RSS Feed

ΜΗ ΣΤΕΡΟΕΙΔΗ..ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ Η ΛΥΣΗ..Ή ΜΗΠΩΣ..

Αποτέλεσμα εικόνας για υπερκαλιαιμία

 

Η Κατερινα Α. ρωτα: Παιρνω για καιρο  μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη  τα οποια μου προκαλεσαν: υπερκαλιαιμία και κατακράτηση νατρίου και νερου. Πες μου με δυο λογια τι σημαινει αυτο. 

Οταν χρησιμοποιούμε μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη  Μ.Σ.Α. για καποια αιτία ,συμβαίνει μια διεργασία που ονομάζεται  ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΑΓΛΑΝΔΙΝΩΝ που οδηγεί σε καταστολή της απελευθέρωσης ΡΕΝΙΝΗΣ, οπότε προκαλείται υπο-ρενιναι-μικός υπο-αλδοστερονισμός, με συνέπεια την ΥΠΕΡΚΑΛΙΑΙΜΙΑ ,δηλαδή  μείωση της ποσότητας αλδοστερόνης, στην οποία οφείλεται η αποβολή του καλίου. 

 

 

 

Η κατακράτηση του νατρίου οφείλεται στο ότι τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη έχουν δράση παρόμοια  με αυτή της αλδοστερόνης και επίσης λόγω  αναστολής δράσης των προσταγλανδινών, οι οποίες είναι νατρι-ουρητικές Αυτή, αγαπητή Κατερίνα είναι η καθαρά επιστημονική προσέγγιση.Επειδή ,όμως ίσως οι αναφερόμενοι όροι σε μπερδέψουν, αρκεί να γνωρίζεις 2-3 πράγματα πρακτικά .Τί εννοώ: Τα Μ.Σ.Α. είναι πολύτιμα φάρμακα, όπως άλλωστε κάθε άλλο φάρμακο. Εχουν όμως παρενέργειες, όπως κάθε φάρμακο. Οχι μην εξάπτεσαι, ακόμη και το αθώο νερό έχει παρενέργειες σε μεγάλες ποσότητες. Η σωστή χρήση, είναι αυτό που χαρακτηρίζει ένα φάρμακο.Και βέβαια θα χρησιμοποιήσεις ένα Μ.Σ.Α. λαμβανοντας όμως τις κατάλληλες προφυλάξεις.Ας πούμε θα ξέρεις οτι για όσο χρόνο το χρησιμοποιείς, δεν θα μετρήσεις την πίεσή σου, για τον απλό λόγο, του ότι θα τρομάξεις, πιστεύοντας οτι κάτι συμβαίνει, και θα ανησυχήσεις άδικα τον γιατρό σου, επιρρίπτοντάς του, κακώς, οτι δεν σου ρυθμίζει σωστά την πίεση, ή ακόμα χειρότερα, θα πάρεις μόνη σου κάποιο συμπληρωμάτικό αντιυπερτασικό, συνήθως διουρητικό, και θα κάνεις τα πράγματα χειρότερα.Τί εχει συμβεί;

 

 

 

Το Μ.Σ.Α. αναστέλλει , προσωρινά τη δράση των αναστολέων της αγγειοτενσίνης, με αποτέλεσμα η πίεση να ανεβαίνει. Γι αυτό, τα πολύτιμα Μ.Σ.Α.θα πρέπει να συνταγογραφούνται πάντα απο τον οικογενειακό σου γιατρό, ο οποίος γνωρίζει  το ιστορικό σου και θα σε συμβουλεύσει κατάλληλα.

 

Γιατί να χρησιμοποιήσεις Μ.Σ.Α.;  Μου έχεις πεί οτι χρησιμοποιείς  ιχθυέλαιο, που  είναι απο μόνο του ένα θαυμάσιο αντιφλεγμονώδες.Φυσικά δεν έχει την άμεση δράση του φαρμάκου,αλλά και δεν αποσυναρμολογεί όλο το σύστημα¨κατασκευής προσταγλαδινών.Πολύ προτιμότερο λοιπόν να προλαμβάνουμε, παρά να προσπαθούμε να τρέχουμε πίσω απ τον πόνο.Βοηθάμε τον οργανισμό μας να μή φτιάχνει κακές προσταγλαδίνες, με χρήση ιχθυελαίου, και σωστή διατροφή, ΧΩΡΙΣ ΓΛΥΚΑ, που δεν είναι τροφή αλλά παραλυσία,  και με πολλά φρούτα και λαχανικά, και καθαρό νερό. Αν σ όλα αυτά προσθέσεις και την άσκηση, το περπάτημα, το κολύμπι, τον χορό,που μου γράφεις οτι αγαπάς,  τότε είναι ζήτημα αν χρειασθείς Μ.Σ.Α. μία- δύο φορές το χρόνο.Χαιρετε.

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: