RSS Feed

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ..Η ΙΑΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ..ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ..ΚΑΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ.


Οι τρείς Ιεράρχες υπήρξαν ¨οδοδείκτες¨ στο χώρο της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Ακολουθώντας τον δρόμο του Χριστού, θεράπευαν αυτούς που ήθελαν να γνωρίσουν την ίαση ψυχής και σώματος, υποδεικνύοντας τη μέθοδο θεραπείας, που έγκειτο σε δύο απλές εντολές:Αποκοπή Λογισμών, Και Υπακοή Σε Σωστό, Θεούμενο ¨Προπονητή¨.

Πέρασαν αιώνες. Η μεθοδολογία δεν έχει αλλάξει στο παραμικρό.Απλά μεγάλωσε η..έπαρση της επιστημονικής γνώσης. Ο,τι δηλαδή είχε υποσχεθεί ο αλλότριος στην Εύα ..στον χώρο του Παραδείσου.

 

 

Φτάσαμε στον 21ο αιώνα, γεμάτοι έπαρση για την τεχνο-λογία μας Τώρα πλέον έχουμε στην παλάμη μας όλο τον ει-κονικό κόσμο,με τα σύγχρονα αντικείμενα λατρείας iPad,

iPhone κλπ όμως την ψυχή μας γεμάτη δηλητήριο, και την καρδιά μας νεκρή, απαρφανισμένη, απ την παρουσία του Χριστού, σε τέτοιο βαθμό, που πλέον, οταν ερειπωθεί εντελώς, να προχωρούμε σε αλλαγή της, σε μιαν απέλπιδα προσπάθεια να κερδίσουμε λίγο χρόνο, μήπως και μπορέσουμε να αφυπνισθούμε.

 

 

 

Σήμερα πλέον ξέρουμε οτι στο Γαλαξία μας υπάρχουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια άστρα , και στο Σύμπαν δεκάδες δισεκατομμύρια Γαλαξίες. Κι όμως.. όλο αυτό το τεράστιο Σύμπαν δεν  είναι παρά μόνο το 5% του πραγματικού Σύμπαντος. Το υπόλοιπο 95% αποτελείται από σκοτεινή  ύλη και ενέργεια . Είκοσι αιώνες μετά τον Χριστό,  η επιστήμη στέκεται  εκστατική μπροστά στο απίστευτο σύμπαν, και τον Εμπνευστή-Δημιουργό του.

Οι τρείς Ιεράρχες, που καθόλου τυχαία δεν πήραν το προσωνύμιο των Φωστήρων, σα να λέμε ηλίων.Ο Μέγας Βασίλειος, ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος και ο Γρηγόριος ο Θεολόγος, ερμηνεύοντας την Γένεση, σύμφωνα με την Εμπειρική τους γνώση, δηλαδή με όσα το Αγιον Πνεύμα τους έδειξε και τους δίδαξε, και όχι στοχαζόμενοι, και επιστημονικά συμπεραίνοντες εξηγούν ότι όλο αυτό το ασύλληπτα μεγάλο Σύμπαν το συντηρεί η Δημιουργική Θέληση κάποιου Όντος που είναι 

 

 

Το Μοναδικό Που Υπάρχει Από Μόνο Του, Το Μοναδικό Άκτιστο Όν και ειδικότερα ο Υιός και Λόγος του Θεού, δι’ Ού τα πάντα εγένοντο.Η Εκκλησία απεικονίζει τον Ιησού από τη Ναζαρέτ, να κρατάει όλο αυτό το αχανές Σύμπαν σαν μια μπάλα στο χέρι Του.Η εμπειρία των Αγίων μας βεβαιώνει οτι Ο Θεός τον κόσμο όλον Τον Δημιουργεί Συνεχώς,

( Ο Πατήρ μου εως άρτι εργαζεται )

 

Όπως Η Εικόνα Της Τηλεόρασης που προβάλλεται ,εφ όσον υπάρχει πηγή ενέργειας εν προκειμένω το ηλεκτρικό ρεύμα,  Όπως και στο εκπληκτικό σύγχρονο προϊον το ολόγραμμα που ζωντανεύει μια γεννήτρια λέιζερ. Αν σταματήσει η ροή ενέργειας θα εξαφανιστεί αυτο που βλέπουμε το ολόγραμμα Mutatis Mutandis  καθ όμοιον τρόπον Αν Η Θεία Χάρις, Αναστείλει Τη Δημιουργική Της Ενέργεια Θα Εξαφανιστούν Τα Πάντα.Το συγκλονιστικό γεγονός στο σημείο αυτό είναι οτι Το Σύμπαν αποτελείται από  δισεκατομμύρια γαλαξίες και μέσα στο κεφάλι μας δραστηριοποιούνται ,πάνω κάτω ίδιος αριθμός εγκεφαλικών κυττάρων με πολλαπλάσιο αριθμό νευρωνικών συνάψεων.

Ο εγκεφαλικός κόσμος μας, χωρίζεται σε δύο λοβούς, όπως λέμε σήμερα,σε δύο διαφορετικούς βιολογικούς επεξεργαστές,  αριστερό και δεξιο . Με τον αριστερό ¨επεξεργαστή¨ σκεφτόμαστε γραμμικά, παρελθόν –παρόν- μέλλον.Ο αριστερός λοβός δημιουργεί την αίσθηση του «εγώ είμαι»και όσο μένουμε στο «εγώ είμαι» μένουμε  απομόνωμένοι, διαχωρισμένοι από ότι μας περιβάλλει, από την υπόλοιπη ανθρωπότητα.

Με τον  δεξιό λοβό, εστιάζουμε στο παρόν.Ο δεξιός λοβός, λειτουργεί σαν ένας παράλληλος επεξεργαστής, βλέπει  εικόνες.Το δεξί ημισφαίριο σκέφτεται με εικόνες και σ’ αυτές τις εικόνες υπάρχει χρώμα, κίνηση, ρυθμός, μουσική, αρμονία, ομορφιά.Παντού στο αχανές αλλά και στο ατομικό και υποατομικό σύμπαν επικρατεί τάξις και αρμονία..

Αυτήν την αρμονία μας δείχνουν οι ¨εμπειρικοί επιστήμονες¨ της Εκκλησίας μας, οι Αγιοι, οι Θεούμενοι, αλλά και οι το στάδιον του Φωτισμού διερχόμενοι..οι Θεραπευμένοι, οι ιαθέντες με τη χάρη του Αγιου Πνεύματος, και έχοντες την εμπειρία του τρόπου θεραπείας των ψυχοσωματικώς ασθενούντων συνανθρώπων τους.Οι τρείς Ιεράρχες υπήρξαν θεούμενοι, και σαν τέτοιοι, είχαν τη χάρη του θεραπεύειν.

Η γιορτή τους καθιερώθηκε τον 11ο αιώνα.Μετά το Σχίσμα και εξ αιτίας του, στη Δύση, Διασπάστηκε Η Καθολικότητα Της Ανθρώπινης Ύπαρξης Και Απολυτοποιήθηκε Το Μυαλό,ο στοχασμός, η επιστήμη, οι ανακαλύψεις, ο ευδαιμονισμός.. Ταυτόχρονα, μετά το Σχίσμα, η παιδεία της καρδιάς που επέτρεπε στο Πρόσωπο να αναδυθεί, διώχθηκε, κατασυκοφαντήθηκε, και στη θέση της αναπτύχθηκε η ανθρωποκεντρική καλλιέργεια του ατόμου.Η γιορτή των Τριών Ιεραρχών μας θυμίζει ότι Ολοκληρωμένος άνθρωπος είναι αυτός που καλλιεργεί   και το μυαλό και την καρδιά,   και τη διανοητική νοημοσύνη και τη συναισθηματική νοημοσύνη,

 

 

 

 

Ο άνθρωπος έχει δυνάμει την υποστατική αρχή, είναι δυνάμει πρόσωπο. Πρέπει Να Πεθάνει Για Να Ζήσει.   Πρέπει Να Πεθάνει Για Να Γεννηθεί Άνωθεν.    Πρέπει Να Πεθάνει Για Να Αναστήσει Ο Πατέρας Εντός Της Καρδίας Του Τον Αναστάντα Υιόν. Χριστιανικά κανείς δεν μπορεί να ζει χριστιανικά κανείς μπορεί μόνο να πεθαίνει.Η κίνηση του θνητού οφείλει να είναι προς Τον Άδη,  Προς Την Εκούσια Ταφή,   Προς Την Κένωση,Προς το…εγω φταίω, όχι ο όποιος πρωθυπουργός..ή υπουργός. Με Έμπνευση Και Χωρίς Απελπισία. Εκούσια, εν γνώσει της επικείμενης Ανάστασης του Αναστάντος μέσα στη καρδία του. Όσα νοιώθουμε ως   πρόσωπο μας, ως   προσω-πικότητά μας είναι το προσωπείο, η μάσκα, μας. Τα θελήματά μας, οι επιθυμίες μας,  οι αξιολογήσεις μας,     η γνώση μας περί καλού και κακού,    η ηθική μας,    οι ιδεολογίες μας,     οι επόψεις μας,     οι ερμηνείες μας,   τα πιστεύω μας,  οι αξίες μας. Όλα πρέπει να σβήσουν, ώστε να μπορεί ο Ουρανός, ο ουράνιος Πατέρας, να μας αναγεννήσει, να γεννήσει μέσα μας, τον Ιησού Χριστό. Η υπακοή, οφείλει να γίνεται για να απεκδυθεί ο θνητός τον «εαυτό» του, και να επιτρέψει στον Ιατρό να τον θεραπεύσει ώστε να βρή την ίαση πριν πεθάνει..

Ατυχώς αυτό το γεγονός, της ενανθρώπισης του Όντος, και η παροχή στον άνθρωπο της δυνατότητας να γίνει η «Ζωή Του ζωή μου», έχει κρυφτεί μέσα σ ένα περιτύλιγμα θρησκευτικότητας, και έχει γίνει καταναλωτικό προϊον.Η θρησκεία είναι, σύμφωνα με τον μακαριστό π.Ι.Ρωμανίδη, νευρο-βιολογική ασθένεια.

 

Κάθε άνθρωπος έχει την οικογενή ,λόγω της πτώσης, έπαρση και την τάση να θεωρεί ότι αυτός ξέρει καλύ-τερα.Τα ξέρει όλα.Όταν αυτή η εγγενής έπαρση αποκτήσει θεωρητικό υπόβαθρο, και καταντήσει θρησκευτική ιδεολογία, που  είναι, υποτίθεται θεόπνευστη, τότε, ο θνητός  ξεφεύγει  και είναι έτοιμος να θυσιάσει και να θυσιαστεί για ανόητες ιδεολογίες.Ο Χριστός δεν ίδρυσε μια καινούργια θρησκεία, αντίθετα ήρθε για να απαλλάξει τους θνητούς από την την αρρώστεια, την κάθε είδους, και προφανώς, κι απ εκεινη της θρησκείας Ι. Ρωμανίδης. Ο άνθρωπος στρέφεται προς τον Ουρανό και αναζητάει βοήθεια απ τον φόβο, του θανάτου. Ο Χριστός ήρθε για να μας ελευθερώσει από τον θάνατο, και τον φόβο, Με Το Να Τον Προσλάβει Και Να Τον Καταργήσει, Καταπατώντας, Εν Τω Άμα ,Και Τον Έχοντα Τον Φόβον Του Θανάτου Διαβολον και ταυτόχρονα, να μας προσφέρει ζωή αιώνια, την Ζωή Του, τον Εαυτό Του. Νίκησε τον θάνατο και έδωσε ελπίδα στην ανθρώπινη φύση .Αυτη η μεγαλειώδης πραγματικότητα, έχει πνιγεί από το ασφυκτικό αγκάλιασμα του μανδύα  Της Θρησκείας-Θρησκευτικότητας. Ιδεολογίας, Φανατισμού,       Ευσεβισμού του Χριστιανισμού που εξόντωσε, κατα κύριο λόγο στη Δύση, την αλήθεια του θεραπευτικού Λόγου του Χριστού, που ήρθε για να θεραπεύσει τον ψυχικό, ανυπάκουο, και προπαντός γεμάτον αρρώστιες, κυρίως ψυχικές, αλλά και σωματικές, άνθρωπο.

 

 

 

 

Πάντα επίκαιρη η παρουσία των τριών Φωστήρων της Εκκλησίας μας, ιδιαίτερα στις μέρες μας , που όλοι ψάχνουν με αγωνία και φόβο να βρούν τη σωτηρία της ψυχής τους..με ταξιδάκια αναψυχής, περιφέροντας τα τραύματα τους γεμάτα απ το πύον της στοχαστικής βουλιμίας , και συνομωσιολογίας, χωρις να αναρωτιώνται πώς και γιατί φτάσαμε στο σημείο αυτό.Γιατί εμείς με καθαρά δημοκρατικά κριτήρια επιλέξαμε την τιμωρία μας.. Μήπως μόνοι μας, δεν μας πιέζει κανεις, δεν πηγαίνουμε , για να ξεσκάσουμε, και καταναλώνουμε, αμφιβόλου ποιότητος εδέσματα, γεμάτα χημικους τρυφεροποιητές και ενισχυτές γεύσης;Μήπως μόνοι μας δεν περιφερόμαστε άνευ λόγου, σε δρόμους κακοκατασκευαμένους, δήθεν για να ξεφύγουμε απ τις έννοιες μας..και μετά παραπονούμεθα για πανάκριβα καύσιμα, ασφάλιστρα, διόδια, κλπ; Κάποια στιγμή θα συνέλθουμε και θα πούμε :

Εμεις φταίμε και καλά να πάθουμε.

Τότε και μόνον τότε θα αποκατασταθεί η τάξη.

Χαίρετε.

Η ιδέα ανηκει στον http://dip88.blogspot.com/

 

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

One response »

  1. Ενώ μιλούσαν γι’ αυτά, στάθηκε ανάμεσά τους ο Ιησούς και τους λέει: «Ειρήνη σ’εσάς!» Αυτοί από την ταραχή και το φόβο τους νόμιζαν ότι έβλεπαν φάντασμα. Εκείνος τους είπε: «Γιατί είστε τρομαγμένοι και γιατί γεννιούνται στην καρδιά σας αμφιβολίες; Κοιτάξτε τα χέρια μου και τα πόδια μου, για να βεβαιωθείτε ότι είμαι εγώ ο ίδιος. Ψηλαφίστε με και δείτε∙ ένα φάντασμα δεν έχει σάρκα και οστά, όπως βλέπετε εμένα να έχω». Και λέγοντας αυτά τους έδειξε τα χέρια και τα πόδια του. Αυτοί από τη χαρά και την έκπληξη τους δεν πίστευαν στα μάτια τους∙ τους ρώτησε τότε ο Ιησούς: «΄Εχετε τίποτε φαγώσιμο;» Του έδωσαν τότε ένα κομματάκι ψητό ψάρι και ένα κομμάτι κερήθρα με μέλι. Τα πήρε και τα έφαγε μπροστά τους.

    Δεν ήταν φάντασμα … ούτε κάποια ακαθόριστη μορφή ενέργειας ..! Το είπε ο Ίδιος! Εκείνος γνωρίζει μόνο …!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: