RSS Feed

ΥΠΑΙΤΙΑ Η ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΑ, ΚΙ ΟΧΙ Η ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ…

Αποτέλεσμα εικόνας για στο Πανόραμα της Βούλας.

Το Σαββάτο βρεθήκαμε στο σπίτι του Ζάχου,  στο Πανόραμα της Βούλας.

Αποτέλεσμα εικόνας για στο Πανόραμα της Βούλας. 

Ο Μέντελσον και το βιολί αγαπημένα στοιχεία του Ζάχου ( μεταξύ των άλλων). Τον Μέντελσον, τον…κόλησε απ έναν διάσημο συνάδελφό του στη Φραγκία ( απαξιώνει να την ονομάζει Γαλλία, μια και οι ιδιοι οι Φράγκοι, αποκαλούν τους εαυτούς τοιουτοτρόπως..Nous somes Francais..κι όχι Γάλλοι…)..που χειρουργούσε ακούγοντάς τον, κι εξενεύριζε όλο το βοηθητικό προσωπικό, πλήν του Ζαχούλη, που μέχρι τώρα ισχυρίζεται πως η μουσική σε κάνει να συγκεντρώνεσαι, ξεχνώντας ακόμα και το γεγονός οτι η ζωή κάποιου ανθρώπου κρέμεται απ τα χέρια σου…Τα.. καρδιαγγειακά είναι η πρώτη αιτία θανάτου σήμερα..είπε ο Ζάχος και μας επανέφερε στην στιγμή..  Η εντυπωσιακή πρόοδος  στην ιατρική, ιδίως στον τομέα της προληψης, μειωσε τους θανάτους απο καρδιά..αλλά δεν ελάτωσε τη συχνότητα αυτών των παθήσεων..Ετσι καθώς οι άνθρωποι ζούν όλο και περισσότερο απειλούνται με θάνατο απο καρδιά..Το αστείο όμως είναι οτι ξέρουμε πια σίγουρα ότι: α) Η μείωση της ροής του αίματος στην καρδιά και β) Η αύξηση των φλεγμονών στις αρτηρίες, που οφείλονται στις προσταγλανδίνες, ειναι η κυριώτερη αιτία των καρδιαγγειακών παθήσεων..χωρίς εννοείται να υπολογίζουμε τον κληρονομικό παράγοντα..Είναι , άραγε , φρόνιμο να ελπίζουμε σε κάποιο φάρμακο, ή σε κάποια λεπτή χειρουργική επέμβαση..να μας σώση..αφότου πάθουμε μια καρδιακή προσβολή, απο του να προσπαθήσουμε να αποφύγουμε κάτι τέτοιο;

 

Η προληψη ,η προστασία απ τα καρδιαγγειακά, απαιτεί κάτι πολύ περισσότερο από μια..μείωση της ολικής χοληστερόλης..και το τραγικό είναι οτι το 50% των νοσηλευομένων μετά από μια καρδιακή προσβολή..εχουν φυσιολογικά επίπεδα χοληστερόλης…Δυστυχώς ή ευτυχώς η υψηλη ολική χοληστερόλη δενείναι η μοναδική κυρία αιτία των καρδιαγγειακών…Σήμερα στο νοσοκομείο..Ηρθε κάποιος μεγαλοπαράγοντας, μαζί με τον διοικητή, και με παρακαλούσε να του¨διορθώσω¨την καρδιά για να μπορεί άφοβα να παίρνει…viagraΜια μεγάλη παύση ακολούθησε τον..μονόλογο του Ζάχου..ολοι μας σκεφτόμασταν αυτά που είπε.. Ισως κοινότοπα και χιλιοειπωμένα, διαβασμένα κλπ. Όμως αληθινά..

Σήμερα μιλάμε για χοληστερόλη..και τέρμα..ρωτησα με εντονη φωνή, σκεπτόμενος τις τύψεις που θάχαμε τρώγοντας τα παϊδάκια που ετοίμαζε ο Βαγγέλαρος, ένας δίμετρος Ελληναράς, που έσωσε απο βέβαιο θάνατο ο Ζάχος, κι αυτός, αιώνια ευγνώμων, μη έχοντας κανέναν στο κόσμο, παράτησε τα κοπάδια του  και του κόλησε σαν οικονόμος εδώ και τρία χρόνια..Απίστευτη ιστορία , Θα την πούμε κάποια στιγμή..Πάντως ο Βαγγέλαρος ήταν ο φύλακας – άγγελος του Ζάχου, ιδίως όταν τον γλύτωσε απο έναν εξαγριωμένο ασθενή , που του επιτέθηκε, χωρίς λόγο, μια νύχτα έξω απ το σπίτι του..Αλλη μια απίθανη ιστορία.. Η ουσία είναι οτι ο Βαγγέλαρος έμεινε..Δηλαδή κόλησε στον Ζάχο..Μόνο στο χειρουργείο δεν έμπαινε..μαζί του..Ηταν οδηγός του αυτοκινήτου του, μάγειρας, κηπουρός και σωματοφύλακας. Αφωσιωμένος μέχρι παρεξηγήσεως..Κοιμόταν στο διπλανό..δωμάτιο..προκαλώντας υπομειδιάματα απο όλους μας..

Ναι θα μιλήσουμε για την χοληστερόλη..συναίνεσε και η Αλεξάνδρα..Είναι  ξέρετε η πρώτη ύλη παρασκευής των  στεροειδών ορμονών και όχι μόνο..Φοβερά πολύτιμη, όσο και καταστροφική..Ομως ναι η υψηλη ολική χοληστερόλη δεν είναι η μοναδική κύρια αιτια των καρδιαγγειακών..

Αποτέλεσμα εικόνας για παϊδάκια

Πανάκριβες μελέτες σε υγειά ατομα για πολλά χρόνια, έδειξαν οτι τα επίπεδα χοληστερόλης ηταν φτωχός δείκτης μελλοντικών καρδιαγγειακών..Εξ άλλου ξέρουμε ότι η καρδιακή προσβολή προκαλείται από τον θάνατο των..μυϊκών κυττάρων της καρδιάς μας.. Λόγω Έλλειψης Οξυγόνου..Που Προέρχεται Απο Την Μειωμένη Ροή Αίματος Προς Την Καρδιά..Που Εμποδίζεται Απο Το Θρομβωμένο Επιθήλιο Των Αρτηριών Μας..Που Οφείλεται Σε..Συμπαγή Αιμοπετάλια..Ή Το Πιο Σπουδαίο Σε Κάποια Φλεγμονή..Με Τραγικά Αποτελεσματα.. Ετσι :  Ο Σχηματισμός Θρόμβων,   Η Αστάθεια Των Αθηρωματικών Πλακών, Οι Αγγειοσπασμοί Και    Η Αστοχία Του Τριπλού Συστήματος Ενεύρωσης Της Καρδιάς Μας,  ευθύνονται για το 90% των εμφραγμάτων..

Προσοχή τώρα στο αστεία τραγικό γεγονος: καμμια απο τις πιο πανω αιτιες δεν σχετίζεται με ..ηυξημενα επιπεδα χοληστερολης..  Ενώ όλες οι αιτίες έχουν σχέση με υπερπαραγωγή …αραχιδονικού οξέος..και υπερβολικής ινσουλίνης..Δηλαδή με λανθασμένο τρόπο διατροφής..και όχι απο..διατροφικά λίπη και υψηλή χοληστερόλη..Ετσι τα τελευταία χρόνια , όλος ο ιατρικός κόσμος, αρχίζει να αναθεωρεί, δειλά μεν , αλλά σταθερά πλέον, τις παλαιότερες απόψεις του, υπογραμίζοντας ότι : η ηυξημένη ινσουλίνη..αυξάνει σημαντικά τις καρδιακές παθήσεις , και όχι η χοληστερόλη…

Αποτέλεσμα εικόνας για παϊδάκια

Αυτα.. κύριοι και κυρία..και πάμε να φάμε τα παϊδάκια μας χωρίς τύψεις, τις σαλάτες  και το κρασάκι μας..χωρίς ψωμιά και ζυμαρικά..και κυρίως χωρίς γλυκά…Στο τραπέζι επεκράτησε ευθυμία.. Ολοι τίμησαν το φαγητό..και ομολογώ κανείς δεν ζήτησε πατάτες ή ψωμί..Και αργότερα , στο μπαλκόνι του σαρωνικού, απολαμβάνοντας το γλυκό.. βραδυνό αεράκι, προτιμήσαμε να απολαύσουμε τις μελωδικές νότες απο παλια fados , παρά να σχολιάσουμε τον, κυριολεκτικά , μονόλογο του Ζάχου..ήταν αλλωστε αφοπλιστικά κατανοητός..Ακούστε σας παρακαλώ,την Amalia Rodrigues, είναι φανταστική, σε χαλαρώνει, εαν φυσικά δεν σε κατατρέχουν ενοχές…κάθε είδους..

Καρδια, ινσουλίνη, χοληστερόλη, φλεγμονή, πόσο απόμακρες φάνταζαν οι ερυνίες της ζωής μας, τούτη την υπέροχη ώρα..

ΙΧΘΥΕΛΑΙΟ..ΕΧΘΡΟΣ ΤΩΝ ΤΡΙΓΛΥΚΕΡΙΔΙΩΝ

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

3 responses »

  1. Παράθεμα: ΜΠΑΛΟΝΑΚΙ…Ή ΘΑΝΑΤΟΣ.. | Kosmaser's Weblog

  2. Οι μυρουδιές είναι αυτές που μας παρασύρουν…Ξέρεις τί αγώνας χρειάζεται για να τις υπερνικήσεις..Κι αν το καταφέρεις τελικά!

  3. μέχρι εδώ έφτασαν οι μυρωδιές…. πέρασαν στην πίσω πλευρά του βουνού, και με την απογευματινή αύρα έφτασαν μέχρι τα βόρεια του νομού αμάν αυτό το πιάτο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: