RSS Feed

Η ΑΓΑΠΗ ..Η ΦΛΕΓΜΟΝΗ..ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ..

 

 

 

 

Η πραγματική αγάπη,όντως μοιαζει στα…συμπτώματα με τα αυτοάνοσα.. Ερχεται ξαφνικά..χωρίς ειδοποίηση..χωρίς κανένα σύμπτωμα..και καταλαμβάνει τον ¨άτυχο-τυχερό¨…τον γεμίζει χαρμολύπη…γίνεται καθεστώς…καταδυναστεύει τον ευτυχή εραστή.. και δεν φεύγει με κανένα φάρμακο..Ουτε με.. κορτιζόνη..ούτε με..ιχθυέλαια..Πεθαίνει.. παρέα με τον ξενιστή της..και περνάει σε μιαν άλλη διάσταση ..Εάν είμαστε ικανοί να την κρατήσουμε στη ψυχή μας,αρχικά,και μετά στην καρδιά μας..

μεταμορφωνεται σε  Αγάπη..για την όντως Ζωή..την Οδό..που οδηγεί στην Αλήθεια..Τότε, και μόνο τότε, Αυτό το άγνωστο, και θεωρητικά ανιατό σχήμα..της αγάπης..οδηγεί στην αθανασία..και αιτία της είναι ένα άλλο προσωπο..εκείνο του αγαπημένου-αγαπημένης, και μέσω αυτών οδηγούμεθα ( αν ευτυχήσωμε) σε μια τέτοια κατάληξη..την αγάπη που δεν ζητά ανταπόδοση.

Κάποια στιγμή μπαίνει στη ζωή μας με ένα ,φαινομενικά υποκατάστατο τρόπο, που είναι η έλξη μας πρός ένα άλλο πρόσωπο, και μαζί μ αυτό, με κόπο και δάκρυα, και αγώνα,

κατορθώνουμε, αν είναι ευλογημένο..( τυχερό λέει ο λαός..)

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για πάνδημο άγχος

 

 

Να βρούμε την όντως Αγάπη που δεν ζητεί τα εαυτής, και χαρίζει στον άνθρωπο την ΙΑΣΗ. που τόσο ποθούσε και αναζητούσε σ όλη του τη ζωή… Τωρα ,σχετικά με τα..υπόλοιπα  αυτοάνοσα..που μπαίνουν στη ζωή μας χωρίς υποκείμενη ,άμεσα αιτία..ξαφνικά..απο τύχη…

 

 

 

 

Παρηγορούμεθα πιστευοντας οτι η κληρονομικότητα, τα γονίδια, το παντοδύναμο περιβάλον,το πάνδημο άγχος κλπ εχουν μερίδιο στην νοσογένεια μας..Ομως κάτι άλλο κρύβεται πίσω απ τα άγνωστα αυτά νοσήματα…Μια διαφορετικής υφής αιτία..Αν τη ¨χαράξουμε¨ στο κείμενο αυτό, είναι πολλοί που θα χαμογελάσουν.Οι περισσότεροι θα το προσπεράσουν, και θα το ξεχάσουν, μια και σε κείνους δεν χτύπησε το καμπανάκι…Οσοι ομως άκουσαν απ τον γιατρό τους τη λέξη απομυελίνωση ή καταστροφή των ελύτρων μυελίνης..θα απορησουν..

 

 

 

Ας είναι..Όλοι έχουμε ακούσει γι αυτα .Αξιωμα:

Δεν έχουμε την παραμικρή ιδέα για ποιό λόγο ο ίδιος ο αμυντικός μηχανισμός μας , επιτίθεται στα δικά του κύτταρα.

Αυτό συμβαίνει σχεδόν για όλα τα αυτοανοσα νοσήματα.

Εικαζουμε.. Υποθετουμε Τούτο Ή Το Άλλο,  

Και Επειδή Δεν Γνωρίζουμε,και δεν μπορούμε

να μάθουμε..Επιχειρούμε

Να..Καταστειλουμε Συμπτωματα..

(μια και η αιτία μας διαφεύγει),Με Πρώτο Και Φοβερώτερο.. Τον Πονο..Μοιάζουμε έτσι με το σκυλί, που δαγκώνει την πέτρα που του πετάμε,αντί να επιτεθεί σ εμάς..Ο πόνος είναι το αποτελεσμα κι όχι η αιτία.Η αγωγή, κλασσική:Μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη,

·     κορτιζόνη,αντι-TNF, και πάει λέγοντας.Από σφεντόνα.. μέχρι ατομική βόμβα, για να σκοτώσουμε τα..προειδοποιητικά σήματα, που εκπέμπει ο ίδιος ο οργανισμός μας, για να μας ειδοποιήσει, οτι κάτι δεν πάει καλά στη λειτουργία του..Θεραπεία; Συμπτωματική. Τίποτα άλλο. Να μην υποφέρεις. Να μην πονάς, υπερβολικά.Θα έχεις έναν γλυκό, υποφερτό πόνο,να σου θυμίζει… 

Αποτέλεσμα εικόνας για πάνδημο άγχος

             

την φλεγμονη, γιατί τελικά η αρθρίτιδα είναι φλεγμονή των αρθρώσεων.Μας το υπογραμμίζει η κατάληξη-ιτιδα. :

οπως λέμε : φαρυγγίτιδα , δερματίτιδα, αγγειϊτιδα, κλπ.

Αν μείνουμε στο γεγονός , θα χάσουμε το καράβι. Δηλαδή τί θα μπορούσε να ήταν η αιτία (εκτός φυσικά απ την κληρονομικότητα, που δεν την συζητάμε) που εμείς εγκαταστήσαμε αρθρίτιδα;

Λίγη ιστορία.Πρίν είκοσι χρόνια ανακαλύψαμε κάποιες ουσίες που προήγαγαν φλεγμονή.Τις ονόμασαν προσταγλαδίνες,

γιατί ο προστάτης ήταν το σημείο που πρωτοαναγνωρίσθηκαν.

Οχι και τόσο τυχαίο, μια και τον προστάτη μας..(οι ανδρες)

τον ταλαιπωρούμε..βάναυσα, νομίζοντας οτι δεν θα.. μας κρατήσει κακία, οταν θα βαδίζουμε την εκτη δεκαετία της ζωής μας..Τότε που αρχίζουν τα προβλήματα με τη δυσουρία, νυκτοουρία κλπ.

 

Στη συνέχεια, μάθαμε και τα λευκοτρίενια. Με τη μελέτη αυτών των δύο κυρίων παραγόντων φλεγμονής,αρχίσαμε να κατανοούμε πώς ωρισμένες τροφες ,επηρέαζαν τις φλεγμονώδεις αντιδράσεις του οργανισμού μας, όπως είναι η αρθριτιδα και το άσθμα.Είδαμε , έκπληκτοι, γιατί η έκπληξη

ακολουθεί πάντα και τη πιο απλή ιατρική ανακαλυψη, ότι οι εσκιμώοι που κατανάλωναν αποκλειστικά  ψάρια λιπαρα,

δεν ανέπτυσαν ποτέ φλεγμονές των  αρθρώσεων.Μήπως οι υπερβολικοί υδατάνθρακες, προάγουν φλεγμονή; Για χρόνια , ο ιατρικός κόσμος το έψαχνε , για να καταλήξει, με την βοήθεια φωτισμένων ερευνητών, που δεν αρέσκονται στις εύκολες λύσεις , ν αναγκασθεί να παραδεχτεί ότι:

ΙΣΩΣ το ιχθυέλαιο..(λάδι της σάρκας των λιπαρών ψαριών) να βοηθούσε σ αυτό, με κάποια στοιχεία (τα Ω3 λιπαρα οξέα) που αυτό περιέχει, και που απέτρεπαν, με κάποιο τρόπο, την φλεγμονή.Και ποιά ήταν αυτά τα στοιχεία το μάθαμε λίγο αργότερα όταν οι επιστήμονες ( πάλι έκπληκτοι)

έφεραν στο φώς το Εικοσιπεντανοϊκο Οξυ,( ΕΡΑ) Και

Το Δοκοσαεξανοϊκό Οξύ, (DHAδύο λιπαρα οξέα μακράς αλυσσίδας άνθρακα ,απολυτως απαραιτητα για τις κυτταρικές διεργασίες, τα οποία έπαιρναν σε μεγάλες ποσότητεςοι εσκιμώοι, και σε ελάχιστες, οι κατα τα άλλα, καλοζωϊσμένοι αμερικανοί.Τελικά όλοι είδαν οτι τόσο οι προσταγλαδίνες όσο και τα λευκοτριένια, παράγονταν απο την διάσπασηενός άλλου λιπαρού οξέος μακράς αλυσσίδας του αραχιδονικου οξεος.


Η γνώση αυτή, σήμερα πλέον είναι πεποιθηση.Οι τροφές που καταναλώνουμε είναι η κύρια αιτία παραγωγής των δύο αυτών στοιχείων, που μεταφέρουν πληροφορίες στα κύτταρα, με επακόλουθο τη ρύθμιση του άνοσου συστήματος, και την αναπτυξη ή μη φλεγμονών, ανάλογα με το πόσο ψάρι καταναλώνουμε, ή πόσο ιχθυέλαιο προσθέτουμε στα γεύματά μας.

Αποτέλεσμα εικόνας για πάνδημο άγχος

Ας έρθουμε στην ουσία: Η κατανάλωση κόκκινου κρέατος, και φυτικών λιπαρών αραβοσιτέλαιο, ηλιέλαιο,σογελαιο, αραχιδέλαιομε μεγάλη περιεκτικότητα σε Ω6 λιπαρά οξέα, προκαλούν την παραγωγή περισσότερου αραχιδονικου, απ αυτό που χρειάζεται ο οργανισμός, με αποτέλεσμα την δημιουργία λευκοτριενίων που προκαλούν την φλεγμονή.

 Αποτέλεσμα εικόνας για πάνδημο άγχος

Απέναντι σ αυτά βλέπουμε ότι η κατανάλωση ψαριών λιπαρών,

όπως είναι η σαρδέλλα, ο γαύρος, ο αγριος σολωμός, κλπ,

και συμπληρωματικά η λήψη ιχθυελαίου σε μεγάλες ποσότητες, 

ρυθμίζουν την παραγωγή των προσταγλαδινών, 

απομακρύνοντας το ενδεχόμενο εμφάνισης των λευκοτριενίων, που σε βάθος χρόνου καταστρέφουν

τους ιστούς και εγκαθιστούν φλεγμονή.

Ισως τα πράγματα να μην είναι τόσο..απλά..Ισως όμως και να είναι.. Η απόφαση είναι δική μας..Περιορίζουμε το κόκκινο κρέας, και τρώμε άφθονο ψάρι.Μην ξεχνάμε οτι τον μακρινό πρόγονό μας, έσωσαν  τα θαλασσινά..τότε 40.000 χρόνια πρίν στην μακρυνή κοιλάδα Rift

Ο ψευδάργυρος και τα πολύτιμα λιπαρά οξέα μακράς αλυσσίδας,του χάρισαν σε σύντομο διαστημα έναν νεο-εγκεφαλο,που τον μετέτρεψε, απ τον ημι-ηλίθιο Νεάντερνταλ στον…homo sapiens, που λίγο διαφέρει…απο εμάς..Ας το σκεφθούμε λίγο, πριν αποφασίσουμε μια..σωτήρια  αγωγή για μείωση της χοληστερίνης μας…Συμβουλή της Αλεξάνδρας: Ακούτε κλασσική μουσική…κυρίως αν δεν την καταλαβαίνετε..ούτε τα λόγια…μόνο την φωνή ..τους ήχους…τον παλμό…ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ..

Αποτέλεσμα εικόνας για πάνδημο άγχος

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

3 responses »

  1. Συμφωνώ, με την επιφύλαξη οτι είναι λύση ανάγκης για πολύ κόσμο, που απεχθάνεται τα μικρά ψάρια, και θέλει κάτι που μπορεί να αποθηκεύσει στην κατάψυξη και να το έχει γρήγορα κι απλά στο πιάτο του, χωρίς κόκκαλα και φασαρίες…κατα τα άλλα όντως η ιχθυοκαλλιέργεια…

  2. Κοσμά σε ευχαριστούμε για το τόσο ωραίο και χρήσιμο άρθρο σου.

    Ακόμα και για εμάς που είμαστε στον τομέα υγείας, αποτελεί μία ωραία σύνοψη στο θέμα μέσα από την οποία μπορούμε να ενημερώνουμε τον κόσμο.

    Με την ευκαιρία που καταγράφεις τα πλέον ωφέλημα ψάρια, να μεταφέρω πως επιλέγω για το προσωπικό μου διαιτολόγιο όλα όσα αναφέρονται πλιν του σολωμού που είναι προϊόν ιχθυοκαλλιέργειας ( σκεφθείτε τα φυράματα – φάρμακα – ορμόνες – χρωστικές που μπορεί να κρύβουν )

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: