RSS Feed

The Shocking Truth About Milk…Your Worst Source of Calcium

Εδώ και πολλά χρόνια δεν τα πάω καλά με το γάλα..

Ισως η ανάμνηση των παιδικών μου χρόνων, που αναγκαζόμουν να το πιώ, με τάσεις …εμετού..Ισως η περίεργη γεύση του..Οταν πια..μεγάλωσα αποστασιοποιήθηκα και το αποχωρίστικα οριστικά..

Αλλωστε κάθε φορά που επιχειρούσα να το πιώ, είτε με κακάο, είτε με καφέ, μετά απο λίγο είχα τέτοια δυσανεξία , που έδινα υπόσχεση στον εαυτό μου οτι δεν θα το ξανάκανα το..ατόπημα..

Η κορύφωση αυτής της δυσανεξίας ήρθε πριν λίγα χρόνια, όταν όντας υποθυρεοειδικός, έπαιρνα το γνωστό σκεύασμα Τ4, στο οποίο σαν έκδοχο είχε χρησιμοποιηθεί η λακτόζη ( είπαν σε μεγαλύτερη του κανονικού δόση) με αποτέλεσμα η δυσανεξία που είχα σ αυτήν, να εμποδείζει τη απορρόφηση της θυροξίνης, οπότε η TSH μου, να εκτοξευθεί στο 17..

Οι ομοιοπαθείς, θα πρέπει να θυμούνται την αναταραχή της εποχής εκείνης, που είχε φτάσει και στα ακροατήρια των δικαστηρίων..Πέρασε καιρός, όμως οι απόψεις για το γάλα ήσαν πάντα οι ίδιες. Δέχομαι να πίνει κάποιος που..απλά του αρέσει σαν ρόφημα.

Δεν δέχομαι να το πίνει..σαν κύρια πηγή ασβεστίου..

Καλός φίλος που διαμένει μόνιμα ..στην αμερική, με βεβαίωσε οτι δεν ισχύει κάτι τέτοιο εκεί , παραπέμποντας σχόλιο του…2003.

Το παραθέτω αυτόύσιο , και μεταφρασμένο..Δηλώνω δε κατηγορηματικά, οτι δεν έχω τίποτα με τις εταιρείες που το διακινούν στη χώρα μας..Τη δουλειά τους κάνουν, εκμεταλευόμενοι άριστα το marketing, και την αφέλεια των συμπατριωτών μας..

Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΠΗΓΗ ΑΣΒΕΣΤΙΟΥ


Μήπως αυτό σημαίνει ότι μα έχουν κοροϊδέψει και το γάλα δεν περιέχει ασβέστιο;
Φυσικά όχι. Το γάλα περιέχει πολύ ασβέστιο

αλλά σε μια μορφή που είναι πολύ δύσκολο να απορροφηθεί από τον άνθρωπο.

Ως αποτέλεσμα το ασβέστιο περνάει από το σύστημα του σώματός μας και εξέρχεται από αυτό σαν άχρηστο
Μόνο στο ωμό γάλα το ασβέστιο είναι εύκολα απορροφήσιμο.

Από την άλλη ωστόσο είναι αδύνατο να βρεις ωμό φρέσκο μη παστεριωμένο γάλα.
Το ένζυμο
φωσφατάση που βρίσκεται στο ωμό γάλα είναι αυτό που κάνει το ασβέστιο εύκολα απορροφήσιμο .

Δυστυχώς η φωσφατάση, καταστρέφεται εντελώς κατά την διάρκεια της διαδικασίας της παστερίωσης.
Χιλιάδες εξετάσεις αίματος έδειξαν ότι εκείνοι που πίνουν 3 – 4 ποτήρια γάλα την ημέρα, έχουν τα χαμηλότερα επίπεδα του ασβεστίου στο αίμα.

Αυτό είναι άσχημα νέα για εκείνους που ενδιαφέρονται για την υγεία των οστών τους και που πίστευαν ότι το γάλα ήταν μια εύκολη λύση στο πρόβλημα αυτό.
Στην πραγματικότητα,
η καλύτερη πηγή ασβεστίου για τον άνθρωπο είναι στα φρούτα και τα λαχανικά που τρώτε.
Και υπάρχουν άλλες πηγές για ασβέστιο που ξεπερνούν πολύ κάθε τι που μπορείς να βρεις στο γάλα.
Η κράμβη, το γογγύλι, τα πράσινα λάχανα και άλλα σκούρα πράσινα λαχανικά

είναι όλα άριστες πηγές απορροφήσιμου ασβεστίου.

Η κράμβη έχει 200 mg ανά φλιτζάνι μαγειρεμένα, τα πράσινα λάχανα ανεβαίνουν στα 300 mg και τα πράσινα από τα γογγύλια περιέχουν 450 mg.


Άσχημα νέα. Η διαδικασία της ομογενοποίησης δημιουργεί το ένζυμο που ονομάζεται οξειδάση ξανθίνης (xanthine oxidate)που καταστρέφει τις αρτηρίες σας και να συμβάλλει στην πρόκληση καρδιαγγειακών παθήσεων και τη δημιουργία της αρτηριακής πλάκας.


Για να παραταθεί η διάρκεια ζωής του ομογενοποιημένου γάλακτος, το γάλα «σταθεροποιείται» με τοξικές ουσίες από πολλά γαλακτοκομεία.

Για να προσδιορίσετε αν το γάλα που αγοράζετε είναι σταθεροποιημένο, δοκιμάστε αυτό το εύκολο τεστ.

Ρίξτε λίγο γάλα σε ένα ποτήρι και αφήστε το να μείνει έξω από το ψυγείο.

Εάν το γάλα γίνει ξινό, δεν έχει σταθεροποιηθεί.

Εάν το γάλα γίνει πικρό, έχει χημικώς σταθεροποιηθεί.

Αυξητική ορμόνη γάλακτος βοοειδών
Για να αυξήσουν την παραγωγή γάλακτος, πολλές αγελάδες σήμερα εμβολιάζονται με την αυξητική ορμόνη των βοοειδών (BGH)

που προκαλεί λοιμώξεις στους μαστούς τους.

Στη συνέχεια, αντιμετωπίζονται με μια μυριάδα αντιβιοτικών και φαρμάκων sulfa.

Τα ιχνοστοιχεία των φαρμάκων αυτών βρέθηκαν στο γάλα τους και να καταλήγουν σε εκείνους που ήπιαν αυτό το γάλα.

Ελλείψεις και ασθένειες που έχουν συνδεθεί με το γάλα


Ομογενοποιημένο, σταθεροποιημένο και BFH γάλα έχει συνδεθεί με την

·έλλειψη σιδήρου,

·αλλεργίες,

·διάρροια,

·παραρρινοκολπίτιδα,

·κράμπες,

·κρυολογήματα και γρίπη,

·διαβήτη,

·μολύνσεις αυτιών,

·οστεοπόρωση,

·άσθμα,

·δυσκοιλιότητα,

·χρόνια κόπωση,

·πονοκεφάλους,

·ακμή,

·παχυσαρκία,

·αρθρίτιδα,

·Νόσο του Lou Gehrig,

·καταρράκτη,

·αναιμία,

·γαστρεντερική αιμορραγία,

·αρτηριοσκλήρωση και

·άλλες ασθένειες.

Αυτο…μαλιστα..Αν και λιγο ακριβο..
Η Βιομηχανία Γάλακτος Έχει Κάνει Καλή Δουλειά Στην Πλύση Εγκεφάλου Μας Στο Να Πιστέψει Ότι Το Γάλα Είναι Καλό Για Εμάς.

·Δεν Είναι Αλήθεια.

Εδώ είναι δύο βιβλία που μπορείτε να αγοράσετε που θα τεκμηριώνουν τα όσα είπα:
The Deadly Poison, by Robert Cohen
The Milk Book, by William Campbell Douglas.

Πηγή: Ira Marxe-CEO, Good Health Supplement

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

2 responses »

  1. Δεν το λέγω εγώ , ούτε το ισχυρίζομαι, αλλά φίλος του ιστολογίου κτηνίατρος, οτι το βρωμερότερο προϊον που βάζουμε στο σπίτι μας, είναι το..γάλα. Γι αυτό και οι βιομηχανίες φροντίζουν να το καθαρίσουν απ τους παθογόνους μικροοργανισμούς, στερώντας το ταυτόχρονα κι απο κάθε ωφέλιμο στοιχείο του. Αν και το μόνο που θα το έκανε χρήσιμο, έιναι το λίπος του, το …αποκορυφώνουν και το πουλάνε χωριστά, και μας σερβίρουν ένα βιομηχανικό προϊον χωρίς καμμιά αξία, πλην βεβαίως εκείνης του placebo οτι μας κανει καλό στα κόκκαλα, και το μη αμφισβητήσιμο, της γεύσεως.. Αλλωστε περί ορέξεως..
    Αν υπάρχει ένα γάλα που θα το έπινα ευχάριστα κάπου κάπου, είναι το κατσικίσιο, που θα το άρμεγα μόνος, αφου…καθάριζα με ένα αλκοολικό διάλυμμα τους μαστούς της κατσίκας..Κάποτε τόκανα, στο χωριό που παραθερίζω και κόντεψε να μείνει στο τόπο απ τα γέλια ο φίλος κτηνοτρόφος, απ το πώς…με κοίταζε η κατσίκα, οταν της καθάριζα τους μαστούς..Σας πληροφορώ οτι η γεύση του ζεστού γάλακτος ήταν μονάδική, όμως για τα επόμενα 2 24ωρα υπέφερα απο εριγμούς και ελαφρά διάρροια.. Αυτά..

  2. μπραβο για την ανάρτηση.Έχω κόψει το γάλα και περιόρισα τα γαλακτοκομικά εδώ και 40 μέρες και έχω δεί μεγάλη βελτίωση.Αλλά όταν το λέω σε φίλους με κοιτάνε με μεγάλη καχυποψία.Η προπαγάνδα τόσον ετών είναι πολύ δυνατή.Αλλά να μην ξεχνάμε ότι τη δεκαετία του 80 μας είχανε κάνει με τις διαφημίσεις να μαγειρεύουμε με φυτίνη και βιτάμ αντί για ελαιόλαδο!!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: