RSS Feed

ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΗ…ΠΡΟΣΕΧΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΩ…

ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΗ…ΠΡΟΣΕΧΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΩ…

Αγωνιώδες το ερώτημα απο πολλές σημερινές γυναίκες.Μεγάλη η άγνοια σε ένα σημαντικό, όπως αυτό, θέμα.Πολλές οι αντικρουόμενες γνώμες των¨ειδικών ¨.Ας προσπαθήσουμε μια (υπερ) απλούστευση των διαφόρων όρων που συνοδεύουν την τόσο κοινή, αλλά συνάμα βασανιστική αυτή βακτηριδιακή  ασθένεια.


copyright   https://kosmaser.wordpress.com/©

 

 

 


 

ΚΟΛΟΒΑΚΤΗΡΙΔΙΟ ESCHERICHIA COLI ΚΑΙ ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΗ

Οι λοιμώξεις του ουροποιητικού οφείλονται σε παθογόνους οργανισμούςπου προσβάλλουν τα ούρα, την ουροδόχο κύστη, την ουρήθρα, τον προστάτη, τον νεφρό.Οι ουρολοιμώξεις μπορεί να έχουν Τσούξιμο Κατά Την Ούρηση, Συχνουρία Πυρετό,Δέκατα, Ναυτία,Κοιλιακό Πόνο, Εμετό  συμπτωματικές ουρολοιμώξεις, ενδέχεται όμως να μην έχουν κανένα σύμπτωμα και να αποκα-λύπτονται μόνο μετά από εξέταση ούρων (ασυμπτωματικές ουρολοιμώξεις ).Διαιρούνται σε: ενδονοσοκομειακές, όταν έχουν σχέση με ιατρικώς προκαλούμενους  καθετηριασμούς και σε  εξωνοσοκομειακές, όταν δεν έχουν σχέση με ιατρικούς χειρισμούς. Οι συμπτωματικές και ασυμπτωματικές, εξωνοσοκομειακές ουρολοιμώξεις είναι συνήθεις σε γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας και σπάνιες σε άνδρες κάτω των 50 ετών.Σύμφωνα με ορισμένες ιατρικές μελέτες, οι λοιμώξεις αυτές εμφανίζονται στο 1-3% των μαθητριών και παρουσιάζουν σημαντική άνοδο της συχνότητας με την έναρξη της σεξουαλικής δραστηριότηταςστην εφηβεία.Σε ηλικιωμένους ασθενείς η ύπαρξη μικροοργανισμών στα ούρα χωρίς συμπτώματα, είναι σε αρκετές περιπτώσεις ένα καλοήθες εύρημα, που δεν οφείλεται σε παθολογική προσβολή  του ουροποιητικού από τα λοιμώδη αυτά αίτια.

 

 

 

Η Escherichia coli προκαλεί το 80% περίπου των οξέων λοιμώξεων σε ασθενείς χωρίς καθετήρες, ουρολογικές ανωμαλίες και λίθους. Η απλή κυστίτιδα από το κολοβακτηρίδιο είναι συνήθης λοίμωξη του ουροποιητικού σε γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας.

 

 

 

 

Ο staphylococcus saprophyticus προκαλεί επίσης αρκετές ουρολοιμώξεις σε νεαρές γυναίκες.

copyright   https://kosmaser.wordpress.com/©

Μικροβια, οπως, proteusklebsiella, enterobacter, serratia, saureus,είναι εντερόκοκκοι και ευθύνονται για μικρότερα ποσοστά  ανεπίπλεκτων ουρολοιμώξεων.Παράγοντες που προδιαθέτουν στην ανάπτυξη ουρολοιμώξεων είναι:

 

 

 

 

 

Η ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΩΝ, απο οποιαδήποτε αιτία.χρήση τοπικών αντισυλληπτικών όπως σπερματοκτόνων και διαφραγμάτων, κακές συνθήκες σεξουαλικής ή ατομικής υγιεινής που εκθέτουν τον κόλπο και την ουρήθρα  άμεσα σε μικρόβια από τον πρωκτό, η κύηση, οι λίθοι, ουρολογικές παθήσεις όπως όγκοι, ΥΠΕΡΠΛΑΣΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΟΥ  περιπτώσεις κυστεο-ουρητηρικής παλινδρόμησης,στένωσης του ουροποιητικού, υπερτροφίας προστάτη, Πολλαπλης σκλήρυνσης ( κατά πλάκας), διαβήτη,καταστολής του ανοσοποιητικού. Η διάγνωση των ουρολοιμώξεων γίνεται με ειδικές εξετάσεις ούρων.

 

 

Θεραπεία

Σήμερα υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία για τις ουρολοιμώξεις. Αποτελεσματική θεραπεία δεν σημαίνει μόνο υποχώρηση της συμπτωματολογίας, αλλά πλήρης αποκατάσταση των διαταραχών από τα ούρα. Η κακή θεραπεία και οι υποτροπιάζουσες ουρολοιμώξεις, μπορεί να οδηγήσουν σε νεφρική βλάβη ή θάνατο.

 

 

 

Ο εντοπισμός τυχόν συνυπάρχουσας αιτίας που έδρασε προδιαθεσικώς,είναι επιβαλλόμενος, τόσο για την πρόληψη υποτροπών ,όσο και για την πρόληψη γενικότερων παθολογικών διαταραχών που σχετίζονται με την υποκείμενη βλάβη.Για παράδειγμα, όταν η υποκείμενη αιτία μιας ουρολοίμωξης είναι ο διαβήτης, η άριστη θεραπεία της περιλαμβάνει :τόσο την εκρίζωση της λοίμωξης αυτής καθαυτής,όσο και την αποκατάσταση της εμμένουσας υπεργλυκαιμίας, που εάν δεν αντιμετωπιστεί, μπορεί να προκαλέσει διαταραχές και σε άλλα όργανα, όπως: στην καρδιά,στο νευρικό σύστημα,στα αγγεία. Κλεινοντας.. το σέλερυ βοηθά με πολλούς τρόπους Μαγειρέψτε το, βράστε το, πλύντε καλά και φάτε το ωμό.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για σέλερι
 Δοκιμάστε δεν χάνετε τίποτα.

copyright   https://kosmaser.wordpress.com/ ©

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

2 responses »

 1. Να συμπληρώσω πως θεωρητικά το κράμπερυ (cramberry) βοηθά στο να μην κάνουμε ουρολοιμώξεις. Στην πράξη αυτό το έχουμε διαπιστώσει στο εργαστήριο πολλές φορές. Δεν είναι αντιβίωση για να εκριζώσει το μικρόβιο, βοηθά όμως στο να μην κάνουμε υποτροπιάζουσα ουρολοίμωξη μετά το πέρας της αντιβίωσης. Μάλιστα έχει φανεί ως η μόνη λύση σε περιπτώσεις με πολλαπλά υποτροπιάζουσες ουρολοιμώξεις.

  Να προσθέσω επίσης πως οι αντιβιώσεις για την αντιμετώπιση της ουρολοίμωξης, πολλές φορές έχουν ως ανεπιθύμητο αποτέλεσμα την ανάπτυξη μυκήτων στο ουροποιητικό. Αυτοί όχι μόνο απαιτούν περαιτέρω αγωγή, αλλά και τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται είναι αρκετά ‘βαριά’.

  Σαν φυσική προστασία έναντι των μυκήτων είναι η κατανάλωση προβιωτικών κατά την διάρκεια της αγωγής ( κεφίρ, ‘ζωντανά’ γιαούρτια με πέτσα – αυτά με το ανοικτό καπάκι των ζαχαροπλαστίων και όχι τα αποστειρωμένα – σφραγισμένα του super market )

 2. Απαντώ στη φίλη, που ανησύχησε υπερβολικά ,διαβάζοντας τα π[αραπάνω για το κοινό αυτό βακτηρίδιο.

  «Το E. coli 0157:H7 αποτελεί μεταλλαγμένη μορφή ενός βακτηριδίου που βρίσκεται σε αφθονία στο ανθρώπινο πεπτικό σύστημα.
  Τα περισσότερα βακτηρίδια E. coli ..κρατήστε την αναπνοή σας..
  • μας βοηθούν να χωνεύουμε τις τροφές,
  • συνθέτουν βιταμίνες και
  • μας προφυλάσσουν από επικίνδυνους μικροοργανισμούς.
  Ωστόσο, το E. coli 0157:H7 μπορεί να απελευθερώσει μια ισχυρή τοξίνη -τη «βεροτοξίνη», ή «τοξίνη Σίγκα»- η οποία προσβάλλει την επένδυση του εντέρου.
  Μερικά άτομα προσβάλλονται από E. coli 0157:H7, αλλά δεν αρρωσταίνουν.
  Άλλοι παθαίνουν ήπια διάρροια.
  Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι έντονοι κοιλιακοί πόνοι ακολουθούνται από υδαρή, και κατόπιν αιματώδη διάρροια, η οποία υποχωρεί περίπου σε μια εβδομάδα.
  Μερικές φορές η διάρροια συνοδεύεται από εμετό και χαμηλό πυρετό.
  Στο 4% περίπου των καταγεγραμμένων περιπτώσεων E. coli 0157:H7, οι τοξίνες Σίγκα περνούν στο αίμα, προκαλώντας:
  • αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο (ΑΟΣ), το οποίο μπορεί να οδηγήσει
  • σε νεφρική ανεπάρκεια,
  • αναιμία,
  • εσωτερική αιμορραγία και
  • καταστροφή ζωτικών οργάνων.
  Οι τοξίνες Σίγκα μπορεί να προκαλέσουν:
  • επιληπτικές κρίσεις,
  • νευρολογικές βλάβες και
  • αποπληξίες.
  Γύρω στο 5% των παιδιών που παθαίνουν ΑΟΣ πεθαίνουν, αλλά κι εκείνα που επιζούν εμφανίζουν συχνά μόνιμες ανικανότητες, όπως τύφλωση, ή εγκεφαλικές βλάβες.
  • Τα παιδιά κάτω των πέντε ετών,
  • οι ηλικιωμένοι και
  • άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα
  είναι τα πιο πιθανά θύματα των παθήσεων που προκαλούνται από το E. coli 0157:H7.
  Ένα μικροσκοπικό άψητο σωματίδιο χάμπουργκερ μπορεί να περιέχει αρκετό παθογόνο, E. coli 0157:H7 για να σκοτώσει αυτόν που θα το φάει.
  Η ανθεκτικότητα του E. coli 0157:H7 και η μικροσκοπική δόση μόλυνσης, του επιτρέπουν να εξαπλώνεται με πολλούς τρόπους.
  Πολλοί συνάνθρωποί μας προσβλήθηκαν :
  • πίνοντας μολυσμένο νερό,
  • κολυμπώντας σε μολυσμένες λίμνες,
  • παίζοντας σε μολυσμένο υδροπάρκο,
  • μπουσουλώντας πάνω σε ένα μολυσμένο χαλί.
  Το κοινότερο αίτιο τροφικών επιδημιών ήταν…
  • η κατανάλωση μη επαρκώς ψημένου βοδινού κιμά.
  Όμως, επιδημίες E. coli 0157:H7 έχουν προκληθεί επίσης από
  • μολυσμένα βλαστάρια φασολιών,
  • λαχανικά σαλάτας,
  • πεπόνια κανταλούπ,
  • σαλάμι,
  • άβραστο γάλα και
  • μη παστεριωμένο μηλόξιδο.
  Όλες αυτές οι τροφές είχαν έρθει πιθανότατα σε επαφή με κοπριά αγελάδας, αν και το παθογόνο βακτήριο μπορεί να εξαπλωθεί
  επίσης από τα κόπρανα σκυλιών, αλόγων και μυγών.
  .

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: