ΙΧΘΥΕΛΑΙΟ..ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ…

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΙΧΘΥΕΛΑΙΟ

 

 

Το   ι χ θ υ έ λ α ιο   βοηθα:

α)Την καρδιά

β) Το αίμα

γ) Τους συνδέσμους

δ) Το γαστρεντερικό και

ζ) Τον εγκέφαλο

 

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΙΧΘΥΕΛΑΙΟ

 

 

 

Το ιχθυέλαιο είναι μοναδικό φάρμακο  (;) πολλαπλής χρησιμότητος που μας προσφέρει η φύση και ο χ ι το χημικό οπλοστάσιο

Ανήκει στην κατηγορία των απαραιτητων λιπαρων οξεων μακρας αλυσσιδας με 25+ μόρια άνθρακα.

 

 

Το ιχθυέλαιο το βρίσκουμε στα λιπαρά, ταπεινά, ψάρια,που ευτυχώς μας παρέχει άφθονα ο τόπος μας Μακροχρόνιες και επίπονες έρευνες έδειξαν ότι αυτό το εντελώς ιδιαίτερο λίπος ειναι τόσο απαραίτητο για τα κύτταρα, ώστε αυτά να δυσλειτουργούν χωρίς την παρουσία του προκαλώντας μιαν αλυσσιδωτή αντίδραση που τα φθειρει ανεπανόρθωτα,τοσο ώστε σήμερα να μπορούμε με μεγάλη βεβαιότητα να πούμε οτι  χωρις ω3 λιπαρα οξέα, το σώμα  σε κυτταρικό επίπεδο καταρρεει.

 

 

 

Σχετική εικόνα

 

Ο λόγος αυτής της δραματικής, πλήν όμως όχι ορατής, άμεσα αισθητής κατάρρευσης,είναι ότι το ιχθυέλαιο , ουσιαστικά, ελεγχει την συμπεριφορά  των κυττάρων και κατ επέκταση τη λειτουργία όλου του σώματος Μιά μικρή ανισορροπία αυτών των τόσο παρεξηγημένων λιπαρών οξέων στα κύτταρα μπορει να απορρυθμίσει όλο το σώμα

 

Σχετική εικόνα

 

 

 

Τα ω3 λιπαρά οξέα ρυθμιζουν τις βίαιες   φλεγμονωδεις επιθεσεις των κυττάρων σε άλλα κύτταρα,ενισχυουν την αντιοξειδωτική άμυνα του οργανισμού, ρυθμιζουν την δίοδο των ηλεκτρο-χημικών μηνυμάτων στον εγκέφαλο και στα κύτταρα της καρδιάς.

Οι θεραπευτικές ιδιότητες του ιχθυελαίου έχουν απίστευτη ευρύτητα και το πιό σπουδαίο  ειναι απολυτα τεκμηριωμενες επιστημονικά, άλλο αν οι διάφορες σκοπιμότητες ,δεν επιτρεπουν να προβληθεί το θέμα..

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΙΧΘΥΕΛΑΙΟ

 

Είναι μακρές αλυσσίδες λιπαρών οξέων, που απαντώνται κυριως στα λιπαρά ψάρια σκουμπρι  σαρδελλα, σολομο, αλλά και στα καρυδια, και στο λινέλαιο. Διακρίνονται σε δύο τύπους:

Το ΕΡΑ Εικοσιπεντανοϊκό οξύ, με 25 μορια ανθρακα,και

Το DHA Εικοσιεξανοϊκό οξύ, με 26 μόρια άνθρακα.Εκτός απ τα ψάρια , μπορούμε να τα βρούμε στο φαρμακευτικο  ιχθυελαιο.

Τα ω3λιπαρά οξέα καταπολεμουν.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΙΧΘΥΕΛΑΙΟ

 

 

Φλεγμονες  Γενικως, οι οποίες προκαλούνται από χημικές ενώσεις δινουν πονο Στις  Αρθρωσεις  Και Στο Βλενογονο  Του Εντερου Προκαλώντας  αρθριτιδες ασθμα κολιτιδες ψωριαση αρτηριτιδες .

 

 

 

Σχετική εικόνα

 

 

© https://kosmaser.wordpress.com/ ©

 

Ολα τα νοσογόνα στοιχεία, δημιουργούνται από τη μεγάλη συγκέντρωση ενός άλλου είδους λιπαρών οξέων μακράς αλυσσίδας, συγγενικού με τα ω3,τα ω6 λιπαρά οξέα, που βρίσκονται στα φυτικα λαδια, καλαμποκελαιο,  ηλιελαιο,  βαμβακελαιο,  σογελαιο.Αναλογισθείτε τώρα πόσα βιομηχανο ποιημένα τρόφιμα καταναλώνουμε αγνοωντας οτι περιέχουν ποσότητες αυτών των ω6 λιπαρών οξέων. Ενα μπισκότο, ένα κουλουράκι, μια τυρόπιτα, κάθετι που φτιάχνεται με φύλλο κρούστας, κάθε σνάκ , που στα συστατικά του αναγράφει φυτικα ελαια ή φυτικο λιπος εννοει τα τrans λιπαρα μαργαρινες κλπ,ή στην πιό αθώα του έκδοση ηλιέλαιο, σογιέλαιο, ή αραβοσσιτέλαιο Κι αυτό γιατί όλα τα παραπάνω αντεχουν στο χρόνο και στα ράφια των καταστημάτων ενώ το ελαιόλαδο ταγγίζει και το σκεύασμα χαλάει.

 

 

 

Σχετική εικόνα

 

Χαμηλα επίπεδα DHA συνδέονται με καταθλιψη επιθετικη συμπεριφορα εγκεφαλικες βλαβες αλτσχαϊμερ αννοια

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΙΧΘΥΕΛΑΙΟ

 

Η παρουσία DHA στον εγκέφαλο,διευκολύνει τη σεροτονίνη στη μεταφορά νευρικών ώσεων και μηνυμάτων.Αν οι μεμβράνες των εγκεφαλικών κυττάρων έχουν DHA είναι υγρές και ευέλικτες, σε σχέση με το ζωϊκό κεκορεσμένο λίπος, όπου είναι σκληρές και άκαμπτες.Αν οι μεμβράνες των εγκεφαλικών κυττάρων δεν παίρνουν τον κατάλληλο τύπο λιπαρων οξέων, η μεταφορά των μηνυμάτων δεν ολοκληρωνεται. 

Αυτό σημαίνει διαταραχες στη διαθεση   στη συγκεντρωση  στη μνημη  στη προσοχη στη συμπεριφορα.Τα ω3 λιπαρα  οξέα συμβαλλουν στη σωστή ανάπτυξη του εγκεφάλου στα εμβρυα  στα βρεφη στα παιδια, αλλά και για τη λειτουργία του εγκεφάλου στους ενηλίκους.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ψάρι

 

 

Το ψάρι ειναι ευεργεσια για τον εγκεφαλο.

 

 

© https://kosmaser.wordpress.com/ ©

Τώρα σχετικά με την καρδιά, 300.000 αμερικανοί, πεθαίνουν ξαφνικά κάθε χρόνο, από καρδιακές αρρυθμίες, και η αιτία η δυσλειτουργια του συστήματος ενεύρωσης του καρδιακού μυός, δηλαδή ελαττωματική ηλεκτρική διέγερση του τριπλού συστήματος διέγερσης:

κολποκοιλιακος κομβος..φλεβοκομβος..δεματιο του Χις

Το ιχθυέλαιο  ρυθμίζει τον καρδιακό μύ αποτρέποντας την εμφάνιση αυτών των αρρυθμιών.Σημερα κορυφαίοι ερευνητές πιστεύουν ότι η ευεργετική δράσις του ιχθυελαίου στην καρδιά οφείλεται στην αμεση προστασια της ηλεκτρικης δραστηριοτητας της, που οταν δυσλειτουργεί μπορεί να οδηγήσει σε αιφνίδιο θάνατο. Είναι πλέον βέβαιο ότι το  ιχθυέλαιο βοηθά κι αυτούς που ήδη είχαν καποιο καρδιακό επεισόδιο

α ν α σ τ ε λ λ ο ν τ α ς  την εμφανιση επικινδυνων αρρυθμιών.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ψάρι

 

Το αξιοσημείωτο είναι ότι τα ω3 λιπαρά οξέα ως φάρμακο παρέχουν γρήγορη προστασία από ξαφνικό θάνατο και από καρδιακή ανακοπή.

Τα ω3 λιπαρά οξέα, προστατεύουν μέσα σε ενα μολις μηνα απο τη λήψη ηυξημένης ποσότητος.

 

 Και τώρα η πιο σημαντική ιδιότητα των Ω3 λιπαρών οξέων διαλυουν τα τριγλυκεριδια δηλαδή, χαμηλώνουν τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων στο ορό του αίματος ασφαλέστερα απο οποιοδήποτε φαρμακευτικό σκεύασμα π.χ. φιμπράτες , χωρίς παρενέργειες Η δόση ιχθυελαίου, που μπορεί να το επιτύχει αυτό είναι 3-4 γραμμ. τη μέρα.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ψάρι

 

Η πιθανή παρενέργεια: αύξηση της LDL Xoληστερίνης, είναι άνευ σημασίας αν ασκούμεθα, με αποτέλεσμα υψηλή HDL , και με το πηλίκον τριγλυκεριδίων προς HDL να είναι ,όσο το δυνατόν πλησιέστερα στη 1 μονάδα. Ετσι τα μόρια της LDL κακής χοληστερίνης, μοιάζουν με , αφράτες    μπάλες, που ΔΕΝ προξενούν βλάβες αν σε χτυπήσουν, αντίθετα αν το πηλίκον είναι μεγαλύτερο του 2,τότε η LDL, μοιαζει με μπάλες του τένις, δηλαδή μικρές και σκληρές που τραυματίζουν, το ενδοθήλιο των αγγείων μας, αποσταθεροποιώντας την αθηρωματική πλάκα.

Τα Ω3 λιπαρά οξέα,μειωνουν τον πόνο από την αρθρίτιδα όπως έδειξαν δεκάδες μελέτες, που έγιναν τα τελευταία χρόνια,το ιχθυέλαιο, βοηθά στην ανακούφιση του πόνου, του πρηξίματος και της ακαμψίας, που συνοδεύουν την ρευματοειδη αρθριτιδα.

Ο τρόπος λειτουργίας των Ω3 είναι απλός

Επεμβαίνουν στη φλεγμονώδη διαδικασία των κυττάρων μειωνοντας την παραγωγή προστα γλαδινων και λευκοτριενιων,  που είναι υποκατηγορίες των Ω6 λιπαρών οξέων, προερχομένων από το αραχιδονικο  οξυ, ένα ω6 λιπαρό οξύ,που προσλαμβάνουμε με την καταναλωση σπορελαίων, συκωτιού ζώων, εντοσθίων και του κρόκου των αυγών.

Τα Ω3 λιπαρά οξέα, είναι εξαιρετικά για την κολιτιδα και τη νοσο του Κρον.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ψάρι

 

 

Το ιχθυέλαιο διασπά τα λευκοτριένια Β4 που δημιουργούν προφλεγμονωδεις  κυτοκινες, σε ποσοστό μεγαλύτερο του 60%.

Οντως εκπληκτικο.

Συνήθως , όσο περισσότερα Λευκοτριένια μαζεύονται στο έντερο, τόσο σοβαρότερη είναι η κολίτιδα..

© https://kosmaser.wordpress.com/ © 

Και τώρα ποσο ιχθυελαιο  πρεπει  να παιρνουμε.

Δεν είναι κάτι σταθερό η δοσολογία.

Εξαρτάται από το πόσο ψάρι καταναλώνουμε εβδομαδιαίως.

Αν τρώμε λιπαρά ψάρια, όπως σκουμπρί, σαρδέλλα, γαύρο  σολομό, τρείς φορές την εβδομάδα, καλύπτουμε τις ανάγκες του οργανισμού σε Ω3 λιπαρά οξέα.

Η προφύλαξη πάντως σε κάθε περίπτωση, από στεφανιαία νόσο, κ.λ.π. ειναι το ιχθυελαιο

 

Σχετική εικόνα

 

 

Ισως η λήψη ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ 300-600mg ιχθυελαίου ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ , τους βοηθούσε στη πρόληψη απόφραξης των αρτηριών και στην αποτροπή καρδιακών ανακοπών.

Πόσο ασφαλές είναι το ιχθυέλαιο που κυκλοφορεί στην αγορά;Ο Δρ Lift καθηγητής στο Harvard Univercity δηλώνει κατηγορηματικά ότι

Το ιχθυέλαιο σε υγρή μορφή, ή σε κάψουλες ισως είναι ασφαλέστερο απ την κατανάλωση ωρισμένων ψαριών, που αλιεύονται σε ύποπτα νερά. Το ιχθυέλαιο που παίρνουμε στα φαρμακεία, καθαρίζεται απο τις επικίνδυνες ουσίες, όπως είναι ο υδράργυρος και άλλα βαριά μέταλλα , που δυστυχώς γεμίζουν τις θάλασσες οι διάφορες βιομήχανίες μετα απόβλητά τους.

© https://kosmaser.wordpress.com/ ©

Ας κάνουμε ένα απλό πείραμα με το ιχθυέλαιο που προμηθευτήκαμε από το φαρμακείο μας

Το βάζουμε σ ένα μικρό ποτηρακι στο ψυγείο στους +8 βαθμούς.

Πρέπει να παραμείνει λεπτορευστο και να μην γαλακτοποιηθεί, όπως ας πούμε το ελαιόλαδο, που είναι μονοακόρεστο. Ακόμα το χρώμα του πρέπει να είναι ανοικτόχρωμο,όχι σκούρο.

Το μουρουνελαιο, Περιέχει λιποδιαλυτές βιταμίνες,που μπορεί να είναι τοξικές για το συκώτι, θα μας συμβουλευσει ο γιατρος.

© https://kosmaser.wordpress.com/ ©

 

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Ένα σχόλιο »

  1. Παράθεμα: ΨΑΞΤΕ ΤΑ..ΤΡΙΓΛΥΚΕΡΙΔΙΑ..ΟΧΙ ΤΗΝ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ.. | Kosmaser's Weblog

  2. Παράθεμα: ΙΧΘΥΕΛΑΙΟ. ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ. | Ροή φωτός και αφύπνιση

  3. Η σωστή και συνεπής λήψη ιχθυελαίου, βοηθά την μειωση των φλεγμονών..κι αυτο εχει σαν συνέπεια την απελευθέρωση της κερατίνης της τρίχας..Θάχεις καλύτερα και πιο λαμπερά μαλλιά.

  4. Tο ιχθυελαιο βοηθα τα μαλλια να μακρυνουν …..

  5. Αγαπητέ Κώστα,οπως θα διάβασες, τα ιχθυέλαια παρασκευάζονται σ όλο τον κόσμο. Ομως το 87% της παραγωγής αυτων που κυκλοφορούν μεγάλες έγκυρες εταιρίες, προέρχονται απ το ίδιο Νορβηγό παρασκευαστή.Εσύ πάντως, θα ακούσεις αυτό που θα σου πεί ο δικός σου καρδιολόγος.

  6. ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΙΧΘΥΕΛΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΔΙΟΤΙ Ο ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ ΜΟΥ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΤΕΛΙΚΑ .. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !

  7. Πέντε-δέκα κάψουλες, ή μια κουταλιά του γλυκού ανάμεσα στο γεύμα μας, συνεχώς, εάν επιθυμούμε να έχουμε σωστό ιξώδες στο αίμα μας. Πέραν αυτού, εάν έχουμε μεγάλο αριθμό τριγλυκεριδίων, αυξάνουμε τη δόση, μέχρι το πηλίκο των τριγλυκεριδίων με την HDL μας πλησιάσει την…μονάδα !

  8. Ανάλογα με τα τριγλυκερίδια μας, ένα κουταλάκι του γλυκού ανάμεσα στο γεύμα μας, σαν υπόθεση ρουτίνας, συνεχώς, χωρίς διακοπή.Σχετικά με το μουρουνέλαιο ( λάδι απ το ηπαρ του ιππόγλωσσου) μόνο τους δύο χειμερινούς μήνες.

  9. Διάβασα για τις ευεργετικές ιδιότητες του ιχθυελαίου. Μπορούμε να το παίρνουμε καθημερινά για μεγάλα διαστήματα ή ισχύει αυτό που γράφετε για το μουρουνέλαιο ότι δεν είναι σωστό να χρησιμοποιείται περισσότερο από 2 μήνες το χρόνο;

  10. για πόσο χρονικό διάστημα μπορούμε να παίρνουμε κάψουλες ιχθυελαίου; πρέπει να κάνουμε αιματολογικό έλεγχο κατά την διάρκεια λήψης του;

Σχολιάστε