RSS Feed

ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΥΓΕΙΑ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ;

 

 

 

 

 

Μαργαρίνες που μειώνουν τη χοληστερίνη και τώρα νέες που υπόσχονται να κάνουν τον ίδιο με την πίεση. Αύριο τι; Μήπως μαργαρίνες για την αναιμία ή τον πονοκέφαλο;

Πλάι σ’ αυτές, αποκτήσαμε προσφάτως και αλλαντικά τα οποία προβάλλουν στις διαφημίσεις τους ότι είναι, κατά κάποιον ασαφή τρόπο, εγκεκριμένα όχι μόνο από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, αλλά και από την Αμερικανική αντίστοιχη.

Οι εμπλουτισμένες μαργαρίνες μειώνουν τη χοληστερίνη στο πλαίσιο ισορροπημένης δίαιτας και υγιεινού τρόπου ζωής.Ενδεχομένως όμως σε μια τέτοια δίαιτα  δεν έχουν θέση οι ίδιες οι μαργαρίνες.Επιπλέον, η όποια συνεισφορά τους στη μείωση της χοληστερόλης ,αν υπάρχει στην πράξη, αποδίδεται στις φυτικές στερόλες στανόλες.

Για να υπάρξει αποτέλεσμα χρειάζονται είτε 30 γρ μαργαρίνης 3-6 φέτες ψωμί αλειμμένες, είτε 3 ποτήρια γάλα ή 3 γιαούρτια ημερησίως.

 

 

Αλλά 30 γρ μαργαρίνης έχουν, ούτε λίγο ούτε πολύ, 100 θερμίδες οι οποίες μπορούν κάλλιστα να προσθέσουν 5 κιλά στο βάρος μέσα σε ένα χρόνο, οπότε πάνε περίπατο τα όποια οφέλη από τη μείωση της χοληστερόλης

Ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα με τα ροφήματα γιαουρτιού που έχουν 50 θερμίδες το καθένα ή το γάλα με τις 120 θερμίδες ανά ποτήρι.Οι νέες αντι-υπερτασικές μαργαρίνες περιέχουν κάλιο (Κ) το οποίο αποβάλλει την περιττή ποσότητα αλατιού (νατρίου) από το σώμα μας και αποτελούν έτσι ένα καλό πρώτο βήμα για τη φροντίδα της αρτηριακής πίεσης

Τόσο απλά. Μπαίνει το κάλιο, βγαίνει το νάτριο. Βέβαια, τα πράγματα μπερδεύονται αν έχετε πίεση και χοληστερόλη ταυτοχρόνως.

Τι να κάνουμε όμως Υπομονή!

Αύριο μπορεί να έχουμε μαργαρίνη εμπλουτισμένη με κάλιο, στανόλες, προβιοτικά, σίδηρο, ασβέστιο, ω3, ω6 και ποιος ξέρει τι άλλο ακόμα.

Κυκλοφορεί, άλλωστε, από καιρό γάλα εμπλουτισμένο με σίδηρο, παρά το γεγονός ότι η απορρόφηση του σιδήρου μειώνεται σημαντικά από την παρουσία ασβεστίου  το οποίο, ως γνωστόν, αφθονεί στο γάλα.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για αλλαντικά

 

Προσφάτως είδαμε και αλλαντικά να εγκρίνονται  από τις επιστημονικές ενώσεις των καρδιολόγων που έχουν βαλθεί να παρεμβαίνουν παντού για να προστατεύσουν την καρδιά μας από όλα εκτός από τους ίδιους.

Κι ας συνιστούν για την καρδιά κίνδυνο μεγαλύτερο από το κάπνισμα.

Στα αλλαντικά αυτά, λοιπόν, έχει, κατά τον κατασκευαστή, αντικατασταθεί το ζωικό λίπος από ελαιόλαδο, με αποτέλεσμα να αποκτούν αυτομάτως πιστοποιητικό καρδιοπροστασίας ανεξαρτήτως λοιπής σύνθεσης, αλατιού, χρωστικών, συντηρητικών ή θερμίδων.

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για η λιποπρωτεΐνη υψηλής πυκνότητας (ΗDL) κ

 

Στους περισσότερους αρέσουν τα αλλαντικά αλλά από το σημείο αυτό μέχρι να τα συμπεριλάβουμε στην υγιεινή διατροφή, η απόσταση είναι μεγάλη. Εκτός από τους γιατρούς, στο παιχνίδι του μάρκετινγκ των τροφίμων επιδίδονται  με ιδιαίτερη ζέση και  οι διατροφολόγοι-διαιτολόγοι

Έχουν κατακλύσει τα ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά, με αξιοθαύμαστη ταχύτητα, αποτελώντας πλέον αναπόσπαστο μέρος κάθε πάνελ πρωινάδικου που σέβεται τον εαυτό του.

Δεν λείπουν βεβαίως και από τις τηλεοπτικές διαφημίσεις όπου με το κύρος (;) της επιστήμης  προσπαθούν  να προωθήσουν π.χ.μικρά μπουκαλάκια με χυμούς που διαθέτουν όλα τα καλά αφού η συσκευασία προφυλάσσει όπως  η φλούδα στα φρούτα. Τόσο καλά Η πρόβλεψη πως η διατροφή μας θα αποκτάει ολοένα και περισσότερη καρδιο προστατευτική προοπτική, μπορεί να θεωρηθεί ασφαλής.

Η πρόβλεψη ότι οι γιατροί ανακάλυψαν  ένα ακόμα βάζο με μέλι για  να βουτήξουν τα δάκτυλά τους,  μπορεί να θεωρηθεί ασφαλέστερη.

Το τρίπτυχο  Φαγητό-Άσκηση-Τσεκάπ, όλα εγκεκριμένα από τις αρμόδιες  ιατρικές ειδικότητες, αποτελεί  ένα μοντέλο σχεδόν αυτιστικής ζωής.

Στόχος του:

η βασανιστική ενασχόληση με την Υγεία έτσι ώστε να αποχωρεί κανείς από το μάταιο τούτο κόσμο πλήρης ημερών και πληρέστερος δαπανών για υγεία, όλο και περισσότερη υγεία.

Υγεία μέχρι θανάτου.Χαιρετε.

 

 

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

6 responses »

  1. Μαριλένα, μ αρέσει το στύλ σου..Στοχεύεις κατευθείαν στην καρδιά του προβλήματος…γι αυτό σου απήντησα…εκτενώς. Σ ευχαριστώ.https://kosmaser.wordpress.com/2013/11/24/

  2. Παράθεμα: ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΟ..ΛΕΥΚΟΤΕΡΟ ΛΕΥΚΟ..ΟΛΟΙ ΠΟΘΟΥΜΕ ΕΝΔΟΜΥΧΑ ΤΗΝ ΑΘΩΟΤΗΤΑ.. | Kosmaser's Weblog

  3. Παράθεμα: ΠΑΣΧΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ..ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΕΥΚΟΤΕΡΟ..ΛΕΥΚΟ.. | true love

  4. Τελικά τι «συνιστά για την καρδιά κίνδυνο μεγαλύτερο από το κάπνισμα»; Τα αλλαντικά ή κάποιοι διεφθαρμένοι καρδιολόγοι; Ή και τα δύο;

  5. «Προσφάτως είδαμε και αλλαντικά να εγκρίνονται (;) από τις επιστημονικές ενώσεις των καρδιολόγων που έχουν βαλθεί να παρεμβαίνουν παντού για να προστατεύσουν την καρδιά μας από όλα, εκτός από τους ίδιους. Κι ας συνιστούν για την καρδιά κίνδυνο μεγαλύτερο από το κάπνισμα.»

    Κορυφαία ατάκα… και τραγική πραγματικότητα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: