RSS Feed

ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΑΤΕ ΠΟΤΕ ..ΟΧΙ ΑΝ ΑΚΟΥΤΕ..ΑΛΛΑ ΑΝ ..ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΤΕ;

 

 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ ΝΤΕΜΙ ΡΟΥΣΣΟ…

copyright   https://kosmaser.wordpress.com/ ©

 

Με αφορμή την παρακολούθηση μιας πολύ καλής ομιλίας,όπου..ο..κορυφαίος ομιλητης..επαναλάμβανε συνεχώς οτι… δεν μπορεί να συνεχίσει την ομιλία του, τη στιγμή που…δεν ακούει την φωνή του, εξ αιτίας μιας δυσκολίας στη ρύθμιση της μικροφωνικής εγκατάστασης, θυμήθηκα το πόσο σημαντική είναι η συνεργασία της ακοής μας στην ομιλία μας, την κάθε είδους..Η βασική ιδιότητά του δεν είναι η παθητική ακοή αλλά η επεξεργασια των ήχων και η ηλεκτροχημική ενεργοποίηση του εγκεφάλου, μια και το αυτί ενεργοποιεί τον εγκέφαλο κατά τα 2/3 σε σχέση με όλες τις άλλεςαισθήσεις. Το να θεωρούμε οτι ακούμε άριστα.. δεν σημαίνει ότι αντιλαμβανόμαστε και αποκωδικοποιούμε σωστά τα μηνύματα που λαμβάνουμε από το περιβάλλον μας. Το αυτί πρέπει Να Μπορεί  Να Επιλέξει, Να Επεξεργαστεί Και Να Ιεραρχήσει τους ήχους ενεργοποιώντας θετικά τον εγκέφαλό μας.Μαθαίνουμε να..Ακούμε από τη κοιλια της μητέρας μας.κι αυτό γιατί.. 

Η πρώτη αίσθηση που αναπτύσσει ο άνθρωπος. είναι η ακοή.

Ξεκινάμε να ακούμε.. λίγο πριν από τον πέμπτο μήνα της κύησης,τρόπον τινά.. οστέινα, μέσα από τη σπονδυλική στήλη της μητέρας μας.Ετσι, η πρώτη φωνή που αναγνωρίζουμε είναι η δική της και ενστικτωδώς νιώθουμε καλοδεχούμενοι ή το αντίθετο.. ανεπιθύμητοι, αφού ηχητικά βιώνουμε μαζί της την καλή ή κακή ψυχολογία της. Πολλοί ρωτούν : Ποιά είναι τα ..Ιδανικά ακουστικά, και κατ’ επέκταση νευρολογικά ακούσματα..για το κυοφορούμενο..Το ιδανικό για το έμβρυο θα ήταν ,αν άκουγε κυρίως υψηλές συχνότητες, που είναι οι ήχοι της χαράς και της θετικής ενέργειας.

Σαράντα ημέρες μετά τη γέννηση,και αμέσως μετά απ την ..¨Σαράντιση του βρέφους, και την υποδοχή του στην Εκκλησία¨αρχίζει να αναπτύσσεται η αέρινη ακοή..δηλαδή μέσω των ακουστικών του πόρων..Είπαμε οστεϊνη.. στην κοιλια της μάνας, αέρινη μετά τον σαραντισμό.. Στο γονεϊκό περιβάλλον πια, το παιδί, εφοδιασμένο με ένα υπερ-ευαίσθητο νευρικό σύστημα, ακούει και αναλύει συναισθηματικά Τις Φωνές Των Γονιών Του, Τις Συγκρούσεις, Τους Καυγάδες, Αλλά Και Τον Τρόπο Με Τον Οποίο Του Απευθύνονται.Οι περισσότερες και πιο σημαντικές θωρακίσεις ακρόασης γίνονται από την εμβρυακή ηλικία και μέχρι τα 12.

Κι όμως Το αυτί κάνει πράγματα πουούτε μπορούμε να φαντασθούμε…Συντονίζει τις κινήσεις μας, ελέγχει την ισορροπία μας,και τον μυϊκό τόνο…Είναι απαραίτητο για τη χρήση του λόγου, έχει αντίκτυπο στη φώνηση άρα και στην επικοινωνία…Τροφοδοτεί το νευρικό σύστημα και Ενεργοποιεί την εγκεφαλική δραστηριότητα.

Η φωνή μας αναπαράγει μόνον τις συχνότητες που καταγράφει και αποκωδικοποιεί το αυτί. Έτσι, όσο κάποιος  Δεν Ακούει Τα Πρίμα Και Δεν Αναλύει Τις Υψηλές Συχνότητες τόση απώλεια… ενέργειας έχει. Κι ετσι,φτάνουμε στο σημείο.. ο καθένας μας να.. ενεργοποιείται ή αποδυναμώνεται …από την ίδια του τη φωνή…Για τον λόγο αυτό, κι ο καλός μας ομιλητής αποσυντονιζότανε, μην ακούγοντας σωστά κι οπως ήθελε τη φωνή του.. ( Δεν άκουγε τα πρίμα, δηλαδή τις υψηλές συχνότητες..) και με την ίδια έννοια, ενεργοποιεί ή κουράζει τον ή τους συνομιλητές ή το ακροατήριο του..Κακή ακρόαση πρακτικά σημαίνει:Ελλιπή, ενεργειακά, τροφοδότηση του εγκεφάλου, άρα..Νευρολογική εξάντληση, λανθασμένη ή υποκειμενική ερμηνεία των ακουσμάτων, έλλειψη σαφήνειας στον λόγο και στη συμπεριφορά και κακή επικοινωνία.

Τί συμβαίνει τώρα με το νεογέννητο και την μητέρα του κυρίως..Ο πατέρας, σ αυτό το στάδιο έχει καθαρά παρηγορητικό ρόλο..Η μητέρα, με κάθε θυσία , θα πρέπει να κρατήσει το βρέφος της κοντά της, όσο περισσότερο μπορεί και οπωσδήποτεμέχρι και τον πέμπτο μήνα. Ωσπου να περάσει το βρέφος από την οστέινη στην αέρινη ακοή, βρίσκεται σε μια «επικίνδυνη σιωπή». Τότε χρειάζεται τη σιγουριά και την ασφάλεια της σωματικής επαφής της μητέρας του.. τα βρέφη που ¨παρκάρονται¨σε σταθμούς, πριν από τα τρεισήμισι χρόνια τους, χάνουν τη βασική εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. Οι περισσότερες μητέρες  δεν συνειδητοποιούν πόσο η φωνή και Το Εννοιολογικό Περιεχόμενο Του Λόγου Τους «Εκνευρίζουν» Τα Παιδιά Τους.Κάντε μια δοκιμή που θα σας πείσει για το πόσο …αντιπαθητική γίνεσθε…

Ηχογραφήστε τη φωνή  σας,

όταν εκνευρίζεσθε με τον φτωχό σύζυγό σας, ή την…συνεπικουρούσα..μητέρα σας..και μετά ακούστε την.. ίσως σας βοηθήσει να συνειδητοποιήσετε γιατί συχνά δεν σας ακούνε καν…Χαιρετε.

copyright   https://kosmaser.wordpress.com/ ©

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: