RSS Feed

Ο ΖΑΧΟΣ,Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ , Η ΚΟΛΠΙΚΗ ΜΑΡΜΑΡΥΓΗ, ΟΙ ΑΡΡΥΘΜΙΕΣ, ΚΑΙ ΤΟ ΙΧΘΥΕΛΑΙΟ…

 

 

 

 

Ο Φρειδερίκος έγραψε την ομορφότερη μουσική.

Ας μας συνοδέψει στα θέματα καρδιάς

Πάμε σιγά-σιγά.Κι άλλος γνωστός μας, με αρρυθμίες, κατέφυγε στα χέρια του Ζάχου Φυσικά και τώρα είναι καλά, αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι δεν πήρε την πρώτη ειδοποίηση σάρκασε ο Ζάχος, Και κοιτάξτε¨ρεμάλια¨ λάτρης του αείμνηστου Κωνσταντάρα ο Ζάχος, θα κάνετε ακριβώς αυτά που σας λέω, γιατί εγώ χέρι πάνω σας δεν βάζω.

Να πάτε όπου θέλετε.

Ολοι καταλάβαμε οτι ο καλός μας Ζάχος είχε ανάγκη απο εκτόνωση,απο ψυχοθεραπεία, ελάφρυνση, χάδι ψυχικό, οπότε θ αρχιζε τον μονόλογο εξήγησης ιατρικών συμβαμάτων, με όρους που θα προσπαθούσαν να ξεκαθαρίσουν μέσα στο φαλακρό του κρανίο τη μεθοδολογία που ακολούθησε στην τελευταία επέμβαση που επεχείρησε στο φίλο μας.

Πάντα ,όταν κάποιος γνωστός κατέληγε στα χέρια του, τον τρόμαζε, και μετά ήθελε να απολογηθεί.Οχι πως υπήρχε αποχρών λόγος, αλλά ηταν κάτι, όπως είπαμε σαν εκτόνωση γι αυτόν.

Λοιπόν ¨ρεμάλια¨ για να μαθαίνετε.

Κανονικά, η σύσπαση της καρδιάς προκαλείται μέσω ασθενούς ηλεκτρικού ρεύματος το οποίο ξεκινά από μια ειδική περιοχή του ιστού της καρδιάς που ονομάζεται φλεβόκομβος (ΦΚ). 

(των Κέϊθ και Φλάκ αυτό είναι δική μου επεξήγηση.) 

Εχουμε ξαναμιλήσει γι αυτόν και μη μου πείτε δεν μας ενδιαφέρει. Ολοι πρέπει να ξέρουμε όρους και πράγματα που αφορούν την καρδιά μας,Και δεν θέλω διακοπές.Θα τα πώ και θα ξεφορτώσω.

Από τον ΦΚ,λοιπόν το ρεύμα διαχέεται προς τα κάτω και κατά μήκος Ειδικών Κυτταρικών Οδών ,Που Διεγείρουν Ηλεκτρικά Ολόκληρη Την Καρδιά και Την Οδηγούν Στο Να Χτυπά Τακτικά Όπως Ένα Ρολόι.

Ασθένειες που έχουν να κάνουν 

·  Είτε Με Τον ΦΚ 

·  Είτε Με Τις Ηλεκτρικές Οδούς Και Διαβάσεις Που Βρίσκονται Στην Καρδιά ονομάζονται αρρυθμίες και έχουν ως αποτέλεσμα μη φυσιολογικούς παλμούς Πιστεύω οτι είναι απόλυτα κατανοητό.Λοιπόν Η κολπική μαρμαρυγή, όλοι έχουμε ακούσει γι αυτήν είναι η πιο κοινή καρδιακή αρρυθμία .Είναι μία κατάσταση στην οποία πολλά, μη φυσιολογικά ηλεκτρικά κυκλώματα αναπτύσσονται κυρίως μέσα στους δύο κόλπους της καρδιάς, αναγκάζοντας την καρδιά να χτυπά ‘’ακατάστατα’’ και γρήγορα αυτό που επίσημα λέμε αρρυθμία, φτερούγισμα, κλπ Η αιτία;

Μας έχει μιλήσει η Αλεξάνδρα εκατό φορές για την αιτία

Το άγχος, η πίεση, το στρές, για ό,τι συμβαίνει στην κάθε στιγμή μας.Απ το μετρό που χάσαμε. Το φαναρι που καθυστερει. Τον οδηγό που βιάζεται και παρανομει. Την άδικη επιβολή έκτακτης εισφοράς, σε μας που είμαστε συνειδητοι φορολογούμενοι.Και να μην το σκέπτομαι τό πόσο πλήρωσα φόρο φέτος. Ολα αυτά και χιλιάδες άλλα μικροπράγματα, μας τσιτώνουν και τρελλαίνουν την ηλεκτρική διέγερση της καρδιάς μέσω του αυτόνομου νευρικού μας συστήματος.

Και δεν θέλω ερωτήσεις για το αυτόνομο σύστημα.Το τρέμω απο χρόνια.Είναι μια μυστηριώδης ανεξερεύνητη περιοχή, που δεν έχουμε ιδέα, τί κάνει πέρα των όσων χονδροειδώς ψηλαφούμε.

Ας προσπαθήσουμε να ζούμε την παρούσα στιγμή και μόνο, χωρίς σχέδια και προγραμματισμούς, ανόητους.

Να μάθουμε να αφήνουμε τη δόξα στους άλλους, να ελαττώσουμε την αντοχή μας στο στρές.

Να μην λέμε δεν θα με λυγίσει η κατάσταση

Να γίνουμε σαν τις λιγαριές όσο δυνατός κι αν είναι ο αέρας π ο τ ε δεν θα τις σπάσει Θα τις ταπεινώσει, έλεγε η γιαγιά μου, όμως ποτέ δεν θα τις καταβάλλει.

Να γινόμαστε διαλακτικοί σε σχέση με τις θέσεις μας, που θεωρούμε αμετακίνητες.

Να μάθουμε να εμπιστευόμαστε τη διαίσθησή μας και να ζούμε την κάθε μέρα σαν να ήταν η τελευταία μας.

Το τελευταίο δεν είναι δικό μου, αλλά ούτε του Κ.Κ. που ¨εφτιαξα¨σήμερα.

Ομως μου το είπε πριν του δώσω μέθη για να τον καταχερίσω Στο θέμα μας. 

Oι περισσότεροι άνθρωποι βέβαια, μπορούν και ζουν μια κανονική ζωή, με λίγα συμπτώματα όταν η κολπική μαρμαρυγή ελέγχεται φαρμακευτικά.Τώρα το πιο σύνηθες, για μας τους έλληνες, είναι να μην δίνουμε σημασία στα φτερουγίσματα, που μας πιάνουν πότε-πότε, οταν ξαπλώνουμε, ή όταν πιάνουμε στα χέρια μας εναν λογαριασμό

Να μην πηγαίνουμε στο γιατρό μας, να του το εξομολογηθούμε, και να καταλήξουμε βλακωδώς με μιαν ανακοπή, κι απο πάνω να αφήσουμε όλο τον εσμό των ασχέτων να απορεί οτι ο Νώντας δεν είχε τίποτα θηρίο τζάμπα έφυγε.

Αυτό είναι και το τραγικό λάθος για την κατα τα άλλα ανέμελη και προικισμένη φυλή μας.Δεν δίνουμε σημασία, και πεθαίνουμε , απο μια κολπική καταιγίδα,ένα αιφνίδιο θάνατο έτσι για π λ ά κ α   Ξέρετε πόσοι δεν προλαβαίνουν να πάνε στο νοσοκομείο, και πεθαίνουν ενώ ντύνονται για να πάνε σ ένα γάμο;

Εχω πολλά παραδείγματα γι αυτούς τους τζάμπα θανάτους. Κι ο Κοσμάς πριν 2-3 χρόνια μου ανέφερε ένα στο ορεινό καταφύγιο του, όπου ένας σχετικά μικρός στην ηλικία ( 60-61 χρονών) χωρίς προβλήματα, ενώ ντύνονταν για να πάει σ ένα γάμο, αποχαιρέτισε τον κόσμο αφήνοντας τους δικούς του σε αναπάντητη απόγνωση.

Ομως γιατί να φτάσουμε στα φάρμακα,αν δηλαδή δείξαμε πρόνοια και πήγαμε στο γιατρό.Μπορούμε με λίγη προσοχή και ιχθυέλαιο εγκαίρως να προλάβουμε τα περισσότερα συμβάματα.Για όνομα του Θεού.Ομως δεν κάνουμε Συνεχίζουμε το κάπνισμα,το ακατάστατο φαγητό.

 

 

 

Οταν μούρχεται κάποιος, και με το που μπαίνει στο γραφείο μυρίζω τσιγάρο, τον παρακαλώ να φύγει και να ξανάρθη οταν αποφασίσει να κόψει το βρωμερό αυτό πράμα.

Αυτή δεν ήταν άλλωστε η αιτία της παρουσίας του θηρίου αυτού δίπλα μου; ( Εννοεί τον Βαγγέλαρο) και το επεισόδιο που είχε με παρεξηγημένο ασθενή.

Ηρθε κάποιος συστημένος απο υπουργό.Του είπα για το τσιγάρο, και με υπεροπτικό τρόπο, μου είπε να κάνω τη δουλειά μου.Τον εξέτασα και του είπα οτι θα ενημερώσω τον υπουργό.Ναί δεν το πιστεύετε , πήρα το γραφείο του υπουργού, και ,προς τιμήν του ,του μίλησα. Οταν άκουσε το όνομα, γέλασε και με παρακάλεσε να τον πετάξω απ το ιατρείο την επόμενη φορά.Δεν μου ξανάρθε προφανώς ειδοποιήθηκε σχετικά.

Στο θέμα μας.Εάν η καρδιά κτυπά πολύ γρήγορα προκαλείται πτώση της αρτηριακής πίεσης εάν δημιουργηθούν  θρόμβοι αίματος, μέσα στην καρδιά, λόγω της αρρυθμίας,μπορεί να  οδηγήσουν σε εγκεφαλικό ή θάνατο.Δυσάρεστα και τα δύο.

Εαν η φαρμακευτική αγωγή αποτύχει, πράγμα πολύ συνηθισμένο, τζάμπα φάρμακα μπορούμε Να ανατάξουμε Ηλεκτρικά την καρδιά  διοχετεύοντας ρεύμα στην επιφάνεια του θώρακα Για Να Σταματήσει Προσωρινά Κάθε Ηλεκτρική Δραστηριότητα Της Καρδιάς Και Να Την Επαναφέρει Στον Φυσιολογικό Ρυθμό.Μπορούμε να κάνουμε και Διαδερμική κατάλυση κολπικής μαρμαρυγής (με καθετήρα): και να Καταστρέψουμε Τα Μη Φυσιολογικά Καρδιακά Κύτταρα Που Προκαλούν Την Αρρυθμία.

Δεν την πάω με τίποτα αυτή την επέμβαση.Είναι καθαρά προσωπική επιλογή μου.Εάν αυτές οι θεραπείες δε φέρουν αποτέλεσμα πάμε για σοβαρότερα πράγματα, που δεν αφορούν την παρούσα συζήτηση.

Θα σας πώ τώρα για μια περίεργη επέμβαση, που όμως σώζει πολλούς απο εγκεφαλικά. Είναι η Αφαίρεση του ωτίου του αριστερού κόλπουTο ωτίο είναι μια περιοχή του αριστερού κόλπου της καρδιάς , που μοιάζει με ανοικτή ντουλάπα τώρα γιατί το βάφτισαν ωτίο Κατά τη διάρκεια της κολπικής μαρμαρυγής το αίμα μπορεί εύκολα να εγκλωβιστεί και να παραμείνει ακίνητο στον χώρο αυτό. Αυτό το στάσιμο αίμα μπορεί να πήξει και να σχηματίσει θρόμβους. Η Απελευθέρωση Του Θρόμβου Στην Κυκλοφορία Μπορεί Να Προκαλέσει Περιφερικά Εμβολικά Επεισόδια, αλλά και Εγκεφαλικά.Η χειρουργική αφαίρεση του ωτίου από τον αριστερό κόλπο για θεραπεία της κολπικής μαρμαρυγής μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική μείωση του κινδύνου για εγκεφαλικά επεισόδια,και  της ανάγκης Χρήσης Αντιαρρυθμικών Φαρμάκων Αλλά Και Κουμαρινικών Αντιπηκτικών (Sintrom). 

Η επαναφορά του φυσιολογικού καρδιακού ρυθμού κάνει την καρδιά να λειτουργεί καλύτερα και πιο αποτελεσματικά, αυξάνοντας την επιβίωση και την ποιότητα ζωής του ασθενούς με μια προϋπόθεση σωστή ζωή.

Εχουμε δύο μαρμαρυγές.Ομως επικίνδυνη είναι η κολπική μαρμαρυγή Γιατί σε αντιθέση με την κοιλιακή, η κολπική μαρμαρυγή Δεν Συνιστά Άμεσο Κίνδυνο Για Την Ζωή Του Ασθενούς. Πολλοί άνθρωποι ζουν για χρόνια με κολπική μαρμαρυγή χωρίς προβλήματα. Για πολλά χρόνια τη θεωρούσαμε ως μία αβλαβή διαταραχή. Κι όμως η πείρα μου λέει οτι  η χρόνια κολπική μαρμαρυγή μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα:

Επειδή οι κόλποι συστέλλονται γρήγορα και ανώμαλα, το αίμα δεν ρέει αρκετά γρήγορα σ αυτούς. Αυτό αυξάνει τις πιθανότητες να θρομβωθεί το αίμα.

 Να Σε Τί Βοηθά Το Άτιμο Το Ιχθυέλαιο.Ανάθεμά Με Που Δεν Μπορώ  Να Το Φωνάξω.Αν ο θρόμβος εξωθηθεί από την καρδιά, μπορεί να ταξιδέψει στον εγκέφαλο και να προκαλέσει εγκεφαλικό.

Ανθρωποι με κολπική μαρμαρυγή έχουν πέντε με επτά φορές αυξημένες πιθανότητες για εγκεφαλικό από το γενικό πληθυσμό. Αυτό σημαίνει , για τους λάτρεις των στατιστικών 500-700% περισσότερο απ τον συνηθισμένο πράο συνάνθρωπό μας, που δεν ξέρει τί είναι το delivery, ούτε οι πιτσαρίες με τα φούλ transλιπαρά

Που να με πάρει και να με σηκώσει, που χτές υπεχώρησα στην αδυναμία της στιγμής (έλειπε κι ο Βαγγέλαρος να δεί τον σύντεκνό του), κι έφαγα ο λαίμαργος  ολόκληρη πίτσα ¨σομπρερο¨.Κι ηταν απίθανη η άτιμη.

Η πάθηση αυτή αποτελεί επομένως έναν σοβαρό προδιαθεσικό παράγοντα για την δημιουργία θρομβο-εμβολικών εγκεφαλικών επεισοδίων. 

Η χρόνια χορήγηση αντιπηκτικών μειώνει κατά 60% την πιθανότητα εγκεφαλικών επεισοδίων αλλά δεν την εκμηδενίζει.Όταν χρησιμοποιούνται αντιπηκτικά σωτήρια μεν διαβολικα δε, χρειάζονται αιματολογικές εξετάσεις για να εξασφαλιστεί ότι η πηκτικότητα του αίματος είναι σε ασφαλές και αποτελεσματικό επίπεδο. Δυνητικά, αυξάνεται ο κίνδυνος Εγκεφαλικής Αιμορραγίας.

Μην ξεχνάτε το ιχθυέλαιο π ρ ι ν  μας χτυπήσει το αστροπελέκι, μας βοηθά να απομακρύνουμε τον κίνδυνο, σε τετοιο σημείο που να γελάμε οταν μας μιλανε για κλοπιδογρέλη και τα συμπαραμαρτούντα.

Χώρια που γίνονται εγκληματικά λάθη με την συγχορήγηση ομεπραζόλης για το στομάχι που μειώνει τη δράση του αντιπηκτικού σε ποσοστά που τρομάζουν και ¨πιασε τ αυγό και κούρεφτο¨ μετα.

Προσέξτε γιατί πρέπει να πούμε κι αυτό.

Η κολπική μαρμαρυγή μπορεί να μειώσει την αντλητική ικανότητα της καρδιάς μέχρι 20 και 30 % τοις εκατό. Η κολπική μαρμαρυγή που συνδυάζεται με γρήγορη καρδιακή συχνότητα για μακρά χρονική περίοδο μπορεί να προκαλέσει, είναι άλλωστε φυσικό, καρδιακή ανεπάρκεια.

Τέλος, σε πολύχρονες μελέτες ,έχει αποδειχθεί ότι γενικά η χρόνια κολπική μαρμαρυγή χωρίς θεραπεία συνοδεύεται με αύξηση του κινδύνου για θάνατο.

 Να που φτάσαμε στο επιμύθιο.

Ερχόμαστε με κλάμα στο κόσμο, κι αν δεν καταλάβουμε πως ούτε ο Παπανδρέου, ούτε ο Καραμανλής, ή ο Βενιζέλος, όχι ο Μεγάλος, ο Λευτεράκης, ο άλλος που το παίζει μεγάλος,μπορούν στο ελάχιστο να επηρεάσουν τον ψυχισμό μας αν εμείς οι ίδιοι δεν τους επιτρέψουμε να μπούν στη ψυχή μας.

 

 

 

 

Τους αφήνουμε να απολαμβάνουν ( αν το κάνουν) τη μέθη της όποιας εξουσίας τους, και να φορτώνονται με κατάρες, που δεν πρέπει, γιατί όπως μας έμαθε ο Ενας, πάνω στο Σταυρό,απλά ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ έχουν αλλοτριωθεί απ τον αλλότριο. 

Αμήν , και σας ευχαριστώ για την ψυχοθεραπεία που μου…κάνατε-σας έκανα ποιός το ψάχνει-μια κι εγώ είμαι μια χαρά.

Η Αλεξάνδρα το λέει οιονεί  group-therapy

Κανείς δεν μίλησε, μόνο ο Βαγγέλαρος ακούγονταν που έκλαιγε σαν μωρό.Σε ερώτηση μου γιατί κλαίει, η απάντηση εφερε και πάλι την.ισορροπία στην ομήγυρη.

¨Ζιατί ομίλησε για τον σύντεκνο τον Λευτεράτσι¨

Υ.Γ. Δεν φάγαμε τίποτα αυτό το απόβραδο.Φεύγοντας, μας αποχαιρέτησε η φωνή του μοναδικού Στράτου, που ζωγράφισε το:

Οταν πίνεις στην ταβέρνα του Τσιτσάνη.

( και οι δύο ¨ταξίδεψαν¨ απο ανακοπή..).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

3 responses »

  1. 31 Οκτώβρη σήμερα, κι η Δέσποινα απ το χωριό μου είπε για τον θάνατο ενός συγχωριανού,πολιτικού μηχανικού, που έφυγε ξαφνικά, έτσι στ αστεία, απο κολπική καταιγίδα..με την 100ντάχρονη μάνα του να τον μοιρολογεί, μη μπορώντας να καταλάβει τί πήγε στραβα…Πόσο δίκηο έχει ο Ζάχος..Ποιά πολιτική κατάσταση, και επιστροφή στη δραχμή, να απασχολεί τούτη την ώρα αυτούς που πέρασαν απέναντι…

  2. Aγαπητή Μαίρη, υπάρχει για σένα μια αναρτηση στο kosmaser.pblogs.gr…είναι ένα εναλλακτικό ιστολόγιό μου, και μιλα ακριβώς για το μέγα αυτό πρόβλημα της γαστρο-οισοφαγικής παίνδρόμησης..Τώρα, αν φτάσουμε στο σημείο τα γαστρικά υγρά να χαϊδέψουν και να αλλοιώσουν τις χορδές…βάλτου ρίγανη Μαίρη μου…

  3. ΜΑΙΡΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

    KOSMASER, ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΜΑΣ:
    ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΤΟΠΡΑΖΟΛΗ – ΓΑΣΤΡΟΑΝΘΕΚΤΙΚΟ ΔΙΣΚΙΟ. ΓΡΑΨΕ ΛΙΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΑΣΤΡΟΟΙΣΟΦΑΓΙΚΗΣ ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΙΣΗΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΑΝ ΤΑ ΥΓΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΧΟΥ ΕΠΕΙΡΕΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΦΩΝΗΤΙΚΕΣ ΧΟΡΔΕΣ ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΦΑΡΜΑΚΑ ΦΥΣΙΚΑ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: