RSS Feed

ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΤΑΣΗ..

ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ Η ΠΙΕΣΗ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟ

Πάντα υπάρχει μια αφορμή που δίνει έναυσμα σχολιασμού.Η υπερταση, ας πουμε.. είναι ένα πάντα επίκαιρο θέμα.

ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ..ΤΑ ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΜΑΣ..

Το ίδιο επίκαιρο και το τηλεφώνημα απο φίλη καλή, που με πήρε για να παραπονεθεί οτι έχει φούντωμα και πονοκέφαλο, και οτι πιστεύει οτι η πίεσή της πήγε 20.. και φοβάται να μετρηθεί..Κουβεντιασαμε αρκετή ώρα, για όλα τα άλλα ..πλήν της πιεσεως, κι οταν τελειώσαμε της είπα να φέρει το πιεσόμετρο και να μετρηθεί.Οπως το περίμενα η πίεσή της ηταν 12,0 με 7,5και οι σφυγμοί της 67.Ολα δηλαδή απόλυτα ομαλά..Της εξήγησα οτι Με εξαίρεση ελαχιστότατες περιπτώσεις Η Πίεση Δεν Κάνει Κανένα Απολύτως  Σύμπτωμα, κι οπωσδήποτε όχι πονοκέφαλο.. και αυτός είναι ο λόγος που ένα μεγάλο ποσοστό των υπερτασικών αρρώστων παραμένει στο σκοτάδι.Ο μύθος αυτός δημιουργήθηκε, και συντηρείται,από την παρατήρηση πως όταν, για παράδειγμα, πονάει το κεφάλι μας η πίεσή μας είναι ανεβασμένη.Μα ο πονοκέφαλος, όπως και κάθε πόνος, αποτελεί κατάσταση στρες για τον οργανισμό. Κάθε Στρες, Σωματικό Ή Ψυχολογικό, Μπορεί Να Μας Ανεβάσει Στιγμιαία Και Παροδικά Την Πίεση… αυτό που οι παλιοί ονόμαζαν λανθασμένα νευροπίεση. Και βέβαια, αυτή η παροδική αύξηση της πίεσης δεν σημαίνει πως πρέπει να πάρουμε πρόσθετα μέτρα, όπως κάνουν πολλοί που παίρνουν μόνοι τους καποιο χάπι.. Είναι τραγικό λάθος.Απλά γιατί, η αύξηση της πίεσης είναι ΠΑΡΟΔΙΚΗ.Αυτό σημαίνει ότι μετά από μικρό χρονικό διάστημα θα επανέλθει στα φυσιολογικά της πλαίσια.

Μια υπόθεση.. η πίεσή σου να έχει ανέβει στο 18 γιατί έπεσε το ρελέ στο πίνακα σου και σύ την ώρα εκείνη  επεξεργαζόσουν κάποιο κείμενο στον υπολογιστή σου,  κι έτσι έχασες κάποια αρχεία… Θα ηρεμήσεις και θα πάει να πέσει στο 12. Εσύ όμως από το φόβο σου παίρνεις ένα χάπι.Ετσι ομως το 12 γίνεται 8…Και μετά …  Θα σέρνεσαι από τη ζαλάδα αν δεν λιποθυμήσεις κιόλας…Αν ξέρατε πόσες πολλές αναφορές Υπάρχουν.. για εγκεφαλικά επεισόδια και για εμφράγματα που προκάλεσε η λήψη ταχείας δράσης αντιυπερτασικού Τί κάνουμε.. Όταν δεν νοιώθουμε καλά;

Μιλάμε με τον γιατρό μας και δεν αποδίδουμε την αδιαθεσία μας στην αυξημένη μας πίεση, και, πολύ περισσότερο δε,ΔΕΝ παίρνουμε το μαγικό χάπι.Αν η πίεσή μας εξακολουθεί να παραμένει αυξημένη, αυτό σημαίνει πως είναι πιθανό να … μην την ρυθμιζουμε όπως πρέπει….άρα …πάλι μιλάμε με τον γιατρό μας.

Λέμε..ΟΧΙ στις θεραπευτικές πρωτοβουλίες, της αδελφής μας, της θείας μας, του φίλου μας , ή του… διαδικτυακού γιατρού..!Σε ανύποπτο χρόνο κάνουμε το εξής πείραμα: ανεβοκατεβαίνουμε τις σκάλες της πολυκατοικίας μας…μόνο μεχρι τον 3 όροφο..

 

η πίεσή μας ανεβαίνει, ενίοτε και πάρα πολύ, χωρίς ομως πονοκέφαλο… Τώρα..Κάθε παυσίπονο εκτός απο την παρακεταμόλη(Depon, Panadol, Lonarid), μπορεί να ανεβάσει την πίεσή μας.. μέχρι το φάρμακο να φύγει από τη κυκλοφορία…η πίεση δεν κάνει πονοκέφαλο Η κακοήθης υπέρταση…είναι Η μόνη περίπτωση που συσχετίζεται με ύπαρξη πονοκεφάλου,Η διάγνωση αυτής της σπάνιας κατάστασης τίθεται από τον συνδυασμόπολύ αυξημένης αρτηριακής πίεσης και • ευρημάτων από οφθαλμολογική εξέταση Γι’ αυτό, αν έχεις πονοκέφαλο και πολύ υψηλή πίεση, είναι προτιμότερο να επισκεφτείς επειγόντωςτον.. οφθαλμίατρό σου παρά να περιμένεις στην ουρά των καρδιολογικών ή των παθολογικών επειγόντων περιστατικών! Νομίζω πως όσα είπαμε είναι τόσο κατατοπιστικά ,  που δεν θα χρειασθει να επανέλθουμε..Χαιρετε

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: