RSS Feed

ΚΛΟΠΙΔΟΓΡΕΛΗ…ΓΑΣΤΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ..ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΕΛΝΕΙΣ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟ..

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΛΟΠΙΔΟΓΡΕΛΗ

Ηταν απ τις λίγες φορές που είδα τον Ζάχο θυμωμένο..Μου ζήτησε να μιλήσουμε για τον κοινό μας φίλο, γιατρό, που..έφυγε απ τον μάταιο αυτό κόσμο πρόσφατα, κι έτσι, βρεθήκαμε στο προαύλιο του Νοσοκομείου του..Ηταν αρχικά σοβαρός και ρωτούσε αν η Εκκλησία μας παραδέχεται την αποτέφρωση.Αφου τα είπαμε, συμφωνήσαμε οτι ο καθένας πράττει σύμφωνα με την συνείδησή του, και με την όποια πίστη του. Ομως η αποτέφρωση σίγουρα, πέραν όλων των άλλων, δεν ταιριάζει με την νοοτροπία του έλληνα..το ταπεραμέντο του..Είναι κρυο πράμα..Είναι πράξη άκρατου εγωϊσμού..Αν σιχαίνεσαι τον εαυτό σου, χάρισέ τον, σάν λείψανο, τουλάχιστον στην επιστήμη..Να διδάξεις τους φοιτητές της ιατρικής, που όσο και να μας φαίνεται παράξενο κι αποκρουστικό…εισάγουμε πτώματα για το μάθημα της ανατομίας απο διάφορες χώρες..Ζήτησα στην συνέχεια τη γνώμη του για φίλο μου που έκανε αντιαιμοπεταλιακή αγωγή με κλοπιδογρέλη

( το κοινό Plavix), και είχε προβλήματα, γιατί όπως μου έλεγε¨Δεν τον πιάνει το φάρμακο..¨Εκεί άστραψε ο Ζάχος..Η πρακτική μας έχει διδάξει : ΟΧΙ ομεπραζόλη και εσομεπραζόλη με κλοπιδογρέλη Καθημερινά μαλώνω και φωνάζω σε μικρότερους συναδέλφους, που με ελαφρά καρδιά και..χέρι, συνταγογραφούν το ακριβό Losec , για να προστατέψουν το στομάχι του ταλαίπωρου που κρέμεται..απ την..ιατροσύνη τους, και τον στέλνουν αδιάβαστο..Προς Θεού.. σταματήστε επιτέλους να συνταγογραφείτε ομεπραζόλη (Losec και αντίστοιχα ) και εσομεπραζόλη (Nexium) μαζί με κλοπιδογρέλη.Ο Ε.Ο.Φ. έβγαλε επίσημη ανακοίνωση πως:πρέπει να αποφεύγεται η συνταγογράφησηομεπραζόλης και εσομεπραζόλης μαζί με κλοπιδογρέλη γιατί οι προαναφερόμενοι PPIsμειώνουν τον μεταβολισμό του προφαρμάκου «κλοπιδογρέλη» στους ενεργούς μεταβολίτες της, με αποτέλεσμα να μειώνεται η…. αντι-αιμοπεταλιακή δράση της κλοπιδογρέλης ,με κίνδυνο την…αύξηση εμφραγμάτων, εγκεφαλικών κ.λ.π.

Ο  FDA , μπορει να είναι οτι είναι, ομως για σημαντικά θέματα..μας χτυπά συνεχώς το κουδούνι.. για το ίδιο θέμα..(Σημειώνω τον σχετικό ιστότοπο)  fda.gov/Drugs/DrugSafety Αν θα πρέπει να δοθεί.. γαστροπροστασία ( γιατί δεν είναι πάντα απαραίτητο..) σε άρρωστό  που παίρνει κλοπιδογρέλη, θα πρέπει να συνταγογραφείται: είτε ρανιτιδίνη  π.χ Zantacκαι ανάλογα , είτε παντοπραζόλη πχ. Controloc, Zurcazol,  που έχουν τη μικρότερη επίδραση στον μεταβολισμό της κλοπιδογρέλης…αλλά και σημαντικά μικρότερη..τιμή..Δέ βαριέσαι, αυτοί το βιολί τους..Μην με ρωτήσεις το γιατί..Σίγουρα ξέρουν..αλλά..Είναι και οι δύσκολοι καιροί..Κάτι τα ακριβά σχολεία..

Ασε με τα βαρέθηκα..Δεν γίνεται σήμερα να είσαι τίμιος…τουλάχιστον στα πολύ χοντρά κάνε ….πως είσαι τίμιος..και πού ξέρεις…μπορεί κάποτε και..να γίνεις!Προσπάθησε να μην σκοτώνεις… μακροπρόθεσμα τουλάχιστον..Ξέρεις τί μου είπε κάποιος μεγάλος του είδους του; Τί σε νοιάζει ..σου τον ετοιμάζω  Γι αυτό σου λέω τη μαγική λέξη: ΠΡΟΛΗΨΗ..

Μήπως εγώ δεν σου είπα πριν 9 χρόνια για τα ιχθυέλαια; Τότε τα δοκίμαζα κι ο ίδιος..Είδες και μόνος, πόσο καλά δουλεύουν..Πόσα αιμοπετάλια έχεις; Ασε μην το λές γιατί δεν θα σε πιστέψουν..Ο Λάμπρος Π.επι κεφαλής του μικροβιολογικού..νόμισε οτι χάλασε το μηχάνημά του..με τα αιμοπετάλια σου..Άλλα στο πλακίδιο άλλα στο αποτέλεσμα..Τώρα να ξέρω πως δουλευει το άτιμο το ιχθυέλαιο, και να μην μπορώ να το προτείνω, γιατί θα με… ξεράσει το σύστημα..

Ας τα τα και με έφτιαξες πάλι..Μίλα μου σε παρακαλώ.. για την Θεραπευτική της Εκκλησίας..Γιατί,σημερα χειρούργησα μια γυναικούλα, που μπαίνοντας στο χειρουργείο, μου είπε με το γλυκύτερο χαμόγελο που έχω δεί : Γιατρέ μου ..μέσα δεν θάσαι μόνος..θα σε βοηθάει ο Γέροντας Παϊσιος, πίστεψέ με..Μου τόπε το βράδυ στον ύπνο μου..Μου είπε και το όνομά σου..

¨Θα πώ Εγώ στον Βλαδίμηρο ή Ιωανίκιο..ή και τα δύο, δε θυμάμαι….πού ακριβώς να κόψει..¨Εδώ έσπασε η φωνή του Ζάχου..Ηταν η δεύτερη φορά που τον αποκαλούν με το όνομα του..αεροβαπτισμού του..Ρε Κοσμά, σ όλη την επέμβαση κοίταζα γύρω μου..Δεν έβλεπα κανέναν αλλά 2 φορές ο βοηθός μου με ρώτησε γιατί..το κάνω έτσι κι όχι όπως συνήθιζα..Του είπα οτι..είχα έμπνευση.. Ασε θα στα πώ μιαν άλλη φορά μαζί με τους υπολοίπους τρελλούς φίλους μας..Και να μην ξεχάσω θέλω να μου δώσεις ό,τι κείμενο έχεις γι αυτόν τον Παϊσιο..Ηταν ¨γιατρός¨ απ οτι κατάλαβα…Δεν του απήντησα..απλά χαμογέλασα βλέποντας τον αριστοτεχνικό τρόπο με τον οποίο δουλεύει… ο ..Ουρανός..

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

2 responses »

  1. Παράθεμα: ΑΝΤΙΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.. « Kosmaser's Weblog

  2. Παράθεμα: ΑΝΤΙΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΚΑ ΚΑΙ..ΓΑΣΤΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ.. « Kosmaser's Weblog

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: