RSS Feed

ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΟΣΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ…ΚΛΟΠΙΔΟΓΡΕΛΗ;

 

Λεει ο Ζάχος, τόχω πεί κι εγώ και δεκάδες συνάδελφοί μου δε δινουμε ομεπραζόλη και εσομεπραζόλη, γαστρο-προστατευτικά,μαζι με κλοπιδογρέλη,το γνωστο αντιαιμοπεταλιακό,Πλαβιξ.Καθημερινά μαλώνω και φωνάζω σε συναδέλφους,που με ελαφρά καρδιά , συνταγο-γραφούν το ακριβό Losec,για να προστατέψουν το στομάχι του ταλαίπωρου που κρέμεται απ την ιατροσύνη τους, και τον στέλνουν αδιάβαστο.Ολη μέρα το επαναλαμβάνω σταματήστε επιτέλους να συνταγογραφείτε ομεπραζόλη Losec και αντί-στοιχα  και εσομεπραζόλη (Nexium) μαζί με κλοπιδογρέλη.

Ως κι ο Ε.Ο.Φ. έβγαλε επίσημη ανακοίνωση πως πρέπει να αποφεύγεται η συνταγογράφηση ομεπραζόλης και εσομεπραζόλης μαζί με κλοπιδογρέλη γιατί οι προαναφε-ρόμενοι PPIs μειώνουν  τον  μεταβολισμό  του προφαρμάκου κλοπιδογρέλη, στους ενεργούς μεταβολίτες της,με αποτέλεσμα να μειώνεται η αντι-αιμοπεταλιακή δράση της κλοπιδογρέλης ,με κίνδυνο την αύξηση εμφραγμάτων, εγκεφαλικών κ.λ.π.

 

 

 

 

Το FDA στέλνει συνέχεια alerts ειδοποιήσεις για το ίδιο θέμα..FDA .gov/Drugs/DrugSafetyΑν θα πρέπει να δοθεί 

γαστροπροστασία σε άρρωστό  που παίρνει κλοπι-δογρέλη, θα πρέπει να συνταγογραφείται: είτε ρανιτιδίνη  π.χ Zantac και ανάλογα , είτε παντοπραζόλη 

Controloc,Zurcazol, που έχουν τη μικρότερη επίδραση στον μεταβολισμό της κλοπιδογρέλης αλλά και σημαντικά μικρότερη τιμή.Δέ βαριέσαι, αυτοί το βιολί τους.Μην με ρωτήσεις το γιατί.Σίγουρα ξέρουν αλλά,Είναι και οι δύσκολοι καιροί.Κάτι τα ακριβά σχολεία.Ασε με τα βαρέθηκα.

 

 

 

 

 

Προσπάθησε να μην σκοτώνεις μακροπρόθεσμα τουλάχιστον.

Ξέρεις τί μου είπε κάποιος μεγάλος του είδους του;Τί σε νοιάζει εσένα,σου τον ετοιμάζω.

 

 

 

Γι αυτό σου λέω τη μαγική λέξη:ΠΡΟΛΗΨΗ.Μήπως εγώ δεν σου είπα πριν 9 χρόνια για τα ιχθυέλαια ;  Τότε τα δοκί-μαζα κι ο ίδιος.Είδες και μόνος, πόσο καλά δουλεύουν.

 

 

 

Πόσα αιμοπετάλια έχεις;Ασε μην το λές γιατί δεν θα σε πιστέ-ψουν.Ο Λάμπρος Π. επι κεφαλής του μικροβιολογικού νόμισε οτι χάλασε το μηχάνημά του με τα αιμοπετάλια σου.

Τώρα να ξέρω πως δουλευει το¨άτιμο το ιχθυέλαιο¨, και να μην μπορώ να το προτείνω

επίσημα, γιατί θα με ξεράσει το σύστημα.Ας τα τα και με έφτιαξες πάλι.Μίλα μου σε παρακαλώ.

για την Θεραπευτική της Εκκλησίας.

 

 

 

 

Ακου τωρα σημερα χειρούργησα μια γυναικούλα, που μπαίνοντας στο χειρουργείο, μου είπε με το γλυκύτερο χαμόγελο που έχω δεί : Γιατρέ μου μέσα δεν θάσαι μόνος θα σε βοηθάει ο Γέροντας Παϊσιοςπίστεψέ με Μου τόπε το βράδυ στον ύπνο μου.Μου είπε και το όνομά σου.¨Θα πώ Εγώ στον Βλαδίμηρο πού ακριβώς να κόψει.¨

 

 

 

 

Ρε Κοσμά, σ όλη την επέμβαση κοίταζα γύρω μου.Δεν έβλεπα κανέναν,αλλά 2 φορές ο βοηθός μου με ρώτησε γιατί το κάνω έτσι κι όχι όπως συνήθιζα Του είπα οτι είχα έμπνευση.Ασε θα στα πώ μιαν άλλη φορά .Δεν του απήντησα απλά χαμογέλασα βλέποντας τον αριστοτεχνικό τρόπο με τον οποίο δουλεύει ο Ουρανός.Χαιρετε.

 

 

 

 

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

2 responses »

  1. Παισιος…Την πρεσβεια του στο Θεο να εχουμε…

    Νασαι καλα,να βοηθας το κοσμο..

    Χρηστος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: