RSS Feed

ΔΙΑΤΡΟΦΗ..ΚΑΠΝΙΣΜΑ..ΚΑΡΚΙΝΟΣ.. ΚΙ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ Ν ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ

 

https://kosmaser.files.wordpress.com/2010/06/cancer2.jpg?w=300

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για του συμπλέγματος Β

 

Σαν κεραυνός εν αιθρία επεσε η ειδηση : Καρκίνος..Στην αρχή δεν το πίστεψε..Αυτός δεν είχε πιάσει ποτέ το τσιγάρο στο χέρι του..Ακόμα και σε χώρους που κάπνιζαν δεν έμπαινε ποτέ..Ζούσε με την τελευταία λέξη  της ιατρικής δεοντολογίας..΄Ολα του σε αγαστή ισορροπία..Πώς λοιπόν καρκίνος στον..πνεύμονα; Να πάρουμε και δεύτερη γνώμη..Μήπως έγινε κάποιο λάθος..Ομως ο ογκολόγος του ιδιωτικού θεραπευτηρίου ήταν απόλυτος. Ηταν καρκίνος.. Ετσι γίνεται πάντα. Στην αρχή αρνείσαι να το πιστέψεις..Πασχίζεις να βρείς απο κάπου να πιαστείς..Ζητάς αγωνιωδώς κάποια ελπίδα.. Κάποιος να σου πεί οτι κάτι μπορεί να γίνει…Μια διαφορετική θεραπεία…Τελικά όλα φυλλορροούν και φτάνουμε στο στάδιο της αποδοχής..

Σχετική εικόνα

Σ αυτό το στάδιο δεν υπάρχει ευτυχία ή δυστυχία..Υπάρχει μια περίεργη ηρεμία..Αρχίζει πλέον να βιώνεται ο θάνατος σαν μια φυσιολογική εξέλιξη της ζωής του συγκεκριμένου ανθρώπου..Σκέπτεται οτι θα πάει στο..μηδέν, στην ανυπαρξία, εάν δεν πιστεύει στην μετά θάνατον ζωή..Εάν πάλι πιστεύει, νοιώθει χαρά για το ότι θα συναντήσει τον Χριστό και τους αγαπημένους του..

Ολοι φτάνουν στο σημείο της αποδοχής..Ομως ας έρθουμε στον καρκίνο του πνεύμονα: Το παράδοξο είναι οτι: 9 στους 10 ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα είναι καπνιστές,αλλά.. μόνο ο ένας στους 10 καπνιστές αναπτύσσει καρκίνο.  Το γιατί αποτελεί μυστήριο, αλλά επιστήμονες από την Διεθνή Υπηρεσία Μελέτης του Καρκίνου (IARC) πιστεύουν ότι βρήκαν μια ισχυρή ένδειξη:  τη διατροφή.

Στο σημειο αυτο, φρονω οτι θα πρεπει να προηγηθει η καθ ολα σεβαστη γνωμη, ενος πλεον ειδικου στο θεμα, του Αντωνη Παπαγιαννη, Πνευμονολογου στη συμπρωτευουσα..

Αποτέλεσμα εικόνας για καπνό

Από επιστημονική πλευρά είναι βέβαια χρήσιμο να ξέρουμε ποιοι άλλοι παράγοντες σχετίζονται με την ανάπτυξη καρκίνου στον πνεύμονα. Από πρακτική σκοπιά όμως είναι πιο εφικτό, και ποσοτικά πιο αποτελεσματικό, να ασχοληθούμε με τον ένα και γνωστό παράγοντα, τον καπνό. Συνήθως βλέπω με σχετική καχυποψία τις έρευνες που μεταθέτουν την ευθύνη κάπου αλλού, όχι διότι είναι κακές, αλλά διότι χρησιμοποιούνται ως «άλλοθι» από τους καπνιστές για να συνεχίσουν τη συνήθειά τους. Συγγνώμη που λόγω ειδικότητος είμαι λίγο «κοφτός» στο συγκεκριμένο θέμα.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για αμινοξέος μεθειονίνη.

Παμε τωρα να δουμε τί λενε οι φιλοι μας αμερικανοι..Όπως γράφουν στην «Επιθεώρηση της Αμερικανικής Ιατρικής Εταιρείας»(JAMA), το κλειδί φαίνεται ότι είναι ορισμένα θρεπτικά συστατικά.Σε μελέτη με 900 πάσχοντες από καρκίνο του πνεύμονα διαπίστωσαν  πως είχαν χαμηλά επίπεδα της βιταμίνης Β6.Μιας βιταμίνηςπου Βρίσκεται κυρίως : ·στο γάλα, ·το κρέας και τα δημητριακά. Αποτελεί συστατικό των συνενζύμων τα οποία συμμετέχουν στο μεταβολισμό των αμινοξέων. Το εύρημα αυτό μπορεί επίσης να εξηγεί γιατί αναπτύσσουν καρκίνο του πνεύμονα και άνθρωποι οι οποίοι ουδέποτε κάπνισαν ή οι οποίοι έκοψαν το κάπνισμα πριν από δεκαετίες.Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι  η πιο συχνή μορφή καρκίνου, η οποία στο 90% των περιπτώσεων οφείλεται στο κάπνισμα. Η νόσος κοστίζει ετησίως της ζωή σε 1,2 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.Η μελέτη του IARC (είναι ένας οργανισμός που εδρεύει στη Λυων και υπάγεται στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας), κατέδειξε ισχυρή συσχέτιση με τα χαμηλά επίπεδα : της βιταμίνης Β6 και του αμινοξέος μεθειονίνη

Αποτέλεσμα εικόνας για αμινοξέος μεθειονίνη.

Είναι ζωτική για την δημιουργία πολλών σπουδαίων ουσιών όπως νουκλεϊκά οξέα, επινεφρίνη, χολίνη, λεκιθίνη, καρνιτίνη, μελατονίνη, κολλαγόνο, σερίνη, κρεατίνη, και διμεθυλεθανολαμίνη.  Επιπλέον, η μεθειονίνη είναι ένα αντιοξειδωτικό και αποτοξινωτικός παράγοντας βοηθώντας στην αποβολή βαρέων μετάλλων από το σώμα.  Η μεθειονίνη διεγείρει την διαμόρφωση της γλουταθειόνης και είναι απαραίτητη για να απορροφηθεί και να χρησιμοποιηθείτο σελήνιο από το σώμα. Ο φυσιολογικός μεταβολισμός της ομοκυστεΐνης χρειάζεται βιταμίνη Β6 και μεθειονίνη. «Αυτό που ουσιαστικά ανακαλύψαμε είναι πως τα επίπεδα των δύο συγκεκριμένων συστατικών αποτελούν σημαντικό δείκτη του κινδύνου αναπτύξεως καρκίνου του πνεύμονα», λέει ο δρ Πωλ Μπρέναν, από το IARC.«Το εύρημα αυτό υποδηλώνει ότι η διατροφή μπορεί να παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη καρκίνου του πνεύμονα, αλλά είναι πρόωρο να πούμε ότι θα γλυτώσει τον καρκίνο του πνεύμονα ένας καπνιστής που  θα αλλάξει τη διατροφή του ώστε να τρώει  περισσότερα τρόφιμα με αυτές τις βιταμίνες».

Από τους 900 ασθενείς που συμμετείχαν στη μελέτη, οι 100 δεν είχαν καπνίσει ποτέ, ενώ οι 260 είχαν κόψει χρόνια πριν το κάπνισμα. Ο δρ Μπρέναν εξήγησε πως ο κίνδυνος καρκίνου  του πνεύμονα που σχετιζόταν με την βιταμίνη ..Β6 και την μεθειονίνη ήταν ο ίδιος και για τις τρεις ομάδες ασθενών, αν και εξ αρχής οι καπνιστές διέτρεχαν τον μεγαλύτερο κίνδυνο να παρουσιάσουν καρκίνο του πνεύμονα. «Υπολογίσαμε πως τα υψηλά επίπεδα της Β6 και της μεθειονίνης μειώνουν κατά περίπου 60% τον κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα», λέει ο δρ Μπρέναν. «Όταν είσαι καπνιστής, η μείωση αυτή  είναι εξαιρετικά σημαντική, αν και όχι εξίσου σημαντική  με την διακοπή του καπνίσματος». Ο δρ Μπρέναν εκτιμά ότι τα ευρήματα αυτά ενισχύουν προγενέστερες μελέτες οι οποίες είχαν υποδηλώσει ότι οι διατροφικές ανεπάρκειες σε βιταμίνες  

Αποτέλεσμα εικόνας για του συμπλέγματος Β

του συμπλέγματος Β αυξάνουν  την πιθανότητα βλάβης του DNA και ακολούθως γενετικών μεταλλαγών, που οδηγούν στον καρκίνο.«Βασικά, και τα δύο θρεπτικά συστατικά που εντοπίσαμε εμπλέκονται στον χημικό μηχανισμό που ευθύνεται για την δημιουργία και την διατήρηση του DNA», λέει.«Και προφανώς πρέπει να υπάρχουν  σε ικανοποιητικά επίπεδα για να λειτουργεί ομαλά ο μηχανισμός αυτός»

Αυτά είναι τα πολύ διαφωτιστικά νέα, που ήρθαν αυτές τις μέρες στο φώς της δημοσιότητος.  Επιλογή του καθένα απο εμάς πως θα διαμορφώσει τη ζωή του.

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

One response »

  1. Α. Παπαγιάννης

    Από επιστημονική πλευρά είναι βέβαια χρήσιμο να ξέρουμε ποιοι άλλοι παράγοντες σχετίζονται με την ανάπτυξη καρκίνου στον πνεύμονα. Από πρακτική σκοπιά όμως είναι πιο εφικτό, και ποσοτικά πιο αποτελεσματικό, να ασχοληθούμε με τον ένα και γνωστό παράγοντα, τον καπνό. Συνήθως βλέπω με σχετική καχυποψία τις έρευνες που μεταθέτουν την ευθύνη κάπου αλλού, όχι διότι είναι κακές, αλλά διότι χρησιμοποιούνται ως «άλλοθι» από τους καπνιστές για να συνεχίσουν τη συνήθειά τους. Συγγνώμη που λόγω ειδικότητος είμαι λίγο «κοφτός» στο συγκεκριμένο θέμα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: