RSS Feed

Η ΕΠΑΡΑΤΟΣ ..Η ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ..ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙΑ ΤΟΥ ΒΕΡΥΚΟΚΟΥ…

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Τρώτε πικρά

 

 

Το ¨παραμύθι¨ που σήμερα θα σας πώ , είναι πολύ παλιό,το εζησα γύρω στο 2000,την εποχή που όλος ο κόσμος ζούσε την εικονική πραγματικότητα του milleniun.Ηταν μια νέα, όμορφη κοπέλα….Σπουδαζε ιατρική στο παν/μιο της Θεσσαλονίκης, κι όλος ο κόσμος ήταν στα πόδια της..Την συνάντησα σε μια σύναξη για την παρουσίαση ενός πολύ καλού βιβλίου. Μας σύστησαν, και σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα, μου είπε το πρόβλημα της : Καρκίνος στις ωοθήκες..Το είπε σοβαρά, χωρίς πάθος, αλλά με μια περίεργη αξιοπρέπεια στον χρωματισμό της φωνής της..

Ηταν μόλις 23 ετών, και μιαν ανάσα από το πτυχίο της..Στην αρχή δεν κατάλαβα το λόγο αυτής της εξομολόγησής της..Λίγο αργότερα μου είπε οτι ακολουθούσε μια ..εξωφρενική δίαιτα..με ψάρι, λαχανικά, ελαιόλαδο..ιχθυέλαιο..και κουκούτσια απο βερύκοκα..Στη λέξη βερύκοκα..άστραψε στο μυαλό μου, ο λόγος, η αιτία της κουβέντας της. Το 2000, είχα ασχοληθεί με μιαν εταιρία, που προωθούσε καλλυντικά που βασίζονταν στο λάδι απ το κουκούτσι του βερύκοκου..Είναι γεγονός οτι ηταν πολύ καλά καλλυντικά, αλλά εξωφθαλμα ακριβά και με όχι καλό τρόπο προώθησης..Το ¨Μότο¨της εταιρείας, ήταν οτι : μπορείς να..τα φάς χωρίς πρόβλημα…Η κοπέλα με είχε ακούσει να επαινώ τα σχετικά καλλυντικά, κι έτσι μου μίλησε..Θυμάμαι οτι είπαμε αρκετά πράγματα, αλλά η προσοχή μου επικεντρώθηκε στο βιβλίο, και την έχασα..

Συναντηθήκαμε σε μιαν ημερίδα για τα αυτοάνοσα, το 2005. Ηταν πλέον γιατρός με ειδίκευση στην ανοσολογία, και μόλις είχε επιστρέψει απ τοΜοναχο.Η χαρά απ τη συνάντηση υπήρξε αμοιβαία, και το μεσημέρι αντί για φαγητό, καθίσαμε στο Βυζαντινό, και για 3 ώρες μου διηγήθηκε το δικό της ..παραμύθι..Με βεβαίωσε οτι δεν το έχει πεί σε πολλούς, απλά γιατί δεν την πιστεύουν, αλλά σε μένα θα το..εξομολογηθεί:Α) γιατί ήξερε απο κοινούς φίλους οτι ήμουν..θιασώτης του ιχθυελαίου, και

Β) γιατί έπρεπε να μιλήσει για τα ταπεινά κουκούτσια του βερύκοκου..Τα παρακάτω, είναι ..απομυθοποιημένα, έχουν γραφεί πάμπολλες φορές στο διαδίκτυο, έχουν γελιοποιηθεί το ίδιο πολλές φορές ως ανόητα μυθεύματα, και έχουν περάσει στην αφάνεια, γιατί έτσι το θέλουν οι ισχυροί..Ομως δεν παύουν να φωνάζουν οτι έχουν δυναμική, και το κυριότερο..ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ, που να πάρει η ευχή..

Χαλαρώστε και διαβάστε με προσοχή..Ακόμα κι αν στο τέλος χαμογελάσετε..Δεν θα μπορείτε, κάποια στιγμή στο μέλλον να πείτε, οτι δεν σας είχαν ενημερώσει..

σ.σ.. Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, η γιατρός δεν επιθυμεί κοινοποίηση του ονόματός της, ούτε του νοσοκομείου που εργάζεται.Οι λόγοι προφανείς. Δεν είναι διατεθειμένη, σ αυτή τη φάση τουλάχιστον, να συγκρουσθεί με το…σύστημα.Αρα μην μου ζητάτε συστάσεις, που δεν μπορώ να σας δώσω.

 

Η γιαγιά μου, όταν πρό αμνημονεύτων χρόνων άρχιζε να μου λέει ένα παραμύθι, ξεκινούσε με τη φράση: Κόκκινη κλωστή δεμμένη στην ανέμη τυλιγμένη….Πάμε λοιπόν…Υπάρχει ένας λαός, ο μακροβιότερος στον κόσμο, όπου ο καρκίνος είναι άγνωστος.
Πρόκειται για την φυλή των Χούνζα, που ζει στο Πακιστάν και ισχυρίζεται οτι είναι …σπορά..των στρατιωτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

 

Το φαινόμενο αυτό της μακροβιότητος.. δεν άφησε αδιάφορους τους επιστήμονες όλου του κόσμου, αλλά κυρίως των αμερικανών..Με έκπληξη οι ερευνητές, διεπίστωσαν, ότι οι Χούνζα έτρωγαν πολύ απλά φαγητά, αλλά και πολλά βερίκοκα, μαζί με τα κουκούτσια τους ..(εννοείται την ψίχα απ το κουκούτσι..)

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Τρώτε πικρά

Μάλιστα όσο περισσότερα βερίκοκα παράγει και καταναλώνει ένας Χούνζα, τόσο περισσότερο ανεβασμένη είναι η κοινωνική του θέση. Όταν ένας δυτικός γιατρός επισκέφθηκε τους Χούνζα, του προσέφεραν βερίκοκα και αυτός έφτυνε τα κουκούτσια. Έτσι του είχανε μάθει. Οι Χούνζα έκαναν όλοι έναν μορφασμό αηδίας, και του είπανε οτι: Πέταγε το καλύτερο.Το κουκούτσι από το βερίκοκο είναι πάρα πολύ πικρό. Το πικρό ανοίγει την όρεξη..Οι καρκινοπαθείς, γενικά.. δεν έχουν όρεξηκαι πεθαίνουν από καχεξία (υπερβολικό αδυνάτισμα). Το κουκούτσι από το βερίκοκο έχει βιταμίνη Β17.

Τα γνωστα συμφεροντα…. έθαψαν την εφαρμογή της επιστημονικής γνώσης στο πεδίο του καρκίνου ..και η ιστορία λησμονήθηκε..Ο βιοχημικός Ernst Krebs ανεκάλυψε μέσα στα βερίκοκα, μιαν ουσία που ονομάστηκε Λεατρίλη…ή βιταμίνη Β17.Ο Διευθυντής ερευνών του Μεμόριαλ (που είναι η Μέκκα του καρκίνου)ο περίφημος επιστήμονας Κανεμάτσου Σιγκουίρα, πειραματίσθηκε με ποντικούς, χρησιμοποιώντας λεατρίλη..

Ο Σιγκουίρα έμεινε έκπληκτος. Ήταν η δυνατότερη αντικαρκινική ουσία του κόσμου που είχε δοκιμάσει ποτέ,όπως δήλωσεΠήγε λοιπόν στους ανωτέρους του και τους είπε τα ευχάριστα νέα.. Η πιο δυνατή αντικαρκινική ουσία της γης: Β17η οποία βρίσκεται στα κουκούτσια από βερίκοκα. Τι θα κέρδιζαν αυτοί με την αντικαρκινική αυτή ουσία προσβάσιμη στον καθένα; Απλά τίποτα, ίσως λίγη δόξα…Άλλωστε τα μέλη του Δ.Σ. του Μεμόριαλ ήταν όλοι στο..μισθολόγιο ..φαρμακευτικών εταιριών..Του είπαν λοιπόν να συνεχίσει τα πειράματα και….να αποδείξει πως.. ήταν λάθος.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Τρώτε πικρά

Ήταν απάτη η Β17, έλεγαν οι γιατροί που δεν γνώριζαν τις λεπτομέρειες. Κανένας δεν θα μάθαινε την πραγματικότητα ….αν δεν επαναστατούσε η συνείδηση ενός θαρραλέου δημοσιογράφου που ως υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Μεμόριαλ γνώριζε την απάτη. 

 

Ο Ράλφ Μοςς,δεν άντεξε το βάρος της συγκάλυψης ενός τόσο μεγάλου εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας. Εδώ παίζονταν οι ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων.Βγήκε και κατήγγειλε ευθαρσώς τη μεγάλη απάτη. Τιμή στον θαρραλέο δημοσιογράφο. Τιμή στο Σιγκουίρα.

 

 

Από τις ελληνικές εφημερίδες μόνο «Το Βήμα» ανέφερε στις 23/5/1980 ακροθιγώς το θέμα, χωρίς να εισέλθει στην ουσία του…Τα κουκούτσια,  συμφωνα με τον Σιγκουϊρα…σταμάτησαν τις μεταστάσεις, βελτίωσαν την γενική υγεία,εμπόδισαν την ανάπτυξη μικρών όγκων,παρείχαν ανακούφιση από τον πόνο,ενεργούν πολύ σημαντικά στην πρόληψη του καρκίνου.Επίσης η πρώτη επίσημη τονίζω επίσημη αναφορά του Μεμόριαλ υπογράμμιζε με ιδιαίτερη έμφαση τα θετικά πλεονεκτήματα της Β17.

Αποτέλεσμα εικόνας για Τρώτε πικρά

 

Κι όμως..Τα κουκούτσια από τα βερίκοκα στο μανάβη της γειτονιάς ,έχουν την ίδια αξία με τα κουκούτσια από τα βερίκοκα των Χούνζα. Προσοχή όμως : 1-2 πυρήνες από βερύκοκο αποτελούν ασφαλή προς κατανάλωση ημερήσια ποσότητα, δεδομένου ότι οι σπόροι αυτοί είναι δυνητικά δηλητηριώδεις και απλά πρέπει να ξέρουμε οτι δεν υπερβαίνουμε αυτη τη δόση..Τί σημαίνει αυτό;

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Τρώτε πικρά

Τυχόν ίχνη..κυανιούχων ενώσεων μεταβολίζονται..Η πρόσληψη κυανίου μέσω τροφής δεν έχει αθροιστικό αποτέλεσμα (δεν είναι το ίδιο σαν να καταναλώνεις λ.χ. βαρέα μέταλλα) – με άλλα λόγια, μπορείς να ξαναφάς κουκούτσια βερύκοκου και αύριο, και ξανά μεθαύριο, χωρίς βλαβερές συνέπειες

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Τρώτε πικρά

 


Αν λοιπόν αυτοί οι «κύριοι» έσβησαν έναν
ερευνητή του κύρους του Κανεμάτσου Σιγκουίρα… καταλαβαίνουμε όλοι πως ο πραγματικός καρκίνος για την υγεία της ανθρωπότητας βρίσκεται στα διοικητικά συμβούλια των φαρμακευτικών εταιριών.Δεν μιλάμε βέβαια για ελληνικές μικρές εταιρίες, αλλά για σύγχρονα πολυεθνικά θηρία, που επιβάλλουν την άποψή τους με πανάκριβες χημειοθεραπείες. ( θεραπευτικά..πρωτόκολλα τα λένε)Όποιος ασθενήσει από καρκίνο,
θα υποστεί  τα μαρτύρια της κόλασης:Γραμμικούς επιταχυντές κοβάλτια, σωστό θρίλερ. Τώρα νικήσαμε την..επάρατο νόσοδεν αναφέρουμε ούτε το όνομά του και χτυπάμε ξύλο, όταν ακούμε τη λέξη καρκίνος. Βέβαια τα κυτταροτοξικά φάρμακα, ακτινοβολίες κ.λ.π., είναι γνωστό – και κανείς δεν το αρνείται-, ότι προκαλούν καρκίνο. Είναι δηλαδή βασικές αιτίες ανάπτυξης καρκίνου. Κουβέντα για τη διατροφή. Ρωτηστε ένα γιατρό αν έχει κάτι διδαχτεί για τη διατροφή στις Ιατρική Σχολές. Καποιοι θέλουν τον ιατρικό κόσμο στο σκότος της άγνοιας για τη διατροφή

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Τρώτε πικρά

 

Κανόνας Νο1: Τρώτε πικρά, τρώτε βερίκοκα και τα κουκούτσια τους.( 1-2 πυρήνες τη μέρα) Τρώτε ραδίκια αγρια, πικρά.. και πίνετε το ζουμί τους με λεμόνι κάθε μέρα. Τρώτε αγκινάρες, άγριες.. (πικρές).Πίνετε ζουμί από άγριες αγκινάρες (πολύ πικρό). Τρώτε..Βολβούς (πικρό). Βρέστε..Γαϊδουράγκαθο, υπάρχει στις εξοχές , σε κάθε βουνό της ευλογημένης μας χώρας.. (silybuns marianum), βράστε το και πιέστε το ζουμί του..αυξάνει την παραγόμενη: γλουταθειόνη.. Είναι ένα.. Εξαιρετικό τονωτικό –αποτοξινωτικό  για όλεςτις παθήσεις του συκωτιού. Ας ακολουθήσουμε τη συμβουλή των καλύτερων γερμανών γιατρών,

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Σιγκουϊρα

( Κι όμως , ό,τι κι αν λένε για τους γερμανούς, έχουν κορυφαίους..πραγματικούς γιατρούς, κι όχι φερέφωνα των φαρμακευτικών γιγάντων…) της περίφημης Επιτροπής Ε.Η Επιτροπή Ε, κατατάσει τα πικρά βότανα ως εξής: 1) κάσσια (quassia amara) 2) γεντιανή 3) άγρια αψιθιά 4) Φλοιός Gonolobus cocdurango 5) Centantium pulchellum 6) cot αρπαγόφυτο (από την έρημο Καλαχάρι της Αφρικής  (Το..βρίσκετε στα φαρμακεία)

7) ΦΛΟΥΔΑ ΝΕΡΑΤΖΙΟΥ 8) ΓΑΪΔΟΥΡΑΓΚΑΘΟ (cnicus benediktus) 9) ΡΑΔΙΚΙ 10) ΚΑΝΕΛΑ 11) κόλιανδρος.

Οι πικρές αυτές τροφές ανοίγουν την όρεξη…κι όχι μόνο.Ο καρκινοπαθής συνήθως δεν έχει όρεξη και πεθαίνει από καχεξία.Διεγείρουν την ορμόνη γαστρίνη, που με τη σειρά της διεγείρει την παραγωγή και την απελευθέρωση υδροχλωρικού οξέως.Όλοι το γνωρίζουν: Τα πικρά βοηθούν στην όρεξη. Αν το σώμα μας έχει μετατραπεί  σε ζαχαροπλαστείο, από τα πολλά γλυκά, ποτά, πατάτες, και κάθε είδους γευστικές βδελυγμίες .που βασανίζουν το συκώτι και τρελαίνουν το πάγκρεας.. και συγχρόνως έχουμε απορρίψει την πικρή γεύση..μετά… αναρωτιόμαστε γιατί..έπεσε σε μας ο πρώτος αριθμός  του λαχείου..

Το κλειδί είναι η ισορροπία..σε όλα..(ομοιόσταση, το λένε στην ιατρική γλώσσα).Κάπου εδώ τέλειωσε η κουβέντα με την φίλη απ το παρελθόν..Ηταν 2005..Σήμερα είναι μια κορυφαία ανοσολόγος στη Γερμανία, δυστυχώς..Εξακολουθεί να τρέφεται λιτά, και μου ζητά, κάθε χρόνο, συνήθως μέσα Μαϊου με μέσα Ιουνίου να της στείλω αρκετά κιλά κουκούτσια απο συγκεκριμμένη ποικιλία βερύκοκων..Το κάνω με χαρά..άλλωστε τρώω τη σάρκα τους..

Σημείωση συντάκτη: Αυτό το κείμενο έχει ενημερωτικό χαρακτήρα και επ ουδενί σκοπό να παρέξει Ιατρική Συμβουλή, Διάγνωση Ή Θεραπεία

https://kosmaser.wordpress.com/

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

5 responses »

  1. Και τελικά πόσο εξελιγμένη είναι η ανθρωπότητα στο 2014 σε σύγκριση με 2 αιώνες παλαιότερα; Δεν είναι λίγο ειρωνικό το πόσο εντύπωση μας κάνει η δύναμη της φύσης; Με πόσο αστείο δέος την αντιμετωπίζουμε; Τη στιγμή που η φύση είναι οι ρίζες μας, το σπίτι μας, τα καλλυντικά μας, τα πάντα…Είναι πολύ ειρωνικό που η εύκολη λύση είναι το σούπερ μάρκετ και όχι μια βόλτα στο κοντινότερο δάσος! Πολύ ειρωνικό που ακόμη και η παρασκευή φυτικών καλλυντικών έχει καταντήσει μόδα! Αδαείς…

  2. Ας μην τους αδικούμε όλους , φίλε μου.Οι περισσότεροι τα γνωρίζουν, όμως δεν τολμούν να εναντιωθούν στο πανίσχυρο σύστημα..Δες τι γίνεται με το ιχθυέλαιο..Ολοι γνωρίζουν οτι έχει αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες, και χαμηλώνει τα αιμοπετάλια, ρυθμίζοντας , μέσω των τριγλυκεριδίων, το ιξώδες του αίματος…Ομως ποιός τολμά να προτιμήσει…ένα λάδι μπροστά στις πολύτιμες στατίνες;

  3. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

    ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΟΡΚΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΡΚΟ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ…. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΣΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΔΙΔΑΞΕΙ Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ!!!!

  4. apisteuta ta osa diabasa!!!!!!!tha to diadvsw pantou!!!!!!!h apanthsh se ola vriskete sth fysh!!!!!!!!

  5. Ολα τα βερύκοκα, εκτός απ τις διασταυρώσεις, όπως ας πούμε τα Διαμαντοπούλου, χάλκο, κλπ.Εγώ χρησιμοποιώ τα μπεμπέκου και πρώϊμα και όψιμα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: