RSS Feed

ΚΟΡΤΙΖΟΝΗ..ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΣΩΤΗΡΙΑ..ΜΕ ΥΨΗΛΟ ΤΙΜΗΜΑ..

Πολύς κόσμος στηρίζει τη ζωή του , αυτή τη στιγμή ,στη χρήση των κορτικο-στεροειδών .Από μια απλή αλοιφή για το δέρμα, ένα  εισπνεόμενο για το άσθμα μέχρι το  απόλυτο φάρμακο για την  ρευματοειδή αρθρίτιδα,που βασανίζει πλέον πολλούς  συνανθρώπους μας.

Αποτέλεσμα εικόνας για στεροειδών φαρμάκων.

Τα στεροειδή – κορτικοστεροειδή, δηλαδή οι συνθετικές μορφές της κορτιζόνης που  παράγεται από τα επινεφρίδιά μας, αποτελούν θαυματουργά φάρμακα , ικανά να αποκαταστήσουν την υγεία και να σώσουν τη ζωή ανθρώπων που πάσχουν από ευρύ φάσμα σοβαρών ασθενειών.

Αποτέλεσμα εικόνας για στεροειδών φαρμάκων.

Καταστέλλοντας  ανοσο και φλεγμονή ,τα κορτικοστεροειδή, μπορούν να εμποδίσουν αυτοάνοσα και αλλεργικές  αντιδράσεις να επιτεθούν στον οργανισμό.

Αποτελούν οπλο για τη θεραπεία  της ρευματοειδους αρθρίτιδας, του άσθματος, της ελκώδους κολίτιδας, κροταφικής αρτηρίτιδας αλλα και της  ψωρίασης.

Όπως συμβαίνει με όλα τα ισχυρά φάρμακα και τα κορτικοστεροειδή έχουν παρενέργειες,που μερικές   φορές μπορεί να είναι εξίσου σοβαρές με τις ασθένειες που θεραπεύουν .

Ασθενης με άσθμα, παρουσίασε μια σπάνια επιπλοκή που τον ανάγκασε να σταματήσει τα κορτικοστεροειδή, τα οποία επί δεκαετίες τον βοηθούσαν να αναπνεύσει.Είχε αρχίσει να χάνει την όρασή του αφου τα κορτικοστεροειδή , προκαλλουν εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.

Σύμφωνα με τους Τάιμς, οι περισσότεροι άνθρωποι που βασίζουν την υγεία τους στα στεροειδή δεν είναι τόσο τυχεροί.Γι΄ αυτούς, η συνεχής χρήση των φαρμάκων στο πέρασμα του χρόνου βασίζεται στην ισορροπία μεταξύ οφέλους και κινδύνου.Το να γνωρίζουν ποιοι είναι οι κίνδυνοι  και πώς μπορεί να περιοριστούν στο ελάχιστο θα βοηθήσει  να έχουν τον νου τους για τις πρώιμες ενδείξεις προβλήματος και να λάβουν  μέτρα για να τις εξουδετερώσουν σε πολλές περιπτώσεις, προτού καν εκδηλωθεί κάποια ανεπιθύμητη παρενέργεια.

Αποτέλεσμα εικόνας για παίρνει στεροειδή.

Η πιθανότητα να εκδηλωθούν σοβαρές παρενέργειες εξαρτάται από το πόσο συχνά  χρησιμοποιούνται τα στεροειδή, πώς λαμβάνονται, τι είδους κορτικοστεροειδές έχει χορηγηθεί και πόσο υψηλή δόση απαιτείται.

Προκαλούν λιγότερες παρενέργειες όταν εφαρμόζονται στο δέρμα ή όταν εισπνέονται.Τα εγχεόμενα στεροειδή και τα  χαπια  που λαμβανονται επί μήνες ή χρόνια, για τη θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας είναι πολύ πιθανόν να προκαλέσουν σοβαρές παρενέργειες.

Έτσι, ένα στεροειδές που αλείφεται σε μικρές περιοχές του δέρματος για να καταπραΰνει μια περίπτωση δερματίτιδας ή εκζέματος είναι  απίθανο να προκαλέσει παρενέργειες.

Όταν όμως τα κορτικοστεροειδή εγχέονται κατ΄ επανάληψιν  σε έναν μυ ή σε άρθρωση, μπορεί να προκαλέσουν  αδυναμία και εκφυλιστικές αλλοιώσεις λ.χ. στις χρόνιες αθλητικες κακώσεις. Αν μάλιστα χορηγηθούν ενδοφλεβίως, οι παρενέργειες μπορεί  να συμπεριλάβουν  αϋπνία, μεταλλική γεύση στο στόμα, διακυμάνσεις της ψυχικής  διάθεσης,ναυτία, ταχυκαρδία και ερεθισμό του στομάχου.

Στους περισσότερους ανθρώπους, η χρόνια  χρήση εισπνεόμενων στεροειδών,που είναι απαραίτητα για τον έλεγχο του άσθματος, έχει ελάχιστες  ανεπιθύμητες παρενέργειες.

Τα παιδιά μπορεί να παρουσιάσουν κάποια υστέρηση στην ανάπτυξη, αλλά μελέτες δείχνουν πως τελικά αυτή αποκαθίσταται.

Η συχνότερα εμφανιζόμενη παρενέργεια  μυκητίαση στο στόμα, μπορεί να αποτραπεί με απλά μέτρα όπως  το καλό ξέπλυμα του στόματος με νερό μετά τις εισπνοές.

Όταν τα κορτικοστεροειδή λαμβάνονται  από το στόμα για λιγότερο από τρεις μήνες, σχετίζονται με παροδικές παρενέργειες, όπως κατάθλιψη,  αυξημένη όρεξη, αϋπνία διακυμάνσεις της ψυχικής διάθεσης και αύξηση του σωματικού βάρους.

Αν όμως ληφθούν για περισσότερο από τρεις  μήνες, μπορεί να έχουν έντονες και μερικές φορές  μη αναστρέψιμες παρενέργειες.

Σ αυτές συμπεριλαμβάνονται.

αύξηση του σωματικού βάρους,  υπέρταση,  εκφύλιση των οστών, διαβήτη, λέπτυνση του δέρματος, μυϊκή αδυναμία, στρογγύλεμα  του προσώπου, καταρράκτη, γλαύκωμα, έλκη, εύκολους μωλωπισμους αυξημένη εφίδρωση, ακμή,αρτηριακά ιζήματα που μπορεί να προκαλέσουν καρδιοπάθεια,  επιβραδυμένη επούλωση των πληγών  και αυξημένο κίνδυνο λοιμώξεων.

Αποτέλεσμα εικόνας για • αύξηση του σωματικού βάρους,

Αποτέλεσμα εικόνας για κοσμασερ εικονες

Το επιπλέον βάρος φυσιολογικά χάνεται  μέσα σε έξι έως δώδεκα μήνες από τη διακοπή.

Αν ο γιατρός σας συνταγογραφήσει κορτικοστεροειδή, το σημαντικότερο είναι να ακολουθήσετε  κατά γράμμα τις οδηγίες του για τη δόση.

Μην παίρνετε περισσότερο από όσο πρέπει και ποτέ μη διακόπτετε απότομα τη λήψη τους.Τα φάρμακα καταστέλλουν τη λειτουργία των επινεφριδίων,που χρειάζονται χρόνο για να αναρρώσουν.Όταν θεραπευθείτε από τη νόσο,  διακόψτε σταδιακά τη λήψη τους,ανάλογα με τις οδηγίες του γιατρού σας.

Να κάνετε όλα σας τα εμβόλια,μαζί και το αντιγριπικό κάθε χρόνο.Αν παίρνετε για χρόνια στεροειδή, ίσως πρέπει να κάνετε και το εμβόλιο της πνευμονίας.

Να παίρνετε πάντοτε τα στεροειδή μετά το φαγητό, για να περιορίσετε τις επιπτώσεις στο πεπτικό σύστημα. Αν νιώσετε καούρες ή παρουσιάσετε μαύρα κόπρανα, ενημερώστε τον γιατρό σας.

Να παίρνετε τα στεροειδή νωρίς, για να προλάβετε την αϋπνία.

Αν καπνίζετε, κόψτε το κάπνισμα. Και περιορίστε το αλκοόλ σε ένα ή κανένα ποτό την ημέρα.

Αν διαπιστώσετε οποιοδήποτε πρόβλημα στην όραση, πηγαίνετε σε οφθαλμίατρο.Η διαταραχή μπορεί να είναι παροδική ή απειλητική για τη ζωή. Σε τέτοια περίπτωση, συμβουλευθείτε τον γιατρό που σας έγραψε τα κορτικοστεροειδή. 

Αποτέλεσμα εικόνας για κοσμασερ εικονες

Μη ξεχνατε ποτε, τα στεροειδη σας  επιτρεπουν να εχετε μιαν αξιοπρεπη ζωη. τιποτα παραπανω.

Την οποια θεραπεια  τη δινει  και μονο αποκλειστικα το ανοσο συστημα σας. Γι αυτο οχι αρνητικους λογισμους.

Χαιρετε.

Advertisement

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

2 responses »

  1. Παράθεμα: ΚΟΡΤΙΖΟΝΗ..ΠΑΝΑΚΕΙΑ ΜΕ ΥΨΗΛΟ ΤΙΜΗΜΑ | iassis

  2. Ενδιαφέρουσα και πολύ περιεκτική ενημέρωση για μια κατηγορία φαρμάκων που έχει «δαιμονοποιηθεί» όσο ίσως καμία άλλη στην ιατρική. Πάντα λέω στους αρρώστους μου, που ακούνε τη λέξη «κορτιζόνη» με τρόμο και δέος, ότι αποτελεί παράδειγμα ιατρικής μυθολογίας, και όχι αδικαιολόγητα, μια και αρχικά χρησιμοποιήθηκε με περισσό ενθουσιασμό ως πανάκεια πριν γίνουν γνωστά τα προβλήματά της και ο σωστός τρόπος χρήσης. Με τις κατάλληλες εξηγήσεις συνήθως αποδέχονται την πραγματικότητα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: