Να Μπεις Στην Αιώνια Ζωή Πρέπει Να Περάσεις Από Τον Θάνατο.    Θα Μπορούσε Ο Χριστός,ΑνΉταν Ταχυδακτυλουργός, να Έκανε Αυτό Που Ζήτησαν Οι Εβραίοι, οταν Έλεγαν Κατέβα Από Τον Σταυρό Και Θα Πιστέψουμε». Θα Μπορούσε Να Το Κάνει.

 

 

 

 

 

·      Δεν Ήρθε Για Να Εντυπωσιάσει. Κατέβηκε Από Τον Σταυρό Νεκρός.  Νεκρός Για Να Νικήσει Τον Θάνατο Για Πάντα, Για Όλους Μας.Αν θα πάμε με πύραυλους στα αστέρια δεν αυξάνει ο χώρος της ζωής μας και η ελευθερία μας.Αν τυχόν παρατείνουμε τη ζωή μας με μεταμόσχευση καρδιάς Δεν Γευόμαστε Της Χάριτος Της Αιωνιότητος.


Σε Μια Στιγμή Μπορεί Να Χωρέσει Η Αιωνιότης Και Μέσα Σε Ένα Μικρό Άγιο Μαργαρίτη Να Χωρέσει Όλος Ο Χριστός.Ακριβώς γι’ αυτό ο Κύριος ενώ έρχεται να μας φέρει τη χαρά , ενώ έρχεται να μας φέρει τη ζωή, λέει:Μακάριοι Οι Πενθούντες, Μακάριοι Οι Κλαίοντες

Καί Ουαί Οι Γελώντες.

 

 

 

 

 

Ακριβώς γιατί θέλει να μας φέρει το πραγματικό γέλιο, την πραγματική χαρά και την αιώνια ζωή από σήμερα Τι γίνεται η ψυχή του ανθρώπου μετά τον θάνατο;Ξέρετε, είναι πολύ μεγάλο δράμα να νομίζεις ότι έχεις λύσει τα προβλήματά σου.Επίσης, είναι άσχημο ένας δάσκαλος, όποιος από μας ¨κάνει τον δάσκαλο¨, να δίνει απαντήσεις και να ¨κλείνει¨ τα θέματα.Στην ¨πορεία προς Εμμαούς¨ο Κύριος κατ’ αρχήν δίνει τη δυνατότητα στον άλλον να βγάλει τα¨απωθημένα του¨.

 

·   Να Εκτονωθει Να Πει Το Λογισμό Του,Να Δείξει Την Απογοήτευσή Του, κι ετσι Να   Φτάσει Στην Απόγνωση. Αυτό Που Έχει Σημασία Είναι Όχι Να Λύνουμε Τι Απορίες Μας Με Ένα Τρόπο Εγκυκλοπαιδικό,  Αλλα.Να Μετανοούμε, Να Μπαίνουμε στη Λογική Της Εκκλησίας.  Λέει Ο Αγ. Γρηγόριος Νύσσης:

 

 

 

 

·     

 

Ο Χριστός Απαντά Δι’ Ων Αρνείται Να Απαντήσει. Αν, Λοιπόν, Δεν Μπορούμε  Να Ακούμε Τη Σιωπή Του, Σημαίνει  Ότι Δεν Καταλαβαίνουμε Τον Λόγο Του.

·         ·      

 

 

Να Χαρούμε Τη Ζωή Μας Και Μετά Χωρίς

   Άλλα Σχόλια Να Δώσουμε Τη Δυνατότητα Και Στους Άλλους Να Χαρούν Την Ζωή Τους.Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να νιώσουμε ότι Η Αγάπη «Εκ Του Μή Όντως Εις Τό Είναι Ημάς Παρήγαγε»και εάν τυχόν υπομένωμε.στο τέλος από τη δοκιμασία βγαίνει μια χαρά και μια αγαλλίαση η οποία ξεπερνά  όλες τις δοκιμασίες.Χαιρετε.

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

4 responses »

  1. Είμαι σίγουρος οτι αυτός που ψάχνει βρίσκει πάντα τις απαντήσεις του. Καλή τύχη.

  2. Καμία προσωπική αναφορά δε χρειάζεται κι η απάντηση είναι ήδη πολύ. Απλά ήθελα εμφατικά και εξομολογητικά να πω πως πραγματικά ευεργετήθηκα από τις σκέψεις σας, χωρίς να μοιάζει απλά με έπαινο. Όσο για την αξία και παιδαγωγική του «και εγώ φταίω» την κατανοώ πλήρως. Το πόση άσκηση χρειάζεται για να είναι και ανακουφιστική ψάχνω. Και πάλι ευχαριστώ

  3. Αγαπητή φίλη, δεν ξέρω τ όνομα σου, για να αναφερθώ προσωπικά, όμως κατανοώ την οργή σου. Δεν τη συμμερίζομαι, γιατί έχω μάθει πως για να έχεις υγεία ( ψυχική και σωματική ) χρειάζεσαι ΑΣΚΗΣΗ, κι όλα αυτά που παρηκολούθησες χτες, ήταν μια σκληρή άσκηση της ψυχής.Μακάρι το κείμενό μου, να σε βοήθησε όντως να ανασυγροτήσεις τη ψυχή σου, και να την επανακινήσεις.. μακάρι με μιαν άλλη προοπτική,έτσι ώστε να σε ωθήσει να ζητήσεις την σωστή θεραπευτική βοήθεια, αλλά σταμάτα να επιρίπτεις ευθύνες σε άλλους.
    Μόλις πείς πως: ΚΙ ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ, αμέσως θα ανακουφιστείς.Φιλικά Κ.Σ.

  4. Γυρίζοντας σήμερα από τη δουλειά ένοιωθα ότι γίνομαι μια άλλη. Μια εκτεταμένη εφηβική αβελτηρία συνυφασμένη με την τρομακτική ανεπάρκεια που σε κάνει διαρκώς να διερωτάσαι «τι κάνω εδώ πέρα ή πως αλλιώς να κάνω τι;» , η αθροιζόμενη κόπωση από ασθένειες συνυφασμένη με την απόγνωση για το πώς θα αντιμετωπίσω νέες προκλήσεις σε ένα ανύπαρκτο σύστημα υγείας ή ακόμα πώς απλά θα συντηρήσω στη ζωή αγαπημένους ανθρώπους που παλέψαμε για να παραμείνουν ζωντανοί, οι κόποι μιας ζωής για μία καλύτερη ζωή, που μόλις άρχισαν να αποδίδουν μια αίσθηση απλά σταθερότητας που εξανεμίζονται χωρίς επιστροφή, τα δάνεια του αδερφού μου που δεν ξέρω αν θα καταφέρω να καλύψω, όταν θα χρειαστεί, ώστε να μην αρχίσουν κατασχέσεις, η απύθμενη φιλαυτία ενός πατέρα που ακόμα και σήμερα το πρωί επιβεβαίωνε θεαματικά το ‘Εγώ να είμαι καλά και ο κόσμος όλος γυρίζει γύρω μου’, … τα πάντα όλα γύρω μου… μαύρα…σήμερα. Ένοιωθα να γίνομαι κάποια άλλη σε απόγνωση πλήρη και τέτοιο θυμό που να καταριέμαι 199 φορές και να μη φτάνει. Ξέρω ότι σίγουρα υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο σε πολύ-πολύ δυσκολότερη κατάσταση από εμένα και δεν έχω δικαιολογία να απελπίζομαι έστω και παροδικά. Όμως ποτέ δεν είχα δίπλα μου ένα πατέρα που αντί να μου μεταφέρει ευθύνες και προβλήματα προς επίλυση να μου πει …. Αυτά που μόλις παραπάνω διάβασα. Δε γνωρίζω την ηλικία σας και μπορεί καθόλου τέτοια διαφορά ηλικίας να μην έχουμε, πάντως σας ευχαριστώ πολύ για όσα γράψατε. Δεν πειράζει που δεν τα άκουσα από εκείνον που θα ήθελα να τα έχω ακούσει… θα ήθελα να ξέρετε πως μου έκανε πολύ μεγάλο καλό που τα διάβασα. Έκανα ένα καλό νοητικό defragment και restart. Ο Θεός να σας έχει καλά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: