RSS Feed

ΚΙ ΟΜΩΣ Η ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ…ΕΧΘΡΟΣ.

 Αποτέλεσμα εικόνας για τότε η ¨πλάκα¨ ¨αποσταθεροποιείται¨

 

 

 

 

IMG_5483

Η Βασιλεία ήταν στο τηλέφωνο, γύρω στις 10 το πρωϊ,

με κομμένη τη φωνή μου είπε οτι πονά υπερβολικά στη δεξιά λαγώνιο χώρα, τόσο που δεν μπορεί να καθίσει, ούτε να σταθεί..Η ισχιαλγία σε όλο το μεγαλειο της…Η ιδια γνώριζε καλά την προελευση του πόνου, όπως και  την διεργασία της φλεγμονής…Η πρώτη σκέψη αντιφλεγμονώδη και μυο-χαλαρωτικά, να… ¨μαϊνάρουμε¨ τον πόνο, όπως έλεγε ο θείος Γιάννης… Το ερώτημα.. γεμάτο πόνο: ·       Γιατί εγώ να αναπτύξω φλεγμονή;Εγώ που ασκούμαι ..κολυμπώντας καθημερινά,  και διατρέφομαι, ας πούμε, ικανοποιητικά, ξαφνικά να δεχθώ..την επίσκεψη μιας έντονης φλεγμονής του ισχιακού νεύρου….·       Γιατί αυτοί οι  δυνατοί πόνοι; ·      Πώς γίνεται με τόση και τόσο προσεκτική άσκηση, να κάνω ισχιαλγία απο…φλεγμονή; Οταν τη ρώτησα.. αν παίρνει ιχθυέλαιο, μου απήντησε οτι ο γιατρός της της το έκοψε, γιατί είχαν.. ¨πατώσει¨ τα τριγλυκερίδιά της…Οταν ρώτησα τον αριθμό των αιμοπεταλίων της, δεν τον γνώριζε..Μου ειπε οτι έχει άριστο.. ¨αθηρωματικό δείκτη¨. Εξαιρετικά καλή χοληστερίνη. Χαμηλή LDL, αλλά ηυξημένη…CRP… Τελικά πείσθηκε να ξεκινήσει, (μετά την θεραπεία μετα αντιφλεγμονώδη, μυοχαλαρωτικά, και γαστρο-προστατευτικά…)

και πάλι ιχθυέλαιο, με την ελπίδα να μην της ξανασυμβεί το φοβερό..να στέκεται στη μέση του δρόμου, μη μπορώντας να κάνει το παραμικρό βήμα, αλλά ούτε και να κάτσει…Ενα.. άγαλμα, που πονούσε,( όπως μου είπε) και δεν ήξερε πότε θα σταματήσει ο πόνος για να μπορέσει να κινηθεί….

 

Οταν το 2008 , για πρώτη φορά, μιλήσαμε για τη φλεγμονήγνώριζα οτι επρόκειτο για ένα κεφαλαιώδες θέμα,…μια και η φλεγμονή  μοιάζει με τον Ιανό..έχει δύο πρόσωπα...

Αποτέλεσμα εικόνας για Ιανό

Είναι καιδολοφόνος και σωτήρας..Μπορεί να μας σκοτώνει, αλλά και μας προειδοποιεί για την επερχόμενη λαίλαπα, έτσι ώστε να λάβουμε τα μέτρα μας…

Ετσι λοιπόν η φλεγμονή…μπορεί να Συνδέεται με ·         Καρδιακες Προσβολες ·         Καρκινο Και ·         Aλτσχαιμερ..Μια φλεγμονή, ή σωρεία φλεγμονών,οπουδήποτε μέσα στον ανθρώπινο οργανισμό, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για:·      Να Αναπτυξετε Aλτσχάιμερ ·  Να Παθετε Καρδιακή Προσβολή Ή ·       Να Υποκυψετε Σε  Καρκίνο του Παχέος Εντέρου, Η επιστημονική κοινότητα,έχει πλέον βεβαιωθει για Την Ύπαρξη …στενών Σχέσεων Με Έναν αρχαίο Αμυντικό Μηχανισμό Του Ανοσοποιητικού Συστήματος μας…Που Ονομάζεται ..ΦΛΕΓΜΟΝΗ

 

ΤΟ ΤΙΜΕ..ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ..ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ Η ΦΛΕΓΜΟΝΗ..

.Στις περισσότερες περιπτώσεις,Η φλεγμονη λειτουργεί 

Σαν… Σωσίβιο Που Επιτρέπει Την Απόκρουση Διάφορων

Βακτηριδίων , Ιών Και Παρασίτων Που Προκαλούν Ασθένειες.Tη στιγμή που οποιοδήποτε από Αυτά ,Τα Δυνάμει Θανατηφόρα Μικρόβια, εισέλθει στο σώμα, Η Φλεγμονή Οργανώνει αμυντικη Προσβολή Εναντίον Των, Και Κατά Οποιουδήποτε Μολυσμένου Ιστού.Έπειτα η διεργασία αυτή οδηγείται ταχέως σε ύφεση και Αρχίζει  Η Ίαση…όχι η θεραπεία.. 

( Ο Ιανός σε όλο του το μεγαλείο…)

Mερικές φορές το πρόβλημα υπάρχει σε κάποια ·       Γενετική Προδιάθεση, άλλες φορές ·       κάποια κακή συνήθεια, όπως το κάπνισμα , αλλοτε πάλι..·       η υψηλή πίεση του αίματος..που βοηθάει τη συνέχιση της διεργασίας.Tοτε Η  Φλεγμονη Γίνεται χρονια ..Αντι Να Ειναι οξεία , δηλαδή Μεταβατικη.Όταν συμβεί αυτό,Ο ίδιος ο Οργανισμός μας.. Στρέφεται ΚΑΤΑ Του Εαυτού Του με συνέπειες, οι οποίες φαίνεται ότι υποθάλπονται  από διαφόρων ειδών ασθένειες.Βλέπουμε πλέον οτι..Ξαφνικά, η φλεγμονή έχει γίνει ένας από τους Πιο Ενδιαφέροντες Τομείς Της Ιατρικής Έρευνας. Δεν περνάει εβδομάδα χωρίς τη δημοσίευση μιας ακόμη μελέτης που ανακαλύπτει κάποιο νέο τρόπο, με τον οποίο Η Χρόνια Φλεγμονή Προκαλεί Βλάβη Στον Οργανισμό. Να αρχίσουμε απο ένα θεμελιώδες στοιχείο.. Η φλεγμονή..aποσταθεροποιει τις αποθέσεις χοληστερόλης στις στεφανιαίες αρτηρίες,τις λεγόμενες πλάκες,  Οδηγώντας..·       Σε Καρδιακές Προσβολές Και Ίσως Ακόμη ·       Σε Εγκεφαλικά Επεισόδια·       Καταστρέφει Νευρικά Κύτταρα Στον.. εγκέφαλο των Θυμάτων Του AλτσχάιμερΜπορεί Επίσης ·       Να Βοηθάει Την Ανάπτυξη Ανώμαλων Κυττάρων Και ·       Διευκολύνει τον μετασχηματισμό τους σε καρκίνους.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για τότε η ¨πλάκα¨ ¨αποσταθεροποιείται¨

Mε άλλα λόγια, η χρονια φλεγμονη ίσως είναι η ατμομηχανή, η οποία κινει πολλές από τις πιο φοβερές ασθένειες της μέσης και προχωρημένης ηλικίας. Aυτή η αντίληψη είναι τόσο περίεργη, επειδή υποδηλώνει…Ένα Νέο Και Πιθανώς Πολύ Απλούστερο Τρόπο Για Την Καταπολέμηση Ασθενειών.Aντί για διάφορες θεραπευτικές αγωγές π.χ. ·       Για καρδιοπάθεια ·       Aλτσχάιμερ και ·       Καρκίνο του παχέος εντέρου…Ίσως Ενα Μονο Φάρμακο Περιορισμού…Της Φλεγμονής..Θα Μπορεί Να Αντιμετωπίσει Και Τις Τρεις Ασθένειες. 

( πάει πουθενά το μυαλό σας;)

 


Σκεφθήκατε ποτέ οτι μπορεί να..
Eξελιχθήκαμε ως είδος

εξαιτίας της ικανότητάς μας να..Καταπολεμάμε Μικροβιακούς Εισβολείς;Oι στρατηγικές που χρησιμοποιούσαν οι οργανισμοί μας για να επιβιώσουν ,ήταν σημαντικοί ·       όταν Δεν Καθαρίζαμε Το Νερό  ·       Όταν Δεν Είχαμε Αποχετεύσεις Και ·       Αφθονία..Σαπουνιού Για Να Μας Προστατέψουν.Tώρα, όμως, που ζούμε περισσότερο,  αυτές οι ίδιες στρατηγικές για τις φλεγμονές είναι πιθανότερονα ξεφύγουν από τον έλεγχό μας, επιδεινώνοντας το πρόβλημα

Αποτέλεσμα εικόνας για ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ

Ετσι μια διατροφή πλούσια σε  ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ ..Χωρίς Ή Με Περιορισμένη Σωματική Άσκηση, Διευκολύνουν Το Σώμα Μας Να….Αναπτύξει Φλεγμονές.

 

Αρκετοί ερευνητές πιστεύουν ότι οι χρόνιες φλεγμονές, σε μερικές περιπτώσεις , είναι ίσως.. ευεργετικές.Aλλά.. ο υπαρκτός δυνατός και βασανιστικός πόνος, οδήγησε τις φαρμακευτικές εταιρείες στη δημιουργία   των.. αντιφλεγμονωδών  φαρμάκων

9b551-imgp2617

H βιοτεχνολογική ισλανδική εταιρεία DeCode Genetics

ανήγγειλε πρόσφατα ότι αρχίζει μελέτη-πιλότο  για να δοκιμάσει κατά πόσον ένα αντιφλεγμονώδες φάρμακο, το οποίον αναπτύχθηκε για να χρησιμοποιηθεί στην αντιμετώπιση του άσθματος…μπορεί να παρεμποδίσει καρδιακές προσβολές. Μητέρα των αντιφλεγμονωδών, παρ όλη την αντίδραση των φαρμακευτικών, παραμένει η… ασπιρινη

042c4-jessicasimpson8

και εκατομμύρια Aμερικανοί.. και άτομα ..άλλων εθνικοτήτων την παίρνουν για να εμποδίσουν καρδιακές προσβολές.Ωστόσο, συσσωρεύονται στοιχεία, τα οποία δείχνουν ότι Αυτή  Μπορεί Ίσως Να Καταπολεμήσει Επίσης ·    Τον Καρκίνο Του Παχέος Εντέρου, Καθώς Επίσης ·       Το Aλτσχάιμερ Με Περιορισμό Των Φλεγμονών ·       Του Πεπτικού Συστήματος Και ·       Του εγκεφάλου… H νέα αυτή θεώρηση των φλεγμονώναλλάζει τους τρόπους με τους οποίους οι επιστήμονες την ερευνούν.

«Σχεδόν το σύνολο των προσπαθειών μας ΕΣΤΙΑΖΕΤΑΙ τώρα στις φλεγμονές και στον καρκίνο»,λέει ο δρ Robert Tepper πρόεδρος της φαρμακευτικής εταιρείας Millennium Pharmacenticals. Eνώ προ ολίγων ετών ουδείς μελετούσε τις φλεγμονές, τώρα ο τομέας αυτός είναι έτοιμος να εκραγεί σύμφωνα με τον ειδικό δρα Paul Ridker.Για την καλύτερη κατανόηση του ενδιαφέροντος για τις φλεγμονές, βοηθάει να γνωρίζουμε  ολίγα για τη … Θεμελιώδη Άνοσο Αντίδρασημια σειρά γεγονότων, τα οποία προκαλούνται κάθε φορά που το σώμα υφίσταται τραύμα ή βλάβη.

Αποτέλεσμα εικόνας για τότε η ¨πλάκα¨ ¨αποσταθεροποιείται¨

Aμέσως μετά απο έναν ελαφρύ τραυματισμό μας, ειδικά κύτταρα-φρουροί που υπάρχουν παντου σε όλο το σώμα Ειδοποιούν Το Ανοσο Σύστημα Για Την Τυχόν Παρουσία Βακτηριδίων Στη Θέση Του Τραύματος.Mερικά από αυτά τα κύτταρα, ονομαζόμενα Ιστιοκύτταρα, εκκρίνουν μια ουσία, την ισταμινη που προκαλεί τη διαρροή πλάσματος του αίματος από γειτονικά τριχοειδή αγγεία,η οποία επιβραδύνει τα εισβάλλοντα βακτηρίδια και ετοιμάζει τον δρόμο για συγκέντρωση άλλων απομακρυσμένων αμυντικών ανόσο-παραγόντων στη μάχη.Παραλλήλως, άλλου είδους φρουροί, οι μακροφάγοι,αντεπιτίθενται, εκκρίνουν περισσότερες ουσίες,τις…κυτοκινες, οι οποίες καλούν για ενισχύσεις.Tαχέως, κατά κύματα, ανόσο κύτταρα 

Αποτέλεσμα εικόνας για τότε η ¨πλάκα¨ ¨αποσταθεροποιείται¨

πλημμυρίζουν το σκηνικό,καταστρέφοντας παθογόνους μικροοργανισμούς αλλά και ιστούς που έχουν πάθει βλάβες.Oι γιατροί ονομάζουν αυτήν τη γενικευμένη αντίδραση σε κάθε είδους προσβολή του οργανισμού..Έμφυτη Ανοσία.

6a1c0-monica-bellucci-4

Aκόμη και οι οργανισμοί πρωτόγονων ζώων,όπως ο αστερίας, αμύνονται με αυτόν τον τρόπο.Οργανισμοί όμως υψηλότερου επιπέδου έχουν αναπτύξει αμυντικό σύστημα μεγαλύτερης ακρίβειας στόχευσης, το οποίο βοηθάει την κατεύθυνση και ενίσχυση της ενδογενούς αντίδρασης και παράγει εξειδικευμένα αντισώματα, για την καταπολέμηση συγκεκριμένων ειδών βακτηριδιων και ιών.

Aυτή η ονομαζόμενη  ανοσία εξ.. εμπειρίας του οργανισμούεπιτρέπει στις φαρμακευτικές εταιρείες να αναπτύσσουν εμβόλια κατά των ασθενειών, όπως η ανεμοβλογιά και η γρίπη. Oι γενικής φύσεως και οι εξ εμπειρίας ανοσολογικές άμυνες λειτουργούν αλληλο-ενισχυόμενες και πολεμούν μέχρις ότου καταστρέψουν τους εισβάλλοντες μικροοργανισμούς. Tελικώς, εκκρίνουν Ένα Τελικό Κύμα Κυτοκινών,  οπότε η φλεγμονογενής διεργασία.οδηγείται σε ύφεση και αρχίζει ..η ίαση…σα να λέμε αποκατάσταση της υγείας…Προβλήματα εμφανίζονται όταν για κάποιους λόγους η φλεγμονογενής διεργασία επιμένει και γίνεται χρόνια.Στις
χρονιες παθήσεις Oι τελικές επιδράσεις διαφέρουνκαι εξαρτώνται πολύ από το μέρος του οργανισμού,στο οποίο επιμένει η ανεξέλεγκτη ανοσο-αντίδραση.
Mεταξύ των πρώτων που αναγνώρισαν τις ευρύτερες συνέπειες ήταν οι καρδιολόγοι, οι οποίοι παρατήρησαν ότι οι φλεγμονές φαίνεται να παίζουν σημαντικό ρόλο  στις καρδιολογικές παθήσεις. Όπου και αν στραφούν οι γιατροί  βρίσκουν ενδείξεις ότι Οι Φλεγμονές Παίζουν Μεγαλύτερο Ρόλο Στις Χρόνιες Παθήσεις Από Όσο Πίστευαν, για παράδειγμα  ·       Στον Καρκινο ·       Στο Aλτσχαιμερ…Στις Αυτοανοσες Παθησεις ·       Ρευματοειδή Αρθριτιδα  ·       Λύκο·    Πολλαπλη Σκλήρυνση Και Αλλες,Eρευνητές πέραν της ασπιρινης και άλλων πολυδραστικών..φαρμάκωνκατά των φλεγμονών μελετούν και πειραματικά φάρμακα. Ωστόσο, απαιτείται περισσότερη..βασική έρευνα για τη φύση των φλεγμονών, πριν γίνει εφικτός ο περιορισμός των βλαβών από χρόνιες παθήσεις. Στο μεταξύ .. 

Η απώλεια βάρους κάνει τα λιποκύτταρα να παράγουν  Λιγότερες Κυτοκίνες, Το ίδιο και …Η συστηματική εκγύμναση 30 λεπτά ημερησίως.Και το..παράδοξο.. 

Ο… σχολαστικός καθαρισμός των δοντιώνβοηθάει…στη παραγωγή λιγότερων κυτοκινών… 

Αποτέλεσμα εικόνας για Φρούτα και λαχανικά και ψάρια

Φρούτα και λαχανικά και ψάρια αχρηστεύουν..τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες Δραστηριοποιηθείτε σωματικά και τρώτε υγιεινά…και πλένετε σχολαστικά τα δόντια σας..Να δούμε τώρα και το πιό σημαντικό ίσως κομμάτι της φλεγμονώδους διεργασίας.Αυτό που έχει σχέση με την αρρώστια του αιώνα..τον διαβήτη..

Πριν ο δρ Frederick Banting και οι συνεργάτες του στο Πανεπιστήμιο του Toronto απομονώσουν Την Ινσουλίνη,

στα 1920, οι γιατροί προσπαθούσαν να θεραπεύσουν τον Διαβήτη Με Μεγάλες Δόσεις Σαλικυλικών..Aυτά…

Μείωναν Το Σάκχαρο,αλλά με σοβαρές παρενέργειες 

συμπεριλαμβανομένων συνεχών ¨κουδουνισμάτων¨ στα αυτιά,

πονοκεφάλων και ζάλης.Σήμερα οι θεραπευτικές αγωγές για τον διαβήτη είναι σημαντικά ασφαλέστερες.Aλλά ερευνητές

στα τελευταία χρόνια επανεξετάζουν Την

Προσέγγιση Με Σαλικυλικά  μια κι έχουν νέα στοιχεία για το 

Αποτέλεσμα εικόνας για Διαβήτης

Πώς Αναπτύσσεται Ο Διαβήτης.Aυτό που ανακάλυψαν είναι: Αλληλεπιδράσεις μεταξύ: Φλεγμονής… Ινσουλίνης Και… Λίπους στη διατροφή.Στην πραγματικότητα Τα Λιπο- Κύτταρα συμπεριφέρονται σχεδόν το ίδιο με..τα Ανοσοκύτταρα Εκλύοντας Φλεγμονο-γενείς Κυτοκίνες..τις προφλεγμονώδεις κυτοκίνες..,

Ιδιαιτέρως Καθώς… Κερδίζουμε Βάρος…καθώς παχαίνουμε απ το πολύ φαγητό…ιδίως το βραδυνό..

Αποτέλεσμα εικόνας για τότε η ¨πλάκα¨ ¨αποσταθεροποιείται¨

( για κάντε μια βόλτα απ τα εφημερεύοντα Νοσοκομεία, αλλά και πολυτελείς ιδιωτικές κλινικές, παρασκευή βράδυ, ξημέρωμα Κυριακής,

να φρίξετε απ τις παγκρεατίτιδες…Βλέπετε ο νεοέλληνας έμαθε μετά το φαγητό να ζητά επιδόρπιο, που είναι.. λουκουμάδες με μέλι.. και ρακόμελο.Πώς επενεργεί η φλεγμονή σ αυτό το σενάριο ,είτε ως αίτιο ή ωςαποτέλεσμα, παραμένει ασαφές. Ωστόσο ισχυροποιείται, ο κεντρικός ρόλος της…..


Η μετφορμίνη (metformin), ενα απ τα σημαντικά φάρμακα

που χρησιμοποιούνται εδώ και χρόνια, για την αντιμετώπιση

της πάθησης επίσης εμποδίζει…τη φλεγμονώδη αντίδραση.Eπιπροσθέτως, παρατηρείται ότι Υψηλα Επιπεδα Ισως Δειχνουν Μεγαλυτερο Κινδυνο Για Διαβητη.

Aλλά είναι πολύ νωρίς να πούμε κατά πόσον

η …μείωση της CRP θα μπορέσει να κρατήσει τον διαβήτη υπό έλεγχο.Πρίν μερικά χρόνια, οι περισσότεροι γιατροί πίστευανότι οι καρδιακές προσβολές Οφείλονταν..Σε Υδραυλικο Πρόβλημα, Κυρίως Απο LDL Χοληστερόλης Και Άλλων Λιπιδιων. Στα Στεφανιαία Αγγεία, Τα Οποία Στενεύουν Και Μειώνουν Την Παροχή Του Αίματος Σε Ζωτικό Μέρος

Της Καρδιάς..Ατόμων Με Υψηλή LDL Χοληστερολη.Yπάρχει όμως ενα μείζον πρόβλημα σ’ αυτήν την ερμηνεία.

Oι Μισές Καρδιακές Προσβολές ( 50%) 

Συμβαίνουν Σε Άτομα

Με Φυσιολογική Χοληστερόλη.

Jennifer

Επιπλέον, με απεικονιστικές τεχνικές διαπιστώθηκε ότι οι πιο επικίνδυνες πλάκες…δεν είναι κατ’ ανάγκην ογκώδεις.Kάτι που δεν είχε διαλευκανθεί προκαλούσε τη διάρρηξη των αποθέσεων, διεγείροντας τη δημιουργία πολλών θρόμβων που διέκοπταν τη στεφανιαία παροχή αίματος.Tο 1990 ο Ridker πείστηκε ότι κάποιο είδος  Φλεγμονο-γενούς Αντίδρασης ήταν υπεύθυνο για τη διάρρηξη των αποθέσεων.

Xρειαζόταν ένα απλό τεστ αίματος σαν δείκτης -μέτρο-

Χρόνιας Φλεγμονής. Kατέληξε στη C αντιδρώσα πρωτεΐνη, CRP ένα μόριο που παράγεται από το ήπαρ..στην περίπτωση Ύπαρξης Μηνύματος  Από Φλεγμονή.

Kατά μια Οξείας Μορφής Βακτηριδιακή Λοίμωξη το επίπεδο της CRP αυξάνεται ταχέως  Απο 10 mg/L Σε 1.000 mg/L ή περισσότερο.

Στην Πραγματικότητα Η Διαφορά Μεταξύ Της Φυσιολογικής Και Της Αυξημένης CRP..Είναι Τόσο Μικρή, Ώστε Πρέπει Να Μετρηθεί Από Μια Ειδικώς Σχεδιασμένη Δοκιμασία Που Ονομάζεται…Δοκιμασία CRP Υψηλης Ευαισθησιας.

Αποτέλεσμα εικόνας για Δοκιμασία CRP Υψηλης Ευαισθησιας.

Tελικώς ¨φλεγμονολόγοι¨ προσδιόρισαν ότι αυτοί που έχουν CRP 3,0 mg/L ή περισσότερη….έχουν τριπλάσιο κίνδυνο για καρδιακή προσβολή.( μιλαμε για 300% ) O κίνδυνος φαίνεται να είναι μεγαλύτερος  στις γυναίκες.

Aντιθέτως, άτομα με πολύ μικρές τιμές CRP, μικρότερες από 0,5 mg/L σπανίως παθαίνουν

καρδιακές προσβολές.Oι γιατροί δεν ξέρουν ακόμα μετά βεβαιότητος …Πώς η Φλεγμονή Προκαλεί

Τη Διάρρηξη Της Πλάκας.Έχουν, όμως, μια θεωρία.

Kαθώς αυξάνεται η LDL χοληστερόλη στο αίμα υποθέτουν ότι ένα μέρος από αυτήν εισδύειστο εσωτερικό επίστρωμα των στεφανιαίων αρτηριών και παραμένει εκεί. 

Oι μακροφάγοι ειδοποιούμενοι για την ύπαρξη…ξένου σώματος, προσέρχονται για να καθαρίσουν τη χοληστερόλη.Εάν για κάποιο λόγο, τα μηνύματα  κυτοκινών αρχίζουν να Αυξάνουν Τη Φλεγμονογενή Διεργασία Αντί Να Τη Μειώνουν….τότε η ¨πλάκα¨ ¨αποσταθεροποιείται¨.

Αποτέλεσμα εικόνας για τότε η ¨πλάκα¨ ¨αποσταθεροποιείται¨

Δεν πρόκειται για αντικατάσταση της χοληστερόλης, ως παράγοντα κινδύνου. ·       Oι Αποθέσεις Χοληστερόλης ·       Η Υψηλή Πίεση Του Αίματος ·       Το Κάπνισμα..συμβάλλουν στην ανάπτυξη των πλακών,κατά τον Ridker.Aυτό στο οποίο φαίνεται ότι συνεισφέρει η φλεγμονή είναι  Η Τάση Των Πλακών Να Διαρραγούν Και Να Προκαλέσουν Καρδιακή Προσβολή.

Eάν υπάρχει Μόνο Φλεγμονή χωρίς υποκρυπτόμενη καρδιοπάθεια,τότε δεν υπάρχει

πρόβλημα.Σ αυτό το σημείο οι καρδιολόγοι δεν είναι έτοιμοι

ακόμα να συστήσουν τον έλεγχο  του γενικού πληθυσμού για τα επίπεδα ενδεχόμενης φλεγμονής.Συμφωνούν όλοι..οτι

Πρέπει να μετριέται η CRP…σε άτομα με μετρίως αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης καρδιοπάθειας

Tουλάχιστον, η υψηλή CRP θα μας χτυπήσει το κουδούνι για να ασχοληθούμε..με την υγεία μας..Αν τώρα ανήκουμε στους ενημερωμένους, που έτυχε (;) να έχουν ακούσει για το..ιχθυέλαιο και το έχουμε βάλει στη ζωη μας, τότε λίγο έχουμε να φοβηθούμε για τον…σιωπηλό και χωρίς έλεος εχθρό μας την φλεγμονή.Το ιχθυέλαιο την..προλαμβάνει, γιατί ρυθμίζει την σωστη ροή του αίματος,και την περιορίζει, αν για οποιονδήποτε λόγο εκδηλωθεί…Δεν αντιλέγω οτι η ασπιρίνη, οι στατίνες, τα αντιφλεγμονώδη είναι καλά φάρμακα….αλλά είναι φάρμακα, με ότι αυτό συνεπάγεται..

( Παρενέργειες, ανεπιθύμητες ενέργειες, κλπ.)

Τα φάρμακα δρούν πυροσβεστικά, και κυρίως στο κρίσιμο στάδιο του πόνου…Το Ιχθυέλαιο Δρά…Προληπτικά, Και Το Πιό Σπουδαίο..Χωρίς Καμμιά Παρενέργεια…

 ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΑΚΙΑ

Μόνο με τα μπαρμπούνια..επιτρέπω στον εαυτό μου τα τηγανητά..Αλλο αν το μετανιώνω την άλλη μέρα..

Αυτά.. και περαστικά στην καλή μου φίλη…Βασιλεία..

 

 

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: