RSS Feed

ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ…ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΕΜΜΟΝΗ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ;

Αποτέλεσμα εικόνας για ΓΑΛΑ

Εχετε ποτέ σκεφθεί γιατί…μόνον ο άνθρωπος, μετα την νηπιακή του ηλικία , συνεχίζει να πίνει γάλα; Σας πέρασε απ το μυαλό, όταν βαρυστομαχιάσατε με το γάλα, οτι μπορεί αυτό, το γάλα , να σας προκάλεσε δυσανεξία; Γνωρίζετε τη λακτόζη, κι αν ναι, οτι μπορεί να μην την ανέχεται ο οργανισμός σας; Κι αν δεν την ανέχεται, εσείς γιατί συνεχίζετε να πίνετε γάλα;

https://kosmaser.files.wordpress.com/2010/03/800px-world_map_of_lactose_intolerance.png?w=300
Με κόκκινο οι περιοχές με τα μεγαλύτερα ποσοστά εμφάνισης της δυσανεξίας, Πράσινο : μικρότερα ποσοστά.Γκρι περιοχές: δεν υπάρχουν μετρήσεις. Πηγή πίνακα: Wikimedia Commons Εξηγούμαι: Οταν πιώ ένα ποτήρι γάλα, είτε σκέτο, είτε με καφέ,  νοιώθω υπέροχα για περίπου μισή ώρα.
Μετά αρχίζει μια περίεργη αίσθηση. Κάψιμο, ρέψιμο, και γενικά αυτό που θα λέγαμε δυσανεξία..Χρειάζεται να περάσει πολλή ώρα για να συνέλθω, με όρκους οτι δεν θα ξαναπιώ ποτέ γάλα.. Κι όμως είναι τόσο γοητευτική η διαφήμιση..που μετά απο μερικές εβδομάδες ξαναπέφτω στο ίδιο λάθος..Ομηρικές μάχες με το γυιό μου που επιμένει να..ζεί μόνο με γάλα..Τελικά έχω παραιτηθεί. Αλλωστε ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος για την υγεία του.Ομως μου γενιούνται πάρα πολλά ερωτηματιματικα..Μήπως το γάλα δεν ήταν πάντοτε στις διατροφικές συνήθειες του ανθρώπου; Δεκαπέντε επιστήμονες από επτά χώρες της Ευρώπης προσπαθησαν να δώσουν τις απαντήσεις. Αν μάλιστα αναλογιστούμε ότι η κατανάλωση γάλακτος από αιγοπρόβατα και βοοειδή είναι, αναλογικά, σχετικά πρόσφατη συνήθεια στην Ευρώπη, τότε ίσως αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα που θεωρούσαμε αυτονόητα.Στην Ευρώπη Λοιπόν

 

 

Η Κατανάλωση Γάλακτος Φαίνεται Να Ξεκίνησε Πριν Από 12.500 Χρόνια.Η επιστημονική ομάδα που ασχολείται με αυτό το θέμα φέρει το όνομα «Leche» από τα αρχικά:»Lactose and the Early Cultural History of Europe».Σύμφωνα λοιπόν με τις έως τώρα έρευνες αυτών των επιστημόνων, το γάλα δεν φαίνεται να ήταν Βασική Τροφή για τον άνθρωπο. Αυτός είναι και ο λόγος που μέσα στην εξελικτική μας πορεία Ελάχιστα, Αναλογικά, Άτομα Έχουν Την Ικανότητα Να Μεταβολίζουν Την Λακτόζη,δηλαδή το γαλακτοζάχαρο..

Για να μεταβολίσει το ανθρώπινο σώμα την λακτόζη, είναι απαραίτητη μια ουσία που λέγεται «λακτάση» και της οποίας η παρουσία εξαρτάται από ένα συγκεκριμένο γονίδιο που εμφανίζεται σε πολύ λίγους ανθρώπους. με συγκεκριμένη ομάδα αίματος.Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων, με ομάδα αίματος Ο, δεν μεταβολίζει την λακτόζη. Δηλαδή έχει δυσανεξία στη λακτόζη.¨Όλα τα μωρά έχουν αυτό το γονίδιο το οποίο για κάποιον λόγο «εξαφανίζεται» ή «αδρανοποιείται» σταδιακά, στα χρόνια που ακολουθούν.Οι ειδικοί εικάζουν ότι το γονίδιο αυτό παρουσιάζεται σε μεγαλύτερο ποσοστό στους λαούς που είχαν ασχοληθεί με την παραγωγή γάλακτος στο απώτατο παρελθόν. Για παράδειγμα οι Γάλλοι παρουσιάζουν διπλάσιο ποσοστό δυσανεξίας στη λακτόζη από ότι οι Σλαβικοί και οι βόρειοι λαοί, που κατανάλωναν γάλα, από πολύ παλιότερα.Οι λαοί της Μέσης Ανατολής είναι πολύ πιθανό να αγγίζουν το 100%..στην εμφάνιση του γονιδίου που μεταβολίζει τη λακτόζη, καθώς εκείξεκίνησε η συνήθεια της εκτροφής βοοειδών για την παραγωγή γάλακτος, τουλάχιστον 2000 χρόνια νωρίτερα από την κεντρική Ευρώπη. Οι λαοί της Μεσογείου (Γάλλοι, Ιταλοί, Ισπανοί, Μαροκινοί) εμφανίζουν κατά 50% δυσανεξία στην λακτόζη, ενώ οι λαοί της Βόρειας Ευρώπης δεν εμφανίζουν σχεδόν καθόλου.Αυτό ενδεχομένως να οφείλεται, σύμφωνα με τους ερευνητές, στο ότι οι λαοί του Βορά στην αρχαιότητα μπορούσαν να καταναλώνουν γάλα, καθώς λόγω του ψυχρού κλίματος η διατήρησή του ήταν πιο εύκολη. Στον Νότο, η διατήρησή του προϋπέθετε ειδική επεξεργασία, όπως την παρασκευή τυριού και γιαουρτιού, προϊόντα στα οποία η περιεκτικότητα σε λακτόζη μειώνεται εκθετικά.

 

 

 

Οι λαοί της άπω Ανατολής, οι Τούρκοι, οι ιθαγενείς της Αυστραλίας και της Αμερικής, όπως και οι κάτοικοι της υποσαχάριαςΑφρικήςπαρουσιάζουνδυσανεξία στη λακτόζη σε ποσοστό που αγγίζει το 100%.Οι επιστήμονες απαντούν αφοπλιστικά, με το παράδειγμα της Κινέζικης και Ιαπωνικής κουζίνας, οι οποίες δεν περιλαμβάνουν καθόλου τροφές με ζωικό γάλα.Καίριο το ερώτημα: Πίνουμε ή όχι γάλα;Οι λατίνοι έχουν γι αυτό ένα ρητό..Degustibusetdecoloribus, nondisputandumest..που σημαίνει: Περί ορέξεως..κολόκυθόπιτα..Πιό απλά, το πίνουμε και μας..ταράζει, ή τελικά το συνηθίζουμε..Ολά τα άλλα περί γερών οστων και ασβεστίου, μάλλον θα πρέπει να τα ξανασκεφτούμε πιο προσεκτικά, και να αρχίσουμε να τρώμε τροφές που μπορούν να μας εφοδιάσουν με ασβέστιο, και ειλικρινά υπάρχουν πάμπολλες στο φυτικό βασίλειο..

Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΕΛΙ

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: