RSS Feed

ΑΝΔΡΙΚΗ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ…ΚΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΖΕΙ..

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΝΔΡΙΚΗ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ

 

Αποτέλεσμα εικόνας για διαλειπουσα χωλοτητα

 

 

 

 

Η οστεοπόρωση θεωρείται, λανθασμένα, γυναικεία νόσος. Ομως ειναι πλεον συχνή η  εμφάνιση της νόσου και στους άνδρες, στις μεγαλύτερες ηλικίες.

Ο ανδρικός σκελετός είναι εκ φύσεως  ισχυρότερος και δεν υφίσταται το σοκ της απότομης διακοπής των ορμονών του γυναικείου φύλου,  με την εμμηνόπαυση.Παρ’ όλα αυτά ως ζωντανός ιστός υφίσταται τις φθορές της ηλικίας  και μπορεί να πάσχει.

Ας δούμε λοιπόν τί συμβαίνει με την ανδρική οστεοπόρωση:

 

 

 

Το 1/3 των καταγμάτων ισχίου συμβαίνουν σε άνδρες.Είναι νόσος με υψηλή νοσηρότητα και θνητότητα. Είκοσι τοις εκατό των ανδρών 20% με ο σ τ ε ο π ο ρ ω τ ι κ ό κάταγμα ισχίου θα παρουσιάσουν και δεύτερο κάταγμα, ενώ περισσότεροι άνδρες παρά γυναίκες θα πεθά-νουν από αυτό.

Η πάθηση δεν αφορά μόνο τους υπερήλικες. Τα μισά από τα κατάγματα ισχίου σε άνδρες συμβαίνουν πρίν την ηλικία των 80 ετών.

 

 

 

 

Αντίθετα από τις γυναίκες, η απώλεια οστού στους άνδρες Επιταχύνεται Μετά Την Ηλικία Των Εβδομήντα Ετών.Η χρήση κορτικοστε ροειδών , ο υπογοναδισμός, η κατάχρηση αλκοόλ , και η έλλειψη βταμίνης D, αποτελούν τους συχνότερους παράγοντες κινδύνου για οστεοπόρωση στους άνδρες.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΝΔΡΙΚΗ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ

 

Ως φαινεται οι μισοί άνδρες  άνω των 50 έχουν οστεοπενία και  περίπου 6% έχουν οστεοπόρωση. Η μέτρηση θα πρέπει να γίνεται απο όλους τους άνδρες άνω των 70, ή νωρίτερα αν υπάρχουν παράγοντες κινδύνου, και να γίνεται στο ισχίο.
Η άσκηση και η σωστή διατροφή αποτελούν το κύριο μέλημα για την αποφυγή της οστεοπό ρωσης. Η λήψη ασβεστίου πρέπει να είναι 1200 mg/ημέρα και της βιταμίνης D 800 IU/ημέρα. Αυτές οι ποσότητες μπορούν να μειώσουν την επίπτωση καταγμά-των κατά 12%. Φάρμακα για οστεοπόρωση χορηγούνται και στους άνδρες, αλλά όχι όλα.Η θεραπεία της ανδρικής οστεοπόρωσης αποτελεί μέλημα του ειδικού ιατρού.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΝΔΡΙΚΗ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ

 

 

 

Δυνατά οστά χτίζονται πριν τα 30 μας. Η σωστή ανάπτυξη των παιδιών -αγοριών και κοριτσιών- είναι σημαντικός παράγοντας μελλοντικής σκελετικής υγείας. Ομως δεν αρκούν οι αφορισμοί Θα πρέπει όλοι μας να λαμβανουμε δραστικά μέτρα και να μην υποχωρούμε, στίς σειρήνες της διαφήμι σης,καταναλώνοντας βιομηχανικά προϊόντα διατροφής γεμάτα απο αλάτι, ζάχαρι και φυτικά λιπαρά, που καταστρέφουν τον φυσικό μας μεταβολισμό,  και μας οδηγούν εκ του ασφαλούς  στην αγκαλιά των φαρμακευτικών εταιρειών  για λήψη συμπληρωμάτων διατροφής και όχι μόνο.

 

 

Ενα ισορροπημένο διαιτολόγιο με πολλά πράσινα λαχανικά που θα τα κάνουμε στον ατμό, και θαλασσινά στον ατμό, με εξτρα παρθένο λάδι, θα μας δώσουν όλατα απαραίτητα στοιχεία για να μπορέσει ο οργανισμός μας να συνθέσει με την βοήθεια του ήλιου ασβέστιο και βιταμίνη D. 

Αποτέλεσμα εικόνας για διαλειπουσα χωλοτητα

 

 

ΑΝΕΒΑΙΝΕΤΕ ΣΚΑΛΕΣ, ΘΑ ΣΑΣ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΣΑΝΑ ΤΗΣ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗΣ. ΕΞΗΓΟΥΜΑΙ :

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ..ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΧΙΑΣΤΟΥΣ.

Αυτα τα λιγα για οσους εχουν

¨ωτα ακουειν.¨Χαιρετε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: