RSS Feed

ΒΑΛΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ ΤΟ ΒΟΤΑΝΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ..

Ο Μότζαρτ.Η Μουσική του βοηθά αυτούς που μπορούν να τον ακούσουν. Δοκιμάστε να ακούσετε το Νο.21 κοντσέρτο του, διαβάζοντας τα λίγα λόγια για ένα δώρο, όπως όλα  τα δώρα, του Θεού στον άνθρωπο: Το ταπεινό Βαλσαμόχορτο.

copyright   https://kosmaser.wordpress.com/©

 

ΒΑΛΣΑΜΟΧΟΡΤΟ -HYPERICUM PERFORATUM

Ενας καλός φίλος εγχειρίστηκε πριν λίγο καιρό.Ολική αντικατάσταση γόνατου.

Η επέμβαση πήγε πολύ καλά, το ίδιο και η μετεγχειριτική πορεία. Ομως αυτό που μπέρδεψε τα πράγματα ήταν η κατάθλιψη που εμφανίστηκε απο το πουθενά και τα τίναξε όλα στον αέρα.Τώρα θα μου πείτε πώς είναι δυνατόν,ορθοπαιδική νόσος να οδηγήσει σε κατάθλιψη.Κι όμως ο φίλος μου έγινε κατατονικός,και τον πλημμύρισαν μαύρες σκέψεις.

 


https://kosmaser.files.wordpress.com/2010/08/ce98ce9bce99cea8ce972.jpg?w=286

 

 

Ο ψυχίατρος εγραψε ¨αναστολείς επαναπροσληψης σεροτονίνης¨,

και σε έναν μήνα ξαναβρήκε τον εαυτό του.Ομως γιατί φάρμακατη στιγμή που όλα τα βουνά μας είναι γεμάτα αποτο  σπαθόχορτο, ή  βαλσαμόχορτο.

το φάρμακο της κατάθλιψης.Σήμερα τα 2/3 του πολιτισμένου κόσμου,

υποφέρουν από κάποιο είδος κατάθλιψης,με αποτέλεσμα, να καταφεύγουν σε ισχυρά χημικά αντικαταθλιπτικά, όπως αυτά που πήρε ο φίλος μου, και όχι μόνο τα οποία αργά και μεθοδικά εκφυλίζουν τον εγκέφαλό τους.

 


https://kosmaser.files.wordpress.com/2010/08/ce98ce9bce99cea8ce971.jpg?w=300

 

 

Κι όμως  τη λύση στο πρόβλημά τους δίνει ένα ταπεινό φυτό,που φυτρώνει παντού στην ελληνική ύπαιθρο,ομορφαίνοντας με το κατακίτρινο χρώμα του ,

τις πλαγιές και τα ρείθρα των ορεινών δρόμων.Ειναι τοβαλσαμόχορτο, ή αλλιώςHypericum perforatum.Η λήψη του, δίνει τα ίδια αποτελέσματα με τα τα πιο κοινά, ισχυρά αντικαταθλιπτικά, με μία διαφορά:

ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ! Τι σημαίνει αυτό: Σημαίνει ότι η δράση του περιορίζεται απλά :στην Αναστολή Επαναπροσληψης Της Σεροτονινης,δηλαδή περίπου όπως ενεργεί και η υδροχλωρική φλουοξατίνη prozac.Η υπερικίνη  είναι υπεύθυνη για τα θεραπευτικά αποτελέσματα του φυτού. Είναι δε αυτή η κόκκινη χρωστική του φυτού.
Τώρα εκτος από την υπερικίνη, το φυτό μας δίνει ακόμα  ξανθόνες  και φλαβονοειδή,η λήψις των οποίων ολοκληρώνει τα θεραπευτικά αποτελέσματα της χρήσης του φυτού.Το καλό είναι ότι οι φίλοι μας οι γερμανοί από χρόνια έχουν ανακαλύψει τις ευεργετικές ιδιότητες της υπερικίνης κι ύστερα από πολυετείς μελέτες, κατέληξαν να μας δώσουν σκευασματα απόλυτα ισορροπημένα και σε ακριβείς δόσεις.

 

 

 

 

 

Ετσι σήμερα μπορούμε να έχουμε άριστα αποτελέσματα στην μέτρια ή ήπια καταθλιψη με 1 δισκίο ή μία κάψουλα με περιεκτικότητα 0,3% υπερικίνης,

3 φορές την ημέρα, δηλαδή 1mg. υπερικίνης ανα 24ωρο, ή 1,8mg. στην περίπτωση της βαρειάς  κατάθλιψης, με μία προϋπόθεση: Να μην προ-υπάρχουν παραισθήσεις, ή ψύχωση.

Ας πούμε, τί βλέπετε στην παραπάνω εικόνα;  

Ασφαλώς και είναι κάποια άλογα κι όχι χιονισμένα βράχια Ενας ψυχωσικός ,δυσκολεύεται να τα ξεχωρίσει κι αυτό γιατί η ψυχή τους προβάλλει τους Λαιστρυγόνες ,

του μεγάλου Αλεξανδρινού.Δεν τα λέω εγώ , αλλά η φίλη μας, Αλεξάνδρα.

Μέσα σε 15 μέρες, παρατηρούμε ανακούφιση και από την 3η  εβδομάδα, θεραπεία σε ποσοστο 60-80 %.  Και τώρα το πιο εντυπωσιακό:Αν εξαιρέσουμε σπάνιες φωτο-αλλεργίες ή δερματικές αντιδράσεις από την έκθεση στο ηλιακό φώς,δεν έχουμε παρενέργειες από τη λήψη της υπερικίνης.Τόσα πολλά και ευεργετικά..μέσα σε μιαν αγκαλιά πανέμορφα,

ταπεινά, κίτρινα λουλούδια.

 

 

 

copyright   https://kosmaser.wordpress.com/ ©

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

6 responses »

 1. Σαφής και λακωνικός, κι αυτό μ αρέσει.Αυτά που μάζεψες, μπορείς να θέλεις να τα φτιάξεις βαλσαμόλαδο. ( θα βρείς τον τρόπο ψάχνοντας)Για το πρόβλημά σου, καλό θα ήταν να το αφήσεις στους….φίλους μας Γερμανούς..Αν μη τι άλλο ξέρουν τί κάνουν. Η Quest ( και δεν έχω καμμιά σχέση με την εταιρία) έχει ένα καλό τιτλοποιημένο σκεύασμα το St John’s Wort. 3 χάπια τη μέρα, θα σου δώσουν ενα γραμμ υπερικίνης.Σε 25-35 μέρες θα δεις αποτέλεσμα. Είναι εκπληκτικό το πως …καμπυλώνει την κατάθλιψη ΧΩΡΙΣ παρενέργειες, απλά θα στερηθείς τα μπανια στη θάλασσα και την έκθεση στον ήλιο.Καλό καλοκαίρι

 2. ΛΑΣΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

  Εχω μαζεψει και αποξηρανει σπαθοχορτο[ ανθη και φυλλα]. Θέλω οδηγιες για την χρηση στην αντιμετώπιση ήπιας καταθλιψης. Δηλαδή σαν αφεψημα ποσες δοσεις πρεπει να πέρνω την ημέρα και στη καθε δόση πόσο σπαθοχορτο πρεπει να χρησιμοποιώ.Υπάρχουν άλλα σκευάσματα του ίδιου φυτου που είναι πιό αποτελεσματικά? θα εκτιμούσα μια τεκμηριωμένη απάντηση. Ευχαριστώ.

 3. Το λεγόμενο βοτάνι του Αγίου Ιωάννη, είναι πράγματι ένα δώρο του Θεού, μια και βοηθά σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις της ήπιας κατάθλιψης. Ας μην γελιόμαστε, λίγο πολύ ΟΛΟΙ ΜΑΣ υποφέρουμε απ αυτήν Σύμφωνοι ΚΑΚΩΣ, αλλά υποφέρουμε.Πολλοί φίλοι, μου γράφουν επιθυμώντας να ..ξεδιπλώσουν τις εμπειρίες τους μετά απο τη λήψη του ευλογημένου αυτού φυτού..Δεν τις γράφω, γιατί θα θεωρηθεί οτι τις..βγάζω απ το κεφάλι μου. Ομως βοηθά, πιστέψτε το!

 4. Αγαπητέ Τίμο, το βαλσαμόχορτο υπάρχει παντού στην εξοχή, και ιδιαίτερα αυτό τον καιρό είναι η εποχή που μπορεί κανείς να το μαζέψει, ακόμα κι απ τις ακρες των δρόμων.
  Ομως για μια πιό σοβαρή θεώρηση, είναι καλύτερα να το αναζητήσεις απο…τον φαρμακοποιό σου!

 5. Πολύ ενδιαφέρον. Ξέρουμε που και πως μπορούμε να βρούμε σπόρο για αυτό το φυτό;

  ευχαριστώ πολύ

 6. Σεβόμενος την επιθυμία των φίλων που επικοινωνούν, δεν απαντώ ούτε δημοσιοποιώ σχόλια, που δείχνουν πόσο καλά αποτελέσματα έχει μια προσεκτική εξωφαρμακευτική αγωγή με το ευλογημένο αυτό βότανο, που υπάρχει παντού, και μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί απ τον καθένα, που δεν επιθυμεί να πληρώσει χρήματα για την αγορά του τυποποιημένου προϊόντος των φίλων μας Γερμανών.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: