ΤΟ ΒΑΛΣΑΜΟΧΟΡΤΟ…ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΟ ΘΕΟΥ..

Αποτέλεσμα εικόνας για φωτοτοξικότητά


 

Το Λειχηνόχορτο.Το Σπαθόχορτο.Το Βοτάνι Των Πληγών.Το Βοτάνι Των Γυναικών.Το Χελωνό-χορτο.Το Βοτάνι Του Προδρόμου.Το Βάλσαμο.Το Βαλσαμάκι.Το Υπερικό Το Διάτρητο.

ΣΠΑΘΟΧΟΡΤΟ – ΥΠΕΡΙΚΟΝ - BAZAR SHOP

Ο ρόλος του γνωστός από πολύ-πολύ παλιά 

Το χρησιμοποιούσαν..Οι Έλληνες.Οι Πέρσες.Οι Άραβες.Οι Λατίνοι.έτσι στην πορεία των χρόνων η λέξη βάλσαμοαποκτά την έννοια της ανακούφισης από κάθε πόνο.

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το σπαθόχορτο ή βαλσαμόχορτο

Ηταν το βαλσαμόχορτο που επούλωνε τις πληγές των τραυματισμένων από σπαθιά κατά την αρχαιότητα.ήταν το βάλσαμο των αρχαίων Σπαρτιατών.Ηταν το βάλσαμο των ανθρώπων των μεσαιωνικών χρόνων που γιάτρευε:

Την Αμηνόρροια.Τους Πυρετούς.Την Πλευρίτιδα.Την Υδρωπικία.Την Χρόνια Καταρροή.Τη Μανία.Την Επιληψία.Τις Πληγές.Τα Έλκη Τι μαγικά στοιχεία συνθέτουν αυτό το βοτάνι;τι κρύβουν επιμελώς μέσα στα κύτταρά τους όλα αυτά τα ταπεινά χορτάρια.από που αντλούν τη δύναμή τους.

Σπαθόχορτο, ένα πραγματικό "βάλσαμο" - thesekdromi.gr

Ας ρίξουμε μιά ματιά και ας δούμε τα ενεργά συστατικά του βαλσαμόχορτου.Φλαβονοειδή όπως: κατεχίνες βεπικατεχίνη κερκετίνη ρουτίνη υπεροσίδη.  Φλωρογλουκινόλες.Πτητικά έλαια. Ρητίνες. Ξανθόλες.Υπερικίνες.οι πολύτιμες οργανικές ενώσεις. Ψευδουπερικίνες. hyperforin.τόσα πολλά.ναι τόσο πολλά και τόσο πολύτιμα. και σήμερα το βαλσαμόχορτο χρησιμοποιείται:

Για τη θεραπεία νευρικών και συναισθηματικών διαταραχών έφτασε να ονομάζεται εναλλακτικό Prozac οπωσδήποτε το βαλσαμόχορτο βοηθά ουσιαστικά στην αντιμετώπιση των μορφών της κατάθλιψης και είναι γεγονός ότι φαίνεται να είναι πιο ασφαλές από τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα αλλά είπαμε.

Οι βασικές δράσεις του είναι: Αντικαταθλιπτικές.Νευροπροστατευτικές Αντιεπιληπτικές. Αντισπασμωδικές.Καταπραϋντικές.Διουρητικές.

Ηρεμιστικές.Παυσίπονες.Αντιϊικές.Αποχρεμπτικές.

Εμμηναγωγές.Αντιφλογιστικές.Αντιμικροβιακές.

Στυπτικές.Σπασμολυτικές.

Αντιφλεγμονώδεις.

Αντιοξειδωτικές. Αντι-αγγειογενετικές.

Tι πρέπει λοιπόν να προσέχουμε όταν έχουμε πάρει βαλσαμόχορτο : 

Δεν εκθέτουμε ποτέ τα μάτια μας απευθείας στο ηλιακό φως. Χρησιμοποιούμε Το Βαλσαμόχορτο ή  Βαλσαμέλαιο Το Βράδυ. Κάνουμε μασάζ και επαλείψεις με βαλσαμόχορτο τα βράδια πίνουμε τα αφεψήματά μας ή τα εγχύματα μας με βαλσαμόχορτο τα βράδια.

Βαλσαμόχορτο ή σπαθόχορτο, το θαυματουργό βότανο που καταπολεμά ...

Ας δούμε τώρα και μερικές εφαρμογές αυτού του βοτάνου που δικαίως έχει χαρακτηριστεί ως το βάλσαμο του σώματος και της ψυχής: 

1) Κρυολόγημα:για να προλάβουμε  το κοινό κρυολόγημα απλά πίνουμε συχνά  αφέψημα ή έγχυμα βαλσαμόχορτου  μέσα  στην διάρκεια του χειμώνα αν ήδη έχουμε κρυολόγημα πίνουμε ένα  φλιτζάνι έγχυμα βαλσαμόχορτου πριν πάμε για ύπνο αν έχουμε ερεθισμένο λαιμό κάνουμε  γαργάρες με έγχυμα βαλσαμόχορτου.

2) Εμμηνόπαυση:το βαλσαμόχορτο είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικότερα βότανα στην παροχή βοήθειας στις γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση.έτσι δύο με τρία φλυτζάνια έγχυμα βαλσαμόχορτου την ημέρα.

α) μειώνει τις εφιδρώσεις.β) μειώνει την ευερεθιστότητα.

γ) μειώνει τις αϋπνίες.δ) μειώνει την νευρικότητα.

ε) μπορεί να εξαλείψει την κατάθλιψη.

Μπορούμε να  πίνουμε το έγχυμά μας  και κατά την διάρκεια του γεύματός μας όταν νιώθουμε έντονη ανησυχία ή μεγάλη ευερεθιστότητα .

3) Κατάθλιψη: οι έρευνες έχουν δείξει ότι το βαλσαμόχορτο μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στην θεραπεία της ήπιας κατάθλιψηςτο βαλσαμόχορτο μπορούμε να το παίρνουμε για την κατάθλιψη για μεγάλα διαστήματα.

Να Το Σταματάμε Και Μετά Να Ξαναρχίζουμε.

Δεν προκαλεί εθισμό και δεν φέρνει υπνηλία κάνουμε έγχυμα βαλσαμόχορτου και πίνουμε ένα έως τρίαφλιτζάνια την ημέρα μαζί με το φαγητό σας.

4) Αϋπνία:

αν υποφέρουμε από αϋπνίες το βαλσαμόχορτο  μπορεί να μας βοηθήσει κάνουμε έγχυμα από το βότανο και πίνουμε ένα έως τρία φλιτζάνια την ημέρα πίνοντας το ένα φλιτζάνι λίγο πριν κοιμηθούμε 

Βαλσαμόχορτο - Σπαθόχορτο - Υπερικό: Ιδιότητες, Τρόποι χρήσης και ...

Νομίζω εξαντλήσαμε, όλες τις ιδιότητες του θαυματουργού αυτού χόρτου Αν τώρα σας ενδιαφέρει να δείτε τί συμβαίνει με τους Αναστολείς επαναπρόσληψης σερετονίνης, που είναι τα πολυδιαφημιζόμενα ψυχοφάρμακα, παρακολουθείστε το παρακάτω βίντεο θα σας αφήσει  με ανοιχτό το στόμα.

 

 


 

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Ένα σχόλιο »

  1. Η διαφορα είναι ότι στο αφεψημα βραζεις το βοτανο στο νερο ενώ στο εκχυμα όταν σβησεις το
    ματι ριχνεις μεσα το βοτανο το σκεπαζεις να μην φυγουν τα αιθερια ελαια και πινεις.
    Πρεπει να ξερεις το ποσο βρασιμο θελει το κάθε βοτανο,και ότι παντα τα πινουμε σε
    θερμοκρασια δωματιου διοτι με τα καυτα παραμονευει καρκινος του εισοφαγου!!!
    ( ΑΠΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ )

  2. Το σχολιο σου με βρισκει απολυτα συμφωνο.Ειναι απλο κι ευκολο να φτιαξει κανεις βαλσαμελαιο.
    Τα βουνα ειναι γεματα λουλουδια, κι απ τον Ιουλιο ειναι ετοιμα.
    Ομως γιατι…Ανωνυμος;
    Μπορεις να γραψεις , ας πουμε Θοδωρος, Θανασης, Γιαννης…

  3. Η Effie έχει δίκιο, έκλεισε έλκος κατάκλυσης 2ου βαθμού σε μία εβδομάδα. Η παρασκεύη του δεν είναι μυστικό και είναι εύκολη: 1/3 ΦΡΕΣΚΑ λουλουδάκια (δεν κάνουν τα αποξηραμένα), 2/3 ελαιόλαδο και 40 μέρες στο ήλιο, αν δεν γίνει βαθύ κόκκινο το πετάτε.
    Και το σημαντικότερο, όπως γράφει και στο άρθρο:
    (Όταν Συλλέγουμε Κάτι Από Τη Φύση Πάντα Παίρνουμε Όσο Χρειαζόμαστε Και Πάντα Μα Πάντα Πρέπει Να Σκεφτόμαστε Ότι Και Την Άλλη Χρονιά Θα Χρειαστούμε Έτσι Πάντα Πρέπει Να Μένουν Τα Άνθη Που Θα Γίνουν Ο Σπόρος Της Επόμενης Χρονιάς )

  4. Παράθεμα: ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΛΣΑΜΟΧΟΡΤΟ…ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΟ ΘΕΟΥ.. | Περι Εμπνεύσεων...Δημοσιογραφίας και Φιλολογίας o λόγος

  5. Παράθεμα: Βαλσαμόχορτο-Βαλσαμόλαδο (παρασκευή). Ἡ ἀπάντησις γιὰ πολλὲς θεραπεῖες. | Φιλονόη καὶ φίλοι...

  6. Παράθεμα: ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΑΓΧΟΣ…ΔΕΝ ΘΑ ΖΟΥΣΑΜΕ.. | Kosmaser's Weblog

  7. Μπράβο σας..γράψε μας τον δικό σου τρόπο παρασκευής βαλσαμέλαιου, όπως: πότε μαζεύεις τα λουλούδια, πώς τα ξεραίνεις, και πώς τελικά φτιάχνεις το βαλσαμέλαιο…

  8. Γεια σας, και εγω έχω να πω ΠΟΛΛΑ για το βαλσαμόλαδο. Η μανούλα μου κατάκοιτη εδώ και πολλά χρόνια, έχει θεραπευθει από κατακλίσεις με αυτό. ΘΕΣΠΕΣΙΟ.. αν και μας πήρε πολύ καιρό μέχρι να μάθουμε να το παρασκευάζουμε σωστά…..

  9. Η προσωπική μου συμβολή είναι η ενημέρωση.Ο τρόπος παρασκευής είναι κάτι που μπορεί να κάνει ο καθένας όπως του αρέσει ( ας πούμε πώς φτειάνουμε ένα τσάι;)..Αλλού είναι η ουσία..αγαπητέ Τζίμη. Η τιτλοποιηένη δόση, είναι που βοηθά στο πρόβλημα( αν υπάρχει κάποιο)..Αν το θέλεις απλά για να νοιώσεις όμορφα, βάλε μερικά κλαδάκια στο ποτήρι σου, λίγο ζεστό νερό, και σε 5 λέπτα έχεις ενα θαυμάσιο ρόφημα.

  10. πολύ καλό το κειμενο και αρκετά κατατοπιστικό. Ποιά όμως η διαφορά μεταξύ αφεψήματος και εκχύματος και πως γίνονται το καθένα;

  11. πολυ καλο αλλά πως γίνεται το εκχυμα και πως το αφεψημα του βαλσαμόχορτου;

  12. Μετά την αναφορά που έγινε σε μια δημοφιλή εκπομπή Υγείας απ την τηλεοραση,πάρα πολλοί συνάνθρωποί μας, που προφανώς ρίχνουν κρυφές ματιές προς την πάνδημη κατάσταση που ταλαιπωρεί, ίσως άνευ λόγου, την κατάθλιψη, έσπευσαν στο διαδίκτυο να μάθουν για το βαλσαμόχορτο.Πολλοί ρώτησαν για κάτι πιό πρακτικό, που όντως υπάρχει απο μεγάλους οίκους του…εξωτερικού, ( οι του εσωτερικού, άλλα έχουν στο μυαλό τους..). Ετσι λοιπόν, γι αυτούς που μου ζήτησαν σκευασματα, πληροφοριακά τους λέω να απευθυνθουν στα φαρμακεία, όπου υπάρχουν πολύ καλά προϊόντα, με πιστοποιημένες δόσεις Hypericum.Μ αυτό τον τρόπο, αποφεύγουν τον κόπο να συλλέγουν και να φτιάχνουν μόνοι τους το απίθανο αυτό κατευναστικό του άγχους και της κατάθλιψης..

Σχολιάστε