RSS Feed

ΙΧΘΥΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ..ΤΙΣ 4 ΕΠΟΧΕΣ..

Αποτέλεσμα εικόνας για ΙΧΘΥΕΛΑΙΟ

copyright   https://kosmaser.wordpress.com/©

Σκεφθείτε τους γλάρους ζούν με ψάρια, και το αίμα τους είναι πλημμυρισμένο με Ω3 λιπαρά οξέα.Αν το ψάξετε, θα βρείτε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα, στην ξένη βιβλιογραφία. Ας πούμε το καρδιαγγειακό τους σύστημα, τις προφλεγμονώδεις κυτοκίνες, κλπ. Το σχετικό βιβλίο για τον Γλάρο Ιωναθαν, είναι μια όμορφη μεταφορά, που ίσως θα άξιζε της προσοχής σας.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΙΧΘΥΕΛΑΙΟ

 

Ας έρθουμε όμως στο θέμα μας.Επι τέλους,ύστερα απο χρόνων σιωπή, ο κόσμος άρχισε να μιλά για το ιχθυέλαιο και τις ευεργετικές του ιδιότητες.Από παντού ακούγονται φωνές που ζητούν να μάθουν τί ακριβώς είναι και τί μας προσφέρει το ιχθυέλαιο.Το έχουμε ¨βασανίσει¨ το θέμα, όμως επιμένουμε γιατί τα μηνύματα απο παντού είναι ενθαρυντικά:

 

 

Το ιχθυέλαιο λειτουργεί.Δηλαδή το ιχθυέλαο βοηθα:α) Την καρδιά β) Το αίμα γ) Τους συνδέσμους δ) Το γαστρεντερικό και ζ) Τον εγκέφαλο Το ιχθυέλαιο είναι ενα μοναδικό πανίσχυρο φάρμακο (;) πολλαπλής χρησιμότητος που μας προσφέρει  η φύση και ΟΧΙ το χημικό οπλοστάσιο.Ανήκει στην κατηγορία των απαραιτητων λιπαρων οξεων μακρας αλυσσιδας με 25+ μόρια άνθρακα.

 

 

 

 

Το ιχθυέλαιο το βρίσκουμε στα λιπαρά, ταπεινά, ψάρια,που ευτυχώς μας παρέχει άφθονα ο τόπος μας.Μακροχρόνιες και επίπονες έρευνες έδειξαν ότι;

 

Αυτό το εντελώς ιδιαίτερο λίπος ειναι τόσο απαραίτητο για τα κύτταρα, ώστε αυτά να δυσλειτουργούν χωρίς την παρουσία τουπροκαλώνταςμιαν αλυσσιδωτή αντίδραση που τα φθειρει ανεπανόρθωτα τοσο ώστε σήμερα να μπορούμε με μεγάλη βεβαιότητα να πούμε οτι: Χωρις Ω3 Λιπαρα Οξέα,Το Σώμα Σε Κυτταρικό Επίπεδο Καταρρεει.

 

 

 

Ο λόγος αυτής της δραματικής, πλήν όμως όχι ορατής,άμεσα αισθητής κατάρρευσης,είναι ότι:το ιχθυέλαιο , ουσιαστικά, ελεγχει την συμπεριφορά των κυττάρων και κατ επέκταση τη λειτουργία όλου του σώματος.Μιά μικρή ανισορροπία αυτών των τόσο παρεξηγημένων λιπαρών οξέων στα κύτταρα μπορει να απορρυθμίσει όλο το σώμα.Τα ω3  Ρυθμιζουν Τις Βίαιες Φλεγμονωδεις Επιθεσεις Των Κυττάρων Σε Άλλα Κύτταρα.Ενισχυουν Την Άμυνα Του Οργανισμού.Ρυθμιζουν Την Δίοδο των ηλεκτρο-χημικών μηνυμάτων στον εγκέφαλο και στα κύτταρα της καρδιάς.Οι ιδιότητες του ιχθυελαίου , έχουν απίστευτη ευρύτητα θεραπειας, και το πιό σπουδαίο ειναι απολυτα τεκμηριωμενες επιστημονικά, άλλο αν οι διάφορες σκοπιμότητες ,δεν επιτρεπουν να προβληθεί το θέμα.

 

 

 

ΤΑ Ω3 ΛΙΠΑΡΑ ΟΞΕΑ.Είναι μακρές αλυσσίδες λιπαρών οξέων, που απαντώνται κυριως στα λιπαρά ψάρια:

 

Σκουμπρι ,Σαρδελλα,Ρεγγα,αλλά και στα καρυδια, στο λινέλαιο, και στην ελαιοκράμβη.Διακρίνονται σε δύο τύπους:ΤΟ ΕΡΑ (Εκοσιπεντανοϊκό οξύ, με 25 μορια ανθρακα),και το DHA Εικοσιεξανοϊκό οξύ, με 26 μόρια άνθρακα.Μπορούμε να τα βρούμε στο φαρμακευτικο  ιχθυελαιο.

 

 


 

Τα ω3 λιπαρά οξέα καταπολεμουν: Φλεγμονες  Γενικως,που προκαλούνται από χημικές ενώσεις και δινουν  πονο :Στις  Αρθρωσεις Και Στο Βλενογονο  Του Εντερου Προκαλώντας·        αρθριτιδες·       Ασθμα·       Κολιτιδες·       Ψωριαση·      Αρτηριτιδες.

 

 

 

 

Ολα τα παραπάνω νοσογόνα στοιχεία, δημιουργούνται από τη μεγάλη συγκέντρωση ενός άλλου είδους λιπαρών οξέων μακράς αλυσσίδας, συγγενικού με τα ω3,τα ω6 λιπαρά οξέα,που βρίσκονται Στα Φυτικα Λαδια, Καλαμποκελαιο,  Ηλιελαιο,  Βαμβακελαιο,  Σογελαιο. Ενα Μπισκότο, Ένα Κουλουράκι, Μια Τυρόπιτα, Κάθετι Που Φτιάχνεται Με Φύλλο Κρούστας, Κάθε Σνάκ,Φυτικα Ελαια Ή Φυτικο Λιπος. Τα Τrans Λιπαρα ,Μαργαρινες ·      Ηλιέλαιο, ·      Σογιέλαιο, Κι αυτό γιατί όλα τα παραπάνω αντεχουν στο χρόνο  και στα ράφια των ,ενώ το ελαιόλαδο ταγγίζει και το σκεύασμα χαλάει. 

 

 

 

Χαμηλα επίπεδα DHA συνδέονται με  Καταθλιψη.Επιθετικη Συμπεριφορα. ΕγκεφαλικεςΒλαβες.Αλτσχαϊμερ.Αννοια Το DHA στον εγκέφαλο διευκολύνει τη σεροτονίνη στη μεταφορά νευρικών ώσεων και μηνυμάτων.Αν οι μεμβράνες των εγκεφαλικών κυττάρων έχουν DHA είναι υγρές και ευέλικτες , σε σχέση με το ζωϊκό κεκορεσμένο λίπος, όπου είναι  άκαμπτες.Αν οι μεμβράνες των εγκεφαλικών κυττάρων δεν παίρνουν τον κατάλληλο τύπο λιπαρων οξέων, η μεταφορά των μηνυμάτων δεν ολοκληρωνεται.Αυτό σημαίνει διαταραχες στη διαθεση στη συγκεντρωση  στη μνημη  στη προσοχη στη συμπεριφορα.Τα ω3 λιπαρα οξέα συμβαλλουν στη σωστή ανάπτυξη του εγκεφάλου Στα Εμβρυα Στα Βρεφη Στα Παιδια, Αλλά Και Για Τη Λειτουργία Του Εγκεφάλου Στους Ενηλίκους.Το ψάρι είναι ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟΤώρα σχετικά με την καρδιά, 300.000 αμερικανοί, πεθαίνουν ξαφνικά κάθε χρόνο, από καρδιακές αρρυθμίεςδηλαδή απο ελαττωματική ηλεκτρική διέγερση του τριπλού συστήματος:    Φλεβοκομβου ·       Κολποκοιλιακου Κομβου ·    και       Δεματιου Του Χις

Το ιχθυέλαιο ΜΠΟΡΕΙ  να ρυθμίσει τον καρδιακό μύ αποτρέποντας την εμφάνιση αυτών των επικινδύνων αρρυθμιών.Το παράδοξο είναι ότι εδω και 10χρόνια πιστεύονταν οτι το ιχθυέλαιο απέτρεπε τη στεφανιαια νοσο λόγω δράσης του στα στεφανιαία αγγεία, και την αθηρωματική πλάκα.Σημερα κορυφαίοι ερευνητές πιστεύουν ότι η ευεργετική δράσις του ιχθυελαίου στην καρδιά οφείλεται στην αμεση προστασια της ηλεκτρικης δραστηριοτητας της,που οταν δυσλειτουργεί μπορεί να οδηγήσει σε αιφνίδιο θάνατο.Είναι πλέον βέβαιο ότι:το  ιχθυέλαιο βοηθά και αυτούς που ήδη είχαν καποιο καρδιακό επεισόδιο.Αναστελλοντας Την Εμφανιση Επικινδυνων Αρρυθμιών ΤΟ αξιοσημείωτο είναι ότι τα ω3 λιπαρά οξέα ως φάρμακο παρέχουν γρήγορη προστασία από ξαφνικό θάνατο και από καρδιακή ανακοπή.Τα ω3 λιπαρά οξέα, προστατεύουν μέσα σε ενα μολις μηνα απο τη λήψη τους Οπως φαίνεται τα Ω3 προκαλούν απελευθέρωση νιτρικού οξειδίου, μιας χημικής ενώσεως, που συμβάλλει στην καλή φυσιολογία των αρτηριών.Και τώρα η πιο σημαντική ιδιότητα των Ω3 λιπαρών οξέων .

 

 

 

Διαλυουν Τα Τριγλυκεριδια δηλαδή, χαμηλώνουν τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων  ασφαλέστερα απο αλλο φαρμακευτικό σκεύασμα π.χ. φιμπράτες,χωρίς παρενέργειες.Η δόση ιχθυελαίου, που μπορεί να το επιτύχει αυτό είναι 3-4 γραμμ. τη μέρα. Η πιθανή παρενέργεια: αύξηση της LDL Xoληστερίνης, είναι άνευ σημασίας αν ασκούμεθα, με αποτέλεσμα υψηλή HDL και με το πηλίκον τριγλυκεριδίων πρς HDL να είναι όσο το δυνατόν πλησιέστερα στη 1 μονάδα .ΤΟΤΕ τα μόρια της LDL ,κακής χοληστερίνης, μοιάζουν με μεγάλες αφράτες ,μπάλες,που ΔΕΝ προξενούν βλάβες αν σε χτυπήσουν,αντίθετα αν το πηλίκον είναι μεγαλύτερο του 2 τότε η LDL, μοιαζει με μπάλες του τένις, δηλαδή μικρές και σκληρές που τραυματίζουν, και mutatis mutandis τραυματίζουν το ενδοθήλιο των αγγείων μας, αποσταθεροποιώντας την αθηρωματική πλάκα.

 

Αυτή τη μορφή παρουσιάζει η κακή χοληστερίνη μας, ανάλογα με το λόγο τριγλυκεριδίων προς την καλή μας χοληστερίνη.Αν είναι ίση ή μικρότερη απο 2 =  μπάλα θαλασσης.Και να σε χτυπήσει δεν σε πονά.Αν είναι απο 2-4 και πάνω =μπάλα του τένις.Αν σε χτυπήσει,θα τη θυμάσαι για καιρό.Τα Ω3 λιπαρά οξέα,μειωνουν τον πόνο από την αρθρίτιδα,όπως έδειξαν δεκάδες μελέτες,που έγιναν τα τελευταία χρόνια,το ιχθυέλαιο, ·        βοηθά στην ανακούφιση του πόνου, ·        του πρηξίματος και ·        της ακαμψίας, που συνοδεύουν την ρευματοειδη αρθριτιδα. Οι δόσεις ιχθυελαίου είναι υψηλές 3-5 γραμμ την μέρα για περίοδο 12 μηνών, συνεχώς.

 

 

 Αποτέλεσμα εικόνας για ΙΧΘΥΕΛΑΙΟ

 

 

Ο τρόποςλειτουργίας των Ω3 είναι απλός:   Επεμβαίνουν στη φλεγμονώδη διαδικασία  των κυττάρων μειωνοντας την παραγωγή ·        προσταγλαδινων και ·         λευκοτριενιων,  που είναι υποκατηγορίες των Ω6 λιπαρών οξέων,προερχομένων από το αραχιδονικο  οξυ, ένα ω6 λιπαρό οξύ,που προσλαμβάνουμε με την καταναλωση 

Σπορελαίων, Συκωτιού Ζώων, Εντοσθίων 

 

Τα Ω3λιπαρά οξέα, είναι εξαιρετικά για την Κολιτιδα Και Τη Νοσο Του Κρον..


Το ιχθυέλαιο διασπά τα λευκοτριένια Β4 που δημιουργούν προφλεγμονωδεις  κυτοκινες,σε ποσοστό μεγαλύτερο του 60%. Οντως εκπληκτικο..Συνήθως , όσο περισσότερα Λευκοτριένια μαζεύονται στο έντερο, τόσο σοβαρότερη είναι η κολίτιδα.. Και τώρα το πιό σοβαρό σημείο: Ποσο Ιχθυελαιο  Πρεπει  Να Παιρνουμε..

 

 

 

Δεν είναι κάτι σταθερό η δοσολογία.Εξαρτάται από το πόσο ψάρι καταναλώνουμε εβδομαδιαίως.Αν τρώμε λιπαρά ψάρια, όπως Σαρδέλλα, Γαύρο (όχι τηγανητο), τρείς φορές την εβδομάδα, καλύπτουμε τις ανάγκες του οργανισμού σε Ω3 λιπαρά οξέα.Η προφύλαξη πάντως σε κάθε περίπτωση από στεφανιαία νόσο, κ.λ.π. ειναι το ιχθυελαιο.

copyright   https://kosmaser.wordpress.com/

Ισως η λήψη ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ 300-600mg ιχθυελαίου ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ , τους βοηθούσε στη πρόληψη απόφραξης των αρτηριών και στην αποτροπή καρδιακών ανακοπών.

 

 

 

Και τώρα μια ερώτηση που μας έρχεται αυθόρμητα στο στόμα,με τα τόσα που ακούμε για βαρέα μέταλλα και βρώμικες θάλασσες.

 

 

 

Πόσο ασφαλές είναιτο ιχθυέλαιο που κυκλοφορεί στην αγορά;Ο Δρ Lift καθηγητής στο Harvard University δηλώνει κατηγορηματικά ότι:Το ιχθυέλαιο σε υγρή μορφή, ή σε κάψουλες..ισως είναι ασφαλέστερο απ την κατανάλωση ωρισμένων ψαριών,που αλιεύονται σε ύποπτα νερά.Το ιχθυέλαιο που παίρνουμε στα φαρμακεία, καθαρίζεται απο τις επικίνδυνες ουσίες, όπως είναι ο υδράργυρος και άλλα βαριά μέταλλα , που δυστυχώς γεμίζουν τις θάλασσες οι διάφορες βιομηχανίες με τα απόβλητά τους. Ας κάνουμε ένα απλό πείραμα με το ιχθυέλαιο που προμηθευτήκαμε από το φαρμακείο μας:Το βάζουμε σ ένα μικρό ποτηρακι στο ψυγείο  στους +8 βαθμούς.Πρέπει να παραμείνει λεπτορευστο και να μην γαλακτοποιηθεί, όπως ας πούμε το ελαιόλαδο, που είναι μονοακόρεστο.Ακόμα το χρώμα του πρέπει να είναι ανοικτόχρωμο,όχι σκούρο.Αυτα τα λιγα. Χαιρετε


Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

11 responses »

 1. Αγαπητε φιλε, οταν γραφετε ζητωντας καποια πληροφορια, θα πρεπει να δινετε το ΣΩΣΤΟ e mail σας. Σας απηντησα, πλην ηταν ανυπαρκτο. Λυπαμαι.

 2. Άρχισα να παίρνω ένα συμπλήρωμα …Με εκτίμηση, Κ. Μάρκου

 3. Κατ αρχας, ειναι λαθος να σπαμε μια καψουλα. Οπως λαθος ειναι να βγαζουμε το σιτελαιο απο μια καψουλα βιτ. Ε και να επαλειφουμε στο προσωπο ή αλλου.Οι καψουλες εχουν φτιαχτει για να διαλυονται στο στομαχι μας και μονο.Εξ αλλου τί θα σου προσεφερε το ιχθυελαιο στην επιδερμιδα; ( ρητορικο το ερωτημα )

 4. Παρακαλώ έχω μια απορία: Τις κάψουλες ιχθυελαιου μπορούμε να τις σπάμε και να εφαρμόζουμε το υγρό τους πάνω στην επιδερμίδα του προσώπου οπως κάνουμε με τη βιταμίνη Ε;;;;Ευχαριστώ ,Χρυσούλα

 5. Φίλε…Chris ( Χρήστο,Χριστοφόρο..) Κατ αρχάς καλά κάνεις που γυμνάζεσαι καθημερινά. Το ιχθυέλαιο σε βοηθά να έχεις καλή αιμάτωση, μια και ρυθμίζει το ιξώδες του αίματός σου.Θα ήταν ευχής έργο, αν το συνέχιζες καθημερινά, μια και όπως είπαμε σου ρυθμίζει τη ρευστότητα. Εσύ θα παρακολουθείς δύο τιμές Τριγλυκερίδια προς καλή χοληστερίνη, να είναι στη μονάδα, και αιμοπετάλια απο 150.000-190.000.Απλά γνώριζε οτι οταν διακόψεις, τα τριγλυκερίδιά σου θα κάνουν rebound..

 6. Θελω να ρωτησω για μενα που γυμναζομαι καθημερινα η ληψη ιχθυελαιου ειναι καλη?ποσο και για ποσο καιρο πρεπει να παιρνω?αν το σταματησω μετα εχω καποια επιδραση?

 7. Αγαπητή Δέσποινα, απ τη φύση μου βλέπω πάντα το ποτήρι …γεμάτο ! Ξέρω πως ακόμα και άδειο να είναι, δεν οφελεί να στενοχωριέμαι. Είναι σίγουρο, πως οταν θάρθη η ώρα του ,θα..ξαναγεμίσει. Μην ξεχνάς ποτέ πως κι ένα χαλασμένο ρολοϊ, 2 φορές την μέρα δείχνει τη…σωστή ώρα.
  Υ.Γ. Συγχώρεσέ μου το ύφος, απ το μήνυμά σου καταλαβαίνω οτι είσαι ..ισορροπημένος άνθρωπος.

 8. ΑΞΙΩΜΑ: Δεν ρωτούμε ποτέ τον φαρμακοποιό, αλλά τον γιατρό μας. Το θέμα είναι γιατί θέλεις να πάρεις ιχθυέλαιο. Γράψε μου πρώτα το λόγο, και μετά θα σου πώ αν…ανεβάζει το ζάχαρο, ή την χοληστερίνη, ή την διάθεση για …φιλοσοφία!

 9. ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΟΤΙ ΑΝ ΠΑΡΩ ΙΧΘΥΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΑΝΕΒΕΙ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟ Η Η ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ.
  ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ;
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 10. Θα συνεχίζω…θα συνεχίζω…πού θα πάει, θα το χωνέψουνε οτι το ιχθυέλαιο ..συνταξιοδοτεί πλειάδα άχρηστων ( και βλαβερών) φαρμάκων..

 11. Δέσποινα Εκερτ

  Eιναι υπερβολικά καλά αυτά που μας λέτε,μακάρι να συνεχίζετε με αυτόν τον τρόπο.
  Φιλικά
  Δ.θΕΟΔΩΡΊΔΟΥ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: